Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@02:15:41 GMT

هدر رفت سالانه ۲۹۳ میلیارد متر مکعب بارش در کشور

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۱۱۲۶۴

هدر رفت سالانه ۲۹۳ میلیارد متر مکعب بارش در کشور

معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگل‌ها گفت: بر اساس آمار وزارت نیرو ۴۱۳ میلیارد متر مکعب بارش سالانه در کشور داریم که از این مقدار ۱۲۰ تا ۱۳۰ میلیارد متر مکعب بهره برداری می‌شود و بقیه بارش به صورت تبخیر یا هرزآب هدر می‌رود.

به گزارش ایسنا، خسرو شهبازی در نشست خبری معاونت آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگل‌ها که امروز در سازمان جنگل‌ها برگزار شد، با اشاره به اینکه موضوع تغییر اقلیم بر کشور ما و سایر کشورها تاثیرگذار است، اظهار کرد: تغییر اقلیم به دو دلیل فعالیت‌های انسانی و تغییرات محیطی رخ می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه طی ۴۰ سال اخیر، ۱.۶ درجه سانتیگراد دمای کره زمین افزایش پیدا کرده است، تصریح کرد: گرمایش جهانی، تغییرات اقلیمی، پدیده گرد و غبار و... سبب شده است که کشورهای مختلف به سمت تهدید پیش بروند.

شهبازی با اشاره به اینکه خشکسالی و گرد و غبار سبب شده است که موضوع مهاجرت از مناطق کم‌آب و خشک به سمت مناطق دیگر اتفاق بیفتد، گفت: بر اساس مطالعات انجام شده اگر تمام کشورها بتوانند پدیده گرد و غبار در کشور خودشان را کنترل کنند دمای کره زمین ۱.۵ درجه خنک‌تر می‌شود.

به گفته وی ما باید بتوانیم با پدیده خشکسالی سازگاری پیدا کنیم و برای مقابله با آن برنامه‌ریزی کنیم.

معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگل‌ها با تاکید بر اینکه یکی از پروژه‌های اساسی در بحث حفاظت آب و خاک پروژه‌های آبخیزداری و آبخوانداری است، اظهارکرد: بر اساس آمار وزارت نیرو سالانه ۴۱۳ میلیارد متر مکعب بارش سالانه در کشور داریم که از این مقدار بین ۱۲۰ تا ۱۳۰ میلیارد متر مکعب بهره برداری می‌شود و بقیه بارش به‌صورت تبخیر یا هرزآب هدر می‌رود.

شهبازی ادامه داد: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده سازمان جنگل‌ها باید سالانه ۱۵ درصد کنترل روان‌آب داشته باشد که ۷.۵ درصد آن توسط عملیات آبخیزداری و ۷.۵ درصد دیگر باید با عملیات آبخوان‌داری محقق شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه به ازای هر هکتار آبخیزداری ۵۳۰ متر مکعب ذخیره‌سازی آب در آبخوان‌ها صورت می‌گیرد، تصریح کرد: از جمله مزایای دیگر آبخیزداری می‌توان به کنترل فرسایش خاک اشاره کرد. عمیات آبخیزداری می‌تواند بین ۳ تا ۹ تن از فرسایش خاک جلوگیری کند و ۱۰ درصد از تبخیر آب را کاهش دهد.

شهبازی با بیان اینکه افزایش «دبی» چشمه‌ها و قنات‌ها بین ۱.۵ تا ۳ برابر از دیگر مزایای آبخیزداری است، تصریح کرد: با اعتباراتی که از صندوق توسعه ملی در اختیار سازمان جنگل‌ها قرار گرفته است، سال گذشته در ۷۹ درصد شهرستان‌های کشور در ۸۵۰ هزار هکتار در ۶۴۹ حوضه آبخیز عملیات آبخیزداری انجام شد.

ادامه دارد

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بارش سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری آبخيزداري آبخوان داری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۱۱۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شده



به گزارش خبرگزاری صداوسیما، فیروز قاسم‌زاده سخنگوی صنعت آب ایران کاهش میزان بارندگی کشور نسبت به شرایط نرمال را هفت درصد اعلام کرد و افزود: با وجود اینکه بارش کشور به شرایط نرمال نزدیک شده، اما آثار خشکسالی سال‌های گذشته در رواناب‌ها و جریان رودخانه‌ها محسوس است و با کاهش در آورد رودخانه‌ها روبرو هستیم.
وی با اشاره به کاهش جدی بارش در استان‌های بوشهر، فارس، خراسان رضوی، قزوین و تهران و تأثیر آن بر حجم مخازن سد‌های موجود در این استان‌ها، درصد پرشدگی سد‌های تأمین‌کننده آب شرب پایتخت را ۲۴ درصد دانست و خاطرنشان کرد: حجم مخازن سد‌های تهران تا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با کاهش ۱۰ درصدی نسبت سال آبی گذشته روبرو بوده که نشانگر ضرورت جدی گرفتن مدیریت مصرف است.
قاسم‌زاده توجه به مدیریت مصرف از سوی همه بخش‌ها را ضروری دانست و ادامه داد: هرچند که در انتظار بارش‌های خوب دیگری در هفته جاری در برخی نقاط کشور هستیم، اما با توجه به جدی بودن تبعات تغییرات اقلیم که گرم شدن هوا را شدت بخشیده و می‌تواند تهدیدی برای منابع آبی باشد، لازم است هموطنان در کشورِ خشک و نیمه خشک ایران، همواره توجه ویژه‌ای به مدیریت مصرف آب داشته باشند تا فصل گرم سال را با اطمینان خاطر پشت سر بگذاریم.

دیگر خبرها

  • ۶ میلیون متر مکعب روان آب در استان سمنان ذخیره سازی شد
  • سلاجقه: حدود ۶۰ میلیون متر مکعب از حقابه هیرمند رهاسازی شد
  • سازه‌های آبخیزداری سمنان ۶ میلیون مترمکعب رواناب بارش‌ها را ذخیره کرد
  • حمل بیش از ۲۸۰ هزار تن گندم از خوزستان به سراسر کشور
  • هشدار هواشناسی به این ۵ استان جدی است
  • درخواست تعاونی مسکن سازمان جنگل‌ها برای استقرار روی گسل
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شده
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • نرخ تورم سالانه در مرغداری‌های صنعتی به ۵۷.۸ رسید
  • کنترل ۲ میلیون متر مکعب سیلاب در سازه‌های آبخیزداری بیرجند