Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: یک فرد از گونه سسک تالابی خاوری برای نخستین بار در تالاب گندمان شهرستان بروجن مشاهده شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری، شهرام احمدی اظهار کرد: سسک تالابی خاوری با نام علمی  (Acrocephalus dumetorum)پرنده‌ای است از تیره سسک و از راسته گنجشک سانان که برای اولین بار در تالاب گندمان توسط کرامت حافظی مشاهده و توسط اندرو استودارت و رافائی آی شناسایی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تا اکنون از حضور این پرنده در سطح استان هیچ گزارشی دریافت نشده بود.

احمدی عنوان کرد: این پرنده 12.5 سانتی‌متر طول دارد و تشخیص این پرنده از سسک تالابی در طبیعت غیر ممکن است ولی سطح پشتی آن قهوه‌ای مایل به خاکستری است، به کمک سطح پشتی اندکی تیره‌تر و با رنگ خرمائی کمتر، با تردید می‌توان آن را از سسک تالابی معمولی تشخیص داد، شناسایی دقیق این پرنده وقتی میسر است که در دست باشد.

وی درباره زیستگاه سسک تالابی خاوری، افزود: رویش‌گاه‌‎های گیاهی کوتاه و انبوه در گودال‌ها، بیشه‌ها، ساحل رودخانه‌ها، بیدزارها، کشتزارها و غالبا نزدیک به آب زیستگاه این گونه کمیاب است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گفت: سسک تالابی خاوری از جمله پرندگانی‌ست که در فصل تابستان از پراکندگی نسبتا فراوانی برخوردار است و ممکن است به‌ صورت مهاجر عبوری در جنوب شرقی ایران دیده شود.

احمدی در پایان تصریح کرد: علاوه بر سسک‌های تالابی فوق، گونه‌های سسک های ابرو سفید؛ سسک بزرگ نیزار و سسک پرصدا از دیگر گونه‌های سسک های تالابی است که پیش از این در استان چهارمحال و بختیاری شناسایی شده‌اند.

تالاب گندمان با حدود 1070 هکتار وسعت در فاصله 60 کیلومتری شهرکرد در شهرستان بروجن قرار دارد. این تالاب جزء 10 تالاب برتر پرنده نگری ایران و مهمترین زیستگاههای جانوری کشور برای اسکان دائم پرندگان بومی و تخم گذاری پرندگان مهاجر به شمار می رود که در دفتر بین المللی تحقیقات پرندگان آبزی(لندن-1352) به ثبت رسیده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی منطقه چهارمحال و بختیاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۲۱۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش برای احیای کامل تالاب نئور

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل گفت: در ادامه روند مبارزه با گونه‌های مهاجم، اولین مرحله پاک‌سازی تالاب حفاظت شده نئور در نیمه اول اردیبهشت‌ سال جاری از گونه‌های مهاجم ماهیان کاراس آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اردبیل، حسن قاسم‌پور، در بازدید از تالاب نئور اظهار کرد: با شروع فصل بهار و باز شدن یخبندان تالاب، پاک‌سازی فیزیکی گونه‌های مهاجم ماهیان کاراس طبق برنامه‌ریزی‌های قبلی با استفاده از توان محیط‌بانان، کارشناسان، صیادان بومی و کارگران محلی با هدف حذف جمعیت ماهیان مهاجم کاراس و احیای کامل گونه بومی گاماروس در سطح تالاب نئور آغاز شد.

وی افزود: در این مرحله در مجموع حدود ۵۰ هزار متر تور برای صید و جمع‌آوری ماهی گونه مهاجم کاراس در تالاب نئور استفاده خواهد شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل اظهار داشت: مراحل بعدی پاک‌سازی تالاب حفاظت شده نئور از گونه مهاجم ماهیان کاراس در مرداد و شهریور سال‌جاری طبق نظر کارشناسان و برنامه مدیریت جامع تالاب نئور بمنظور احیاء دریاچه تداوم خواهد داشت.

حسن قاسم‌پور با اشاره به اینکه طی دو سال اخیر و با تلاش همکاران حفاظت محیط زیست استان، بیش از ۹۰ تن، گونه مهاجم کاراس از تالاب حفاظت شده نئور جمع‌آوری شده است، افزود: اداره کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل برابر مطالعات انجام شده و برنامه مدیریت جامع تالاب نئور، مبارزه جدی با این گونه مهاجم را از دوسال گذشته شروع کرده است و نتایج خوب و قابل قبولی حاصل شده است و تلاش برای احیای کامل تالاب نئور جزو اقدامات اولویت‌دار مدیریت زیست بومی این اداره کل است.

کد خبر 749123

دیگر خبرها

  • تصاویر زیبای پرندگان در تالاب میانکاله
  • کدام پرنده رکورد جهانی بالاترین ارتفاع پرواز را در اختیار دارد؟ (+عکس)
  • پرنده‌ای که تا ارتفاع بیش از ۱۱ هزار متری پرواز می‌کند
  • رکورد جهانی ارتفاع پرواز با این پرنده زده شد
  • فیلم/ مشاهده گونه نادر پلنگ سایبان در لرستان
  • مرغان آتشین مهاجر رقص کنان به تالاب بین المللی هامون بازگشتند
  • فیلم | مشاهده گونه نادر پلنگ سایبان در لرستان
  • کدام پرنده رکورد جهانی بالاترین ارتفاع پرواز را در اختیار دارد؟ | برخورد کرکس روپل با یک هواپیما در ارتفاع ۱۱ هزار و ۳۰۰ متری
  • تالاب‌های نقده از وضعیت مطلوب برخودار هستند
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور