Web Analytics Made Easy - Statcounter

اگرچه بسیاری از مسئولان دولتی احیای مجدد وزارت بازرگانی را تنها راهکار رونق بخشیدن به صادرات محصولات کشاورزی می‌دانند، اما در مقابل مسئولان وزارت جهاد معتقدند که تشکیل مجدد این وزارتخانه تنها پاک کردن صورت مسئله است.

به گزارش خبرنگار  صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، ایران با وجود تنوع اقلیمی و دارا بودن پتانسیل‌های بالا در بخش کشاورزی، همچنان به درآمد‌های نفتی وابسته است، در حالی که با ایجاد زیر ساخت‌های لازم و توسعه صادرات می‌تواند برای همیشه با ارز حاصل از منابع نفتی خداحافظی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه بسیاری از مسئولان دولتی احیای مجدد وزارت بازرگانی را تنها راهکار توسعه و رونق بخشیدن به صادرات محصولات کشاورزی می‌دانند، اما در مقابل بسیاری از کارشناسان و مسئولان وزارت جهاد کشاورزی معتقدند که تشکیل مجدد این وزارتخانه تنها پاک کردن صورت مسئله است و این موضوع هیچ دردی از چالش‌های پیش روی صادرات دوا نخواهد کرد.

با وجود مخالفان و موافقان متعدد احیای مجدد وزارت بازرگانی، مقامات بلندپایه از ابتدای سال عزم خود را بر واگذاری وظایف بازرگانی وزارت جهاد به وزارت صمت و احیای مجدد این وزارتخانه جزم کردند و در نهایت با لابی گری‌های متعددی که برای تصویب این طرح صورت گرفت، روز گذشته در جلسه علنی مجلس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ۱۳۲ رای موافق، ۷۸ رای مخالف و ۸ رای ممتنع با تشکیل وزارت بازرگانی موافقت کردند که این امر به مذاق برخی مسئولان وزارت جهاد کشاورزی خوش آمد چرا که به اعتقاد آن‌ها برای صادرکننده، متولی صادرات تفاوتی ندارد و تنها ایجاد روابط و رایزنی بهتر برای حضور در بازار‌های هدف و آشتی کردن با صادرات حائز اهمیت است.

حال به سراغ مخالفان و موافقان تشکیل وزارت بازرگانی می‌رویم تا از تاثیر احیای مجدد این وزارتخانه و واگذاری وظایف بازرگانی بخش کشاورزی به وزارت صمت بر امر صادرات محصولات کشاورزی، استفاده حداکثری از اقلیم متفاوت کشور در جهت ارزآوری و کاهش درآمد‌های نفتی با خبر شویم:

ضرورت فراموشی درآمدهای حاصل از فروش منابع نفتی/اتخاذ تصمیمات یک شبه، دهن کجی به تولید کنندگان است

رضا نورانی رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار  صنعت،تجارت و کشاورزی، با اشاره به اینکه عمده چالش‌های صادرات محصولات کشاورزی مربوط به زیرساخت هاست، اظهار کرد: با توجه به نبود زیرساخت‌های لازم برای صادرات محصولات کشاورزی، مسئولان ذی ربط باید وارد میدان شوند تا بحران‌های پیش روی صادرات مرتفع شود چرا که در شرایط فعلی تحریم، توسعه صادرات نقش مهمی در ارزآوری و ایجاد اشتغال دارد.

وی افزود: با توسعه صادرات محصولات کشاورزی این امکان وجود دارد که به واسطه افزایش ارزآوری، کالا‌ها و ماشین آلات مورد نیاز مراکز تولیدی و صنعتی را فراهم کرد.

نورانی با تاکید بر فراموشی درآمد‌های حاصل از فروش نفت در کشور گفت: در شرایط فعلی که در تحریم هستیم یا بعد از برداشته شدن تحریم‌ها باید صادرات نفت را به حداقل برسد چرا که پتانسیل‌های بالایی در بخش کشاورزی وجود دارد که می‌توان آن را جایگزین درآمد‌های نفتی کرد.

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ادامه داد: با توجه به آنکه در هفته‌های آینده، ایران به جلگه اوراسیا می‌پیوندد، از این رو می‌تواند نقش مهمی در صادرات محصولات کشاورزی ایفا کند که باید استفاده بهینه از این موضوع داشت.

وی با اشاره به اینکه تشکل‌های بخش کشاورزی در توسعه صادرات محصولات کشاورزی می‌توانند نقش مهمی ایفا کنند، بیان کرد: اگر مسئولان دولتی، تشکل‌ها و اتحادیه‌ها را جدی بگیرند و در تصمیمات از آن‌ها استفاده کنند، قطع به یقین تمامی مشکلات در حوزه صادرات مرتفع خواهد شد، در حالی که دولت با اتخاذ تصمیمات یک شبه  به تولید کنندگان دهن کجی می کند.

به گفته این مقام مسئول، در سال رونق تولید تمامی تلاش مسئولان باید معطوف به توسعه صادرات باشد که اهمیت این موضوع در شرایط تحریم بیش از پیش نمایان است.

نورانی افزود: اگرچه اتخاذ تصمیماتی مبنی بر بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور و وضع عوارض صادراتی خوب است، اما ابلاغ و تصمیم گیری یک شبه پشت در‌های بسته، چالش جدی در بخش صادرات ایجاد می‌کند.

وی با تاکید بر برنامه ریزی برای صادرات محصولات کشاورزی در سال آینده گفت: هم اکنون مسئولان ذی ربط باید برای صادرات سال آینده به جای ایجاد مشکل در داخل تصمیماتی را اتخاذ و ضوابط بیرونی را اصلاح کنند تا کشور عراق نتواند صادرات کالا را هز زمانی که می‌خواهد به کشورش ممنوع یا آزاد کند.

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی با اشاره به اینکه سالانه بیش از ۷۰۰ میلیارد دلار کالا به اوراسیا وارد می‌شود، بیان کرد: با پیوستن به جلگه اوراسیا، اگر بتوانیم ۵ درصد این بازار را در دست بگیریم، سالانه حداقل ۳۵ میلیارد دلار ارز آوری از این محل داریم که در راستای توسعه صادرات و رونق تولید از اهمیت بالایی برخوردار است.

به گفته نورانی، علی رغم افزایش تولید برخی محصولات صیفی همچون گوجه فرنگی و نگرانی تولیدکنندگان از این امر، اما اتخاذ تعرفه گمرکی ۸۰ سنتی به ازای صادرات هر کیلو گوجه فرنگی موجب شده تا صادرات صرفه اقتصادی برای صادرکننده نداشته باشد، این در حالی است که مسئولان امر مرتب انتقاد می‌کنند که چرا ارز حاصل از صادرات به کشور باز نمی‌گردد.

وی با انتقاد از صادرات مویگرگی محصولات کشاورزی افزود: در شرایط فعلی تحریم باید حواسمان به تولید تولید باشد چرا که اتخاذ برخی تصمیمات مبنی بر تعرفه بالای صادرات گمرکی نوعی دهن کجی به صادرات است که باید در جهت رفع این مشکلات بکوشیم.

بیشتر بخوانید: صادرات محصولات کشاورزی، جایگزین مناسب درآمد نفت/هلند ۲ برابر درآمد نفتی ایران محصولات کشاورزی صادر می‌کند

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی درباره تاثیر احیای وزارت بازرگانی بر صادرات بیان کرد: اگرچه برای صادرکننده تفاوتی ندارد که متولی و تصمیم گیر صادرات، وزارت جهاد کشاورزی باشد یا وزارت صمت؟، اما در مجموع باید تصمیماتی درست اتخاذ شود تا صادرکننده دچار چالش نشود. ضمن آنکه برای صادرکننده مهم آن است که کدام وزارتخانه با صادرات آشتی کردند و می‌توانند روابط بهتری میان تولیدکننده، صادرکننده و بازار‌های مقصد ایجاد کنند.

به گفته وی، در شرایط فعلی نبود زیرساخت‌های صادراتی مناسب همچون حمل و نقل موجب شده تا محصولات فساد پذیر اعم از گل و گیاه و میوه و تره بار به درستی به مقصد نرسد که این امر بر افت تقاضا تجار بازار‌های هدف دامن زده است.

نورانی با انتقاد از تعطیلی کشتیرانی والفجر طی سال‌های اخیر گفت: علی رغم آنکه کشور‌های حاشیه خلیج فارس بازار واقعی ما هستند، اما کشتیرانی والفجر از سال ۹۲ تا کنون در تعطیلی به سر می‌برد که همین خودتحریم‌ها موجب شده مسیر ۸ تا ۱۶ ساعته کالا به ۱۶ روز برسد، در حالیمه هیچ یک از مسئولان این گره را بازنکردند.

این مقام مسئول خودتحریمی مسائل مربوط به صادرات را نوعی دهن کجی دانست و گفت: در شرایط فعلی تحریم، بسیاری از کشور‌های خارجی خواهان استمرار خودتحریمی‌ها در ایران هستند تا با تعطیلی صادرات، دستمان به سوی کشور‌های بیگانه دراز شود.

احیای مجدد وزارت بازرگانی پاک کردن صورت مسئله است/ بهانه تشکیل وزارت بازرگانی با هدف رونق صادرات محصولات کشاورزی

علی خان محمدی مدیر عامل مجمع ملی نخبگان کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، درباره تاثیر تشکیل وزارت بازرگانی بر امر صادرات محصولات کشاورزی اظهار کرد: تغییر قانون، واگذاری وظایف بخش کشاورزی به وزارت صمت و به عبارتی تشکیل وزارت بازرگانی تنها به معنای پاک کردن صورت مسئله است چرا که این امر هیچ تاثیری در توسعه صادرات و ارزآوری به کشور ندارد.

وی واگذاری وظایف وزارت جهاد به وزارت صمت و تشکیل وزارت بازرگانی را به معنای هدر رفت منابع بخش کشاورزی دانست و گفت: علی رغم افزایش تولید برخی محصولات صیفی همچون سیب زمینی، پیاز، گوجه فرنگی و... ناشی از سیاست گذاری نادرست مسئولان، اما هیچ اقدامی برای صادرات این محصولات صورت نگرفته است.

خان محمدی ادامه داد: اگر در شرایط فعلی تحریم خواهان توسعه صادرات هستیم، بدون تردید ضمن افزایش کیفیت محصولات تولیدی باید راهکار‌های مدونی برای حضور در بازار‌های جهانی اندیشیده شود که متاسفانه به سبب نبود زیرساخت‌های لازم در امر بسته بندی، صنایع تبدیلی و... این امر مهم محقق نخواهد شد، در حالی که با توسعه محصولات کشاورزی و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های خدادادی می‌توان درآمد‌های ارزی حاصل از این بخش را جایگزین منابع نفتی کرد.

مدیر عامل مجمع ملی نخبگان کشاورزی با اشاره به چالش‌های پیش روی تشکیل وزارت بازرگانی گفت: تا زمانیکه زیرساخت‌های لازم فراهم نشود، ایجاد وزارتخانه‌های متعدد و واگذاری وظایف بخش کشاورزی به صمت نه تنها نمی‌تواند معضلات تولید را حل کند، بلکه به سبب بی اطلاعی مسئولان وزارت صمت از آمار دقیق تولید، معضلاتی ایجاد خواهد شد که این امر به صلاح منافع ملی کشور نیست.

به گفته وی، تا زمانیکه استاندارد‌های لازم، ارتقای کیفیت محصولات و اطمینان دادن تجار بازار‌های هدف از استمرار صادرات رفع نشود، اتفاق خاصی در بخش صادرات رخ نخواهد داد و تنها مسئولان دولتی به بهانه تنظیم بازار و رونق صادرات بر احیای وزارت بازرگانی اصرار ورزیدند، در حالی که با استمرار نوسان قیمت و عدم الگوی کشت و نبود آمار دقیق از میزان تولید و کشت امکان توسعه صادرات و ارزآوری از این محل وجود ندارد.

کاهش درآمد‌های کشور با تشکیل یک وزارتخانه جدید

سید محمد حسینی، نماینده مردم تفرش در مخالفت با لایحه مذکور اظهار کرد: در قانون مدیریت خدمات کشور شرایط لازم و شرح ساختار برای تشکیل یک وزارتخانه ذکر شده است، بنابراین در شرایط فعلی با توجه به کاهش درآمد‌های کشور تشکیل یک وزارتخانه جدید به صلاح کشور نیست، چرا که اکنون ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیارد تومان کسری بودجه داریم.

نماینده مردم تفرش گفت: در ۴۷ کشور دنیا بخش صنعت و تجارت با یکدیگر تجمیع شده‌اند و نباید ضعف مدیریتی و عدم توانمندی را به گردن ادغام وزارتخانه‌ها بیاندازیم.

او تصریح کرد: دولت مکلف است که ساختار‌های تشکیلاتی را کاهش دهد، اما متاسفانه به دلیل عدم توان مدیریتی و سیاستگذاری‌های صحیح می‌خواهیم ۲ وزارتخانه را در این شرایط کشور تفکیک کنیم.

حسینی ادامه داد: به طور حتم تشکیل وزارت بازرگانی نتیجه‌ای جز ایجاد هزینه مضاعف و سردرگمی در نتیجه تغییر ساختار‌ها برای مردم نخواهد داشت.

تشکیل وزارت بازرگانی امری مهم در مدیریت یکپارچه صادرات و کنترل واردات

محمد علی شاعری سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار  صنعت،تجارت و کشاورزی، درباره تاثیر احیای مجدد وزارت بازرگانی بر توسعه صادرات محصولات کشاورزی اظهار کرد: با تجمیع بخش بازرگانی وزارت جهاد در وزارت صمت، مدیریت یکپارچه در بخش بازرگانی صادرات و کنترل واردات بیش از گذشته صورت می‌گیرد.

وی افزود: طی چند ماه اخیر، صادرات محصولات کشاورزی نه تنها بهبود پیدا نکرد بلکه در برخی محصولات همچون مرغ به سبب دریافت عوارض بالا، کاهش صادرات داشتیم.

شاعری با گلایه مندی از این موضوع که برنج کاران در فروش برنج داخل دچار مشکل هستند، بیان کرد: بنده معتقدم که وزارت صمت بعد از یکپارچه سازی در بخش بازرگانی باید حمایت‌های لازم را از طریق پرداخت یارانه و حذف عوارض صادرات به عمل آورد چرا که پتانسیل‌های بالایی در بخش کشاورزی و کشور‌های اطراف وجود دارد که در صورت اتخاذ تصمیمات مناسب، می‌توان ارزآوری مناسبی از محل درآمد‌های محصولات کشاورزی داشت.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: پرداخت تسهیلات کم بهره به صادرکنندگان، اعطای مشوق‌های صادراتی، تضمین بیمه صادراتی، کنترل و مدیریت واردات محصولات مشابه تولید داخل، حمایت همه جانبه از صادرکنندگان، برندسازی محصولات داخل، بهبود پایانه‌های صادراتی و حذف قوانین و مقررات دست و پا گیر از جمله اقداماتی است که مسئولان وزارت بازرگانی به منظور توسعه صادرات باید در دستور کار خود قرار دهند.

وی ضعف در نظارت صحیح بر کالا‌های اساسی مورد نیاز خانوار را از جمله علل اصلی گرانی و آشفتگی تنظیم بازار محصولات کشاورزی دانست و گفت: علی رغم آنکه بخشی از کالا‌ها با ارز دولتی وارد می‌شود، اما دولت نظارت دقیقی بر توزیع ندارد و به عبارت دیگر واردکنندگان و دلالان مدیریت عرضه و تقاضای کشور را بر عهده گرفتند که این امر بر گرانی دامن می‌زند.

شاعری ادامه داد: با وجود ثبات نسبی قیمت ارز، دیگر گرانی کالا‌ها هیچ ارتباطی به افزایش قیمت دلار ندارد که با این وجود انتظار می‌رفت قیمت کالا‌هایی که به دنبال نوسان نرخ ارز افزایش یافته بود، با اعمال نظارت مسئولان دولتی کاهش می‌یافت.

به گفته این مقام مسئول، با توجه به آنکه دولت نتوانسته به وظیفه حاکمیتی تنظیم بازار به خوبی عمل کند، به همین خاطر از دستگاه قضایی به عنوان مدافع قانونی تقاضا داریم که با ورود به این امر و شناسایی گلوگاه افزایش قیمت‌های کاذب در بازار با سودجویانی که درصدد برهم زدن نظم بازار هستند، برخورد جدی کند.

ایجاد وزارتخانه جدید تاثیری در صادرات محصولات کشاورزی ندارد

مسعود اسدی عضو شورای مرکزی خانه کشاورز در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، با اشاره به اینکه تشکیل وزارت بازرگانی تسهیل در واردات را به همراه دارد، اظهار کرد: دولت استراتژی و فرمول تامین اقلام مورد نیاز را برای مجلس به منظور تشکیل وزارت بازرگانی تعریف کرد که بدین ترتیب تسهیل در بخش واردات کالا صورت خواهد گرفت.

وی افزود: با احیای مجدد وزارت بازرگانی بیش از صادرات به واردات کمک می‌شود که این امر تبعات خوبی برای بخش کشاورزی ندارد.

به گفته اسدی، علی رغم آنکه نگاه جمهوری اسلامی ایران تولید محور است، اما متاسفانه افرادی که در بدنه دولت هستند، نگاه تولید محور ندارند و بیشتر تحت تاثیر این تفکرات هستند که اقلام موردنیاز کشور را با نگاه واردات محور باید تامین کنند که با این وجود آینده چندان درخشانی را برای بخش کشاورزی ترسیم نمی‌کنیم.

عضو شورای مرکزی خانه کشاورز ادامه داد: در دوران وزارت بازرگانی سابق، سیل بی پایان ورود محصولات کشاورزی از کشور‌های مختلف را داشتیم که از این رو پیش بینی می‌شود با توجه به نگاه دولت برای تامین اقلام اساسی، تشکیل مجدد وزارت بازرگانی به تسهیل واردات محصولات کشاورزی کمک می‌کند.

وی در پایان با اشاره به اینکه احیای مجدد وزارت بازرگانی در رونق صادرات محصولات کشاورزی تاثیری ندارد، تصریح کرد: بنده معتقدم که با احیای مجدد وزارت بازرگانی، اتفاق خاصی در رونق صادرات محصولات کشاورزی نمی‌افتد چرا که تحقق این امر مستلزم تغییر قوانین صادرات محور است و با تغییر وظایف یک وزارتخانه و ایجاد وزارتخانه جدید در صورت اجرای دستورالعمل‌های قبلی، تغییر خاصی ایجاد نمی‌شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی صادرات کشاورزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۴۴۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی

یک کارشناس بازار سرمایه رشد صادرات نفت و پتروشیمی و همچنین رشد تولید خودرو در سال جاری را زمینه‌ای را برای بهبود شرایط نماد صنایع پتروشیمی و خودرویی و در نهایت بازار سهام عنوان کرد.

گروه بانک و بورس بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «علی فراقی» کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با بازارنیوز پیرامون تاثیر افزایش صادرات نفت و محصولات پتروشیمی بر وضعیت بازار سهام اظهار کرد: رشد صادرات این نوع کالا‌ها صرفاً بر کرک اسپرد صنایع پتروشیمی حاضر در بورس اثر‌گذار خواهد بود. به هر اندازه کرک اسپرد آن‌ها رشد پیدا کند به همان اندازه وضعیت نماد صنایع این شرکت‌ها بورس هم ارتقاء می‌یابد.


این کارشناس بازار سرمایه همچنین درباره افزایش تولید خودرو و تاثیر این موضوع بر بازار بورس هم گفت: با توجه به جایگاه نماد‌های خودرویی در بازار، تغییر مثبت در این بخش هم می‌تواند یک اتفاق مثبت برای بورس باشد، اما افزایش تولید خودرو زمانی بر بازار سهام موثر واقع می‌شود که قیمت کارخانه‌ای محصولات ایران خودرو و سایپا هم دست‌خوش تغییر پیدا کند.


وی تصریح کرد: تقارن افزایش تولید با رشد قیمت خودرو و نزدیک شدن آن به نرخ بازار ابتدا برای این دو خودرو ساز و سپس سهامداران آن یک اتفاق مثبت خواهد بود.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: بورس ، تولید خودرو ، صادرات پتروشیمی ، قیمت کارخانه‌ای خودرو ، بازار سرمایه لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000T9T

دیگر خبرها

  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان
  • همایش دریافت کد شناسه محصولات کشاورزی در مرودشت
  • همکاری ایران وپاکستان در موضوع کشت قراردادی و تهاتر کالاهای اساسی
  • کشاورزان خسارت دیده استان بوشهر برای امهال تسهیلات مراجعه کنند
  • صادرات محصولات کشاورزی مراغه به ۲۰ کشور جهان
  • هدفگذاری ۲ میلیون هکتار کشت فراسرزمینی در برنامه هفتم توسعه
  • بررسی موضوع تسهیل صادرات محصولات کشاورزی به عراق
  • مبادله ۸۴ هزارو ۵۳۹ تن محصولات کشاورزی درمرز‌های رسمی سیستان وبلوچستان
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی