Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت گفت: در کنار هم بودن مادر و نوزاد پس از زایمان در برقراری سریع‌تر ارتباط عاطفی یا آموزش مادر در فرآیند تغذیه کودک تاثیرگذار است. تاریخ انتشار: 10:04 - 02 مهر 1398 - کد خبر: ۵۵۲۳۳۹

کیانوش جهانپور رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان، با اشاره به مطلبی که روز‌های اخیر در فضای مجازی از سوی یکی از پرستاران در خصوص جدا کردن نوزاد از مادر پس از زایمان منتشر شده بود، گفت: حضور مادر و نوزاد پس از زایمان در کنار یکدیگر یک طرح علمی جهانی بوده که مطالعات متعددی در دنیا بر روی این موضوع انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه بحث حضور نوزاد در کنار مادر یا بالعکس در برقراری سریع‌تر ارتباط عاطفی یا آموزش مادر در فرآیند تغذیه کودک و بسیاری از مواردی که در حوزه شیرخوار و مادر مطرح است تاثیرگذار است، افزود: اساسا طرح بیمارستان‌های دوستار مادر و کودک بر این مبنا در دنیا پایه ریزی شد و در ایران هم شکل گرفته است.


جهانپور با تاکید بر اینکه به هیچ وجه موضوع جدا کردن مادر و نوزاد پس از زایمان قابل توجیه نیست، تصریح کرد: جدا کردن مادر و نوزاد در مواردی که نوزاد نیاز به مراقبت‌های ویژه داشته باشد مجاز بوده که در این صورت باز هم مادر می‌تواند در کنار نوزاد باشد.


سخنگوی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه پرستاری که در خصوص جدا کردن مادر و نوزاد پس از زایمان اظهارنظر کرده گویا آشنایی لازم برای کار کردن در چنین بخشی را ندارد، گفت: این پرستار اگر اهمیت موضوع را درک می‌کرد چنین اظهارنظری نداشت.


رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت یادآور شد: ما در هیچ جایی دنیا شاهد توصیه جدا کردن مادر از نوزاد پس از زایمان نبوده ایم در کشور خودمان نیز چنین موضوعی نباید رخ دهد.

براساس گزارش میزان، کاربری در شبکه اجتماعی که خود را پرستار معرفی کرده بود، با اشاره به دستورالعمل وزارت بهداشت در مورد الزام «حضور مادر در کنار نوزاد پس از زایمان»، نوشته بود: به مادری که ۱۸ ساعت در زایشگاه درد کشیده؛ چگونه بگوییم که باید پیش نوزادش بماند؟

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: زایمان نوزاد بیمارستان خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۱۹۵۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوب و بد قلیان‌ اکسیژن

اخیرا بحث عرضه نوعی خاصی از قلیان با عنوان «قلیان اکسیژن» در برخی کافی شاپ‌ها و قهوه‌خانه‌ها خبرساز شده؛ موضوعی که گویا در راستای اجرای طرح مطالعاتی وزارت بهداشت در ۱۰ استان کشور است؛ چراکه متخصصان و مسئولان سلامت همواره نسبت به شکستن قبح استعمال قلیان در میان خانواده‌ها و استعمال آن به صورت گروهی و سرگرمی و در نهایت هم افزایش چندین برابری مصرف آن در زنان و مردان و بروز عوارض قلبی و تنفسی ناشی از آن در سنین پایین‌تر، هشدار داده‌اند. 

قلیان  اکسیژن یا گازN۲O چیست؟

کیانوش جهانپور، سخنگوی پیشین وزارت بهداشت در مصاحبه با خبرنگار تحریریه جوان قدس در مورد ماهیت و آنچه قلیان اکسیژن خوانده می‌شود، گفت: سهم اکسیژن از ترکیب گازهای به کار گرفته شده قلیان اکسیژن حدود ۸۰ درصد است و نیتروژن می‌تواند به میزان ۵ درصد به ترکیب گازها اضافه شود. موضوع و نام قلیان اکسیژن غلط‌انداز و شبهه‌ناک است، نام اصلی آن N۲Oهست. عنوان قلیان اکسیژن باعث می‌شود افراد فکر کنند اکسیژن بیشتری دریافت می‌کنند، باید بگویم اینطور نیست. مدت هاست در کشورهای مختلف روی کاربردهای غذایی و دارویی این گاز مطالعه می‌شود.

جهانپور افزود: در کشورما هم بیش از ۱۵ سال است که روی گاز (N۲O) یا همان «قلیان اکسیژن» مطالعه می‌شود. این گاز مجوزهای اولیه را برای استفاده‌های پزشکی دریافت کرده بود ولی در کافی‌شاپ‌ها به صورت مجاز عرضه نمی‌شد. طبق شنیده‌ها در سال‌های اخیر وزارت بهداشت در قالب یک طرح آزمایشی، این محصول را جهت بررسی کاهش مصرف سایر محصولات دخانی عرضه کرده است اما تاکنون نتیجه قطعی آن مشخص نیست.

استفاده از گاز اکسیژن باعث عوارض عصبی می‌شود

وی در مورد ضررهای استفاده این گاز گفت: ممکن است این محصول موجب کاهش میل افراد به سایر محصولات دخانی شود، اما قطعا آسیب‌هایی هم دارد. یکی از بارزترین عوارض استنشاق این گاز تا امروز دفع و کاهش ویتامین‌ها ازجمله B۱۲، کم خونی، عوارض عصبی، لرزش دست، حالت خنده یا خلسه و کاهش فشار خون بوده است.

جهانپور با تاکید بر اینکه این قلیان به طور کلی عارضه مرگ را به دنبال ندارد، بیان کرد: عدم ترویج و تبلیغات این محصول از سمت وزارت بهداشت، عدم ارائه به سنین پایین و ارائه هشدارهایی چون عدم رانندگی بعد از استنشاق باید قبل از توزیع عمومی «قلیان اکسیژن» صورت بگیرد. افرادی که این محصول را استفاده می‌کننئ باید در نظر داشته باشند که تا چند ساعت پس از استنشاق این گاز از انجام فعالیت‌هایی چون رانندگی، استفاده از دوچرخه، اسکوتر، موتورسکلیت و یا کار با وسایلی که نیازمند دقت بالا و هوشیاری و خطر ساز است، خود داری کنند؛ زیرا ممکن است ضریب دقت و هوشیاری این افراد تا چند ساعت کاهش یابد.

وی افزود: استفاده از واژه «قلیان اکسیژن مجوزدار» ترویج تلقی شود. حتی اگر این محصول عوارض و پیامدهایش کمتر از سایر دخانیات و یا داروهای روانگردان باشد؛ قاعدتا سیاست ترویج، سیاست درستی نیست، یعنی نباید تبلیغ شود، زیرا مصرف تفننی آن هم آسیب‌هایی دارد و در کشور ما تبلیغات کالای آسیب‌رسان به سلامت ممنوع است.

سخنگوی پیشین وزارت بهداشت در پایان گفت: باید در ترویج یا تبلیغ «قلیان اکسیژن» احتیاط کرد ولی در عین حال ممنوعیت مطلق و عدم عرضه هم ممکن است این محصول را به زیر زمینی شدن ببرد که مشکلات، عواقب و پیامدهای بدی داشته باشد.

خدابخش حکیمی- خبرنگار تحریریه جوان قدس

 

دیگر خبرها

  • «در پا به ماه» نسخه نپیچیدیم بچه‌دار شوید/ تولد ۲۰ نوزاد را دیدیم
  • قوانین جدید دریافت گواهینامه در سال ۱۴۰۳/ پایان خدمت الزامی نیست
  • خوب و بد قلیان‌ اکسیژن
  • کره شمالی: آمریکا از حقوق بشر به‌عنوان ابزار سیاسی علیه پیونگ یانگ استفاده می‌کند
  • (ویدئو) نوزاد فلسطینی متولد شده از مادر جان‌باخته درگذشت
  • مراجعه گربه‌ باردار به یک مرکز بهداشت برای زایمان (فیلم)
  • سفر معاون وزیر خارجه آمریکا برای بررسی تحولات افغانستان
  • روسیه: هر سلاح اتمی‌ای وارد لهستان شود، آن را هدف مشروع تلقی می‌کنیم
  • تجلیل از مادر ۲۷‌ ساله اناری با پنج فرزند
  • زایمان موفق خانم دامغانی در خانه با کمک اورژانس