Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@13:07:27 GMT

فضا تاثیری بر قدرت باروری مردان ندارد

تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۸۱۹۸۲

فضا تاثیری بر قدرت باروری مردان ندارد

به گزارش پایگاه اینترنتی یاهو نیوز، این اولین مدرکی است که تاثیر سفر فضایی را بر قدرت باروری پستانداران نشان می‌دهد.

علائم مختلفی وجود دارد مبنی بر اینکه اقامت در فضا می‌تواند تاثیر منفی بر اسپرم داشته باشد که از جمله آن‌ها می توان به آسیب مشاهده شده ناشی از پرتوهای فضایی بر اسپرم یخ زده موش‌هایی اشاره کرد که مدت ۹ ماه در فضا قرار گرفته بودند و همچنین کاهش شمارش اسپرم موش‌هایی که ۱۳ روز در مدار زمین سپری کرده بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
اکنون محققان دانشگاه «اوساکا» ژاپن در این آزمایش جدید ۱۲ موش نر را مورد بررسی قرار دادند که مدت ۳۵ روز را در ایستگاه بین‌المللی فضایی سپری کردند.
برخی از این موش ها بی‌ وزنی ریزگرانشی (میکروگرانشی) را تجربه کردند اما سایر موش ها در قفس‌های ویژه ای قرار داشتند که به گونه ای طراحی شده اند که گرانش مصنوعی ارائه می‌دهند. ریزگرانش یا میکروگرانش(Microgravity) به شرایطی گفته می‌شود که همانند بی‌وزنی و گرانش صفر است با این تفاوت که نیروی گرانش دقیقاً صفر نیست و مقدار کوچکی دارد.
محققان به محض برگشت این موش ها به زمین از اسپرم آن‌ها برای بارور ساختن تخمک‌های موش‌های ماده که تجربه سفر فضایی نداشتند، استفاده کردند. محققان مشاهده کردند که موش های نر فضانورد فرزندان سالم تولید کردند.
این مطالعه نشان داد که اقامت کوتاه مدت در فضای خارجی زمین باعث ایجاد نقص در عملکرد فیزیولوژیکی اندام تولید مثل مردان، عملکرد اسپرم و زنده ماندن فرزندان نمی‌شود. این در حالی است که تحقیقات پزشکی نشان داده‌اند که سفر فضایی اثرات منفی مختلفی بر سلامتی دارد که از جمله آن‌ها می تواند به از بین رفتن عضله و توده استخوانی و جهش‌های سلولی ناشی از قرار گرفتن در معرض پرتو اشاره کرد.

همچنین مطالعات قبلی به بررسی اثرات سفر فضایی بر روی سیستم های تولید مثل گونه‌هایی از جمله توتیای دریایی و پرندگان پرداخته است.

اما این مطالعه جدید اولین مطالعه ای است که اثرات سفر فضایی را در سطح مولکولی بررسی می کند.

نتایج این مطالعه در مجله Scientific Reports منتشر شده است.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: هوا فضا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۸۱۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان ناباروی با IVF در ایران چقدر موفقیت‌آمیز است؟ |‌ احتمال بارداری از یک ماه تا یک سال پس از ازدواج چند درصد است؟

به گزارش همشهری آنلاین، محمد ابراهیم پارسانژاد رئیس انجمن باروری و ناباروری ایران اظهار داشت: وقتی زوجین برای درمان ناباروری مراجعه می‌کنند، در مرحله اول درمان‌های سطحی مربوط به زوجین برای آنها تجویز می‌شود و در صورت لزوم درمان‌های اولیه به سمت درمان‌های پیشرفته سطح ۳ می‌رود.

وی افزود: بعد از ازدواج درصد بارداری یک زوج در ماه اول ۱۵ درصد، در ۶ ماه اول ۵۰ درصد، در ۸ ماه این میزان به ۸۰ درصد و بعد از یک سال احتمال بارداری برای آنها به ۱۰۰ درصد می‌رسد.

این فوق تخصص نازایی، با اشاره به اینکه تمامی زوج‌های نابارور می‌توانند در فرایند درمان قرار بگیرند، تاکید کرد: این به معنای این نیست که همه آنها بچه‌دار می‌شوند. طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، بین ۳۵ تا ۴۰ درصد از افرادی که اقدام به درمان ناباروی می‌کنند و از روش‌های کمک‌باروری (IVF) استفاده می‌کنند، صاحب بچه می‌شوند.

وی تاکید کرد: تا سال‌ها پیش اگر زوجی مراجعه می‌کردند که به قول معروف مرد دچار مشکل بود و اسپرم نداشت، به او گفته می شد قابل درمان نیست، اما حالا درمان برای همه افراد نابارور انجام می‌شود، اما این به معنای موفقیت در همه این عمل‌ها نیست.

بیست و سومین کنگره انجمن باروری و ناباروری ایران، ۱۹ الی ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ در دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود.

کد خبر 848283 منبع: مهر برچسب‌ها خبر مهم فرزندآوری ناباروری IVF

دیگر خبرها

  • بیش۱۸۷ هزار مادر در سال گذشته مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • درمان ناباروی با IVF در ایران چقدر موفقیت‌آمیز است؟
  • علت تغییر زمان برگزاری کنگره ناباروری
  • ۴۰ درصد افراد نابارور بچه دار می‌شوند
  • درمان ناباروی با IVF در ایران چقدر موفقیت‌آمیز است؟ |‌ احتمال بارداری از یک ماه تا یک سال پس از ازدواج چند درصد است؟
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاور فرزندآوری دریافت کردند
  • آشنایی با روش میکرواینجکشن در لقاح مصنوعی
  • آنتونی: رقم انتقالم به منچستریونایتد تاثیری روی عملکرد من ندارد
  • در چه سنی میزان باروری زنان به انتها می‌رسد؟