Web Analytics Made Easy - Statcounter

 27 سپتامبر به عنوان روز جهانی گردشگری شناخته می شود. سازمان جهانی گردشگری شعار روزجهانی گردشگری امسال را «گردشگری و اشتغال، آینده بهتر برای همه» قرار داده است.

به گزارش عصر ایران این در حالی است که در ایران نیز با تصویب مجلس شورای اسلامی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تشکیل شده تا وزارتخانه تحت نظارت مستقیم قوۀ مقننه هم باشد و به تازگی نیز اولین وزیر گردشگری در ایران از پارلمان رأی اعتماد گرفت و مستقر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یادداشت زیر را دکتر منوچهر جهانیان رییس دانشکدۀ علوم گردشگری دانشگاه علم و فرهنگ در اختیار عصر ایران قرار داده است:

لزوم توجه به اهمیت و توسعه فعالیت های گردشگری در عرصه بین الملل و اثر گذاری بر فعالیت های‌ فرهنگی،اجتماعی،سیاسی،اقتصادی و امنیتی در کشور های مختلف جهان، جامعه محور بودن، و تاثیرگذاری گردشگری بر ایجاد اشتغال و کارافرینی و توانمندسازی جوامع میزبان ومحلی بواسطه بهره مندی از توسعه فعالیت های گردشگری؛ به ویژه توسعه فعالیت های اقتصادی گردشگری را می توان از عوامل و زمینه هایی دانست که سبب شدند سازمان جهانی گردشگری(unwto) روز 27 سپتامبر 2019 راا به عنوان «گردشگری و اشتغال،آینده بهتر برای همه» بنامد.

با نگاهی به کسب و کارهای گردشگری، ایجاد مشاغل درحوزه گردشگری در مناطق مختلف جهان و مقایسه آن با سایر مشاغل، تاثیر گردشگری بر تحول و پیشرفت جوامع میزبان و محلی را نسبت به سایر مشاغل بر همگان اشکار می سازد.

در سال ۲۰۱۸ بر اساس گزارش سازمان جهانی گردشگری بیش از ۱۳ درصد مشاغل جهان (حدود ۳۳۰ میلیون نفر) به صورت مستقیم در بخش های مختلف گردشگری اشتغال داشته اند.

براین اساس مبلغی بالغ بر 1800 میلیارد دلار را نصیب کشورها ساخته است. امروزه گردشگری یکی از محورهای مهم و تاثیر گذار بر توسعه در مناطق مختلف جهان به حساب می آید و از اولویت ها و سیاست های اصلی دولت ها برای رونق کسب و کارهای پایدار و محور کلیدی اشتغال و کارافرینی در جهت درامد ارزی و رونق اقتصادی است و در کشور ما نیز به تازگی شاهد تشکیل وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بودیم و از این پس متولی امر گردشگری وزیر است و تشکیل وزارتخانه را می توان به منزله توجه بیشتر نمایندگان مجلس به اهمیت این بخش دانست.

با این حال صرف تبدیل از سازمان به وزارتخانه کافی نیست و لازمه موفقیت در اهداف مورد نظر تبدیل منابع گردشگری به محصول و در کنار آن برنامه ریزی جامع و هدفمند برای معرفی و بازاریابی وتعامل با سایر کشورها، به ویژه کشورهای بازار هدف با اتکاء به منابع درونی و بکارگیری منابع انسانی متخصص و متعهد و مسئولیت پذیر در بخش های متنوع گردشگری است.

توجه به بهره مندی از فناوری های نوین و به ویژه اینترنت، موجب بروز تغییرات چشمگیری در شیوه های سنتی سفر و گردشگری شده است. دیجیتال سازی فرایندها، عامل تغییر و تحول بسیاری در سبک تجارت و کسب و کار در زمینه گردشگری شده به گونه ای که گردشگر را از عنصری منفعل، به کنشگری کلیدی در فرآیند گردشگری تبدیل کرده است.

فناوری های نوین همچنین هزینه های سفر را به طرز قابل توجهی کاهش و کیفیت و بهره وری سفر را افزایش داده است. در حقیقت سفر ارزان قیمت یکی از مطلوب ترین شیوه های سفر برای نسل جوان کنونی است.

نسلی با امکانات و منابع محدود اما دانشی گسترده و دسترسی نامحدود به فناوری و اطلاعات، نیازها،خواسته ها و سلایق در حال تغییر همین نسل است که امروزه شرکتها و کسب و کارها را وادار به اتخاذ شیوه های نوآورانه و رقابت تنگاتنگ برای افزایش خدمات با کیفیت و بهره وری ساخته است. امروزه خواسته مشتریان پاسخگویی به نیازهای در حال رشد آنهاست و این پاسخگویی از طریق تکنولوژی، بیش از گذشته میسر است.

امروزه کسب و کارهای گردشگری با بهره مندی از این تکنولوژی توانایی شناسایی بهینه نیاز کاربران را دارند. موفق ترین کسب و کارهای گردشگری، همواره کاربران خود در فضای مجازی را رصد کرده و برای ان اهمیت ویژه ای قائل هستند.

از سوی دیگر دولتها و قانون گذاران نقش بسزایی بر تسریع روند رشد تکنولوژی و نهادینه سازی آن در جوامع دارند. حال که قانون گذاران با تشکیل وزارت گردشگری توجه ویژه ای به این عرصه نشان داده اند جا دارد به این مهم هم توجه شود که قوانین و مقررات اعم از قوانین بازدارنده و یا تسهیلگر و تسریع کننده اثرات انکارناپذیری بر روند سرعت تغییرات دارند و می توانند نفش و اهمیت بسیار تاثیر گذاری بر اشتغال و کارفرینی گردشگری داشته باشند.

گردشگری الکترونیک به معنای دیجیتالی کردن تمامی فرایندها و زنجیره های ارزش در صنعت گردشگری است که هدف آن، افزایش اثربخشی و بهره وری کسب و کارهای فعال در حوزه گردشگری است. به لطف پیشرفتهای تکنولوژیک، کمتر مقصد یا جاذبه گردشگری ناشناخته باقی خواهد ماند. گردشگران قادرند در مدت زمانی بسیار کوتاه تر از گذشته، مرزها را درنوردیده و از یک سوی زمین به سوی دیگر آن سفر کنند.

اهمیت فن آوری های دیجیتالی در گردشگری، ارئه فرصت های خلاق و نوآوری وآماده سازی وتبدیل چالش ها وتهدیدات به فرصت های در جهت رفع نیاز نسل کنونی بشر به واسطه بستر سازی وتوسعه فعالیت های گردشگری است و اشتغال و کارآفرینی در سایر مشاغل وابسته به گردشگری را تسریع می کند و استفاده از این فناوری موجب می شود شاهد مشاغل جدید و نوظهورباشیم. همان ها که با کمترین سرمایه گذاری بیشترین اشتغال و درآمد را نصیب جوامع میزبان و محلی می کنند.

از این رو می توان گفت روزجهانی گردشگری فرصتی منحصر به فرد برای بالابردن آگاهی از مشارکت واقعی و بالقوه گردشگری در توسعه پایدار است. این روز و برپایی جشن جهانی با شعار"گردشگری و اشتغال،آینده بهتر برای همه" به میزبانی کشور هندوستان و متناسب با آن برپایی جشن روز جهانی گردشگری در همه کشور ها و به تبع آن در کشور عزیزمان ایران سرفراز فرصتی را فراهم را فراهم می آورد تا متولیان و دست اندرکارن و ذی نفعان گردشگری به لزوم اهمیت و تاثیرگذاری آن در بخش های مختلف فرهنگی،اجتماعی،سیاسی واقتصادی و زیست محیطی بیشتر آشنا شده و با اتکاء به ظرفیت ها وپتانسیل های متنوع و بی نظیر ان در طول سال پیش رو برنامه های محوری را در جهت اشتغال و کارافرینی پایدار در مناطق مختلف کشور و بر اساس منابع درونی ومعرفی جاذبه های کمتر شناخته شده و یا ناشناخته اهتمام ورزند.

سازمان جهانی گردشگری به کارگیری فناوری های نوین و خلاقیت و نوآوری را به عنوان بخشی از راه حل چالش ها و همراهی سایر بخش ها با بخش گردشگری پایدار و مسئولیت پذیر را در راستای خلق ثروت و اشتغال پایدار و بهره مندی مردمان جوامع میزبان و محلی در راستای فقر زدایی و رفع محرومیت برای بومیان مناطق مختلف جهان می داند و ضرورت دارد مورد توجه جدی دولت ها، سیاست گذاران، تصمیم گیران و برنامه ریزان حوزه گردشگری قرار گیرد.

توجه به نوآوری و خلاقیت در فعالیت های توسعه گردشگری فرصت هایی را برای بهبود بخشیدن به مشارکت ،توان مندسازی جوامع میزبان و محلی ومدیریت منابع کارآمد در کنار سایر اهداف همانند؛ ایمنی وامنیت ، بهداشت وکار آفرینی و حفاظت و صیانت از محیط طبیعی و فرهنگی را در دستور کار توسعه پایدار قرارخواهد داد.

انتظار می رود با برنامه ریزی جامع و هدف مند در حوزه گردشگری با توجه به شعار محوری روز جهانی گردشگری با حضور وهمراهی بخش های دولتی و خصوصی توسعه فعالیت های گردشگری در راستای پایداری گردشگری، مشکلات زیست محیطی را کاهش داده، منافع پایدار در راستای کارآفرینی و اشتغال مولد در گردشگری را به همراه آورد.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: روز جهانی گردشگری دانشگاه علم و فرهنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۵۹۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری رویداد صدرا با حضور ۲۵ شرکت در دانشگاه آزاد همدان

غلامرضا خاکساری سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا از برگزاری رویداد صدرا(صنعت، دانشگاه، راه اشتغال) با حضور ۲۵ شرکت صنعتی و خدماتی در این واحد دانشگاهی خبر داد و اظهار کرد: این رویداد با شعار صنعت، دانشگاه، راه اشتغال و برای اشتغال همزمان با تحصیل دانشجویان و با حضور فعال نمایندگان صنایع بزرگ در دانشگاه به‌منظور مصاحبه، جذب و استخدام دانشجویان و دانش‌آموختگان توانمند برگزار می‌شود.

وی افزود: هدف رویداد صدرا ارتباط دانشگاه با صنعت، اشتغال آفرینی، استفاده از دانشجویان به‌عنوان کارآموز و کارورز، افزایش مهارت‌های شغلی، آشنایی دانشجویان با چالش‌های واقعی صنعت، تبدیل ایده‌های علمی به محصولات صنعتی و تجاری، حمایت مالی صنایع از پایان‌نامه‌هاست.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان گفت: اقدام رهبر معظم انقلاب اسلامی در نامگذاری سال ۱۴۰۳ با نام«جهش تولید با مشارکت مردم»، حامل پیام‌های معناداری است و می‌تواند تغییرات مثبتی را در فضای اقتصاد کشورمان نوید دهد.در همین راستا پیوند دانشگاه و صنعت یکی از شناخته‌شده‌ترین راه‌های توسعه اقتصادی اجتماعی بوده و دستیابی به توسعه ملی توجه به همبستگی، بخش صنعت و دانشگاه را ایجاد می‌کند.

خاکساری عنوان کرد: با نگاه به اسناد بالادستی و سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی انگیزه این دانشگاه برای توسعه از تمرکز روی تحقیق و توسعه محض توسعه علوم کاربردی و ورود به دنیای کسب‌وکار افزایش یافته و در همین راستا نخستین رویداد صدرا(صنعت، دانشگاه راه اشتغال) با حضور صنایع و شرکت‌های بزرگ استان همدان به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان برگزار می‌شود.

وی بیان کرد: شرکت شیشه همدان، شرکت قطعه سازان سینا، شرکت کنترل گاز اکباتان، شرکت تعاونی زرین بتن اکباتان، شرکت صنایع غذایی سحر همدان، شرکت شیر پاستوریزه پگاه، شرکت لیکا، شرکت هلدینگ ساختمانی خشت سبز، شرکت آروین پارس نیرو، شرکت سهامی بیمه ایران، سازمان مدیریت صنعتی، شرکت تعاونی تولید روستایی استان همدان، شرکت دانش‌بنیان گسترش طراحان، واحد فن‌آور به نگار، واحد فناور بهین رویش سبز، شرکت شتاب‌دهنده برازه، شرکت دانش‌بنیان آترین آذین فناور، گروه پژوهشی سنجش و تصحیح با بیومکانیک، رسانه همدان پیام، فرهنگسرای کسب‌وکار شهرداری، گروه رسانه و ارتباطات مرکز تندرستی و سلامت، شرکت تبلیغاتی اهورا در این رویداد حضور دارند.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان مطرح کرد: آیین افتتاحیه این رویداد در ۱۶ اردیبهشت‌ماه برگزار و نمایشگاه جنبی به همراه برگزاری چند کارگاه مهارتی و کارآفرینی از برنامه‌های این رویداد است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نیکولاس جکسون: امسال موقعیت‌های زیادی را از دست دادم؛ امیدوارم فصل آینده بهتر کار کنم
  • جهش تولید با مشارکت مردم باعث توسعه اشتغال می‌شود
  • کولیدر منطقه‌ای بکر برای توجه به مسئله گردشگری عشایر است
  • بازگشت ۱۲۰۰ کارگر استان بوشهر به اشتغال
  • برگزاری رویداد صدرا با حضور ۲۵ شرکت در دانشگاه آزاد همدان
  • تحقق کامل تعهد اشتغال استان کرمانشاه
  • حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه
  • شعار دهه کرامت امسال اعلام شد
  • اعضای شورای شهر و روستا در تحقق شعار امسال همت مضاعف داشته باشند   
  • شعار بانک در سال جاری، توجه به سرمایه انسانی به عنوان هسته‌ اصلی توسعه بانک است