Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیگانگان صدها بار ثابت کردند که دوستدار ملت ما نیستند و نباید به آنها اعتماد کرد، اما چرا آقای روحانی و وزیر امور خارجه همچنان تمام تلاش خود را صرف همراه‌ کردن بیگانگان معاند می‌کنند، پرسشی است که نمی‌توان پاسخ منطقی برای آن یافت مگر اینکه گفته شود باور به "نگاه مقاومتی" در دولت مهجور و غیرعملیاتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، چند سالی است که مشکلات اقتصادی و معیشتی برای مردم‌مان به‌صورت چالش جدی درآمده و این مطالبه عمومی علی‌رغم تائید آن از سوی دولت در عمل کمتر به نتیجه نشسته و این روزها دغدغه اول بسیاری از مردم کشور ما معیشت‌شان است؛ البته در حد خودش. دولت یازدهم نیز بر پایه همین دغدغه و با دادن همین وعده و وعیدها اعتماد اکثریت خفیف آراء مردم را به خود جلب کرد و سکاندار مدیریت اجرایی کشور شد.

فرمول و نسخه دولت حسن‌روحانی برای رفع گرفتاری‌های معیشتی مردم، معامله با غرب بود. هدف این نوشتار پرداختن به آنچه در طول ۶ سال گذشته تحت لوای مذاکره بر سر ظرفیت‌ها و امکانات این ملت رفته نیست بلکه مقصود، روایتی از ریشه‌های بروز و ظهور وضع امروز و بیان راهکارهای پیش رو برای برون رفت و تسریع در حرکت کشور به سمت آرمان‌ها و اهدافش می‌باشد که این راهکارها از سوی کارشناسان کشور مطرح شده است.
 
قبل از هرچیز لازم است با بررسی اسناد و کنش و واکنش‌های مردم به حوادث گوناگون کشور، گزارش دقیق‌تری از سطح آرمان‌خواهی و مطالبات آنها ارائه دهیم، که اگر این شد، آنگاه شاید بتوان قضاوت کرد چرا برخی دشمنان خارجی و حتی دوستان داخلی در تحلیل رفتارهای مردم ایران عاجز و درمانده‌اند.

فشارها برای جداسازی مردم از نظام اسلامی است

نکته قابل توجه این است که فشار معیشتی در دهه اخیر، بر اکثریت مردم جامعه به خصوص مستضعفان وارد آمده و هدف اصلی دشمنان خارجی و همپالگان داخلی آنها جداکردن مردم از نظام اسلامی است و این واقعیت هم قابل کتمان و چشم پوشی نیست و هیچ کس نمی‌تواند آن را حتی با امنیتی کردن فضای اقتصاد یا تحمیل رکود بی‌سابقه وارونه جلوه دهد که اوضاع اقتصادی کشور تا حد زیادی محصول سوءمدیریت دولت است. اما سؤالی که باید به دور از هرگونه نگاه باندی و قبیله‌ای به آن پاسخ داد تا بتوان به تحلیل درست و راهکار مناسب رسید این است؛

شرایطی که در آن قرار داریم تا چه اندازه روی معادلات رفتاری مردم اثرگذار است؟ مردم تا کجا حاضرند برای حل مسائل اقتصادی‌شان از آرمان‌هایشان کوتاه بیایند و هزینه معنوی بدهند؟ اساساً نسبتی میان مشکلات فعلی و آرمان‌های مردم وجود دارد یاخیر؟ مردم با چه رویکردی، حل مطالبات معیشتی‌شان را جایز می‌دانند؟ و ...


به عنوان یک نمونه نگاهی می‌اندازیم به یکی از سخت‌ترین دوران پس از انقلاب به لحاظ تنگی معیشت عموم مردم. در دوران دفاع مقدس یکی از سنگین‌ترین فشارهای معیشتی به مردم وارد آمد اما کنش و واکنش‌های قاطبه مردم در اوج فشارهای اقتصادی و در برابر مسئله جنگ هیچ‌گاه به جایی نرسید که آنها از ادامه مقاومت خسته شوند و هویت خود را به وعده‌ی گشایش و راحتی مادی بفروشند. تا جایی که این روحیه مردم بارها مورد تحسین امام خمینی(ره) قرار می‌گرفت.

ریشه تمام چالش‌های کشور در دو نوع نگاه به مسائل

توجه به گرایش‌های عمیق فکری مردم در گام اول انقلاب (۴۰ سال گذشته) نشان می‌دهد که حل چالش دهه اخیر نیز ریشه در نگاه‌ها و رویکردهای مسئولین دارد. به گواه کارشناسان مختلف سیاسی و اقتصادی از اول انقلاب تاکنون مدل‌های راست و چپ مطرح در دنیا در قبال برنامه‌ریزی‌های اقتصادی به کار گرفته شده اما نتیجه‌ای بهتر از وضع کنونی برجای نگذاشته‌اند.


دکتر سیامک باقری، کارشناس و تحلیلگر مسائل سیاسی در این باره می‌گوید: «از روزهای نخست انقلاب دو نوع تفکر در کشور شکل گرفت که در یک دسته‌بندی کلی می‌توانیم از آنها به انقلابیون مثبت و انقلابیون منفی تعبیر کنیم. در توصیف انقلابیون مثبت شما ملاحظه می‌کنید که از همان ابتدای انقلاب، این دسته از افراد بسیار تلاشگر، جهادی و خستگی ناپذیر بودند و اعتقاد داشتند که تازه کار شروع شده و ما باید مبتنی بر توانمندی‌های خودمان مراحل بعدی انقلاب را تا رسیدن به تمدن نوین اسلامی پیش برویم. اما در مقابل، انقلابیون منفی کسانی هستند که انقلاب و رویکرد انقلابی را به محض پیروزی انقلاب، تمام شده می‌دانند و معتقدند زحمت‌ها و مرارت‌ها تا پیش از پیروزی و در دوران مبارزه با رژیم ستمشاهی بود و اکنون وقت ثمردهی انقلاب است. به نوعی پس از پیروزی انقلاب یک روحیه راحت طلبی در این دسته از افراد حلول کرد.»

تحمیل آوار مشکلات نگذاشت مردم انقلابیون منفی را خوب بشناسند

باقری تصریح می‌کند: «پس از پیروزی انقلاب، ما با یک شرایط جدیدی روبرو شدیم که در آن شرایط درگیر گروهک‌های تروریستی بودیم و از طرف دیگر با جنگ تحمیلی مواجه شدیم که به طور طبیعی در چنین فضایی دیدگاه انقلابی منفی نتوانست بروز و ظهوری از خود نشان دهد. اما پس از پایان جنگ وقتی که ثبات بر کشور حاکم شد، شکاف میان این دو دیدگاه عیان‌تر شد و در عرصه‌های مختلف تجلی بیشتری پیدا کردند. در چنین شرایطی بسترها برای جولان جریان انقلابی منفی بیشتر فراهم شد و بسیاری از طرفداران این دیدگاه در دستگاه‌های مختلف رخنه کرده و منویات این دیدگاه را دنبال و پیاده کرده و می‌کنند.»

رهاشدگی اقتصاد از سوی دولت مردم را دچار چالش اقتصادی کرد

محمد حسن قدیری ابیانه سفیر سابق ایران در مکزیک و ایتالیا، کارشناس ارشد مدیریت استراتژیک نیز معتقد است: «در 8 سال گذشته(به خصوص 6 سال دولت آقای روحانی)، اقتصاد کشور عملاً به حال خود رها شده است. دولت فعلی از زمانی که روی کار آمد به جای اتکای به توان داخلی تمام امیدش را به برجام و تعامل با آمریکا بست و همچنین تلاش کرد که در اذهان عمومی نیز برجام را عامل تغییرات بزرگ جلوه دهد. این مسئله خودش باعث رکود شد، چون هرکسی قصد داشت یک کار اقتصادی شروع کند و یا کار اقتصادی‌اش را توسعه بدهد منتظر فرارسیدن وعده‌های آقای روحانی ماند و همین موضوع عامل اصلی توقف و رکود در حرکت اقتصادی و سازندگی کشور شد.»

وی می‌افزاید: «برای صاحب نظران از اول روشن بود که با آمریکا نمی‌توان به تعامل رسید زیرا ماهیت آمریکا متفاوت از تصورات آقایان روحانی و ظریف بود. آقایان تصور می‌کردند که بقیه بلد نیستند با آمریکا به تعامل برسند و مشکل آمریکا با ما صرفاً مسئله هسته‌ای است در حالی که کاملاً مشخص بود که حتی اگر ما از تمام حقوق هسته‌ای خود بگذریم و تمام پیچ و مهره‌های هسته‌ای را باز کنیم چیزی از دشمنی آمریکا با ایران کم نمی‌شود.»

راه برون‌رفت از مشکلات

اینک پس از گذشت تمام این تجربه‌ها، الگویی که در گام دوم انقلاب به پشتوانه انبوهی از نظرات کارشناسی متخصصان در حوزه‌های مختلف از طرف رهبر معظم انقلاب در همه حوزه‌ها (از جمله اقتصاد) ارائه شده، تکیه بر توان داخلی با محوریت جوانان مومن انقلابی است.
 بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در حالی از سوی رهبری در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب منتشر شد که با تجربه برجام، بسیاری از مردم، مسئولین و کارشناسان به این باور رسیده‌اند که از نگاه به دست خارجی و اعتماد به دشمن آبی برای دین و دنیای‌مان گرم نمی‌شود. آنچه پیشرفت دین و دنیای ما را تضمین خواهد کرد تکیه به ظرفیت‌ها و نیروهای داخلی است.

سگ‌های زرد برادران شغال‌هایند

قدیری ابیانه در این باره تاکید می‌کند: «هم اوباما و هم ترامپ نه تنها تحریم‌ها را لغو نکردند بلکه تشدید کردند، از این رو ما به هیچ وجه نباید امیدی به آمریکا داشته باشیم. اتکاء ما باید بعد از خداوند متعال به ملت خودمان به خصوص توان جوانان‌مان باشد.»

البته در این میان هنوز بعضی نداهای خلاف این موضع سر داده می‌شود اما با کنار هم گذاشتن نظرات همین افراد به روشنی می‌یابیم که سطح این نظرات متناقض ارزش پرداختن به آنها را ندارد. از جمله این نظرات، اظهارات فردی است که پیش‌بینی‌هایی از پایداری برجام در زمان روی کار آمدن ترامپ داشت. وی در یادداشتی در یکی از روزنامه‌های زنجیره‌ای در اوایل روی کار آمدن ترامپ در آمریکا نوشته بود: «ترامپ بیشترین انعطاف را نسبت به برجام نشان خواهد داد. او نه تنها برجام را آتش نخواهد زد بلکه پرونده برجام را در جایی امن در کاخ سفید قرار خواهد داد!»

رهبر انقلاب در اوایل شروع مذاکرات برجامی علی‌رغم مخالفت‌شان به نتیجه‌مند بودن این مذاکرات مخالفتی با انجام آن نفرمودند و تاکید داشتند؛ تجربه‌ای که از این مذاکرات نصیب ملت ایران خواهد شد موجب می‌شود که از این مذاکرات ضرر نکنیم.

عمل به منویات رهبری نسخه شفابخش کشور است

قدیری ابیانه معتقد است برای آنکه این نگاه با توجه به تجارب متعددی که در 40 سال گذشته ایجاد شده نتواند باز هم کشور را از مسیر اصلی خود منحرف نماید، لازم است مردم و مسئولان به وظایف خود در راستای سیاست‌های کلان تعیین شده از سوی رهبر انقلاب عمل کنند.

این کارشناس ارشد مسائل سیاسی و اقتصادی می‌افزاید: «راه‌ حل برون رفت از وضعیت فعلی عمل به محورهای تعیین شده از سوی رهبر انقلاب در ابتدای هر سال است. البته متاسفانه مردم ما معمولاً خودشان را مسئول و مخاطب این‌گونه منویات رهبری نمی‌دانستند در حالی که آنها هم وظیفه دارند. اگر بهترین حکومت هم بر سرکار باشد اما مردم به وظایف شان عمل نکنند به نتیجه مطلوب نخواهیم رسید.»

وی ادامه می‌دهد: «اگر مردم در انتخاب‌های‌شان ‌اشتباه کنند و لیبرال‌ترین و مرفه‌ترین افراد را بر خلاف نظر حضرت امام(ره) به مصادر امور بنشانند، نتیجه‌ای جز زیان نصیب آنها نخواهد شد.»

قدیری ابیانه تصریح می‌کند: «آقایان روحانی و ظریف و هم جناح‌های مختلف سیاسی امید خودشان را به تعامل با آمریکا از دست داده‌اند و تا حدودی به ماهیت واقعی آمریکا پی‌برده‌اند، باید تمام تلاش‌شان را در جهت استفاده از ظرفیت‌های داخلی به کار ببندند. دولت (به خصوص آقایان روحانی و ظریف) با اقرار و تاکید بر اینکه از ابتدا ‌اشتباه می‌کردند که راه‌حل را در تعامل با آمریکا و اروپا جست‌وجو می‌کردند، می‌توانند کمک کنند به اینکه این نگاه «امید به بیرون» اصلاح شود. اما متاسفانه هنوز هم این دوستان در صدد توجیه کار غلطی هستند که انجام دادند. آقای ظریف از یک طرف می‌گوید اگر به گذشته برگردم همان کار را می‌کنم و از طرف دیگر آقای روحانی دائماً از مزایای برجام می‌گوید! در حالی که نه تنها هنوز سیب و گلابی‌های برجام به بار ننشسته بلکه بوی تعفن آن نیز همه جا را فراگرفته است.»

مجموعه مدیریت کشور نیازمند باورمندی به قدرت داخلی‌اند

سیامک باقری کارشناس مسائل سیاسی نیز در این باره می‌گوید: «برای جلوگیری از تکرار تجربه‌های تلخ گذشته لازم است یک نگاه عبرت‌آمیز نسبت به مدیریت‌های صورت گرفته پس از پایان جنگ در کشور داشته باشیم و عملاً تبیین شود که کدام جریان فکری شایستگی، قابلیت و توانایی‌های لازم برای عبور از مشکلات و موانع را داراست.

همچنین بررسی شاخص‌هایی که می‌تواند ما را به رشد بیشتر برساند، در این دو جریان فکری نشان می‌دهد که عمده نگاه یک جریان برای پیشرفت دائماً به بیرون است و نسخه‌های بیرونی را بر نسخه‌های داخلی ترجیح می‌دهند. اساساً این جریان اصلاً تلاش نمی‌کند که نسخه‌های بومی را در حوزه‌های مختلف فرهنگی، مدیریت سیاسی و اقتصادی و... متناسب با شرایط ژئوپلیتیکی و فرهنگی ما و طرح کلانی که انقلاب آغاز کرده است، تهیه و تدوین نمایند. هرچه این جریان از نسخه‌های مکتبی و اسلامی که بنای انقلاب بر آن بوده، فاصله گرفته، سرانجامش به فساد اخلاقی، سیاسی و اقتصادی کشیده شده است. مردم نیز که نقش مهم‌تر و برجسته‌تری دارند می‌توانند با مطالبه‌گری نسخه‌های درونی و همچنین انتخاب‌های آگاهانه، نقش بسزایی در پیشرفت و بالندگی کشور داشته باشند.»

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۶۱۹۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی/ مشکلات پابرجاست

به گزارش خبرگزاری مهر، همایون سامه یح، با بیان اینکه بی‌توجهی به مشکلات پرستاران سلامت کشور را به مخاطره می‌اندازد، گفت: طی چهار سال گذشته کمیسیون بهداشت و درمان مجلس چندین مرتبه جلسات مختلفی با مسئولان مربوطه در خصوص وضعیت معیشت پرستاران و مهاجرت آنها برگزار کرد تا بتواند این مسئله را ریشه‌ای پیگیری کند.

نماینده مردم کلیمیان در مجلس یازدهم با انتقاد از تورم حاکم در جامعه، ادامه داد: امروز تنها پرستاران و کادر درمانی گلایه مند وضعیت نامناسب حقوقی خود نیستند، شرایط اقتصادی به گونه‌ای است که کارمندان، کارگران و سایر گروه‌های شغلی دیگر از کوچک شدن سفره‌های خود ناراضی هستند، امیدواریم تیم اقتصادی دولت اقدامی عاجلی برای حل مشکلات اقتصادی کشور داشته باشند تا حقوق دریافتی عموم جامعه کفاف مخارج زندگی آنها را بدهد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار داشت: زمانی که حقوق کارمند یا کارگری ۱۰ میلیون تومان است و از این مبلغ حدود ۹ میلیون آن برای اجاره بهای منزل استیجاری پرداخت می‌کند، چاره‌ای جز انتخاب شغل دوم و سوم و حتی تخلف را ندارد، همه این گزینه‌ها منجر به ایجاد مشکلات متعدد در طولانی مدت خواهد شد.

وی با بیان اینکه در چند سال اخیر حقوق‌ها متناسب با تورم جامعه نبوده و همین مسئله مشکلات متعددی را در کشور ایجاد کرده است، یادآور شد: با تمام هشدارهایی که در خصوص عدم تناسب حقوق و تورم در جامعه شاهد هستیم امیدواریم دولت و مسئولان اقتصادی راهکار متناسبی برای این مهم داشته باشند.

نجف آبادی با ابزار امیدواری برای برداشته شدن تحریم‌ها خارجی بر علیه ملت ایران که معیشت آنان را تحت تأثیر قرار داده، گفت: بهترین راهکار کاهش مشکلات معیشتی گروه‌های مختلف شغلی افزایش درآمد، رشد صادرات، ورود ارز و رشد نقدینگی است که می‌تواند بسیاری از مسائل و مشکلات عنوان شده را هم پوشانی کند.

نماینده مجلس یازدهم تاکید کرد: بر اساس نیاز کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای اروپایی به خدمات بهداشتی و درمانی به خصوص پرستاری، منجر به مهاجرت و یا پذیرش پرستاران ما می‌شود که آنان با مهاجرت می‌توانند امکانات و درآمد بسیار بهتری برای خود رقم بزنند.

وی در خصوص تحلیل کمبود پرستار با توجه به روند فعلی در کشور، گفت: در واقع ما چندین مرتبه به سازمان نظام پرستاری مراجعه کرده و در مورد کمبود پرستار نسبت نیاز کشور و سوءاستفاده از پرستاران در بخش خصوصی به دلیل پایین بودن حقوق آنها تذکر داده‌ایم؛ امروز کادر درمان در بخش دولتی و خصوصی تحت فشار هستند.

این نماینده مجلس با انتقاد از افزایش پرستاران بیکار در جامعه، یادآور شد: متأسفانه دولت با مشکل تأمین بودجه برای حقوق پرستاران مواجه است و طبیعتأ زمانی که در بخش دولتی پرستاران ما با این مشکلات مواجه هستند در بخش خصوصی نیز از آنان سوءاستفاده می‌شود.

وی با تاکید بر نبود بودجه برای افزایش حقوق پرستاران، اظهار داشت: دولت، مجلس و نظام پرستاری بر این عقیده هستند که باید حقوق پرستاران افزایش یابد اما زمانی که توان دولت در این حد است چه انتظاری می‌توان داشت.

نجف آبادی در پایان با بیان اینکه مشکلات پرستاران منجر به دلسردی آنان می‌شود و سیستم درمانی کشور را دچار مخاطره می‌کند، خاطرنشان کرد: برخی از پرستاران که شرایط مهاجرت دارند استعفا داده و اقدام به خروج از کشور می‌کنند، اما برخی دیگر که شرایط و توان مهاجرت ندارند و به دلایل مختلف از جمله وابستگی به خانواده، عشق به وطن و یا نداشتن مشکلات مالی در کشور ماندگار می‌شوند، اما چنین شرایطی دلسردی و بی‌انگیزگی را برای آنان رقم می‌زند، بی تردید بی توجهی به مشکلات کادر درمان به ویژه پرستاران منجر به ایجاد مخاطراتی برای سیستم درمانی کشور خواهد شد.

کد خبر 6096101 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • شوراهای اسلامی نماد خرد جمعی و وحدت هستند
  • آحاد مردم در نظارت و مدیریت اقتصادی مشارکت خواهند داشت
  • بخش خصوصی؛ امید ایران توانمند
  • به نشر با ۷۸۲ عنوان در نمایشگاه کتاب حاضر می‌شود
  • مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی/ مشکلات پابرجاست
  • فعال کردن مراکز اقتصادی وداشتن مرکز هوشمند
  • عرضه دو تک نگاری خبرنگار ایرانی از افغانستان در نمایشگاه کتاب
  • کارگران در خط مقدم جبهه اقتصادی قرار دارند
  • جزیره قشم در نگاه سازمان مدیریت بحران جایگاه ویژه‌ای دارد
  • ۴۱ درصد آمریکایی‌ها نگران وقوع جنگ داخلی هستند