Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-04-29@06:54:49 GMT

روح و جان دانشجویان باید با قرآن مانوس شود

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۲۶۰۶۵

روح و جان دانشجویان باید با قرآن مانوس شود

به گزارش حوزه استان ها خبرگزاری تقریب، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسن قرائتی روز چهارشنبه در سی و چهارمین جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان کشور به میزبانی دانشگاه قم افزود: قرآن کریم مانند دریاست و باید در دریای قرآن شنا کنیم تا به درک عمق مفاهیم قرآن دسترسی پیدا کنیم.

وی با اشاره به این‌که شاهد تعدد رشته‌های دانشگاهی هستیم ولی از تفاسیر و آیات قرآنی تهی است گفت: ما برای هر رشته‌ دانشگاهی نیاز به تفسیر قرآن کریم متناسب با محتوای رشته داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: علما و روحانیانی که در نهاد رهبری هستند آیا می‌توانند این کار را انجام  دهند؟،برای مثال برای رشته حقوق نیاز به استخراج آیات قرآن کریم در خصوص حقوق و قضا داریم اما متاسفانه روحانیان و طلاب در این زمینه کوتاهی کردند.

وی با ذکر این مطلب که آیات و روایات بی‌شماری در خصوص امنیت شهری و جنگ غیره در قرآن کریم وجود دارد که باید در دانشکده‌های انتظامی و در قالب کتب درسی به دانشجویان تدریس شود، گفت: اما چون تفسیر آیات و روایات مخصوص این رشته وجود ندارد، فرصت آموزش و یادگیری آنان نیز از دانشجویان گرفته‌شده است.

حجت‌الاسلام قرائتی همچنین گفت: عدالت در حال حاضر برقرار نشده است و نمونه بارز بی‌عدالتی در تخصیص زمین به دانشگاه قم در مقایسه با مدارس علمیه است؛ انصاف نیست که دانشگاه قم چندین هکتار زمین بلااستفاده دارد اما وسعت زمین‌های کل مدارس حوزه علمیه به دو هکتار نرسد.

وی در ادامه، ضمن اعلام مخالفت با تعطیلی پنج‌شنبه‌ها گفت: تعطیلی پنج‌شنبه‌ها یک قانون غلط است که در کشور رایج است زیرا بخش عمده‌ای از عمر انسان در این روزهای تعطیل به هدر می‌رود.

مفسر قرآن کریم در خصوص اهمیت علم‌آموزی نیز بیان کرد: علم باید جهت‌گیری مناسبی داشته تا مفید واقع شود؛ معدن علم قرآن کریم است لذا علم و عمل باید متناسب با یکدیگر باشند.

وی گفت: در زمان پیامبر گرامی اسلام، ابزار تولیدمثل شتر حامله و غیره به‌عنوان پاداش مسابقات ورزشی به ورزشکاران اهدا می‌کردند اما امروزه مدال و کاپ قهرمانی به برگزیدگان مسابقات ورزشی اهدا می‌شود که هیچ سود و فایده‌ای برای این شخص ندارد.

حجت‌الاسلام قرائتی یادآور شد: جوانان باید خودشان به فکر باشند زیرا هیچ‌کس دیگر به فکر آن‌ها نیست، خود را محدود به مراسم‌های رسمی مثل مسابقات قرآنی نکنید و فقط به این جلسات قانع نباشید و فعالیت خود را در راستای قرآن کریم گسترش دهید زیرا قدم‌به‌قدم زندگی انسان‌ها باید قرآنی باشد.

وی ادامه داد: جوانان خود را محدود به درس خواندن نکنند، یکی از مشکلات اصلی که گریبان جوانان را گرفته است مدرک گرفتن آنان بدون فراگیری علم است، کسی که مهارت ندارد نمی‌تواند شاغل شود و کسی که نتواند شاغل باشد پول ندارد و کسی که پول ندارد چگونه می‌تواند ازدواج کند؟ و این سیر تا آخر ادامه خواهد داشت.

رئیس ستاد اقامه نماز همچنین با اشاره به قانون « قطع دست سارق» گفت: قوانین باید ریشه عقلی داشته در غیر این صورت باید آن قانون را حذف کرد و قانون قطع دست‌دست سارق بسیار خشونت‌آمیز است.

وی اضافه کرد: ۲۶ شرط برای قطع دست سارق باید جمع شود تا بتوان حکم قطع دست صادر شود، قفل یا دیوار را خراب کرده باشد، دو شاهد حین سرقت وجود داشته باشند و خود سارق حکم قطع دست را نداند ازجمله شروط در این حکم است.

مفسر قرآن کریم تاکید کرد: جوانان هر آن چیزی را که می‌شنوند نباید بدون سند و مدرک باور کنند و بلکه باید در آن زمینه تحقیق و تفحص کنند تا از صحت‌وسقم خبر مطلع شوند؛ متاسفانه امروزه وقت زیادی در حوزه و دانشگاه تلف می‌شود.

سی و چهارمین جشنواره سراسر قرآن و عترت دانشجویان کشور، فردا با معرفی نفرات برتر به کار خود پایان می‌دهد.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۲۶۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«مقرأة الحرمین»؛ طرح آموزش قرآن به ۶ زبان زنده دنیا

به گزارش خبرگزاری مهر، طرح جدید اداره امور مسجد الحرام و مسجد النبی (ص) با عنوان «مقرأة الحرمین» خدمتی برای تصحیح قرائت، یادگیری تجوید، اتمام حفظ و یادآوری حفظیات قرآنی به ۶ زبان عربی، انگلیسی، اردو، اندونزیایی، مالایی و هوسایی است و پس از یادگیری کامل، گواهینامه و اجازه قرائت با سند متصل از سوی معلمان دارای مجوز در علم قرائت به قرآن‌آموزان اعطا می‌شود. این خدمت با هدف اینکه مرجع نخست در آموزش قرآن کریم باشد، راه‌اندازی شده است.

مقرأة الحرمین با هدف سهولت در آموزش کتاب خدا و یادگیری ترتیل قرآن برای کسانی که تمایل دارند در هر زمان و مکانی با استفاده از فناوری جدید و اجرای بهترین روش در آموزش قرآن کلام وحی را فرا بگیرند، اجرا می‌شود و به حجاج و عمره‌گزاران نیز فرصت آموزش قرائت صحیح قرآن کریم را می‌دهد و به آنان گواهینامه و اجازه قرائت اعطا می‌کند.

این پروژه دارای برنامه‌های متعدد آموزشی از جمله تصحیح قرائت، حفظ، یادآوری محفوظات، یادگیری تجوید، اصول قرائات، جلسات تلاوت قرآن، پیگیری آموزشی و جلسات پخش زنده است.

کد خبر 6088407 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • صدور گواهی حفظ قرآن برای ۸۰۰ هزار نفر از شرکت‌کنندگان در طرح «زندگی با آیه‌ها»
  • نحوه دریافت کارت ورود به جلسه آزمون اعطای مدرک به حافظان قرآن
  • موزه پبده از بی نظیرترین موزه‌های کتب و نسخ خطی قرآن کریم
  • مشارکت ۳۲۵ نفر در مسابقات قرآنی شرکت گاز خراسان جنوبی
  • اهانت مجدد به قرآن کریم در استکهلم
  • «مقرأة الحرمین» خدمتی برای تصحیح قرائت، یادگیری تجوید
  • «مقرأة الحرمین»؛ طرح آموزش قرآن به ۶ زبان زنده دنیا
  • دو ایرانی در مسابقات قرآن مالزی
  • لزوم پرهیز از مجادله‌های بیهوده در سطح جامعه
  • گسترش جلسات سنتی قرآن کریم در حرم مطهر رضوی