Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد علی خطیبی نماینده سابق ایران در اوپک و کارشناس انرژی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به پیش بینی های انجام شده از قیمت جهانی نفت در هفته‌های آینده با توجه به اعلام گام سوم دولت، گفت: قیمت‌ جهانی نفت در حال حاضر متأثر از وضعیت مدیریت عرضه و تقاضاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر سابق امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران افزود: ممکن است تقاضای جهانی نفت با توجه به جنگ تجاری که اکنون بین آمریکا و چند کشور صنعتی دیگر در پیش است کم شود. از طرفی دیگر مدیریت عرضه که هم اکنون اوپک و چند کشور غیر اوپک با یکدیگر همکاری می‌کنند کماکان ادامه دارد، یعنی کاهش تولید کماکان ادامه پیدا می‌کند.

نماینده سابق ایران در اوپک بیان کرد: مدیریت عرضه اگر چنانچه به خوبی اعمال شود، به نظر می‌آید در شرایطی هم که تقاضا قوی نیست می‌توانیم در قیمت‌ جهانی بین  ۶۰ تا ۷۰ دلار امیدوار باشیم.

بیشتر بخوانید: سوخت‌گیری فقط با کارت سوخت مالک وسیله نقلیه

او با اشاره به مذاکرات تجاری چین و آمریکا و تاثیرات آن در روند نفت و قیمت فرآورده‌های نفتی، گفت: اگر چنانچه جنگ تعرفه‌ای که بین آمریکا و چین در گرفته است ادامه پیدا کند، در اقتصاد هر دو کشور تأثیرات منفی می‌گذارد و صادرات هر دو کشور را با کاهش مواجه خواهد کرد، ولی برعکس اگر چنانچه توافق صورت بگیرد در واقع این جنگ‌های اقتصادی خاتمه پیدا کند می‌تواند اثر مطلوبی در اقتصاد چین و آمریکا داشته باشد و به نوعی می‌تواند تقاضای نفت را تقویت کند و آن هنگام قیمت‌ها به دلیل تقاضای بیشتر، بهتر خواهد شد.

 تا پایان سال میلادی شرایط قیمت و عرضه نفت چگونه است؟

مدیر سابق امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران بیان کرد: اگر در مدیریت عرضه، کاهش تولید اعمال نشود مازاد وجود خواهد داشت. مازاد عرضه قیمت‌ها را می‌تواند کاهش دهد، اما مدیریت عرضه که همان کاهش تولید است هم اکنون باعث شده بازار عرضه بسیار در قیمت‌ها فشار نیاورد و تا زمانی که مدیریت عرضه اعمال شود ما می‌توانیم در قیمت‌های متعادلی بین ۶۰ تا ۷۰ دلار امیدوار باشیم، اما اگر مدیریت عرضه اعمال نشود قطعاً مازاد عرضه می‌تواند در قیمت‌ها فشار وارد کند و قیمت‌های کمتری را به ما دهد.

او با اشاره به کاهش روند تولیدات توسط اتحادیه‌های اوپک در بازار، گفت: قطعاً اگر کاهش تولید نبود اکنون حداقل حدود یک میلیون تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه مازاد در بازار داشتیم که می توانست قیمت ها را به طور نزولی افزایش دهد.

خطیبی با اشاره به اینکه هم اکنون کاهش تولید با توجه به وجود مازاد عرضه اعمال می شود، گفت: تا زمانی که مازاد عرضه وجود داشته باشد که ناشی از افزایش بی رویه تولیدات برخی از کشور‌های غیر اوپک به ویژه آمریکا است، قطعاً می‌تواند در قیمت‌ها تاثیر بگذارد و شاهد روند کاهشی قیمت‌ها باشیم، مدیریت عرضه روند متعادل سازی بازار را تصویب می‌کند که اگر بازار متعادل باشد بین عرضه و تقاضا تعادل به وجود خواهد آورد که اگر نبود مازاد و عرضه‌ها را مشاهده خواهیم کرد.

انتهای پیام/

مذاکرات تجاری چین و آمریکا و تاثیرات آن در روند نفت و قیمت فرآورده‌های نفتی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بنزین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۲۷۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریزش میلیونی قیمت‌ها در بازار طلا و سکه/ پیش‌بینی قیمت‌های فردا

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت طلا و سکه در شروع نخستین روز هفته با روند کاهشی بازگشایی شد.

براساس گزارش تجارت‌نیوز، روند قیمت در بازار طلا با کاهش چشمگیر قیمت دلار همراه شد و افت میلیونی قیمت‌ها را برای بازار فلز زرد به دنبال داشت.

روز شنبه افت قیمت دلار به همراه کاهش محدود اونس جهانی طلا، بازار طلا و سکه را یکدست نزولی کرد. این کاهش قیمت، مثقال طلا را بعد از گذشت بیش از یک ماه به کانال ۱۴ میلیونی برگرداند.

فعالان بازار طلا با توجه به تعطیلی بازارهای جهانی در دو روز آینده، انتظار تغییر قیمتی خاصی در طلای جهانی ندارند، اما معتقدند اگر مدیریت بانک مرکزی در بازار ارز ادامه پیدا کند، باید منتظر کاهش بیشتر قیمت‌ها در بازار طلا، سکه و ارز باشیم.

قیمت نقره همپای طلا ارزان شد

گفتنی است اونس جهانی طلا در لحظه نگارش این گزارش با رقم ۲۳۳۸ دلاری در حال معامله است. اونس جهانی نقره نیز روی قیمت ۲۷ دلار و ۲۲ سنت ایستاده است. قیمت هر گرم نقره ۹۹۹ با رقم ۵۴ هزار و ۱۲۰ تومان معامله می‌شود و کاهش هزار و ۵۹۰ تومانی پیدا کرده است.

سکه بهار ۳۸ میلیونی شد

قیمت سکه امامی روز شنبه ۸ اردیبهشت بیشترین کاهش قیمت در قطعات سکه را داشت. این قطعه با کاهش یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی، به کانال ۴۱ میلیونی برگشت و روی رقم ۴۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تومانی بسته شد. سکه‌ بهار با افت یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی در کف کانال ۳۸ میلیونی معامله شد.

گفتنی است قیمت نیم‌سکه با کاهش ۶۰۰ هزار تومانی با رقم ۲۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی معامله و قیمت ربع‌سکه با افت ۷۰۰ هزار تومانی روی رقم ۱۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومانی بسته شد. قیمت سکه گرمی روز شنبه ۴۰۰ هزار تومان کاهش پیدا کرد و با قیمت ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان معامله شد.

حباب سکه با افت قیمت همراه شد

قیمت طلا در اولین روز معاملاتی هفته کاهشی شد. هر مثقال طلای ۱۸ عیار ۳۷۸ هزار تومان کاهش داشت و یک کانال عقب‌نشینی کرد و با قیمت ۱۴ میلیون و ۸۹۳ هزار تومان معامله شد. هر گرم طلای ۱۸ عیار با افت ۸۵ هزار تومانی روی رقم سه میلیون و ۴۳۸ هزار تومانی ایستاد. قیمت طلای دست دوم نیز روی رقم سه میلیون و ۳۹۲ هزار تومان ایستاد.

حباب سکه روز شنبه در تمام قطعات کاهش پیدا کرد. حباب سکه امامی ۵۴۵ هزار تومان، سکه بهار ۴۷۲ هزار تومان،‌ نیم‌سکه ۲۲۳ هزار تومان، ربع‌سکه ۵۱۲ هزار تومان و سکه گرمی ۳۰۸ هزار تومان کاهش داشت.

۲۲۷۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900315

دیگر خبرها

  • پای نفت برای صعود قیمت بسته می‌شود
  • ذخایر شکلات جهان در خطر است
  • ریزش میلیونی قیمت‌ها در بازار طلا و سکه/ پیش‌بینی قیمت‌های فردا
  • تبدیل شدن به شریک تجاری جدید نفتی با عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی
  • تبدیل شدن به شریک تجاری جدید نفتی با تکیه بر عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی
  • کاهش قیمت‌ها در بازار طلا طی هفته اخیر
  • طرح مشاوران ترامپ برای مجازات کشور‌هایی که دلار را کنار می‌گذارند
  • هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی
  • مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصادی کشور تبدیل شوند
  • مخبر: مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصادی کشور تبدیل شوند