Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، انتخابات سپتامبر ۲۰۱۹ رژیم صهیونیستی محل وقوع اولین شکست نتانیاهو پس از یک دهه حاکمیت مستمر بود. حزب نتانیاهو، لیکود- که در انتخابات آوریل ۲۰۱۹ به تنهایی ۳۵ کرسی کسب کرده بود- در این انتخابات با وجود پیوستن حزب «کولانو» و رئیس آن «موشه کحلون» به لیکود و کنار رفتن حزب «زحوت» به ریاست «موشه فیگلین» تنها ۳۱ کرسی به دست آورد و پس از ائتلاف آبی- سفید- که ۳۳ کرسی به دست آورد- در جایگاه دوم قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در مقطع کنونی با وجود این شکست شرایطی فراهم آمده که احتمال نخست وزیری نتانیاهو و تشکیل ائتلاف برای دولت جدید به دست او قوی‌تر از «بنی گانتز» شده است.

چگونگی انتخاب نخست وزیر

براساس قانون پایه رژیم صهیونیستی، انتخاب کسی که پس از برگزاری انتخابات کنست، کابینه را تشکیل دهد از وظایف و اختیارات رئیس این رژیم است. بر همین اساس هیچ قانون مشخصی در خصوص اینکه رئیس طبق چه شرایط و ضوابطی می‌تواند این مأموریت را به یکی از منتخبان واگذار کند وجود ندارد و رئیس رژیم صهیونیستی میتواند براساس تشخیص خودش به هر یک از 120 نفری که در انتخابات موفق به کسب کرسی کنست شدهاند این مأموریت را واگذار کند.

تنها نکته‌ای که در واگذاری این مأموریت باید لحاظ شود این است که شخص مورد نظر باید توان تشکیل ائتلاف را داشته باشد. امری که هیچ گاه قابل اثبات یا نفی نیست. فلذا واگذاری مأموریت تشکیل کابینه امری در اختیار رئیس رژیم صهیونیستی است.

روش معمول انتخاب نخست وزیر در رژیم صهیونیستی

همانگونه که در فوق اشاره شد در انتخاب نخست وزیر قانون مشخصی وجود ندارد و این امر از اختیارات رئیس رژیم صهیونیستی است اما از دهههای گذشته برخی شاخصها همچون یک سنت در این رژیم به عنوان ملاک برای تعیین یک نفر از منتخبان، برای تشکیل کابینه وجود دارد.

ارائه مأموریت به رئیس حزب برنده انتخابات

اولین سنت معمول در رژیم صهیونیستی این است معمولاً مأموریت تشکیل کابینه را به حزب پیروز در انتخابات میدهند یعنی حزبی که بیشترین کرسی را در انتخابات کسب کرده است. این دیدگاه یک پیش فرض دارد و آن اینکه کسی که موفق شده بیشترین کرسی را کسب کند میتواند با اتکا به کرسیهای خودش احزاب همفکر به خود را راحتتر از بقیه احزاب دور خود جمع کرده، ائتلافی برای تشکیل کابینه به وجود آورد.

مشورت رئیس با منتخبان و تجمیع توصیه آنها

دومین سنت معمول میان سیاسیون رژیم صهیونیستی در هنگام انتخاب فردی برای تشکیل کابینه از سوی رئیس این رژیم این است که رئیس رژیم از تمامی منتخبان میخواهد تا یک نفر را به عنوان گزینه خود برای تشکیل کابینه توصیه کنند. یعنی در حقیقت رئیس رژیم صهیونیستی از تمام احزاب این سؤال را می پرسد که : «شما چه کسی را برای تشکیل کابینه توصیه میکنید؟» جمع پاسخهایی که صاحبان کرسی کنست ارائه میکنند فرد مورد نظر را تعیین میکند. در حقیقت کسی که بالاترین رأی را میان توصیهها داشته باشد مأمور تشکیل کابینه خواهد شد. کسانی که در یک جناح فکری قرار میگیرند معمولاً یک فرد را توصیه میکنند. لذا هنگامی که یک جناح سیاسی کرسیهای بیشتری را در اختیار داشته باشد تعداد توصیههای کسی که آنها از او حمایت میکنند بیشتر خواهد بود.

توصیه منتخبان انتخابات ۲۰۱۹ رژیم صهیونیستی برای تشکیل کابینه

براساس نتایج انتخابات سپتامبر ۲۰۱۹، ائتلاف آبی- سفید: ۳۳ کرسی، فهرست مشترک عربی: ۱۳ کرسی، حزب کار: ۶ کرسی و اتحاد دموکراتیک: ۵ کرسی کنست را کسب کردند و مجموعاً جناح چپ و میانه ۵۷ کرسی در انتخابات سپتامبر به دست آوردند.

در مقابل لیکود: ۳۱ کرسی، شاس: ۹ کرسی، اتحاد راستگرایان: ۸ کرسی و یهودیان توراتی: ۷ کرسی به دست آوردند و مجموع کرسی‌های راستگرایان به ریاست لیکود به ۵۵ کرسی رسید.

براساس روش معمول که به رئیس حزبی که بیشترین کرسی را به دست آورده بنیگانتز گزینه اول تشکیل دولت و نخست وزیری است. براساس روش توصیه منتخبان نیز، به دلیل آنکه 57 منتخب حاضر در جناح چپ و میانه، بنیگانتز را برای نخست وزیری توصیه کردهاند او گزینه اول نخست وزیری در انتخابات موجود بود تا اینکه یک اتفاق این چینش را بر هم زد.

عقب نشینی ۳ عضو فهرست مشترک عربی

روز دوشنبه «ایمن عوده» یکی از دو رهبر فهرست مشترک عربی که ائتلافی از دو حزب «هداش- تعال» و «بلد» است به «ریولین»، رئیس رژیم صهیونیستی اعلام کرد توصیهای که از طرف این فهرست برای نخست وزیری «بنیگانتز» به «ریولین» منتقل شده تنها از سوی 10 نفر از منتخبان این فهرست است و 3 نفر از منتخبان این فهرست این توصیه را قبول ندارند.

با این تغییر عملاً تعداد توصیههای «بنی گانتز» به 54 توصیه در مقابل 55 توصیه برای نخست وزیری نتانیاهو رسید.

اینکه چرا در این مقطع این اتفاق افتاد و به دلیل فاصله کمی که احزاب از یکدیگر داشتند به ناگاه کفه ترازو را به نفع نتانیاهوی شکست خورده سنگین کرد امری است که پس از این باید مورد بررسی و تدقیق قرار گیرد. اما نتیجه حاصل آن این بود که باز هم نتانیاهو را به نخست وزیری و تشکیل کابینه نزدیک کرد. گانتز و آبی- سفید از همان آغاز می‌دانستند که فهرست مشترک عربی پاشنه آشیل آنها است و ائتلاف آنها عملاً با مشکل مواجه بوده است. با همه این اوصاف باز هم باید منتظر ماند و دید «ریولین» رسماً چه کسی را مسئول تشکیل کابینه جدید خواهد کرد.

جمع بندی

براساس یک سنت معمول در رژیم صهیونیستی برای انتخاب نخست وزیر، رئیس رژیم صهیونیستی اقدام به رایزنی با تمام منتخبان انتخابات کنست میکند و از آن‌ها میخواهد یک نفر را برای نخست وزیری توصیه کنند. مجموع این نظرات نخست وزیر را معین میکند. تا روز یکشنبه گانتز با در اختیار داشتن رأی ۵۷ منتخب کنست در انتخابات سپتامبر ۲۰۱۹ گزینه اول نخست وزیری بود، اما روز دوشنبه به ناگاه با عقبنشینی ۳ عضو عرب کنست از توصیه «گانتز» برای نخست وزیری او عملاً یک توصیه کمتر از نتانیاهو خواهد داشت و شانس نتانیاهو برای رسیدن نخست وزیری با وجود شکست در انتخابات باز بیشتر شده است.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: خواندنی رژیم صهیونیستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۱۹۶۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولمرت، نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی: اسرائیل از جنگ غزه پیروز بیرون نخواهد آمد/ تهاجم به رفح تظاهرات در دانشگاه‌های آمریکا و سراسر جهان را تشدید می‌کند

به گزارش جماران؛ ایهود اولمرت نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی در یادداشتی در روزنامه عبری زبان هاآرتص نوشت که این رژیم از جنگ غزه پیروز بیرون نخواهد آمد.

ایرنا به نقل از خبرگزاری سما فلسطین نوشت: ایهود اولمرت در این یادداشت، نوشته است: اکثریت قریب به اتفاق اسرائیلی‌ها معتقدند تنها انگیزه برای گسترش جنگ و حمله به رفح، حفظ آینده سیاسی بنیامین نتانیاهو است؛ زیرا این حمله به‌ هیچ عنوان به سود (رژیم) اسرائیل نیست.

وی مدعی شد: هیچ کس در اسرائیل نیست که مشتاق شنیدن خبر کشته شدن یحیی السنوار رئیس حماس در نوار غزه یا محمد الضیف فرمانده گردان‌های القسام نباشد اما روند جنگ و اولویت‌های آن نباید تابع اهداف شخصی نتانیاهو باشد.

نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی اضافه کرد: خود نتانیاهو و همچنین افسران ارشد ارتش می‌دانند که تصرف رفح هیچ اهمیتی در ارتباط با منافع استراتژیک اسرائیل ندارد.

اولمرت همچنین گفت: نابود کردن گردان‌های حماس در رفح به دور از شرایط کنونی یک هدف مهم است، زیرا چنین هدفی مستلزم ماه‌ها نبرد طولانی است که منجر به کشته شدن هزاران فلسطینی خواهد شد؛ امری که اعتبار باقی مانده (رژیم) اسرائیل در سطح بین‌المللی را نابود خواهد کرد.

وی افزود: تهاجم به رفح تظاهرات در دانشگاه‌های آمریکا و سراسر جهان را تشدید می‌کند و به صدور حکم دستگیری رهبران و افسران اسرائیلی منجر خواهد شد.

این مقام سابق رژیم صهیونیستی همچنین، تاکید کرد: نتانیاهو در داخل حبابی جدا از واقعیت زندگی می‌کند زیرا به خود و دیگران در درون آن حباب می‌گوید که برای ادامه حیات (رژیم) اسرائیل می‌جنگد و ماموریت تاریخی او مقابله با جهان برای دفاع از اسرائیل در برابر همه است که می‌خواهند آن را نابود کنند.

اولمرت گفت: نتانیاهو از مدت‌ها قبل فکر کردن درباره آنچه برای اسرائیل، آینده و منافع راهبردی آن بهتر است را متوقف کرده و روی آینده سیاسی خود متمرکز شده است.

وی افزود: درک این نکته حائز اهمیت است که (رژیم) اسرائیل در این رویارویی پیروز بیرون نخواهد آمد و صحبت‌های فخرآمیز درباره پیروزی مطلق نشان دهنده حماقت و غرور و اساساً تلاشی برای فرار از محاکمه است.

نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی در پایان از صهیونیست‌ها خواست تا با حضور میلیونی در خیابان‌ها، گروه نتانیاهو، ایتمار بن‌گویر و بزالل اسموتریچ را محاصره کنند؛ گروهی قانون‌گریز که اسرائیل را به سمت فروپاشی سوق می‌دهند.

دیگر خبرها

  • چرا نتانیاهو نمی‌خواهد جنگ در غزه تمام شود؟
  • گوترش: حمله اسرائیل به رفح غیرقابل تحمل خواهد بود
  • لاپید کابینه رژیم صهیونیستی را به باد انتقاد گرفت
  • مقام صهیونیست: نتانیاهو اسرائیل را به پرتگاه می‌کشاند
  • ممنوعیت فعالیت الجزیره در فلسطین اشغالی/ گانتز: شانس توافق کاهش یافت
  • اختلاف در ارکان رژیم صهیونیستی بالا گرفت
  • نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی: اسرائیل از جنگ غزه پیروز بیرون نخواهد آمد
  • نقشه نتانیاهو برای غزه پس از جنگ فاش شد/ نیویورک تایمز: طرح نخست وزیر اسرائیل به احتمال زیاد از سوی کشورهای عربی رد خواهد شد
  • اولمرت، نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی: اسرائیل از جنگ غزه پیروز بیرون نخواهد آمد/ تهاجم به رفح تظاهرات در دانشگاه‌های آمریکا و سراسر جهان را تشدید می‌کند
  • طرح جدید نخست وزیر اسرائیل برای اداره غزه