Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-29@23:59:01 GMT

مقایسه مصرف بنزین ایران و ترکیه

تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۳۰۵۶۶

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت گفت: در همین کشورهای همسایه مثل ترکیه با همین تعداد خودرو و جمعیتی مشابه ما تقریباً روزی ۱۵ میلیون لیتر بنزین مصرف می‌شود، اما این رقم در کشور ما نزدیک به ۱۰۰ میلیون لیتر است. ناطقان: محسن دلاویز شدت مصرف انرژی را در کشور 3 برابر متوسط جهانی و 5 برابر کشورهای پیشرفته و صنعتی جهان دانست و افزود: بهینه سازی مصرف سوخت کار یک شرکت و یا یک وزارتخانه نیست و آحاد مردم ایران باید در آن حضور داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!




وی با بیان این که مردم ایران مردمی با فرهنگ و با تمدنی کهن هستند، گفت:​ قطعاً با فرهنگ سازی و آگاهی بخشیدن به مردم ما می‌توانیم شدت مصرف انرژی در کشور را کاهش دهیم.

مدیر عامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با بیان این که در بخش حمل و نقل یک و نیم تا دو برابر متوسط جهانی سوخت مصرف می‌کنیم، افزود: در چند سال گذشته با اقدامات مؤثر وزارت نفت ظرفیت تولید بنزین کشور 30 میلیون لیتر در روز افزایش یافته است، اما از آن طرف مصرف نیز رشد غیر منطقی پیدا کرده که باید مسابقه مصرف و تولید یک جا متوقف شود.

دلاویز گفت: در همین کشورهای همسایه مثل ترکیه با همین تعداد خودرو و جمعیتی مشابه ما تقریباً روزی 15 میلیون لیتر بنزین مصرف می‌شود، اما این رقم در کشور ما نزدیک به 100 میلیون لیتر است.

وی با بیان این که وقتی از بهینه سازی مصرف سوخت صحبت می‌کنیم بحث افزایش قیمت سوخت نیست، افزود: هدف، منطقی کردن مصرف است و این که باید مصرف سوخت در کشور سامان داده شود.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت، اصلاح مصرف سوخت را از منظر عدالت اجتماعی نیز مهم عنوان کرد و گفت: طبق آمارها 3 دهک ثروتمند جامعه 50 درصد یارانه بخش انرژی را مصرف می‌کنند بنابراین باید با سیاست‌های منطقی از بخش‌های کم برخوردار حمایت و این نظام یارانه‌ای سوخت را اصلاح کنیم.

دلاویز با بیان این که هم اکنون بودجه عمومی کشور 400 هزار میلیارد تومان، اما یارانه انرژی 600 هزار میلیارد تومان است، افزود: این نحوه توزیع یارانه قطعاً ما را به سمت توسعه نخواهد برد.

وی در تشریح بیشتر میزان مصرف انرژی در کشور گفت: تقریباً در نهایت سالانه معادل یک میلیارد و 300 میلیون بشکه نفت، انرژی در کشور مصرف می‌شود که از این میزان 396 میلیون بشکه نفت در بحث خانگی، 319 میلیون بشکه نفت در حمل و نقل، 330 میلیون بشکه نفت در صنعت و چیزی حدود 79 میلیون بشکه نفت خام در خدمات تجاری مصرف می‌شود و می توان تا 500 میلیون بشکه صرفه جویی کرد.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با بیان این که فقط در بخش خانگی و تجاری انرژی مصرفی معادل 475 میلیون بشکه نفت خام است، افزود: این میزان 35 درصد میزان نهایی مصرف انرژی در کشور است بنابراین ظرفیت بسیار زیادی در این بخش وجود دارد که بتوان در مصرف انرژی صرفه جویی کرد.

دلاویز با بیان این که مردم در این زمینه می‌توانند با رعایت استانداردهای بسیار کوچک صرفه جویی‌های بزرگی را رقم بزنند، گفت: وفور نعمت هرگز مجوزی برای مصرف بی رویه نیست و ما باید فرهنگ سازی در زمینه مصرف بهینه را از گروه‌های پایه در دبستان‌ها و مهدکودک‌ها آغاز کنیم و رسانه ملی به دلیل ظرفیت بسیار بالایی که دارد می‌تواند در این زمینه در کنار ما و یار ما باشد. منبع: تسنیم برچسب ها: مصرف بنزین ، ایران ، ترکیه

منبع: ناطقان

کلیدواژه: مصرف بنزین ایران ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۳۰۵۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۸۰ میلیون جایزه غیرنقدی پیش‌بینی شده برای خوش‌مصرف‌ها

به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی رجبی مشهدی، مدیر عامل توانیر در آیین رونمایی از کمپین انرژی در جمع خبرنگاران گفت: یکی از شاخص های مصرف برق شدت مصرف انرژی در کشور است که در ایران تقریباً دو برابر میانگین جهانی به شمار می آید.

وی افزود: همواره باید به صورت بهینه مصرف کنیم تا بتوانیم تقاضای جدید در بخش مولد کشور را تامین کنیم.

وی ادامه داد: هدف از این پویش این است که مشترکان خانگی و تجاری که بیش از ۸۰ درصد مشترکان کشور را تشکیل می دهند و ۵۰ درصد مصرف دوران اوج مصرف مربوط به این بخش است ترغیب به کاهش مصرف می کند، به همین دلیل هم جایزه و هم طرح های سال گذشته پاداش صرفه جویی در دستور کار قرار گرفت.

مدیر عامل توانیر خاطر نشان کرد: بیش از ۸۰ میلیون جایزه غیر نقدی پیش بینی شده که در صورت تکرار کاهش مصرف، جوایز ارزنده تخصیص داده می شود.

به گفته این مقام مسئول با چنین اقدامی مشترکان می‌توانند برق مطمئن و پایداری را دریافت کنند و در کنار آن کمک می کنند تا بخش مولد کشور مانند صنایع و کشاورزی از انرژی بیشتری برخوردار بوده و بتوانیم برق پایدار اقصی نقاط کشور را تامین کنیم.
ادامه دارد…

کد خبر 6092448 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • رونمایی رسمی از بزرگترین پویش کشور در زمینه انرژی
  • بیش از ۸۰ میلیون جایزه غیرنقدی پیش‌بینی شده برای خوش‌مصرف‌ها
  • مینی پالایشگاه دهدشت کلنگ زنی شد/تولید ۱٠ هزار بشکه بنزین در روز
  • کلنگ زنی مینی پالایشگاه دهدشت/ تولید ۱٠ هزار بشکه بنزین
  • برای رفع مشکل مصرف انرژی باید صندوق بهینه‌سازی سوخت را فربه کنیم
  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان
  • شرکت‌های تامین سرمایه بهبود شبکه برق تعریف شود
  • استفاده از خودروهای برقی، دوگانه سوز و هیبریدی راهکار برون رفت از بحران ناترازی بنزین 
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • تیغ شدت مصرف انرژی روی گلوی اقتصاد ایران