Web Analytics Made Easy - Statcounter

نغمه ضیایی بابیان اینکه امروز ۷ مهرماه روز جهانی قلب است، اظهار کرد: اتحادیه جهانی قلب شعار امسال را «یک قول بدهید تا قهرمان سلامت قلب شوید» نامگذاری کرد.

وی تصریح کرد: بیماری قلبی و عروقی اولین عامل مرگ و ناتوانی در دنیا و مسئول ۱۷.۹ میلیون مرگ در سال است که پیش بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۰ تا ۲۳ میلیون نفر افزایش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متخصص قلب و فلوشیپ نارسایی قلب و پیوند دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: این تعداد یک سوم کل مرگ‌ها در دنیا و نصف کل مرگ‌های ناشی از بیماری‌های غیر واگیر است حدود ۸۵ درصد این مرگ‌ها به علت بیماری قلبی و سکته مغزی است.

ضیایی خاطرنشان کرد: نارسایی قلبی، شایع‌ترین علت بستری بیمارستانی در دنیا محسوب می‌شود و از هر ۵ نفر یک نفر در طول زندگی خود مبتلا به نارسایی قلب خواهد شد.

وی بااشاره به اینکه نارسایی قلب به معنی عدم کفایت قلب در خونرسانی به ارگانها است، افزود: بسیاری از بیماری‌های قلبی عروقی نهایتا به نارسایی قلبی منجر می‌شوند.

متخصص قلب و فلوشیپ نارسایی قلب و پیوند دانشگاه علوم پزشکی بابل ادامه داد: براساس آمار وزارت بهداشت، در سال ۲۰۱۷، هشت درصد از ایرانیان به نارسایی قلبی مبتلا هستند که این آمار دو برابر سایر کشورهای آسیایی است و پیش بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۰، چهل و هفت درصد جمعیت جهان مبتلا به نارسایی قلبی می‌شوند.

ضیایی بااشاره به اینکه علائم نارسایی قلبی می‌تواند حاد و ناگهانی و یا تدریجی و پیشرونده باشد، تصریح کرد: میزان مرگ و میر ناشی از نارسایی قلبی از بسیاری از بدخیمی های شایع در کل دنیا بیشتر است.

وی بااشاره به اینکه تنگی نفس، سرفه، خستگی زودرس، تورم اندام‌ها، عدم تحمل فعالیت و سرفه شبانه از علائم بروز نارسایی قلبی است، بیان کرد: فشار خون، بیماری عروقی کرونر، دیابت، برخی بیماری‌های ویروسی، نقص ذاتی، عضله و دریچه‌های قلبی، استفاده از سیگار، مواد انرژی زا و روانگردان از علل ایجاد نارسایی قلبی محسوب می‌شود.

متخصص قلب دانشگاه علوم پزشکی بابل بابیان اینکه با ایجاد چند تغییر کوچک و ساده در زندگی، می‌توانیم خطر بیماری قلبی و سکته‌های مغزی را کاهش دهیم و کیفیت زندگی‌مان را نیز بهبود ببخشیم، گفت: رژیم غذایی متعادل فاقد روغن جامد، کم کالری، پرهیز از نوشیدنی های شیرین، هر غذای آماده و فرآوری شده و پرهیز از نمک و مهمتر از آن روی آوردن به رژیم محتوی سبزی و میوه و حبوبات و ماهی فراوان در جلوگیری از ابتلا به بیماری های قلبی موثر خواهد بود.

ضیایی افزود: فعالیت ورزشی در سطح متوسط، پیاده روی تند به میزان ۳۰ دقیقه در روز، ترک سیگار و قرار نگرفتن در محیطی که سیگار مصرف می‌شود، عدم مصرف الکل نیز از راه های جلوگیری به ابتلا به بیماری‌های قلبی است.

وی با ذکر این نکته که بیماری قلبی و عروقی اولین علت مرگ و میر در کل جهان است، یادآورشد: با کنترل ۴ عامل خطر مهم «مصرف دخانیات، رژیم غذایی ناسالم، عدم فعالیت بدنی و مصرف بیرویه الکل»، از میزان مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی به میزان ۸۰ درصد پیشگیری خواهد شد.

متخصص قلب دانشگاه علوم پزشکی بابل اظهار کرد: مصرف دخانیات و در معرض دود سیگار دیگران قرار گرفتن موجب مرگ ۶ میلیون نفر در سال است و تخمین زده می‌شود سبب تقریبا ۱۰ درصد بروز بیماری های قلبی عروقی شود.

ضیایی تصریح کرد: در معرض دود دست دوم سیگار قرار گرفتن ششصد هزار نفر را در سال از بین میبرد که ۲۸ درصد آن ها کودک هستند.

وی خاطرنشان کرد: طی ۲ سال بعد از ترک دخانیات، خطر بیماری عروق کرونر بطور آسانی کاهش می‌یابد و در طول ۱۵ سال بعد از ترک، خطر بیماری قلبی عروقی به وضعیت افراد غیر سیگاری برمی‌گردد.

۲۳۵۲۳۲

کد خبر 1305116

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: بیماری قلبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۸۳۱۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهیه «غذای پزشکی» از امول ژل‌های حامل لیپاز پانکراسی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، خسروشاهی اصل در توضیح طرح پژوهشی خود با عنوان «تهیه و تعیین ویژگی امول ژل‌های خوراکی حامل لیپاز پانکراسی» که با حمایت بنیاد ملی علم ایران اجرا شده گفت: موضوع تحقیق یکی از نیازهای جامعه است که در بیماری نارسایی پانکراس کاربرد دارد؛ چرا که در این بیماری، پانکراس به تدریج توانایی تولی آنزیم‌های پانکراتیک را از دست می‌دهد. در این صورت جذب چربی و پروتئین مختل می‌شود.

وی افزود: لیپاز پانکراس یکی از آنزیم‌های بسیار مهم برای هضم چربی‌ها است و از ناپایدارترین آنزیم‌های پانکراتیک به شمار می‌رود. مهمترین مشکل افرادی که نارسایی پانکراس دارند، کمبود یا فقدان آنزیم لیپاز است.

این پژوهشگر در ادامه بیان کرد: کمبود هضم لیپولیتیک پانکراسی غیر قابل جبران است و چون منبع عمده انرژی چربی است احتمال سو تغذیه افزایش پیدا می‌کند و به دنبال آن فقر ویتامین و ریزمغذی‌ها ایجاد می‌شود. همین امر موجب نارسایی پانکراس آنزیم لیپاز به بدن می‌شود. با توجه به اینکه، ژلان قادر به تشکیل هیدروژل‌های وابسته به دما و مقاوم به اسید است؛ می‌توان از آن در تهیه غذاهای پزشکی که داروی مورد نظر را از معده به سلامت عبور می‌دهند استفاده کرد.

این دانش آموخته دکتری تخصصی علوم و صنایع غذایی دانشگاه Reading انگلستان در ادامه به تعریف غذاهای پزشکی پرداخت و گفت: غذاهای پزشکی، نسل جدیدی از غذاها هستند که با غذاهای متداول و نیز غذاهای فراسودمند متفاوتند و هدف از تهیه و مصرف این دسته از غذاها کمک به درمان بیماران است.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه ژلان قادر به تشکیل هیدروژل‌های وابسته به دما و مقاوم به اسید است، می‌توان در تهیه غذاهای پزشکی از آن استفاده کرد تا داروی مورد نظر را از معده به سلامت عبور دهند.

کد خبر 6097135

دیگر خبرها

  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • ژن‌های افسردگی و بیماری قلبی کشف شد
  • ۴ عادت مخرب که به‌تدریج جان شما را می‌گیرد
  • نهادهای بین‌المللی کمک‌های بشردوستانه را ادامه دهند
  • غذای پزشکی تولید شد
  • تهیه «غذای پزشکی» از امول ژل‌های حامل لیپاز پانکراسی
  • تهیه «غذای پزشکی» از ژل‌های حامل لیپاز پانکراسی 
  • مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران مطرح کرد؛ جلوگیری جدی از بیماری «کوتاه قامتی» در کشور
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • ۸۹۰ معلول زنجانی در حوزه ورزش فعالیت می کنند