Web Analytics Made Easy - Statcounter

در این اطلاع رسانی که نسخه ای از آن عصر سه شنبه در اختیار ایرنا قرار گرفت آمده است:در پی انتشار خبری از یکی از سایت های خبری استان به  نقل از رئیس کمیسیون فرهنگی شواری شهر رشت در خصوص خلف وعده های میراث فرهنگی گیلان، در پاسخ به ادعای ایشان مراتب به شرح زیر جهت تنویر افکار عمومی اطلاع رسانی می شود.
 این گزارش می افزاید: در راستای حفاظت و صیانت از آثار تاریخی، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان نهایت همکاری را با شورای اسلامی شهر رشت داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
به استناد مفاد ماده ۷۲ احکام دائمی قانون برنامه ششم توسعه و با توجه به اهمیت موضوع مرمت بناهای تاریخی و فرهنگی و احیای بافت های ارزشمند کشور، به تمامی دستگاه اجرایی اجازه داده شد تا بهره برداری از بناها و اماکن تاریخی – فرهنگی ثبت شده در فهرست آثار ملی (به استثنای نفایس ملی) در اختیار خود را با تعیین کاربری از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و در چهارچوب ضوابط و مقررات مشخص به بخش خصوصی واگذاری نماید. (اجرای این ماده از شمول جزء (۳) ماده ۱۱۵ قانون محاسبات عمومی کشور مصوب ۰۱/۰۶/۱۳۶۶ مستثنی می باشد).
اکنون با عنایت به مکاتبات قبلی و موارد اشاره شده در این نامه، متاسفانه بدلیل عدم بهره برداری مناسب از بناهای تحت مالکیت آن شهرداری ( عمارت بلدیه، ساختمان ممیزی، خانه میرزا و غیره)  به بناهای مذکور صدمات و خسارات جبران ناپذیری وارد شده تا جایی که هر آن احتمال خطر تخریب بنای تاریخی ساختمان شهرداری واقع در میدان شهرداری وجود دارد.
همچنین این اداره کل جهت حفاظت و صیانت از آثار تاریخی چندین مرحله مکاتباتی با رئیس وقت شورای شهر و شهردار محترم داشته تا در خصوص انجام مرمت و طرح های لازم مربوط به بناهای در اختیار تعیین تکلیف نمایند، اما متاسفانه تاکنون این مهم محقق نشده است .
 سال ۱۳۹۶ و در اثناء سفر وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جناب آقای دکتر مونسان به استان گیلان، در خصوص چگونگی و وضعیت بهره برداری از بناهای میدان شهرداری پیش نویس تفاهم نامه تهیه شد تا کلیه  بناهای تاریخی میدان تبدیل به موزه شود؛ در حالی که با مخالفت  شهرداری، موضوع در هاله ای از ابهام باقی مانده است. 
طرح مرمت، احیاء و کاربری موزه مشروطیت نیز به تایید اداره کل رسیده اما از آنجایی که مالک بنا شهرداری است همه اقدامات می بایست از طریق شهرداری و با نظارت اداره کل صورت پذیرد.
 بهر حال ایجاد موزه مشروطیت (علیرغم کارشکنی های بعضی از دوستان در خصوص استفاده از ساختمان شورای شهر به اماکن دیگر) مورد تائید بوده و در صورت تمایل شهرداری، این اداره کل با آمادگی کامل نسبت به راه اندازی موزه مذکور تلاش خواهد نمود. 
احداث موزه شهداء در داخل بافت مرکزی، (در صورت ارائه طرح متناسب با بافت) نیز می تواند از سر گرفته شده و لذا اداره کل تلاش دارد جهت بهره برداری از بناهای دستگاه های دولتی کاربری های متعدد تعیین نماید.
۱۸۸۱/۲۰۰۷

منبع: ایرنا

کلیدواژه: رشت شهرداری رشت گیلان موزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۰۹۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان گفت: در راستای حفظ آثار تاریخی به جای مانده از نیاکان، یک خانواده ملایری ۵۹ شیء تاریخی را به اداره میراث‌فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان ملایر اهدا کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از همدان، محسن معصوم علیزاده امروز _دوشنبه دهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: آثار باستانی، دفینه‌ها و گنجینه‌های مادی و معنوی هر ملت و میراث‌فرهنگی آن‌ها محسوب می‌شود.

وی افزود: اشیا و آثار باستانی بیان کننده پیشینه تاریخی و تمدن هر کشور و سرزمین است. قدمت تاریخی این اشیا سبب ارزشمند بودن آن‌ها و اعتبار تاریخی ملت‌ها می‌شود، به نحوی که برای نگهداری و مراقبت از این هویت‌های تاریخی هر ملت باید همه احساس مسئولیت کند و هزینه‌های هنگفتی در سال از سوی دولت‌ها برای این موضوع پرداخت می‌شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان خاطرنشان کرد: در هر خانه‌ای کتابی، نوشته‌ای، فرشی، گلدانی، تابلو و میراثی از پدران و مادران و گذشتگان وجود دارد که با حساسیت خاصی نگهداری می‌شود و برای اعضای آن خانه از ارزش و اعتبار ویژه‌ای برخوردار است، چراکه نشان‌دهنده هویت فرهنگی، میراث خانوادگی و ارزش‌های یک خاندان است.

معصوم‌علیزاده اضافه کرد: حفظ آثار تاریخی و فرهنگی در یک منطقه نیز همین جایگاه را میان اعضای یک جامعه دارد و نشان‌دهنده هویت و تمدن یک ملت است، به ویژه ملتی همچون ایران که تمدنی بسیار قدیمی و درخشان دارد و زمانی که بسیاری از جوامع غربی و شرقی هنوز به وجود نیامده بود، ایران از تمدن غنی و پیشرفته برخوردار بود.

وی اضافه کرد: این اشیا و آثار تاریخی و فرهنگی همچون اجداد ما هستند و به دلیل اینکه حاصل هنر و نبوغ پیشینیان ما است، باید در حفاظت و حراست از این میراث نهایت دقت و کوشش را به عمل آوریم و چه خوب است که برای ماندگاری بهتر آثار تاریخی در اختیار موزه‌ها و مخازن امن قرار گیرد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان تاکید کرد: اهدای آثار تاریخی یکی از راه‌های حفظ اشیا، اموال فرهنگی و غنی‌سازی موزه‌ها به لحاظ داشته‌های فرهنگی و آثار است که در راستای حفظ آثار تاریخی به جای مانده از نیاکان، یک خانواده ملایری ۵۹ شیء تاریخی را به اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان ملایر اهدا کرد که امیدواریم این کار پسندیده در جامعه ما ادامه‌دار باشد.

معصوم‌علیزاده اضافه کرد: با توجه به رویه موجود در قوانین و ضوابط موزه‌های دنیا مبنی بر اینکه اگر فرد یا سازمانی آثار تاریخی خود را به مرجع و منبع اصلی بازگردانند، آثار اهدایی به نام آن‌ها در تاریخ کشور ثبت و بر همین اساس اشیا به نام خانواده محبی ثبت خواهد شد.

وی گفت: این اشیا توسط مسعود محبی از ایرانیان ساکن آمریکا و بعد از فوت پدرشان به موزه لطفعلیان ملایر اهدا شد که شامل ۵۹ شیء تاریخی با قدمت‌های مختلف است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان گفت: این اشیا برای دوران مختلف پیش از تاریخ، دوران تاریخی اسلامی و معاصر از جمله پیه‌سوز، پیکرک‌های کوچک، انگشتر، باروت‌دان، ابریق و ظروف مختلف کاربردی است که پس از کارشناسی به منظور طی فرآیندهای قانونی تحویل امین اموال استان شد.

معصوم‌علیزاده با اشاره به اینکه اصالت و هویت بیش از نیمی از این مجموعه به صورت قطعی تأیید شده است، افزود: تعیین اصالت تعدادی دیگر از این آثار به پژوهش و مطالعات دقیق‌تری نیاز دارد.

کد خبر 749012

دیگر خبرها

  • عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت موقتاً متوقف شد
  • توقف عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت با دستو‌ر دادستانی
  • ورود دادستانی و توقف عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت
  • احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • بازدید رایگان از موزه‌ها برای معلم‌ها و استادان
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • بازدید رایگان از موزه ها برای معلم ها و استادان دانشگاه
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی