Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-07@02:19:41 GMT

چرا دیابتی‌ها از انسولین هراس دارند؟

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۱۹۴۳۴

چرا دیابتی‌ها از انسولین هراس دارند؟

آفتاب‌‌نیوز :

برخی فکر می‌کنند تزریق انسولین اعتیادآور بوده، سبب چاقی می‌شود یا حتی مصرف آن عوارضی برای دیابتی‌ها دارد و به همین دلایل از مصرف انسولین ترس دارند در حالیکه این موضوع، نادرست بوده و استفاده دیر هنگام انسولین، می‌تواند سبب عوارضی مانند ابتلا به برخی بیماری‌ها همچون بیماری قلبی و عروقی و نابینایی یا قطع پا شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اغلب مردم از تزریق، هراسی ندارند بلکه این ترس، ناشی از ذهنیت و خاطرات ناخوشایند از عوارض درمان با انسولین در بیمارانی است که به دلیل عدم آگاهی از اصول صحیح مصرف این دارو مشاهده کرده‌اند و قطعا با آموزش کافی و افزایش آگاهی، می‌توان این معضل را برطرف کرد.

دکتر معصومه یارجانلی عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی در این مورد گفت: ذهنیت غلطی که سبب شده تا مردم از انسولین ترس داشته باشند به دلیل افت قند ناشی از دیابت است که این موضوع براثر مصرف غیر اصولی و غیر صحیح انسولین ایجاد می‌شود.

وی، عارضه خیلی خطرناک بیماری دیابت را افت قند اعلام کرد و افزود: دیابتی‌ها خاطره بدی از آن دارند و این موضوع سبب ترس استفاده از انسولین می‌شود که با رفع آن، ترس مردم از مصرف انسولین از بین می‌رود.

فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم گفت: مقاومتی که در مورد استفاده از انسولین در مردم دیده می‌شود براثر یک ذهنیت غلط به وجود آمده که البته در حال حاضر این موضوع بهتر شده است. ورود انسولین‌های بهتری به بازار، آگاهی بیشتر پزشکان و کادر پزشکی و ارایه آموزش‌های صحیح سبب شده تا این ذهنیت غلط به مقدار قابل توجهی کاهش پیدا کند.

مردم را آگاه تر کنیم

وی گفت: هرچند آگاهی مردم نسبت به مصرف انسولین نسبت به سال‌های گذشته افزایش یافته است اما این روند باید با شتاب بیشتری ادامه یابد تا مردم با آگاهی کامل از آن استفاده کنند.

یارجانلی با اشاره برلزوم توجه بیشتر رسانه‌ها به این موضوع، گفت: رسانه‌ها باید وارد عمل شوند تا فرهنگ استفاده از انسولین در جامعه نهادینه شود. مردم باید بدانند که شیوه زندگی فرد دیابتی با سایر افراد قدری متفاوت بوده و آنان باید نظم زندگی بیشتری داشته باشند.

وی ادامه داد: دیابت یک بیماری پیش رونده است و وقتی علائم آن مشاهده می‌شود، ۵۰ درصد غده پانکراس که انسولین ترشح می‌کند، از بین رفته و مابقی ترشح انسولین توسط غده پانکراس نهایتا ۱۰ سال بعد از دست می‌رود.

یارجانلی با اشاره به اینکه اغلب بیماران دیابتی نوع ۲ پس از ۱۰ سال نیاز به انسولین دارند، افزود: اغلب دیابتی‌ها بعد از ۱۰ سال کارشان به استفاده از انسولین خواهد کشید، مگر نوع خاصی از دیابت‌های ژنتیکی که تعداد آنان بسیار محدود است.

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: عوارضی که برخی به اشتباه به مصرف انسولین نسبت می‌دهند، در واقع به دلیل تاخیر در شروع به موقع انسولین و کنترل نامناسب بیماری بوده و این واقعیت وجود دارد که اگر از ابتدای شروع بیماری کنترل مطلوبی وجود داشته باشد، عوارض بیماری پیشگیری شده یا لااقل به تاخیر می‌افتد. بنابراین هم پزشکان و هم بیماران باید بدون از دست دادن زمان، شروع مصرف انسولین به منظور درمان بیماری را آغاز کنند.

حدود ۸ میلیون ایرانی دچار دیابت هستند

وی با اشاره به اینکه ۱۰ تا ۱۲ درصد ایرانی ها دچار دیابت هستند، گفت: پیش بینی می‌شود که حدود ۸ میلیون ایرانی مبتلا به بیماری دیابت باشند که رقم بسیار بزرگی است.

یارجانلی افزود: مهمترین بیماری که جامعه ما را آسیب پذیر می‌کند، دیابت است. این بیماری بار اقتصادی فراوانی را به خانواده ها و نظام سلامت وارد می کند و در کنار آن، سبب عوارض و ازکار افتادگی تعداد زیادی از افراد می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بیماری دیابت به راحتی قابل پیشگیری است، اظهار داشت: دیابت بیماری است که اگر زود تشخیص داده و درمان مناسب انجام شود، از جمله شروع به موقع انسولین، بسیاری از عوارض آن ایجاد نمی‌شود.

یارجانلی ادامه داد: در کشور روز به روز تخت‌های دیالیز، جراحی‌های قلب، نابینایی و قطع پا در اثر ابتلا به دیابت در حال افزایش است که با درمان صحیح می‌توان از ابتلا به این عوارض جلوگیری کرد.

سرگردانی دیابتی‌ها در تهیه انسولین

وی به سرگردانی اخیر بیماران دیابتی در تهیه انسولین اشاره کرد و گفت: بیمه ها به دلایل متعدد از جمله عدم اعتماد به برخی داروخانه‌ها یا حتی پزشکان در نوشتن میزان مصرف واقعی انسولین در نسخه ها قوانین دست و پا گیری را اعمال می‌کنند از جمله اینکه هر شش ماه باید بیمار با مدارک آزمایشگاهی جدیدی به چند داروخانه دولتی مراجعه نماید تا نسخه و سهمیه انسولین وی تایید شود. گاهی هم با مقادیر کمتر از نسخه نوشته شده انسولین تحویل بیمار می‌شود.

فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم گفت: پزشکان براساس نیاز مریض اقدام به نوشتن نسخه می‌کنند و اگر تخلفی در چند داروخانه محدود اتفاق می‌افتد راه حل این نیست که هزاران بیمار دیابتی را اذیت کنند بلکه تخلف در سطح دیگری باید بررسی و پیشگیری شود که از جمله آن می‌توان به الکترونیکی کردن نسخه‌ها اشاره کرد.

وی ادامه داد: اگر بیمه ها کمی محاسبه کنند به این نتیجه می رسند که پیشگیری ارزانتر و موثرتر از درمان است و اگر امروز هزینه انسولین پرداخت کنند خیلی خیلی به صرفه تر از پرداخت هزینه جراحی قلب و بدنبال آن از کارافتادگی و غیره می‌باشد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: انسولین بیماران دیابتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۱۹۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش؛ حلقه مفقوده در دیابت/ سن مناسب برای انجام تست دیابت

مدیر کلینیک دیابت پژوهشگاه رویان با بیان اینکه میزان شیوع دیابت در کشور زیاد است و مسؤولان باید به این امر مهم توجه کنند، اظهار کرد: بررسی وضعیت مراجعه‌کنندگان به مراکز درمانی بیانگر آن است که آموزش یک حلقه مفقوده در ارتباط با دیابت به حساب می‌آید.

دکتر اعظم کوه‌کن در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه جامعه نسبت به بیماری دیابت آگاهی کافی و لازم ندارد،  گفت: بسیاری از افراد جامعه نمی‌دانند که بهترین سن و زمان مناسب برای انجام تست دیابت  چه موقع است. با توجه به شیوع روزافزون دیابت و براساس دستورالعمل های جهانی، تست غربالگری قند خون از  ۴۵ سالگی به ۳۵ سالگی تقلیل یافته، به همین دلیل، افراد بالای ۳۵ سال باید نسبت به انجام تست قند خون اقدام کنند.

وی با اشاره به برگزاری پویش «سلامت غربالگری دیابت و فشار خون بالا» طی سال گذشته از سوی وزارت بهداشت، افزود: با توجه به اینکه میزان شیوع دیابت در کشور زیاد است، مسئولان باید به این امر مهم توجه کنند. نتایج حاصل از اجرای این پویش می‌تواند برای برنامه‌ریزی‌های آینده به کار گرفته شود. قدم اول برای کنترل و پیشگیری از چاقی، دیابت و فشار خون در جامعه، برنامه‌ریزی صحیح کشوری در حوزه سلامت و تغییر سبک زندگی آحاد جامعه است.

کوه‌کن ادامه داد: همچنین اطلاع‌رسانی وآگاهی‌بخشی به مخاطبان  از اهمیت و اعتبار فراوانی برخوردار است. در این خصوص افراد مستعد دیابت که شامل افراد با تغذیه نادرست، زندگی کم تحرک، خویشاوندان درجه اول مبتلا به دیابت باید نسبت به انجام تست قند خون تشویق شوند و در این زمینه باید اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی از طریق «رسانه‌های عمومی» و «آموزش و پرورش» در مجامع عمومی صورت گیرد و این باور که چاقی یک بیماری است و سلامتی را تهدید می‌کند، در ذهن جامعه نهادینه شود. در این راستا لازم است برنامه‌ریزی‌های مناسب برای پیشگیری و کنترل فراهم شود؛ به نحوی که مراکز آموزشی معتبر درباره دیابت و برای بیماران دیابتی و خانواده‌ها در تمام شهرها وجود داشته باشد.  

وی درباره ضرورت برنامه‌ریزی برای بیماران دیابتی گفت: به طور کلی می‌توان گفت اقدامات لازم جهت پیشگیری و کنترل بیماری دیابت را در ۳ بخش می‌توان متمرکز کرد؛ گام اول، آموزش همگانی و مردمی و روز آمد کردن دانش پزشکان و گام دوم، دسترسی به تجهیزات، داروها و فناوری روز حوزه دیابت و سومین قدم، اقدامات موثر است؛ منظور این است که مراکز درمانی به صورت جامع‌نگر به درمان چاقی و دیابت توجه کنند؛ یعنی فقط دارو تجویز نکنند بلکه باید با مشاوره رو در رو با افراد دیابتی و خانواده‌ها بار تحمیل بر جامعه و کشور را کاهش داد. مشاوره‌های لازم با بیماران از جمله سیاست‌های تاثیرگذار مثبت است که پذیرش بیماری برای بیماران و اطرافیان را فراهم می‌کند. اجرای این برنامه‌ها به پشتیبانی وزارت بهداشت و دولت نیاز دارد.  

این متخصص با بیان اینکه بررسی وضعیت مراجعه‌کنندگان به مراکز درمانی بیانگر این است که آموزش یک حلقه مفقوده در ارتباط با دیابت به حساب می‌آید، افزود: به طور مثال، برخی از افرادی که به دیابت مبتلا هستند اطلاعی درباره میزان قند ناشتا یا قند ۲ ساعته ندارند؛ مشاهده می‌شود در پاره‌ای موارد حتی افراد تحصیل‌کرده نسبت به میزان قند خون خود بی‌اطلاع هستند. برنامه‌های مربوط به دیابت باید به صورت فصلی یا ماهانه انجام شود؛ به نحوی که عموم مردم نسبت به بیماری دیابت آگاهی داشته باشند. هنگامی که مردم نسبت به دیابت آگاهی داشته باشند، دانش عمومی افزیش می‌یابد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انسولین با کمک فناوری نانو خوراکی می‌شود
  • هندوانه برای دیابتی‌ها مفید است یا مضر؟
  • دیابت نوع یک و دو چه تفاوتی با هم دارند؟
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • دیدن و بوییدن غذا ممکن است به راه جدیدی برای درمان دیابت تبدیل شود
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز
  • سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • آموزش؛ حلقه مفقوده در دیابت/ سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند