Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-27@04:02:11 GMT

معلولیت پنهان در کردستان

تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۹۲۴۹۳

معلولیت پنهان در کردستان

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، خلیل رنجبر پیش‌از ظهر امروز در مراسم گرامیداشت روز جهانی ناشنوایان که با حضور جمعی از مسئولان در مدرسه با نیاز‌های ویژه توکل سنندج برگزار شد، با تبریک روز جهانی ناشنوایان اظهار داشت: ۲۳۶ دانش‌آموز دارای آسیب شنوایی در مدارس و مراکز با نیاز‌های ویژه و تحت پوشش آموزش و پرورش تلفیقی فراگیر در مدارس عادی مشغول به تحصیل هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: از این تعداد ۵۲ دانش‌آموز دختر و پسر دارای آسیب شنوایی در دوره‌های پیش دبستانی، ابتدایی و متوسطه دوره اول پیش‌حرفه‌ای در ۱۲ مدرسه مستقل و ضمیمه در ۸ شهرستان و منطقه تابعه استان مشغول به تحصیل هستند.

رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان کردستان با اشاره به سیاست یکپارچه‌سازی آموزش و توانبخشی مبتنی بر جامعه و نزدیک شدن دانش‌آموزان استثنایی به جامعه عادی خاطرنشان کرد: در سال‌تحصیلی جاری ۱۸۶ دانش‌آموز تلفیقی فراگیر دارای آسیب شنوایی خفیف تا عمیق در کنار همسالان خود و در دوره‌های ابتدایی، متوسطه دوره اول و دوم مدارس عادی مشغول به تحصیل هستند.

او با بیان اینکه «آسیب شنوایی» پس از نیاز ویژه ذهنی و مشکلات جسمی حرکتی در دانش‌آموزان بیشترین آمار معلولیت را به خود اختصاص داده است، خاطرنشان کرد: این اختلال آثار ظاهری چندان مشخصی ندارد و مبتلایان به آن در سازگاری‌های اجتماعی با چالش‌های فراوانی روبه‌رو هستند.

رنجبر با ذکر اینکه با تشخیص به‌موقع و مداخله به‌هنگام می‌توان عوارض کم‌شنوایی و ناشنوایی را به حداقل رساند، عنوان کرد: غربالگری قبل از یک ماهگی، اقدامات تشخیصی در سه ماهگی و اقدامات طبی، دارویی، درمانی و توانبخشی مانند کاشت سمعک‌های استخوانی، نامرئی و کاشت حلزون قبل از شش سالگی انجام می‌شود.

او با بیان اینکه یکی از سخت‌ترین معلولیت‌ها ناشنوایی است، اظهار کرد: خانواده و جامعه باید با پذیرش واقع‌بینانه محدودیت فرد ناشنوا در راه پرورش استعداد‌ها و توانایی‌های آنان یاری‌رسان باشند، چرا که شیوه رفتار با فرد دارای آسیب شنوایی در رشد عاطفی، سازگاری‌های اجتماعی و فراگیری مهارت‌های زبانی و تحصیلی بسیار مهم و تعیین‌کننده است.

رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان کردستان کاهش یادگیری مهارت‌های اجتماعی، افت مهارت‌های شغلی و تحصیلی، کاهش ارتباط اجتماعی و کناره‌گیری از اجتماع را از جمله مسائل و مشکلات عمده‌ای این افراد ذکر کرد و گفت: فرد دارای آسیب شنوایی علاوه‌بر ناراحتی‌های روحی و خلقی و تحمیل هزینه‌های بالای توانبخشی با مشکلات دیگری نیز مواجهه می‌شود.

انتهای پیام/ز

آسیب شنوایی شایع‌ترین نقص مادرزادی در کردستان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت بهداشت وزارت آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۹۲۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدف گذاری آموزش مهارت‌های دیجیتال به ۳۰۰ هزار نفر در کشور

میثم عابدی پیش از ظهر امروز در بازدید از مجتمع نوآوری نور در دانشگاه پیام نور مرکز سنندج اظهار داشت: با توجه به دنیا در حال حرکت به سمت مهارت‌های دیجیتال است لذا این مهارت‌ها باید در کشور نیز پیاده‌سازی شود.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: در همین راستا و با هدف ترویج فرهنگ‌سازی در این حوزه، نیاز است دانش آموزان، معلمان توانمندی خاصی را فرا گیرند.

وی با اشاره به اینکه براساس هدف‌گذاری در سال جاری آموزش ۳۰۰ هزار نفر در کشور در حوزه مهارت‌های دیجیتالی است، بیان کرد: با توجه به ظرفیت‌های خوب استان کردستان، سهیمه مشخص شده برای این استان ۱۰ هزار نفر است.

عابدی یادآور شد: این تعداد شامل دانش‌آموزان مقطع متوسطه و معلمان ویژه ابتدایی خواهند بود که امیدواریم با همکاری آموزش و پرورش بتوان نقاط هدف طرح را مشخص و تیم‌های آموزشی را به استان ارتباط دهیم.

وی اظهار کرد: در سال گذشته نیز ۵۰ هزار نفر این آموزش‌ها را در ۱۰ استان کشور فرا گرفتند و مقرر است هدف‌گذاری امسال در ۲۰ استان دیگر تحقق یابد.

در حال حاضر ۳۲ شرکت دانش‌بنیان در مجتمع نوآوری نور پیام نور سنندج در حال فعالیت هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • آسیب به جوانان و جامعه با ضعف دستگاه‌های فرهنگی
  • هوشمند سازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت
  • هوشمندسازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت
  • کانون حل بسیاری از آسیب‌ها و مشکلات جامعه، آموزش و پرورش است
  • باور‌های اعتقادی مهم‌ترین عامل پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است
  • پایان دوره توانمند سازی معاونین و مربیان پرورشی مدارس سمپاد در قم
  • شرکت بیش از ۲۶ هزار داوطلب کردستانی در کنکور سراسری
  • غربالگری شنوایی ۱۱هزار نوزاد در خراسان شمالی
  • هدف گذاری آموزش مهارت‌های دیجیتال به ۳۰۰ هزار نفر در کشور
  • 44 هزار دانش آموز کردستانی سفیر سلامت