Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-02@12:45:56 GMT

بیماری‌های قلبی در کمین کم تحرک‌ها

تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۹۱۰۱۷

به گزارش ایgنا، سعید علیپور پارسا با اشاره به این‌که اتحادیه جهانی قلب روز ۲۹ سپتامبر مصادف با  هفتم مهرماه را به‌عنوان روز جهانی قلب برای افزایش آگاهی جهانیان درباره بیماری‌های قلبی عروقی تعیین کرده است، تمرکز بر اهمیت پیشگیری از بیماری‌های قلب و عروق را یادآور شد.

این متخصص با بیان این‌که عامل یک‌سوم مرگ‌ها در سطح جهان ناشی از بیماری‌های قلبی و عروق و مغزی است، گفت: بیماری‌های قلب و عروق مسئول شایع‌ترین علل مرگ‌ومیر در سطح جهان هستند؛ به طوری که صرف‌نظر از بیماری‌های واگیردار، ۵۰ درصد از مرگ‌ومیرها به دلیل ابتلا به بیماری‌های قلبی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این عضو هیئت‌ علمی دانشگاه درباره شعار روز جهانی قلب مبنی بر «قهرمان قلب خود باشیم»، خاطرنشان کرد: این شعار با این هدف که به خودمان و دیگران قول بدهیم که عوامل مسبب ایجاد بیماری‌های قلبی را کنترل کنیم، سیگار نکشیم و رژیم غذایی سالم داشته باشیم، ورزش کنیم و این موارد را به دیگران هم توصیه کنیم، انتخاب‌ شده است.

وی بابیان این‌که به دلیل سبک غلط زندگی ماشینی امروزی فعالیت‌ها به‌خودی‌خود کم شده است، بی‌تحرکی را یکی از عوامل خطرساز در بروز بیماری‌های قلبی دانست.

علیپور پارسا در ادامه استفاده از رژیم‌های غذایی نامناسب، مصرف غذای فوری و استرس‌هایی که در طول روز فشارهای روانی فراوانی را به افراد تحمیل می‌کند را از دیگر عوامل برزو و یا تشدید بیماری‌های قلبی و عروقی خواند.

اصلاح سبک زندگی، پرهیز از مصرف دخانیات و ورزش کردن توصیه دیگری بود که عضو هیئت‌علمی دانشگاه برای پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی و عروقی بر لزوم توجه به آن تأکید کرد.

این متخصص بیماری‌های قلب و عروق خطاب به بیمارانی که تحت درمان دارویی هستند و یا در این افراد اعمال جراحی انجام‌ شده، گفت: این افراد توصیه‌های پیشگیرانه، مصرف منظم دارو و رعایت توصیه‌های پزشک را جدی بگیرند.  

علیپور پارسا با بیان این‌که متأسفانه خیلی از بیماری‌های قلبی بدون علامت هستند، توضیح داد: شایع‌ترین علامت و نشانه بیماری قلبی درد قفسه سینه است، البته باید به این نکته توجه داشت که هر دردی در قفسه سینه الزاماً مشکل قلبی نیست، ولی دردهایی که در فعالیت‌ها بیشتر در این ناحیه حالتی فشارنده دارند، باید جدی‌تر گرفته شود.

وی توضیح داد: به‌طورکلی هر نوع دردی در ناحیه ناف، معده، دست، سینه و پشت گردن ایجاد شود، به‌ویژه اگر با فعالیت بیشتر شود و یا عرق سرد همراه درد اتفاق افتد، باید فورا بررسی و به متخصص قلب مراجعه شود.

علیپور پارسا بابیان این‌که زمان یکی از مهم‌ترین راه‌های پیشگیری و ارائه خدمات درمانی مناسب به افراد دچار سکته‌های قلبی است، به اجرای برنامه مدیریت سکته حاد قلبی با کد ۲۴۷ برای  کوتاه کردن زمان ارائه خدمت از طریق مدیریت زمان و اصلاح فرایندهای اولیه برای افزایش دسترسی به درمان قطعی  بیماران اشاره کرد و گفت: با اعلام کد ۲۴۷ از سوی مرکز اورژانس به بیمارستان و آماده بودن بیمارستان قبل از ورود بیمار و حضور متخصص و فوق تخصص قلب و عروق بر بالین بیمار، می‌توان در چند سال آینده شاهد نتایج مثبتی بود.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، وی با اشاره به نحوه اجرای این طرح در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، خاطرنشان کرد: در گام اول، برنامه ۲۴۷ در بیمارستان‌های مجری این طرح اجرا شد و طی آن در سال گذشته تعداد زیادی از  بیماران با کد ۲۴۷ به بیمارستان‌های دانشگاه منتقل شدند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در پایان ارائه خدمات تخصصی قلب و عروق در بیمارستان‌ها و مراکز تحت پوشش این دانشگاه نظیر مرکز قلب بیمارستان شهید مدرس، امام حسین(ع) و آیت‌الله طالقانی، مسیح دانشوری و شهدای تجریش، لقمان حکیم و لبافی نژاد را یادآور شد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: بیماری قلبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۹۱۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری که با افسردگی مرتبط است

افسردگی و بیماری‌های قلبی‌وعروقی از نظر ژنتیکی مرتبط هستند.

به گزارش ایسنا،  افسردگی و بیماری‌های قلبی‌وعروقی چالش‌های اصلی سلامت هستند که میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار می‌دهند.

نتایج تحقیقات از دهه ۱۹۹۰ نشان داده است که یک پیوند دوطرفه وجود دارد؛ افراد مبتلا به افسردگی بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی‌وعروقی هستند و افرادی که بیماری‌های قلبی‌وعروقی دارند اغلب افسردگی را تجربه می‌کنند. این رابطه متقابل نیاز حیاتی برای مداخله زودهنگام را برجسته می‌کند.

انجمن قلب آمریکا توصیه می‌کند که نوجوانان مبتلا به افسردگی را از نظر علائم قلبی عروقی تحت نظر داشته باشید و بر مدیریت پیشگیرانه این خطرات سلامتی مرتبط تاکید دارد.

در حالی که عوامل سبک زندگی مانند سیگار کشیدن، رژیم غذایی نامناسب و ورزش نکردن مدت‌هاست در رابطه بین افسردگی و بیماری‌های قلبی‌وعروقی دخیل بوده‌اند، نتایج تحقیقات اخیر ارتباط درونی‌تری را نشان می‌دهد.

اکنون دانشمندان کشف کرده‌اند که این بیماری‌ها مسیرهای ژنتیکی مشترکی دارند و مبنای ژنتیکی مشترک را آشکار می‌کنند که بر هر دو شرایط تأثیر می‌گذارد.

یافته‌های مهم فنلاند

دکتر بینشا اچ میشرا و گروه او در دانشگاه تامپر فنلاند پیشرفت قابل توجهی در این زمینه داشته‌اند. آنان از طریق تجزیه‌وتحلیل نمونه‌های خون و داده‌های بیان ژن، ماژول ژنی خاص مرتبط با افسردگی و سلامت قلبی‌وعروقی را شناسایی کردند. این ماژول شامل ۲۵۶ ژن است که سطح بیان آنها با افزایش خطرات برای هر دو شرایط مرتبط است.

دکتر میشرا اظهار کرد: شناسایی این ژن‌ها نه تنها نشانگرهای زیستی جدیدی را برای افسردگی و بیماری‌های قلبی‌وعروقی فراهم می‌کند، بلکه دری را به روی توسعه درمان‌هایی باز می‌کند که می‌توانند هر دو بیماری را به طور همزمان هدف قرار دهند.

محققان دریافتند که سه ژن برتر در این ماژول با چندین اختلال مغزی و سلامت ضعیف قلبی‌وعروقی مرتبط هستند و بر نقش عوامل ژنتیکی در بروز همزمان این شرایط تأکید دارند.

دکتر میشرا اظهار کرد که یافته‌ها نه تنها درک ما را از زمینه‌های بیولوژیکی این شرایط افزایش می‌دهد، بلکه به هموار کردن راه برای رویکردهای یکپارچه برای درمان کمک می‌کند.

این تحقیق نه تنها درک ما را گسترش می‌دهد، بلکه امیدی را برای راهبردهای پیشگیری و درمان مؤثرتر، با هدف قرار دادن علل ریشه‌ای و نه فقط علائم این مسائل بهداشتی فراگیر، ارائه می‌دهد.

نتایج این تحقیق در مجله Frontiers in Psychiatry منتشر شده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • پیش بینی آریتمی قلبی با هوش مصنوعی
  • کلسترول خوب برای این افراد مفید نیست
  • بهت پزشکان داوطلب غزه از شدت جراحات در بیمارستان‌ها
  • وجود کلسترول خوب در بدن برای این افراد مفید نیست
  • مو، روی لاله گوش نشانه چیست؟
  • بیماری که با افسردگی مرتبط است
  • کیمیای سایه در اهواز/ خورشید در کمین است+فیلم
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF
  • افتتاح دستگاه MRI بیمارستان رازی رشت، به زودی
  • مو روی لاله گوش نشانه چیست؟