Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-03@08:46:59 GMT

متوسط مصرف آب تهرانی‌ها چقدر است؟

تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۹۶۲۹۹

علی سیدزاده در حاشیه پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی آب و تاسیسات آب و فاضلاب در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به اینکه کاهش رفتار مصرفی مردم در بخش آب شرب سه عامل نقش اساسی دارند، گفت: برای اینکه رفتار مردم به سمت مدیریت مصرف سوق پیدا کند، باید در ابتدا فرهنگ و آموزش را مورد توجه قرار داد؛ چراکه اگر نتوانیم در بعد رفتاری مصرف مردم را کاهش دهیم، هر چقدر هم که آب گران شود و تعرفه افزایش یابد نمی‌توان در بعد رفتاری مردم در بخش آب اثر گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیدزاده افزود: دومین عامل در مدیریت مصرف آب در تمام دنیا بحث تعرفه‌گذاری و قوانین بازدارنده حاکم بر حوزه مصرف آب است. پس ارزش‌گذاری واقعی قیمت آب نه صرفا برای اینکه پول بیشتری بخواهیم از مردم بگیریم، بلکه هدفمان مدیریت مصرف آب است.

وی با ذکر یک مثالی گفت: میانگین قیمت یک مترمکعب آب فروخته شده از سوی شرکت‌های آب و فاضلاب در شبکه آب 460 تومان است، در حالی که قیمت یک مترمکعب (هزار لیتر) اگر 2000 بطری نیم لیتری آن را در نظر بگیریم می‌بینیم چه تفاوت فاحشی به وجود می‌آید؛ یعنی یک بطری نیم لیتری 1500 تومان به فروش می‌رسد، در حالی که شرکت‌های آب و فاضلاب 1000 لیتر آب را در شبکه به 460 تومان به فروش می‌رسانند.

وی با بیان اینکه با توجه به این ارزش بالای آب در قطره قطره این آب مدیریت مصرف آب صورت نمی‌گیرد، اظهار داشت: آب باید جایگاه واقعی خود را در سبد خانوار پیدا کند. حتی در برخی کشورها برای اینکه آب به جایگاه واقعی خود برسد و از آن نزول پیدا نکند پلیس آب ایجاد شده است.

مدیرکل دفتر مدیریت مصرف آب و آبفای کشور با بیان اینکه سومین مرحله از مدیریت مصرف به عوامل فنی و مهندسی و استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف بازمی‌گردد، اظهار داشت: در حال حاضر متوسط سرانه مصرف آب در کشور 150 لیتر به ازای هر نفر است اما سرانه مصرف آب در شهر تهران 180 لیتر است، یعنی متوسط سرانه مصرف آب در تهران 30 لیتر بالاتر از سرانه مصرف کشور است.

وی تاکید کرد: پس برای اجرای مدیریت مصرف آب باید در ابتدا فرهنگ مردم در استفاده از آب به خوبی نهادینه شود و در قسمت دوم تعرفه گذاری آب و رسیدن به ارزش واقعی آب حرکت کند؛ چراکه تا زمانی که قیمت آب ارزان باشد، مشترکین و مردم به سمت استفاده از تجهیزات کاهنده حرکت نخواهند کرد.

سیدزاده در پاسخ به این سوال که میزان مصرف آب در تولید آب چقدر است، گفت: در بحث آب شهری سالانه 6 میلیارد مترمکعب تولید آب صورت می‌گیرد و 4 میلیارد و 500 مترمکعب در بخش خانگی، تجاری و صنعتی مصرف آب داریم.

به گفته وی 3 میلیارد و 200 میلیون مترمکعب از این میزان مربوط به مصرف آب در بخش خانگی است، پس 25 درصد آب بدون درآمد داریم که 13 درصد این عدد هدررفت واقعی و نشت آب از خطوط انتقال و سرریز مخازن است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۹۶۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پویش هر کارمند یک سفیر و حامی آب راه‌اندازی شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آبفای تهران، محسن اردکانی مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب تهران در گردهمایی مدیران روابط عمومی دستگاه‌های اجرایی و نهادهای استان تهران که به میزبانی شرکت آبفای استان تهران برگزار شد، فعالان حوزه روابط عمومی را افرادی هنرمند و باذوق خواند و گفت: کمبود منابع آبی چالشی‌ترین موضوع کشور و مدیریت مصرف آب اولویت نخست شرکت‌های آب و فاضلاب برای گذر از این چالش محسوب می‌شود که یکی از مؤلفه‌های اثربخش در مدیریت مصرف، اقدام‌های فرهنگی است.

وی با بیان اینکه قوانین و مقررات و قیمت‌گذاری آب و استفاده از تجهیزات و ابزار کاهنده مصرف سایر مؤلفه‌های مدیریت مصرف را شامل می‌شوند، اظهار داشت: در این زمینه با توجه به قوانین و امکانات موجود، اقدام‌های لازم صورت می‌گیرد اما در حوزه فرهنگی به فعالیت‌ها و اقدام‌های فراگیری نیاز است که همکاری و کمک روابط عمومی دستگاه‌ها و رسانه‌ها در این زمینه بسیار مؤثر خواهد بود.

به گفته وی، وزارت نیرو و شرکت‌های آب و فاضلاب در چهار سال اخیر که خشکسالی بر کشور سایه انداخته است، تلاش‌های زیادی را برای تأمین آب انجام داده‌اند و اگرچه سقایی مردم وظیفه و افتخار شرکت‌های آب و فاضلاب است اما همکاری‌های فرابخشی برای انجام این وظیفه از روی اخلاص است و این تلاش چنانچه با کار مضاعف و مشارکت جمعی همراه شود، توفیق و برکت فراوانی خواهد داشت.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با تشریح وضعیت بارندگی‌ها و منابع آب استان تهران، ادامه داد: متوسط بارندگی‌های تهران سالانه ۲۸۰ میلی‌متر است اما در چهار سال اخیر این میزان بین ۱۹۰ تا ۲۱۰ میلی‌متر در نوسان بوده و میزان بارش‌ها در هفت ماهه سال آبی جاری نیز با ۶۲ میلی‌متر کاهش درمقایسه با دوره آماری درازمدت، به ۱۶۸ میلی‌متر رسیده است.

وی افزود: این در حالی است که سالانه بین ۱.۵ تا چهار درصد نیز به شمار مشترکان شرکت آبفای استان تهران افزوده می‌شود و در چنین شرایطی، چاره‌ای جز مدیریت مصرف وجود ندارد.

اردکانی خاطرنشان کرد: البته تنش آبی موجب غفلت شرکت آبفای استان تهران از انجام برنامه‌ها و پروژه‌های زیربنایی و اثرگذار نشده است و همان‌طور که در ابتدای امسال بیش از ۱۷ هزار میلیارد تومان پروژه در این استان به مرحله بهره‌برداری رسید، تلاش خواهیم کرد تا پایان امسال نیز شهروندان و ساکنان استان تهران از مزایا و خدمات ۲۰ تا ۳۰ هزار میلیارد تومان پروژه جدید برخوردار شوند.

وی تصریح کرد: خادمان مردم در شرکت آب و فاضلاب استان تهران تمامی توان و تلاش خود را برای تأمین و توزیع مناسب آب به‌کار گرفته‌اند اما آنچه که در نهایت موجب ثمردهی این تلاش‌ها خواهد شد، همراهی و مشارکت مردم در مدیریت مصرف است.

اردکانی به اشاره به شمار بالای کارمندان دستگاه‌های اجرایی و نهادها، گفت: روابط عمومی این دستگاه‌ها می‌توانند در کمک به مدیریت مصرف آب، پویش هر کارمند یک سفیر و حامی آب را در بین کارمندان و خانواده‌های آنان راه‌اندازی کنند و همچنین به مدیران ارشد دستگاه‌های خود پیشنهاد دهند تا یک شهردار آب برای پایش و مراقبت از تأسیسات و جلوگیری از هدررفت آب انتخاب کنند.

وی همچنین با اشاره به فعالیت‌های گسترده روابط عمومی شرکت آبفای استان تهران در سال گذشته و به‌ویژه راه‌اندازی پویش‌های آب بهتر است یا ثروت و تهران، شهر حساس به آب، افزود: خوشبختانه این فعالیت‌ها در مدت کوتاهی مورد توجه مخاطبان قرار گرفته و دامنه آن از استان تهران فراتر رفته و به سایر استان‌ها نیز تسری یافته است.

کد خبر 6093372 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • ۱۸۵ میلیون متر مکعب آب شرب در لرستان تولید شد
  • ایثارگران میدان‌داران واقعی حکم‌رانی جمهوری اسلامی ایران هستند
  • معاریو: نتانیاهو واقعی‌ترین خدمتکار بن گویر است
  • بهره‌مندی از ظرفیت بسیج سازندگی در مدیریت مصرف انرژی
  • کسری مخازن آبهای زیرزمینی تربت‌حیدریه از ۵۰ میلیون مترمکعب فراتر رفت
  • بزرگترین خدمت به عرصه تولید مدیریت مصرف انرژی است
  • مدیریت مصرف با روش‌های هوشمند امکان‌پذیر است
  • پویش هر کارمند یک سفیر و حامی آب راه‌اندازی شود
  • مشهد با کسری ۴۶ درصدی تامین آب مواجه است
  • آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟