Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-07@02:18:37 GMT

تغییر موازنه قوا در منطقه توسط محور مقاومت

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۰۱۶۷۴

تغییر موازنه قوا در منطقه توسط محور مقاومت

نشریه «نیویورکر» در گزارشی درباره معادلات جاری در غرب آسیا، نوشت، محور متشکل از گروه‌های همسو با ایران، معادلات منطقه را دستخوش تحول کرده است و به ایجاد بازدارندگی برای تهران منجر شده است.

به گزارش مشرق، «رابین رایت» خبرنگار نشریه «نیویورکر» که به صورت تخصصی مسائل غرب آسیا و شمال آفریقا را دنبال می‌کند، این هفته در گزارشی به بررسی وضعیت موازنه قدرت در منطقه و نقش گروه‌های همسو با ایران پرداخته و نوشته است که ایران توانسته با ایجاد شبکه‌ای از نیروهای همفکر، موازنه قدرت در منطقه را متحول کرده و در برابر دشمنان خود بازدارندگی ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید:

رازهای «شرمن» از روزهای مذاکره

تهدید بزرگی که با مقاومت به فرصت بی‌نظیر تبدیل شد

این گزارش هرچند دیدگاهی نسبتا ضدایرانی دارد و ادعاهایی علیه ایران مطرح می‌کند، اما در مجموع ایران را قدرتی منطقه‌ای به تصویر می‌کشد که در چارچوب یک راهبرد بلندمدت و همزمان تغییرات تاکتیکی مداوم، در تلاش برای حفظ منافع خود در مقابل نیروهای متخاصم است.

تغییر بازی

رایت در ابتدای این گزارش با بیان این ادعا که ایران به جای انتقال موشک به لبنان، کیت‌های الکترونیکی مخصوصی را در اختیار حزب‌الله قرار داده تا راکت‌های کوتاه‌برد را به موشک‌های دوربردتر دقیق تبدیل می‌کند، نوشته است که این موشک‌ها حالا به حزب‌الله این امکان را داده تا اهداف راهبردی اسرائیل را هدف قرار دهد.

«یوزی رابین» رئیس اسبق سازمان موشکی رژیم صهیونیستی در این رابطه به نیویورکر گفته است: «به این می‌گویند چیزی که بازی را به کلی تغییر می‌دهد. آن‌ها یک سلاح ترور را به سلاحی برای جنگ تبدیل کرده‌اند. آن‌ها برای آنکه توانایی اسرائیل برای راه انداختن جنگ را از کار بیاندازند، فقط به ۲۰۰ تا [از این موشک‌ها] نیاز دارند.»

نویسنده نیویورکر با بیان این ادعا که ایران در حال استقرار در نزدیکی جولان است، نوشته است: «تهران و اورشلیم (قدس) شاید هزار مایل با هم فاصله داشته باشند، اما محور موسوم به مقاومت ایران، که بر اساس برخی ارزیابی‌ها شامل بیش از یکصد گروه شیعه با نیروی انسانی و تجهیزات متنوعی است، در سرتاسر خاورمیانه درست تا مرزهای اسرائیل با سوریه و لبنان گسترش یافته است.»

محوری که موازنه راهبردی منطقه را متحول کرد

این گزارش می‌افزاید: «شبکه ایران نیم دوجین کشور را شامل می‌شود و موازنه راهبردی منطقه را آنچنان دستخوش تحول کرده که امروز هر کشوری بخواهد با ایران یا نایبانش مبارزه کند، خود را در معرض خطر چالش‌های نظامی متعدد، دادن تلفات گسترده، خسارت سنگین به زیرساخت‌هایش یا شکل‌گیری بی‌ثباتی در دیگر کشورها قرار می‌دهد. این موضوع حتی برای ایالات متحده، اسرائیل مجهز به تسلیحات اتمی یا عربستان سعودی که در سال ۲۰۱۷ پنجاه و پنج میلیارد دلار یا به عبارتی حدودا پنج برابر بودجه دفاعی ایران، هزینه نظامی داشته است هم صدق می‌کند.»

رایت این ادعا را مطرح کرده که «بعید است ایران در یک درگیری نظامی پیروز شود»، اما بلافاصله نوشته است: «اما در عین حال می‌تواند اطمینان داشته باشد که دیگران هم پیروز نمی‌شوند، دستکم بر اساس تعریف کلاسیک یک پیروزی قاطع.»

«اران اتزیون» رئیس سابق بخش سیاستگذاری وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در این مورد می‌گوید: «ما می‌توانیم بیروت را تخریب کنیم، اما آن‌ها هم قادر خواهند بود تا بخش‌هایی از تل‌آویو را نابود کنند.»

این گزارش با اشاره به حملات به دو مرکز نفتی عربستان سعودی، نوشته است که اصل فوق شامل حال کشورهایی هم می‌شود که بعد از این حملات به فکر اقدام نظامی علیه ایران باشند. 

خبرنگار نیویورکر در ادامه نوشته است که در صورت وقوع تجاوزی به خاک ایران، تهران می‌تواند از متحدان خود در سرتاسر منطقه کمک بگیرد. وی با تکرار ادعاهایی که در سند «راهبرد دفاع ملی ایالات متحده» درباره حمایت ایران از گروه‌هایی در لبنان، سوریه، یمن، افغانستان، پاکستان و فلسطین مطرح شده، نوشته است: «بر اساس یک گزارش مرکز مطالعات راهبردی و بین‌الملل (CSIS)، اثرگذاری کارزار "فشار حداکثری" دولت [دونالد] ترامپ برای اعمال فشار اقتصادی به ایران و حملات هوایی اسرائیل به اهداف ایرانی در سوریه، لبنان و عراق محدود بوده است.»

نقاط متصل به هم در منطقه

به نوشته «ست جونز» کارشناس مرکز مطالعات راهبردی و بین‌الملل، با وجود تحریم‌های آمریکا، میزان نفوذ منطقه‌ای ایران بیش از پیش افزایش یافته است. نیویورکر همچنین نوشته است که در سال‌های گذشته ایران به توانایی ایجاد هماهنگی میان شبکه متحدان خود دست یابد و در منطقه به نحوی مؤثر از این شبکه بهره گیرد.

یک مقام ارشد نظامی رژیم صهیونیستی در این مورد به نیویورکر گفته است: «آنچه مهم است، این است که ایران اکنون می‌تواند نقاط را به هم متصل کند. از لبنان تا سوریه تا عراق.»

رایت در ادامه نوشته است که متحدان ایران به مرور در کشورهای مختلف وارد عرصه سیاسی شده‌اند و همین موضوع توانایی و اثرگذاری آن‌ها را بیش از پیش افزایش داده است. وی می‌افزاید: «با وجود محدودیت‌های نظامی، مشکلات اقتصادی و چالش‌های دیپلماتیک پیش روی تهران، ایران حتی در بازی در مقابل اسرائیل برتر بوده است.»

راهبرد بلندمدت ایران

اتزیون در این مورد می‌گوید: «اسرائیل تاکتیکی است، ایران راهبردی است. اسرائیل کوتاه‌مدت است، ایران بلندمدت. ایران استاد جنگ نیابتی غیرمستقیم است، اما اسرائیل اینطور نیست.»

در ادامه این گزارش آمده است: «از دیدگاه ایران، این یک راهبرد بقاست. یک راهبرد تدافعی، نه تهاجمی... به نوشته جونز، ایران اکنون احتمالا می‌تواند روی بیش از یکصد و هشتاد هزار نیروی مسلح نیابتی در ۶ کشور (لبنان، سوریه، عراق، یمن، افغانستان و پاکستان) حساب کند. این رقم در قیاس با سال ۲۰۱۱، یعنی افزایشی حدود ۵۰ هزار نفر.»

از هفته گذشته پس از آنکه نیروهای ارتش و انصارالله یمنی در یک حمله پهپادی تأسیسات نفتی عربستان سعودی در دو منطقه «بقیق» و «خریص» را هدف قرار دادند، واشنگتن و ریاض تهران را به دست داشتن در این حملات متهم کرده‌اند. واشنگتن روز جمعه علاوه بر اعمال تحریم‌های تازه علیه ایران، اعلام کرد حضور نظامی خود را با هدف دفاع از عربستان سعودی و «افزایش بازدارندگی» در برابر ایران، افزایش می‌دهد.

جمهوری اسلامی هشدار داده است که هرگونه تلاش برای اقدام نظامی علیه ایران با واکنش قاطع نیروهای نظامی همراه می‌شود. همزمان جنبش حزب‌الله لبنان نیز هشدار داده است که اقدام نظامی علیه ایران، به ایران محدود نخواهد ماند و کل منطقه را درگیر خواهد کرد.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز اخبار خودرو دربی90 تحولات یمن اقتصاد مقاومتی جبهه مقاومت محور مقاومت جهاد و مقاومت پاکستان خاورمیانه امریکا خریص سوریه ارتش نیویورکر شبکه ایران تل آویو وزارت خارجه رژیم صهیونیستی عربستان سعودی تلاویو لبنان غرب آسیا یوزی رابین شمال آفریقا تل آویو اسراییل اسرائیل جمهوری اسلامی بقیق واشنگتن فشار حداکثری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۰۱۶۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صهیونیست‌ها در مخمصه!

با گذشت ۷ ماه از تهاجم همه‌جانبه رژیم صهیونیستی به غزه اکنون این پرسش مطرح است که تل آویو در کجای معادله ایستاده و جنگ چه چیزی برای این رژیم به ارمغان آورده است؟ - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، شهاب خادم در یادداشتی نوشت: نگاهی به تحولات داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی نشان می‌دهد جنگ غزه نه تنها گرهی از مخمصه امنیتی این رژیم باز نکرده، بلکه برعکس آنها را در منجلابی از مشکلات گسترده قرار داده و تهدیدهای جدیدی برای این رژیم به وجود آورده است.

1- حمله پهپادی و موشکی جمهوری اسلامی ایران به سرزمین‌های اشغالی را شاید بتوان یکی از نقاط عطف جنگ غزه خواند؛ حمله‌ای هدفمند که تبعات آن همین امروز هم گریبان رژیم صهیونیستی را گرفته و رازهای زیادی را درباره قدرت نظامی رژیم صهیونیستی آشکار ساخت. به‌رغم اعلام قبلی به برخی کشورهای منطقه در زمینه آغاز این حمله، رژیم صهیونیستی با مشارکت دست‌کم 5 کشور نتوانست از اصابت موشک‌های ایران به اهداف مورد نظر در سرزمین‌های اشغالی جلوگیری کند. افسانه گنبد آهنین و فلاخن داوود و پیکان 3 درهم‌شکسته و مشخص شد رژیم صهیونیستی بدون حمایت همه‌جانبه آمریکا و غرب یک ببر کاغذی تمام‌عیار است. حمله مستقیم جمهوری اسلامی ایران به اسرائیل یک چالش امنیتی جدید برای رژیم تل‌آویو است که از این به بعد خواب را از چشمان صهیونیست‌ها خواهد ربود. 

2- حمله حساب‌شده ایران به رژیم صهیونیستی از یک سو موجب ترس و هراس فزاینده در میان صهیونیست‌ها شده و از سوی دیگر خونی تازه به رگ‌های گروه‌های مقاومت در منطقه تزریق کرده و شجاعت رزمندگان مقاومت را دوچندان کرده است. حزب‌الله لبنان حملات خود را در شمال اراضی اشغالی افزایش داده و گروه‌های مقاومت در عراق، یمن و سوریه همچنان فعال هستند. از سوی دیگر معادلات جدید باعث ورود نیروهای تازه نفس مقاومت به جنگ با صهیونیست‌ها شده است. در اقدامی بی‌سابقه مقاومت اسلامی بحرین(سرایا الاشتر) با انتشار یک ویدئو از حمله پهپادی به اهدافی در بندر ایلات خبر داد که با توجه به روابط میان رژیم آل‌خلیفه و رژیم صهیونیستی بسیار حائز اهمیت است. روز جمعه حزب‌الله لبنان با دست‌کم 18 موشک مراکز مهم اسرائیل را در منطقه الجلیل و ارتفاعات اشغالی کفرشوبا هدف حملات مستقیم قرار داد. رهبر انصارالله یمن نیز در همین راستا اعلام کرد تنها طی یک هفته گذشته با 33 موشک بالستیک و کروز 8 عملیات ضدصهیونیستی در خلیج عدن، دریای مکران و اقیانوس هند انجام داده است.

3- از زمان شروع جنگ غزه، اسرائیل اکنون در ضعیف‌ترین حالت خود قرار دارد. از سوی گروه‌های مقاومت تحت محاصره همه‌جانبه است و ارتش این رژیم توان جنگ در چند جبهه را ندارد. اقتصادش در آستانه فروپاشی است و یارای حمایت بیشتر از سیاست‌های جنگی را ندارد. حجت‌الاسلام‌والمسلمین «نعیم قاسم» معاون علامه سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان دیروز تاکید کرد هر عضوی از مقاومت می‌داند برای فلسطین چه کاری باید بکند. شیخ نعیم قاسم با اشاره به ضعف نظامی اسرائیل گفت: براساس اطلاعاتی که داریم اسرائیل نه توانایی جنگ دارد و نه از ادامه آن سودی می‌برد. معاون نصرالله با اشاره به اینکه حملات حزب‌الله در جنوب لبنان، پیش‌دستانه بوده و در حمایت از غزه و لبنان و ایجاد بازدارندگی در برابر اسرائیل است به دشمن صهیونیست هشدار داد: در جبهه جنوب، فقط از بخشی از توانمندی و سلاح خود استفاده کرده‌ایم و آنچه مخفی است، بسیار بزرگ‌تر است.

4- در غزه ارتش رژیم صهیونیستی کاملا زمینگیر شده است و غیر از ویرانی مناطق مسکونی و کشتار غیرنظامیان هیچ دستاورد دیگری نداشته است. 

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از یک سو برای حمله به رفح تحت فشار عناصر داخلی است اما از سوی دیگر فشارهای جامعه جهانی، بویژه وجدان بیدار افکار عمومی بین‌المللی را در برابر خود دارد.

خیزش سراسری دانشجویان آمریکایی در حمایت از مردم مظلوم فلسطین کابینه جنگ تل‌آویو را به هراس انداخته است تا جایی که وزیر اقتصاد این رژیم در نشست اخیر کابینه اذعان کرد افکار عمومی آمریکا یک تهدید وجودی برای اسرائیل است و اسرائیل در دیپلماسی عمومی شکست خورده است. پیشبرد مذاکرات آتش‌بس طی روزهای اخیر که با عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی از شروط خود حاصل شده است یکی از تبعات استیصال همه‌جانبه اسرائیل در غزه، همچنین شکست مفتضحانه در دیپلماسی عمومی است.به رغم حمایت‌های همه‌جانبه رسانه‌های جریان اصلی غرب از اسرائیل از زمان عملیات توفان الاقصی، مخالفت‌های مردمی با اسرائیل حتی در ایالات متحده روز به روز در حال افزایش است و توفان دانشجویان آمریکایی و اروپایی در حمایت از مردم غزه یکی از مصادیق آن است. 

5- نتانیاهو چه به جنگ ادامه دهد یا آن را متوقف کند با چالش‌های خطرناکی مواجه خواهد بود. پایان جنگ و تن دادن به آتش‌بس مشکلات سیاسی عمیق این رژیم را دوباره شعله‌ور خواهد کرد؛ جایی که اپوزیسیون این رژیم مترصد پایان جنگ و ساقط کردن کابینه وی هستند. ادامه جنگ نیز با توجه به قدرت مقاومت و مشکلات منطقه‌ای و بین‌المللی برای این رژیم تقریبا ناممکن است.

منبع: وطن امروز

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • میوه‌های «وعده صادق» در موازنه جدید منطقه
  • صهیونیست‌ها در مخمصه!
  • قدرت‌نمایی مقاومت بحرین و پیام‌های آن برای منطقه
  • چرا مقاومت بحرین شرکت «تراک‌نت» اسرائیل را هدف قرار داد؟
  • میوه‌های «وعده صادق» در موازنه جدید منطقه
  • تغییر محاسبات منطقه با قدرت بازدارندگی ایرانی
  • اسرائیل حومه «ناقوره» را بمباران کرد
  • محاصره اقتصادی اسرائیل در مدیترانه تکمیل می شود؟
  • حملات بامدادی به جنوب لبنان/ اسرائیل حومه «ناقوره» را بمباران کرد
  • ایران معادله صهیونیست‌ها را بهم زد