Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با انتقاد از دانشگاهیانی که صرفا در نشست ها نقش اپوزیسیون را بازی می کنند، گفت: چرا دانشگاهیان در دوره مدیریت گذشته که شهر  را می فروختند انتقاد نکردند و حتی برخی نیز از آن فضا برای گرفتن پروژه های کاری استفاده کردند؟
به گزارش خبرگزاری آریا، محمد سالاری، رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در جلسه هم اندیشی "تهران، شهری برای همه" با بیان اینکه مطالبات شهری نسبت به گذشته تغییرات قابل توجهی پیدا کرده است، گفت: فعالیت های مدیریت شهری دوره پنجم بر حوزه های نرم افزاری و کیفی سازی متمرکز شده است و ماموریت های شهرسازی و معماری از جمله مهم ترین ماموریت هایی است که موجبات کیفی سازی و هویت بخشی شهرها می شوند و البته بخش عمده مشکلات شهر و کشور ما عدم توجه به همین ماموریت های شهرسازی و معماری، حمل و نقل و ترافیک و محیط زیست است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سالاری ادامه داد: مدیریت شهری این روزها با همراهی جنبش های مدنی در راستای هویت بخشی و کیفی سازی، رویکردهای خوبی را اتخاذ کرده است اما متاسفانه به دلیل عدم فرهنگسازی و آگاه سازی همچنان مطالبات بخش عمده ای از جامعه شهری از ما تعریف پروژه های سخت افزاری و صرف پل سازی و بزرگراه سازی و کارهای عمرانی فارغ از توجه به پیوست های مطالعاتی و ضرورت نیاز سنجی و بررسی تبعات مثبت و منفی آن ها در کیفیت زندگی شهری است، به همین دلیل اکنون متهم به نداشتن دستاورد هستیم و این رسالت دانشگاه ها و دانشجویان است که به تغییر رویکردها کمک کنند و در ایفای رسالت اصلی خویش با تدوین و ارائه بیانیه ها و تبیین رویکردهای مثبت و منفی در تغییر نگاه جامعه ایرانی و جامعه شهری کنشگری کنند.
وی با انتقاد از عدم واکنش دانشگاهیان نسبت به چالش های شهر تهران طی 12 سال اخیر و حتی قبل تر از آن اظهار داشت: امروز مجموعه ای از جامعه شهری که نگران وضعیت کشور و شهر خود هستند با ایجاد سمن ها و سازمان های مردم نهاد و ایجاد جنبش های مدنی، به کمک شبکه های اجتماعی به مدیریت شهری و حکمرانان کشور،‌ فرمان می دهند اما جایگاه دانشگاه ها و دانشکده ها کجاست؟ متاسفانه اکنون همه دانشگاهیان فقط پشت میز می نشینند و نقش اپوزیسیون را در نشست ها بازی می کنند، باید پرسید چرا زمانی که شهر  را می فروختند انتقاد نکردید؟ حتی برخی نیز از آن فضا برای گرفتن پروژه های کاری استفاده کردند.
عضو شورای شهر تهران اضافه کرد: ما در دوره چهارم پس از انجام بررسی ها متوجه شدیم مطالعات انجام شده برای طرح های موضعی و موضوعی که نقش اساسی در ارتقاء کیفیت زندگی دارند،کارایی چندانی ندارند، این مطالعات را چه کسانی انجام داده اند؟ و باید ارزیابی شود که دانشگاه ها و دانشگاهیان و مهندسین مشاور که از دانشگاه ها مدرک می گیرند به عنوان نهادهای مرجع در این زمینه چه کرده اند.
وی با بیان اینکه اساسا کیفی سازی و هویت بخشی، رویه های جاری را با مشکل مواجه می کند گفت: اداره شهر تهران با مجموعه مشکلات و چالش هایی که دارد، نیازمند هزینه های قابل توجهی است و زمانی که به سمت کیفی سازی حرکت می کنیم که اکنون نیز در این مسیر هستیم،‌باید طرح تفصیلی رعایت شود،‌تصمیمات سلیقه ای و امضاهای طلایی برچیده شود، تصمیمات شوراهای توافقات و معماری مناطق شهرداری متوقف گردد، رویکرد کمیسیون ماده 5 از درآمدزایی صرف به سمت کیفی سازی تغییر کند، قراردادهای حوزه های مختلف عمرانی و خدمات شهری و... باید در مسیر فراخوان و مزایده و نظارت همگانی منعقد شود، نظارت همگانی بر تمامی تصمیمی گیری های شورا و شهرداری و مدیران مسلط شود، ‌شهرفروشی باید متوقف شود که خوشبختانه در این مدت 2 سال بخش عمده ای از این رویه های جاری غلط و غیرقانونی به پایین ترین سطح خود رسیده است.
عضور شورای شهر تهران ادامه داد: اینجاست که پروژه های عمرانی مثل گذشته اجرا نمی شود و مدیریت شهری متهم به ناکارآمدی و نداشتن دستاورد می شود و لذا دانشگاه ها، دانشکده ها و دانشگاهیان باید در کنار مدیریت شهری باشند، چراکه اگر این رویکردها موفق نشود و این ذهنیت ها تغییر نکند، مجددا همان رویکردهای گذشته ساری و جاری و مدیریت شهری متهم به عدم کارآمدی خواهد شد. اکنون که درآمد شهر به شدت کاهش پیدا کرده است،‌ در این فضا دانشگاه ها باید در کنار مدیریت شهری باشند، مجموعه ای از پروژه ها در شهر وجود دارد که دانشگاه ها می توانند بصورت پایلوت روی آن ها کار کنند، بایدظرفیت دانشجویی تهران بسیج شوند و مدیریت شهری را یاری کنند.
سالاری در پایان ضمن انتقاد از تاکید دانشگاهیان بر بازنگری طرح های جامع و تفصیلی اظهار داشت: شهرها و کشورهای توسعه یافته بیش از نیم قرن است که از طرح های بلند مدت عبور کرده اند و به سمت برنامه ریزی های استراتژیک و منعطف رفته اند و شما امروز باید چنین برنامه ریزی هایی را مطالبه و پیگیری کنید.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: دانشگاهیان کمک کیفی سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۳۴۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه‌های رئیس دستگاه قضای البرز به شورای شهر کرج

رئیس کل دادگستری استان البرز بر لزوم نظارت درون سازمانی تاکید کرد و گفت: در صورت مشاهده تخلف و بزه، دستگاه قضایی بدون اغماض ورود می‌کند و برخورد قاطع خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از البرز، حسین فاضلی هریکندی صبح امروز _شنبه هشتم اردیبهشت_ در نشست با رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر کرج یکی از ویژگی‌های بارز استان البرز را تعامل، همکاری و هم‌افزایی اجزای مختلف مدیریتی استان دانست و با اعلام اینکه از آغاز فعالیت خود در استان، افزایش تعاملات با سایر بخش‌ها را با حفظ استقلال دستگاه قضائی سرلوحه اقدامات مجموعه قضائی قرار داده است، اظهار کرد: رئیس قوه قضائیه تعاملات و همکاری بین دستگاه قضائی و سایر مجموعه‌ها از جمله اجرایی و شهری را به منظور شناسایی و حل مشکلات به عنوان یکی از ویژگی‌های مهم استان البرز عنوان می‌کند.

وی اجرای طرح پارکرود در اراضی آزادسازی شده رودخانه کرج، تعطیلی زندان رجایی شهر و پیگیری رفع مشکل سند اراضی اسلام آباد را از مصادیق همکاری دستگاه قضائی با مدیریت شهری عنوان کرد و افزود: اگر همکاری سازنده میان همه دستگاه‌ها نباشد انجام بسیاری از مأموریت‌ها با مشکل مواجه خواهد شد.

نقش مدیریت شهری در کاهش پرونده‌های حقوقی

رئیس کل دادگستری استان البرز با اشاره به اینکه افزایش ورودی پرونده‌ها یکی از معضلات دستگاه قضائی است، تصریح کرد: بعضی از این پرونده‌ها با همکاری و انجام وظایف مدیریت شهری و با اقدامات پیشگیرانه قابلیت کاهش دارد، به عنوان نمونه بخشی از پرونده‌های حقوقی استان، اختلافات مرتبط با مشارکت در ساخت یا پیش فروش است که شهرداری می‌تواند با انجام وظایف قانونی خود در این زمینه کمک کند تا شاهد کاهش ورودی باشیم.

پیگیر انتقال مدیریت زندان قزل‌حصار از تهران به استان البرز

فاضلی هریکندی با اشاره به تعطیلی زندان رجایی‌شهر و انتقال مدیریت زندان قزل‌حصار به عنوان مصوبات سفر ۱۷ فروردین سال گذشته رئیس قوه قضائیه به استان البرز، تصریح کرد: یکی از این مصوبات که مربوط به تعطیلی زندان رجایی شهر بود انجام شد، اما در مورد زندان قزل‌حصار، نظر مجموعه قضائی استان با توجه به محدودیت‌های فضای فیزیکی ندامتگاه‌های البرز، انتقال مدیریت آن از تهران به استان البرز است.

وی بر لزوم توجه به سلامت مجموعه شهرداری و کارکنان آن و گسترش نظارت درون سازمانی در شهرداری‌ها و مدیریت شهری تاکید کرد و گفت: با توجه به تنوع اختیارات و حوزه‌های فعالیت مدیریت شهری، اقتضا دارد نظارت درون سازمانی در تقدم باشد و در صورت مشاهده تخلف و بزه، دستگاه قضائی نیز بدون اغماض ورود کند و برخورد قاطع داشته باشد.

در ابتدای این نشست «مسعود محمدی» رئیس شورای اسلامی شهر کرج گزارشی از اقدامات مدیریت شهری، تصویب بودجه و اجرای پروژه‌های عمرانی ۱۴۰۳ ارائه و ابراز امیدواری کرد اجرای خطوط تندرو اتوبوس و احداث و تکمیل مصلی کرج در سال جاری به نتیجه برسد.

کد خبر 748316

دیگر خبرها

  • افزایش جابه‌جایی درختان در دوره زاکانی
  • اراک با مدیریت تعاملی به سمت توسعه و تعالی پیش می‌رود
  • ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در حوزه مدیریت شهری مرکزی هزینه شده است
  • آمادگی داریم برای رفع مشکلات اصفهان کنار مدیریت استان بایستیم
  • توصیه‌های رئیس دستگاه قضای البرز به شورای شهر کرج
  • پیگیری انتقال مدیریت زندان قزلحصار از تهران به استان البرز
  • حبس هشت ساعته سایپا در اتوبوس بین شهری!
  • هوای هیچ شهری امروز در کشور آلوده نیست
  • هوای هیچ شهری امروز آلوده نیست / شاخص کیفی ۲۲ شهر سالم و پاک ثبت شد
  • فاصله زیاد تهران تا مناسب سازی شهر برای معلولان