Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@19:47:16 GMT

روایت یک دلدادگی در قاب کلمات

تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۸۸۰۷۷

روایت یک دلدادگی در قاب کلمات

خبرگزاری مهر-گروه فرهنگ: کتاب «ندیده عاشقش شدم» طی مراسمی روز دوشنبه 8 مهر ماه در مراسم عصر خاطره دفاع مقدس در شهرکرد رونمایی می‌شود. آنچه در ادامه می‌خوانید نگاهی است اجمالی به این اثر که به کوشش زهره علمدار و از زبان همسر این شهید روایت شده است. 

تا وسط حیاط پشت سرش آمدم بغض گلویم را می‌فشرد مادرش ایستاده بود با سینی قرآن و آیینه و کاسه آب در دست و مرتب غر می‌زد که زن جوون عروس را به چه امیدی می‌گذاری و می‌روی و خواهش می‌کرد چند روز دیرتر برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نگاه ایرج ذوب شدم. گفتم: «من که نمی‌گم نرو، فقط از همین الان دلم تنگت شده». گفت: «ننه ببین چه زنی دارم! شجاع و مومن». مادرشوهرم دلخور و ناراضی گفت: «من هی میگم نرو، تو میگی برو من فقط دلم تنگ میشه». بی‌اختیار پریدم تو بغلش. خجالت‌زده گفت: «اشرف چیکار میکنی؟ ننه‌ام ایستاده»  مادرش تشر زد که «چیکارش داری؟ عروس تازه را می‌ذاری میری توقع داری دل‌تنگ نشه؟ بذار دق دلش را خالی کنه.»

کتاب«ندیده عاشقش شدم» روایت زندگی کوتاه و عاشقانه شهید ایرج آقابزرگی از فرماندهان تیپ همیشه سرافراز 44 قمر بنی هاشم (ع) در گردان یا زهرا (س) به روایت همسر شهید خانم شهلا (اشرف) رئیسی است.

ندیده عاشقش شدم، روایت‌گر سختی‌ها، دل‌تنگی‌ها و عاشقانه‌هایی در اندک زمان زندگی مشترک شهید ایرج آقا بزرگی با دختر جنگ زده ای است که جنگ، رنج آوارگی را بر آنان تحمیل می کند و آنان مجبور به ترک خانه و کاشانه و همه علائق و داشته‌های خود از دوستانش گرفته تا لباس فرم مدرسه‌اش در آبادان می‌شوند.

دختری در فضای رعب و وحشت جنگ و سختی آوارگی، عاشق صدای کمیل‌خوانی جوانی می‌شود که سوز صدای او دلش را کربلایی می‌کند و هوش از سرش می‌برد و ندیده عاشقش می‌شود.

کتاب، روایت سبک زندگی یکی از سرداران شهید استان چهارمحال و بختیاری است که توانسته است روایت‌هایی را که همین بیخ گوش خودمان اتفاق افتاده است اما غالبا در قیل و قال‌های جامعه گمشده و نبودش احساس می‌شود، برای جامعه تشنه امروز باز گو کند.

این کتاب آن بخش از نیمه پنهان زندگی شهدایی است که بررسی راه و رسم و مشی آنان را می‌توان بدون غلو و کم‌وکاست، به عنوان الگویی به نسل جوان امروز برای یک زندگی مشترک ارائه داد. زندگی پر از سختی و شیرینی دختر جوانی که پدرش با ازدواجش مخالف است و دلش نمی خواهد دخترش بعد از آوارگی جنگ، دوباره آوارگی و سختی دست و پنجه نرم کند و می گوید: اینا مرد جنگند نه زندگی. می‌خواهی یکی بروی دوتا برگردی ورِ دل خودم؟ من دختر به آقا بزرگی‌ها نمی دهم تمام؟.

اما سرانجام دخترش را راهی زندگی پر از دلتنگی و چشم انتظاری با همان جوانی می‌کند که بارها به دخترش گفته‌است: من نمیدانم تو عاشق چیه این پسر شدی؟. 

روایت مختصر و نثر شیوای و دل نشین خانم سیده زهره علمدار  نویسنده این اثر، خواننده را پای این کتاب میخ‌کوب می‌کند و خواننده یک‌نفس کتاب را تا پایان پیش می‌برد و در صد صفحه خود را شریک تمام تلخی‌ها و شیرینی‌های زندگی همسر شهید ایرج آقا بزرگی می‌بیند.

کد خبر 4732178 حمید نورشمسی

منبع: مهر

کلیدواژه: شهرکرد رونمایی کتاب دفاع مقدس هفته دفاع مقدس کتاب و کتابخوانی معرفی کتاب دفاع مقدس جنگ تحمیلی گردشگری ادبیات بازار نشر ترجمه ادبیات دفاع مقدس دفاع مقدس رونمایی کتاب ادبیات جهان انقلاب اسلامی ایران میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۸۸۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صنعت نشر هند برای تولید کتاب‌های صوتی با هوش مصنوعی آماده می‌شود

 هندوستان در این دوره از نمایشگاه به عنوان مهمان ویژه قرار است صنعت نشر خود را به ایرانیان معرفی کند. جریان نشر در هندوستان به دلیل وجود زبان‌های بومی گوناگون از تنوع خاصی برخوردار است. هندوستان به دلیل پیشینه تاریخی و همچنین روابط فرهنگی‌اش با ایران محتوای بسیاری برای ارائه به ایرانیان دارد. اما این صنعت اکنون در حوزه تکنولوژی نیز در حال آزمودن ایده‌هایی است که می‌تواند برای ایرانیان کارآیی داشته باشد. متنی که در ادامه می‌خوانید، با ترجمه و تالیف مارال توکلی یکی از این ایده‌ها را معرفی می‌کند:

صنعت نشر هند امکانات تولید کتاب‌های صوتی هوش مصنوعی را بررسی می‌کند، ناشران آماده حضور در این عرصه هستند، اما صداپیشگان و خوانندگان تردید دارند.

مدیسون مردی را توصیف می‌کند که به یک منظره زیبا نگاه می‌کند. صدای آهسته و بافت‌دار مدیسون هنگام توصیف آن منظره دلفریب بالا و پایین می‌شود. او کمی مکث می‌کند تا کمی تعلیق ایجاد شود، سپس وارد نقطه اوج می‌شود.

مدیسون یک انسان نیست، بلکه یک «راوی دیجیتال» است که Apple Books به‌طور خاص برای ژانرهای داستانی و عاشقانه ایجاد کرده است. برخی دیگر از راویان دیجیتالی موجود در این فهرست عبارتند از «جکسون» معمولی و دوستانه، «هلنا» سخت و ترسناک و «میچل» خشک اما استادانه.
اپل بوکز در وب‌سایتش، راوی‌های دیجیتالی خود را به عنوان راهی برای کمک به نویسندگان مستقل و نویسندگانی که آثارشان توسط ناشران کوچک‌تر منتشر شده، پیشنهاد می‌کند، چرا که با موانعی مانند سردرگمی فنی و هزینه‌های بالا مواجه نمی‌شوند. 

وقتی این خبر در جامعه صداپیشگی پخش شد، واکنش‌های منفی بسیاری را برانگیخت، حتی زمانی که اپل بوکز به خوانندگان اطمینان داد که «به رشد فهرست کتاب‌های صوتی با روایت انسان ادامه خواهد داد.»

به نظر می‌رسد «راوی هوش مصنوعی» موضوعی مرتبط با ایالات متحده آمریکا یا اروپا محور به‌نظر برسد، اما کتاب‌های دیجیتال یا روایت شده با هوش مصنوعی ممکن است از لپ‌تاپ‌ها و تلفن‌های هوشمند هندی‌ها دور نباشند.

آنانت پادمانابهان؛ مدیرعامل «هارپر کالینز» هند، گفته است که آنها درحال حاضر درحال «نمونه‌گیری» از راویان هوش مصنوعی برای کتاب‌های صوتی هستند، اما هنوز صدایی که دوست داشته باشند پیدا نکرده‌اند. او معتقد است که هوش مصنوعی می‌تواند به تولید کتاب‌های صوتی بیشتر و صرفه‌جویی در زمان کمک کند.

پادمانابهان گفت: «می‌توانم به شما بگویم، شما تفاوت خوانش توسط هوش مصنوعی و انسان را نمی‌دانید.» «این جایی است که به آن می‌رسد تا زمانی به شما بگویم که این توسط هوش مصنوعی روایت شده است» (یا) «این روایت انسان است»، فکر نمی‌کنم متوجه شوید. در روایت‌های غیرداستانی و جاهای دیگر، فکر نمی‌کنم مهم باشد. فکر می‌کنم در داستان‌ها مهم است که روایت کجا مکث می‌کند، جایی که راوی چیزهای بیشتری را به ارمغان می‌آورد.»

وی افزود که راوی‌های هوش مصنوعی انتشار سریع‌تر کتاب‌های ترجمه شده را نیز امکان‌پذیر می‌کنند.

نویسندگان چه فکری می‌کنند؟

خوانندگان و نویسندگان نگران پیامدهای اجتماعی جریان اصلی کتاب‌های روایت شده توسط هوش مصنوعی هستند و صداپیشگان فرصت‌های شغلی را از دست می‌دهند. متخصصان همچنین می‌ترسند که کتاب‌های صوتی که قبلا توسط آنها روایت شده است، بدون رضایت آنها برای آموزش ابزارهای هوش مصنوعی که می‌تواند جایگزین آنها شود، استفاده شود.

با درنظر گرفتن این موضوع، آیا خوانندگان و نویسندگان هندی از کتاب‌های روایت شده توسط هوش مصنوعی حمایت می‌کنند؟

میمی موندال، نویسنده هندی داستان‌های علمی تخیلی و فانتزی، گفت که از مفهوم کتاب‌های روایت شده با هوش مصنوعی و شکل آینده علمی-تخیلی اطراف او «بسیار هیجان زده» است. با این حال، او اعتراف کرد که اگر جایگزین انسانی وجود داشته باشد، چنین کتاب‌هایی را توصیه یا خریداری نمی‌کند.

ازنظر فنی این تقصیر هوش مصنوعی نیست. فقط این است که ما آن را به چنین دنیای نابرابری می‌آوریم و آن را به وسیله دیگری برای ظلم تبدیل می‌کنیم. 

رش سوزان، نویسنده و ویراستار، که کتاب‌ها را در وبلاگ The Book Satchel مرور می‌کند، گفت که به کتاب‌های صوتی زیادی گوش می‌دهد، اما راوی‌های هوش مصنوعی/دیجیتال را «رباتیک و بی جان» می‌داند. او همچنین گفت که با بازبینی کتاب‌هایی که توسط راوی‌های دیجیتال خوانده می‌شود، موافقت نمی‌کند. 

خانم سوزان در بیانه‌ای ایمیلی گفت: «من راوی دیجیتالی را به اندازه کافی خوب نمی‌دانم که با صداپیشگانی که می‌توانند جزئیات احساسات را از طریق آهنگ و سبک خواندن خود برانگیزند رقابت کنند. بنابراین، نظر کلی من درمورد کتاب تغییر می‌کند. امیدوارم روی این تمرکز کنیم که فناوری جدید چگونه می‌تواند به ما در انجام سریع‌تر و آسان‌تر کمک کند، و به دنبال راه‌هایی نباشیم که در آن کار انسان کم ارزش شده و قابل تعویض باشد.»

از منظر یک منتقد، خانم سوزان نگران بود که راوی دیجیتال عاملی است که می‌تواند بر موفقیت یا عدم موفقیت یک کتاب تأثیر بگذارد.

او هشدار داد: «یک کتاب خوب می‌تواند به یک کتاب صوتی متوسط در دست یک راوی بد تبدیل شود.»

خانم موندال همچنین به طنز جایگزینی هوش مصنوعی با نیروی انسانی اشاره کرد و گفت که حتی با ارزان‌تر شدن فرآیندهای تولید و ارزان شدن کتاب‌ها، مردم شغل خود را از دست می‌دهند.

وی اشاره کرد: «من می‌توانم ببینم مطبوعات کوچک و نویسندگان به حاشیه رانده شده چگونه می‌توانند از نیروی کار هوش مصنوعی سود ببرند، و من از آنها به خاطر استفاده از این فرصت کینه‌ای ندارم. ما نباید انتظار داشته باشیم که عدالت اجتماعی بر دوش ضعیف‌ترین اعضای جامعه ما بیاید. این نویسندگانی مانند من هستند که می‌توانند درمورد این موضوع موضع بگیرند و حرفه خود را از دست ندهند.»
 

دیگر خبرها

  • نخستین مسابقه «روایت‌نویسی نمایشگاه کتاب» برگزار می‌شود
  • جلد سوم تاریخ شفاهی دفاع مقدس به زودی چاپ می‌شود
  • ۳ نمایشنامه جدید در نمایشگاه کتاب
  • انتشار ۳ نمایشنامه
  • عرضه سه نمایشنامه جدید سوره مهر در نمایشگاه کتاب
  • سه نمایشنامه جدید سوره مهر در نمایشگاه کتاب تهران عرضه می‌شود
  • انتشار کتاب یوسف گم گشته باز آید در ماهشهر
  • آمادگی هند برای تولید کتاب‌های صوتی با هوش مصنوعی
  • صنعت نشر هند برای تولید کتاب‌های صوتی با هوش مصنوعی آماده می‌شود
  • کتاب «یوسف گم گشته باز آید» در ماهشهر منتشر شد