Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر آیین نکوداشت ایثارگران و اهالی رسانه فعال در حوزه دفاع مقدس با عنوان «همراز با شقایق» با حضور محسن هاشمی، رئیس شورای اسلامی شهر تهران، سردار اسماعیل کوثری، جانشین قرارگاه ثارالله و پیروز حناچی، شهردار تهران در ساختمان شماره دو شهرداری تهران برگزار شد.

دفاع مقدس؛ الگوی بی‌نظیر ایستادگی برای قرن‌ها

در این مراسم محسن هاشمی اظهار کرد: دفاع مقدس در تاریخ کشور  و تاریخ معاصر ما الگوی بی نظیری است که حکایت از ایستادگی مردم ما برای دفاع  از اعتقادات و حفظ تمامیت ارضی کشور دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدون شهدا و ایثارگران امنیت امروز را نداشتیم.

وی با اشاره به این که گرامیداشت دفاع مقدس صیانت از حماسه ایثارگری است، افزود: صیانت از یک حماسه کمتر از خود حماسه نیست. خبرنگاران، عکاسان و نویسندگان حوزه دفاع مقدس با آن که اسلحه به دست نگرفتند اما با انعکاس حماسه ایثارگران توانستند این حماسه را زنده نگه دارند.  اگر خبرنگاران، نویسندگان و عکاسان نبودند، حماسه های دفاع مقدس به مردم نشان داده نمی‌شد.

فرزند مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در ادامه با اشاره به خاطره‌نگاری‌های پدرش از سال ۱۳۶۰ گفت: ایشان با آن‌که فرماندهی جنگ را بر عهده داشتند، با خاطرات کوتاهی که یادداشت می‌کردند، یک روایت‌گر مهم جنگ بودند. خاطراتی که همراه با ثبت حواشی جنگ همراه بود و سند مهمی برای آیندگان است.

ایمان مردم را با سیاه‌نمایی غارت نکنیم

حجت‌الاسلام حسین قیومی رییس بخش سرگذشت‌پژوهی اداره کل ایثارگران شهرداری دیگر سخنران این آیین بود. وی شهرداری را از معدود نهادهایی دانست که توجه خاصی به شهیدان دارد و گفت: چه کسی می‌گوید در شهرداری شهیدزدایی صورت می‌گیرد؟ به عنوان یکی از خانواده شهیدان که با سایر خانواده‌های شهیدان در ارتباط است؛ معتقدم که اتفاقا خدمات شهرداری به خانواده شهیدان و ایثارگران بسیار بیشتر از سایر سازمان‌هاست. نباید ایمان مردم را با سیاه‌نمایی غارت کنیم.

 پیام شهیدان خدمت به مردم است

سپس سردار اسماعیل کوثری، جانشین قرارگاه ثارالله با بیان این‌که جنگ تحمیلی توسط رزمندگان ما به دفاع مقدس تبدیل شد، گفت: حراست از مرزها و حریم انسانی بر همه واجب است و  امام بزرگوار ما این تهدید را به فرصت بدل کردند.

وی با اشاره به ابعاد مختلف در روایت دوران دفاع مقدس اظهار کرد:  این دوران را می‌توان  بر مبنای مدیرت و فرماندهی، ایستادگی، خلاقیت، معنویت، فرهنگ و اقتصاد روایت کرد و این‌ها بخشی از جنبه‌های روایی ما می‌تواند باشد.

این فرمانده دوران دفاع مقدس پس از بیان خاطراتی از دوران جنگ، ولایت و ولایت‌مداری مردم را عامل اصلی پیروزی در دفاع مقدس دانست و گفت: پیام شهیدان برای ما این است که به مردم خدمت کنیم. امیدوارم چنین شود. 

دفاع مقدس همیشگی است

غلامحسین محمدی، رئیس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران نیز طی سخنانی اظهار کرد: دفاع مقدس برای کشور ما ادامه دارد و امروز فقط عناصر آن تغییر یافته است. باید دانست که امروز در بعد رسانه‌ای کشور دفاع مقدس وجود داردو کار بزرگ و ارزشمندی که رسانه‌ها و خبرنگاران در این عرصه می‌توانند انجام دهند، حفظ وحدت و انسجام ملی برای اعتلای کشور است.

آرشیو بی‌بدیل خبرنگاران از سال‌های دفاع مقدس

پیروز حناچی شهردار تهران آخرین سخنران این آیین بود. وی نیز با مرور خاطراتش از حضور در جبهه‌های جنگ تحمیلی اظهار کرد: جنگ تحمیلی بزرگترین تهدیدی بود که به فاصله کوتاهی از انقلاب اسلامی بر کشور عارض شد. در شرایطی که ارتش از استحکام کافی برخوردار نبود، هواپیماهای دشمن دیوار صوتی را در تهران می‌شکستند و در خیابان‌های نواب و انقلاب جولان می‌دادند تا مردم را بترسانند و کینه خود را خالی کنند.

به گفته وی در این سال‌ها خبرنگاران بودند که وقایع جنگ را ثبت می‌کردند و آرشیوی که از راویان جنگ در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس موجود است، یکی از اسناد بی‌بدیل‌ دوران جنگ است. 

حناچی به کتاب‌های «دا»، «بمو» و «دسته یک» به عنوان آثار تاثیرگذار حوزه دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: با آن که بیشتر رزمندگان تمایلی به صحبت کردن از اقدامات خود در جنگ تحمیلی نداشتند، با تلاش نویسندگان خوش ذوق، سازمان تبلیغات اسلامی کتاب‌های متعددی را در زمینه دفاع مقدس به چاپ رسانده‌ که شایسته تقدیر است. 

شهردار تهران در ادامه به نقل خاطره‌ای از نخستین مواجهه خود با شهید ابراهیم هادی پرداخت و گفت: او دل شیر داشت و خبر شهادتش آن‌قدر برای دشمن مهم بود که در رسانه‌هایش آن را اعلام کرد.

وی یادآور شد: یکی از جلوه‌های ماندگار جنگ بسته‌هایی بود که مردم برای رزمندگان ارسال می‌کردند. این بسته‌ها که معمولا با یادداشت‌ها و نامه‌هایی همراه بودند، برای رزمندگان بسیار انگیزه‌بخش بودند. این یکی از موضوعاتی است که در روایت‌های جنگ مغفول مانده است.

در ادامه این مراسم محسن هاشمی یک نسخه از کتاب «روزها و روزگاران سخت» را به پیروز حناچی اهدا کرد و در پایان از فعالان و پیشکسوتان رسانه‌ای جنگ تحمیلی تجلیل  ۲۲ جلد از کتاب سرگذشت پژوهی شهدای محلات پایتخت رونمایی شد و اعلام شد که تا ۲۲ بهمن این آثار به ۴۰ عنوان خواهد رسید.

کد خبر 4728201 شیما دنیادار رستمی

منبع: مهر

کلیدواژه: پیروز حناچی خون شهدا دفاع مقدس جنگ تحمیلی هفته دفاع مقدس کتاب و کتابخوانی هفته دفاع مقدس معرفی کتاب ادبیات گردشگری ترجمه بازار نشر دفاع مقدس جنگ تحمیلی سوریه ادبیات دفاع مقدس ادبیات جهان جایزه ادبی تجدید چاپ نشر نو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۳۲۳۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاز نخست موزه دفاع مقدس زنجان سوم خرداد افتتاح می‌شود

سید شمس‌الدین موسوی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بنیاد حفظ آثار وظیفه ترویج و نشر سیرت و صورت شهدا و ارزش‌های دفاع مقدس دارد و با توجه به ظرفیت‌های استان و سرداران و فرماندهان اما هنوز تولید آثار هنری فاخر نداریم.

وی ساخت و تکمیل مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس زنجان را یکی از برنامه‌های مهم خواند و گفت: ساخت موزه زنجان به تعویق افتاده اما امسال با توفیق الهی فاز یک موزه دفاع مقدس که نماد و بیرق ۳۵۳۵ شهید و ۷۰ هزار رزمنده دفاع مقدس است، در تاریخ سوم خرداد افتتاح می‌شود.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان زنجان با اشاره به اینکه ساخت موزه تقریباً ۱۱ به طول انجامید، ابراز کرد: استانداری و شهرداری زنجان کمک‌های خوبی را در زمینه ساخت موزه داشتند و موزه‌های دفاع مقدس باید با کمک مسئولان استانی ساخته شود که امیدواریم سال آینده فاز دوم را به سرانجام برسانیم.

وی با بیان اینکه در حوزه تدوین و چاپ و نشر کتاب باید سالانه ۶۰ عنوان کتاب مکتوب ۲۰ عنوان کتاب صوتی تهیه کنیم، عنوان کرد: این کار نیز با همکاری سایر نهادهای فرهنگی انجام می‌شود.

موسوی با تأکید بر اینکه همه کارهای بنیاد باید با مشارکت نهادهای فرهنگی و نظامی استان باشد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر با گرانی کاغذ مواجه هستیم و ۶۰ عنوان کتاب را آماده کردیم که قسمتی از این کتاب‌ها چاپ شده و یک قسمت برای تأمین هزینه به مشکل برخوردیم.

وی تجلیل از یک میلیون نفر پیشکسوتان دفاع مقدس در سال را از دیگر برنامه‌های این بنیاد برشمرد و افزود: در تجلیل یک میلیون نفری ایثارگران ،۱۰ هزار نفر سهم استان زنجان می‌باشد

موسوی افزود: در حوزه هنر نیز تولید موسیقی، کلیپ، فیلم کوتاه و سینمایی و برگزاری جشنواره‌های مرتبط مثل فانوس و افتخار من در دستور کار قرار دارد.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان زنجان با اشاره به اینکه تولید فیلم هزینه‌بردار است، ادامه داد: وظیفه ما پای کار آوردن جوانان متعهد، انقلابی و دلسوز است و بر این اساس استارت فیلم سینمایی ۹۰ دقیقه‌ای شهید مخبری زده شده است.

وی هزینه مورد نیاز برای تولید این فیلم را ۵ میلیارد تومان دانست و گفت: مؤسسه روایت فتح هم قول حمایت داده و ارتش نیز در بحث ادوات و تجهیزات کمک‌هایی را ارائه می‌دهد.

موسوی با بیان اینکه تدریس درس ۲ واحدی دفاع مقدس در دانشگاه‌ها یکی از رویکردهای جدی است، یادآور شد: استان زنجان به لحاظ دارا بودن دانشگاه‌های متعدد و اساتید برجسته، ظرفیت خوبی برای حفظ حافظه تاریخی ملت و انتقال وقایع به جوانان دارد.

کد خبر 6090527

دیگر خبرها

  • پیکر مطهر ۲ شهید دفاع مقدس پس از ۴۰ سال تفحص شد
  • پیکر مطهر دو شهید دفاع مقدس پس از چهار دهه تفحص شد
  • تغییر در میزبانی استان کرمان از شهدای گمنام
  • تقدیم ۳۶۵ شهید کارگر آران و بیدگلی، مهر تأییدی بر مجاهدت جامعه کارگری شهرستان
  • پیکر شهید جاویدالاثر ایلامی پس از ۴۱ سال شناسایی شد
  • برگزاری آیین نقد کتاب لبخند آفتابی
  • افتخار دستگاه آموزشی آران و بیدگل ۳۶ شهید معلم است
  • شناسایی پیکر شهید جاوید الاثر ایلامی پس از ۴۱ سال
  • فاز نخست موزه دفاع مقدس زنجان سوم خرداد افتتاح می‌شود
  • تالیف و تدوین ۲۰۰ کتاب با موضوع ایثار و شهادت در کهگیلویه و بویراحمد