Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@03:51:10 GMT

اقتصاد سبز راهکار نجات گیلان

تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۴۵۹۰۸

اقتصاد سبز راهکار نجات گیلان

عضو هیات علمی دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران گفت: ایجاد اقتصاد سبز و الزام ورود صنعت پتروشیمی با رعایت جوانب زیست محیطی به گیلان راهکار نجات صنعت استان است.

ابوعلی گلزاری، عضو هیات علمی دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران، در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه سهم جمعیتی گیلان حدود 3.2 از سهم جمعیت ایران است، اظهار کرد: اما این استان 2.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

3 درصد از تولید ناخالص ملی و 2.6 درصدی از تولید ناخالص ملی غیرنفتی را دارا است که از سهم جمعیتی این استان کمتر و سرانه آن در این زمینه از میانگین ملی پائین تر است.

وی ادامه داد: در کشوری نفت خیز که بزرگ‌ترین دارنده ذخایر هیدروکربوری دنیا (مجموع ذخایر نفت و گاز) به حساب می‌آید، سهم اقتصاد استان گیلان در مقایسه با سایر استان های کشور وابستگی کمتری به نفت و اقتصاد نفتی دارد و گیلان سهمی از این صنعت صد ساله ایران ندارد و کمترین بهره را از این نعمت خدادادی داشته است.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران با اشاره به وجود حدود صد پالایشگاه نفت و گاز و پتروشیمی های مختلف در جای جای کشور بجز گیلان!، افزود: این مهم محرومیت و مظلومیت این استان را بیش از پیش نشان می دهد.

وی اضافه کرد: حتی وجود و شروع این صنعت در استان های شمالی کشور مانند پتروشیمی گلستان، پالایشگاه نفت بهشهر، مازندران و... محرومیت این استان را بیشتر به نمایش می گذارد.

گلزاری در ادامه با بیان اینکه استانی که همیشه نگاه زیست محیطی به آن شده است نه محیط زیست آن حال مناسبی دارد و نه صنعتی برایش مانده است، خاطر نشان کرد: ره آورد صنعت صد ساله نفت کشور، تنها پسماندهای پتروشیمی آن نصیب گیلان شده است.

وی با تأکید بر اینکه صنعت گردشگری با ترافیک های آزار دهنده و عدم وجود زیرساخت مناسب و سهم اقتصادی پایین مردم گیلان از این صنعت و آسیب جدی به محیط زیست استان، شرایطی را فراهم آورده تا تجدیدنظری در نگاه به این آن در استان ایجاد شود، توضیح داد: فقط حدود 15 درصد از تولید ناخالص استان مربوط به هتل داری، رستوران داری و خدمات مربوط به مستغلات و کرایه می باشد که نسبت به تعداد زیاد مسافران استفاده از این خدمات رشد بالایی ندارد و تأثیر زیادی در رشد آن نداشته است.

وی توضیح داد: استان گیلان ظرفیت اکولوژیکی پذیرش این حجم مسافر را ندارد و با توجه به اینکه در حال حاضر ردپای اکولوژیک استان 1.9 برابر ظرفیت زیستی بوده که نشان می دهد فشار وارد به منابع طبیعی استان دو برابر توان آن است.

این استاد دانشگاه در ادامه با بیان اینکه گیلان بعد از استان تهران و البرز پرتراکم‌ترین استان کشور است، یادآور شد: صحبت از جذب گردشگر فشار بر محیط زیست این استان را دو چندان می‌کند و این شرایط وقتی ناراحت کننده‌تر می‌شود که بدانیم گیلان از نظر جمعیتی، مسن‌ترین استان کشور نیز است و بدتر آنکه در بیکاری جوانان بین سنین 20 تا 35 ساله رتبه هفتم کشور را دارد.

وی تصریح کرد: با توجه به نرخ اشتغال پایین و نرخ بیکاری بالای جوانان، عملکرد استان در ایجاد فرصت‌های شغلی در بنگاه های زودبازده و کارآفرین نامناسب بوده است و صنایع باقیمانده از قبیل کارخانجات چوب و کاغذ، ابریشم، لوازم خانگی و سایر صنایع نیز حال خوشی ندارد و روزهای بدی را می‌گذراند.

ابوعلی گلزاری با تأکید بر اینکه تنها راهکار نجات و ایجاد حرکت و تحرک اقتصادی بزرگ در استان، ایجاد اقتصاد سبز است، گفت: این طرح، محیط زیست پایدار را با پیشرفت اقتصادی هدف می گیرد که هم محیط زیست پایدار بماند هم اجتماع سود ببرد و هم اقتصاد استان بچرخد.

وی افزود: ورود صنعت قدرتمند و پویای نفت به گیلان که هیچ بهره ای استان از این صنعت تاکنون نداشته و با توجه به داشتن پتانسیل‌های بالای مراودات اقتصادی و تجاری با کشورهای همسایه شمالی دریای کاسپین و بهره مندی از وجود منطقه آزاد انزلی، منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا، راه آهن بین المللی، مرز زمینی و...، گیلان می تواند مبدأ صادراتی برای محصولات پتروشیمی کشور به آسیای میانه باشد.

وی در پایان تأکید کرد: در این برهه از زمان، ورود صنعت نفت می تواند با رعایت اصول زیست محیطی شادابی اقتصادی را به منطقه تزریق کند و بطور مستقیم و غیر مستقیم باعث ایجاد اشتغال برای هزاران نفر شود.

لازم به توضیح است، صنعت پتروشیمی با ورود خود به گیلان می تواند مولد تولید صنایع جانبی و زمینه ساز برای تأسیس و راه اندازی ده ها واحد صنعتی پایین دستی مختلف شود و صنایع استان را بعد از سال ها توقف به حرکت در آورد و روح تازه ای را در کالبد خسته گیلان سبز آبی عزیز بدمد که امیدواریم مورد توجه قرار گیرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی صنعت پتروشیمی اقتصاد صنعت محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۴۵۹۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویکرد اصلی ما تفکیک زباله از مبدا است

علی سلاجقه، در پنجاهمین جلسه کارگروه ملی مدیریت پسماند که با حضور نمایندگان دستگاه‌های عضو در این کارگروه برگزار شد، بیان کرد: آیندگان از ما در خصوص آتش زدن سرمایه‌ها خرده خواهند گرفت و باید با تفکیک زباله از مبدا به سمت کاهش زباله سوزی حرکت کنیم. لازم است همه ما مکلف باشیم در کنار برنامه‌های زودگذر و کوتاه مدت برنامه دراز مدت اصلی ما تفکیک زباله از مبدا باشد که در صورت فرهنگ سازی اثر ماندگاری هم برای کشور دارد.

وی ضمن تبریک روز معلم، افزود: گزارش‌های ارائه شده از سوی استان‌های ایلام و گیلان امیدوار کننده است و این استان‌ها می‌توانند الگوی مطلوبی برای کشور باشند. همچنین سایر استان‌ها هم باید از ظرفیت مسئولیت‌های اجتماعی استفاده لازم را ببرند تا مردم با روحیه‌ای شاد توانایی مشارکت در تمام زیرساخت‌ها را داشته باشند.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: گزارش‌ها نشان دهنده این است که دولت به صورت اصولی و میدانی به این حوزه ورود پیدا کرده و در حوزه اقتصاد و محیط زیست یکی از میثاق‌های ملی دولت کنترل تراز آلاینده محیط زیستی و حرکت آن به سمت شیب منفی است.

سلاجقه در خصوص لزوم استفاده از فناوری‌های نوین در بحث مدیریت پسماند، گفت: ما در حوزه فنی، اقتصادی، محیط‌زیستی و پیوست‌های فرهنگی از ظرفیت‌های دانش بنیان کشور در تمام سطوح حمایت و استفاده می‌کنیم و از آنجا که ظرفیت و توانایی جوان‌ها در تمام زمینه‌ها نمایانگر است انتظار می‌رود وارد میدان شده و در صورت نبود یک فناوری به تعقیب، بررسی و ایجاد آن بپردازند.

وی با اشاره به معذوریت و محدودیت‌های موجود در کشور یادآور شد: لازم است با تدبیر در خصوص مؤلفه‌های موجود در حوزه محیط زیست و اقتصاد با انتخاب بهترین گزینه به انجام کار پرداخته شود تا با انجام تکلیف برای کشور پاسخگوی مردم باشیم.

منبع: مهر

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی محیط زیست

دیگر خبرها

  • یکی از اصلی ترین ارکان های مقابله با قاچاقچیان حیات‌وحش دادن آموزش است
  • رئیسی: حفاظت از محیط‌زیست باید مردمی شود
  • نجات ۹ قطعه کبک وحشی از شکارچیان متخلف در سقز
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ صادر شد
  • بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی محیط زیست گیلان در روز ملی موزه‌ها
  • رویکرد اصلی ما تفکیک زباله از مبدا است
  • نجات اقتصاد کشور در سایه نوآوری رقم می‌خورد
  • آغاز نخستین بازرسی و نظارت خانه‌های محیط زیست کشور از گیلان
  • پاکسازی سفیدرود از ادوات صید غیرمجاز و برخورد قاطع با متخلفان آغاز شد
  • فرهنگ جهادی و تفکر بسیجی راهکار تحقق «ما می توانیم»