Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور و رئیس ستاد مرکزی اربعین شب گذشته، 11مهرماه، در برنامه گفت وگوی ویژه خبری، آخرین اخبار مربوط به پیاده روی اربعین را ارائه کرد و در خصوص ناآرامی هایی که در کشور عراق رخ داده و تأثیر این مسئله بر اعزام زائران ایرانی به اربعین، گفت: به صورت مداوم با مسئولان عراقی در ارتباط هستیم و تاکنون دولت عراق و سفارت جمهوری اسلامی ایران در عراق نگرانی بابت حضور زائران ایرانی در عراق اعلام نکرده است و براساس گزارش های دریافتی شرایط عراق در حال آرام شدن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مسئولان عراقی فقط خواستار بسته شدن موقت مرز خسروی بودند که این مرز بسته شد اما سایر مرزها باز است و زائران می توانند از سایر مرزهای خروجی کشور وارد عراق شوند.

ذوالفقاری با تأکید بر اینکه هنوز ارائه خدمات ویژه مراسم اربعین آغاز نشده است و شروع آن از شنبه 13 مهرماه، است، گفت: با توجه به استقبال مردم، تعدادی خودرو از مرز مهران به کوت زودتر اعزام می شوند تا نیاز مردم را برطرف کنند.

برگه های تردد زائران اربعین از روز شنبه معتبر است

وی در خصوص صدور برگ خروج از کشور به جای گذرنامه، گفت: امسال درخواست گذرنامه نسبت به سال گذشته چهار برابر افزایش داشته است، به همین دلیل نیروی انتظامی 24 ساعته در حال صدور گذرنامه است، اما علی رغم این مسئله ظرفیت تولید گذرنامه مشخص است و نمی توان در این مدت کم گذرنامه بیشتری صادر کرد، به همین دلیل به مسئولان عراقی و ایرانی استفاده از برگه خروج موقت پیشنهاد شد که مورد موافقت قرار گرفت اما این برگه ها از روز شنبه معتبر است و زائران می توانند از آن استفاده کنند.

رئیس ستاد مرکزی اربعین اضافه کرد: کسانی که درخواست گذرنامه دارند باید همه مدارک را تحویل دهند و نیروی انتظامی تا جایی که می تواند گذرنامه صادر می کند و اگر نتوانست، برگ تردد برای زائر صادر می شود و بعد از بازگشت زائر، گذرنامه او صادر شده و به درب منزل وی ارسال می شود.

ذوالفقاری در این بخش از گفت وگو از بازگشایی مرز خسروی خبر داد و گفت: براساس اعلام صورت گرفته، مرز خسروی از روز جمعه باز می شود.

وی با اعلام این مطلب که برنامه های ستاد مرکزی اربعین براساس تعداد زائران تنظیم خواهد شد و در صورتی که تعداد زائران از سه، سه و نیم و چهار میلیون نفر بیشتر شود، سه مرحله متفاوت برنامه ریزی و اجرا می شود، گفت: 12 هزار اتوبوس بین شهری در کشور وجود دارد که در پیک اعزام زائران 9 هزار اتوبوس به سمت مرزها تردد خواهند کرد. از میان دو هزار و 500 دستگاه ماشین های شهرداری نیز، هزار و 250 ماشین در مرزها و بقیه در سفارت ایران در عراق مستقر خواهند شد و خودروهای سپاه نیز در عراق خواهند بود تا در صورت افزایش زائران و نیاز مردم از آنها استفاده شود.

مردم با ماشین شخصی راهی مرزها شوند

ذوالفقاری ادامه داد: اگر جمعیت زائر اضافه شد، کاپوتاژ را محدود می کنیم ولی تا جایی که برای مردم مقدور است از ماشین شخصی خود برای رفتن به مرزها استفاده کنند، اما ماشین های خود را در پارکینگ‌ها قرار دهند و با اتوبوس وارد خاک عراق شوند. البته با در نظر گرفتن این احتمال که تعداد زائران بیش از سه میلیون نفر شود، پارکینگ ها را اضافه کرده‌ایم. در صورتی هم که تعداد زائران به چهار میلیون نفر برسد برای کنترل مرزها و حجم خروجی به صورت موقت زائران را در حسینیه ها، مساجد و خانه های افراد داوطلب پذیرایی از زائران اسکان می دهیم و کم کم از مرز خارج می کنیم.

وی در واکنش به انتقادهای مطرح شده در خصوص نرخ گذاری بیمه برای زائران اربعین، گفت: در طول سال همه زائران که به عتبات می روند بیمه می شوند و هزینه بیمه  آنها 38 هزار تومان است. اما ستاد مرکزی اربعین نرخ بیمه را کاهش داده و به 22 هزار تومان رسانده است. نرخ تعیین نکردیم، بلکه نرخ ها را کاهش دادیم.

بیمه گرها در بیمارستان ها حضور دارند

رئیس ستاد مرکزی اربعین ادامه داد: یک سوم زائران در طول سفر به خدمات درمانی سرپایی نیاز دارند، پس لازم است بیمه باشند. همچنین امسال میزان تعهد بیمه را افزایش داده‌ایم؛ حتی در صورت فوت، بیمه گر موظف است پیکر فرد فوت شده را تا در منزل وی در ایران بازگرداند. نماینده بیمه نیز در بیمارستان های عراق، کنسولگری ها و موکب های عمده حضور دارند و اگر بیمه گر در بیمارستان نبود، زائر بیمار تمام اسناد و مدارک درمان خود را بیاورد و هزینه خود را دریافت کند.

وی با تأکید بر اینکه بیمه ضرورت دارد اما انجام آن اجباری نیست، به همه زائران توصیه کرد حتماً با ثبت نام در سامانه سماح بیمه شوند و در صورتی که زائر اولی هستند حتماً با افراد باتجربه همراه شوند.

توزیع 160 میلیون وعده غذایی در اربعین

ذوالفقاری با اشاره به افزایش خدمات در اربعین سال جاری و توزیع 160 میلیون وعده غذایی در اربعین، تصریح کرد: همه اقدامات برای تحقق بعد فرهنگی و معنوی اربعین انجام می شود و نباید این حواشی حواس زائران را از اصل زیارت اربعین پرت کند.

در بخش پایانی این برنامه نیز حجت الاسلام صحبت الله رحمانی، مدیرکل عتبات سازمان حج و زیارت در گفت‌وگویی تلفنی اعلام کرد: مسئولیت گم شدگان و راهنمایی زائران به سازمان حج و زیارت واگذار شده و به زودی نرم افزار مسیریابی به ستاد مرکزی اربعین ارائه و سپس در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.

 

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا اربعین 98 مرز خسروی بیمه زائران اربعین ذوالفقاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۳۶۸۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰‌ درصد تردد زوار عراق از مرز مهران است

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار ایلام با اشاره به اینکه بیش از ۵۰‌ درصد از تردد زوار عراق از مرز مهران است، گفت: در اربعین سال گذشته سه میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از مرز مهران تردد کردند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام، محمد سبحان حسنی امروز _دوشنبه هفدهم اردیبهشت‌_ در نشست مشترک با مشاور وزیر داخلی عراق با اشاره به اینکه بیش از ۵۰ درصد از تردد زوار عراق از مرز مهران است، اظهار کرد: در اربعین سال گذشته سه میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از مرز مهران تردد کردند.

وی افزود: با وجود گرمای هوا در مرز مهران، اما به دلیل امنیت و نزدیکی به عتبات عالیات و تعامل خوبی که بین مسئولان دو کشور و استان‌های هم‌جوار ایران و عراق وجود دارد، زائران ایرانی و عراقی مرز مهر را برای تردد انتخاب می‌کنند.

معاون استاندار ایلام ادامه داد: یکی از مسائل مهم در تردد زائران گرمای زیاد در مرز مهران است بنابراین باید شرایط بسیار خوبی برای تسریع در تردد زوار در مرز مهران فراهم کنیم.

حسنی با تاکید بر افزایش تعداد گیت‌ها برای روزهایی که با پیک تردد زوار مواجه هستیم، عنوان کرد: باید سال جاری نیز مانند سال گذشته هماهنگی لازم بین گذرنامه عراق و ایران انجام شود تا با اسکن گذرنامه‌ها و هماهنگی لازم امکانی فراهم شود تا خروج زوار از مرز مهران تسریع شود.

وی ادامه داد: امسال در اعزام اتوبوس‌های ایران به عراق ۵۰۰ دستگاه در نظر گرفته شده است اما ضرورت دارد ۲۵۰ دستگاه اتوبوس در مرز مهران در حالت انتظار داشته باشیم تا در صورت ازدحام جمعیت، به کشور عراق برای تردد زوار اعزام شوند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار ایلام اضافه کرد: مکان‌هایی برای استقرار رانندگان اتوبوس و سایر افراد خدمات‌رسان از جمله تعمیرکاران تدارک دیده شود، همچنین از ابتدای ماه صفر اتوبوس‌ها وارد کشور عراق شوند.

حسنی با اشاره به اینکه باید نظارت بر رانندگان در عراق بیشتر شود تا با سرعت مطمئنه رانندگی کنند، افزود: با نظارت بر کرایه‌ها قیمت‌ها مشخص و در این زمینه تابلوهایی برای نصب برچسب قیمت‌ها در مکان‌های تردد زوار قرار داده شود.

وی اضافه کرد: برای تبادل سریع اطلاعات و دیگر هماهنگی‌ها، یک فضای مناسب برای استقرار نماینده استان ایلام در مرز زرباطیه ایجاد شود.

کد خبر 751169

دیگر خبرها

  • لزوم تدبیر عراق برای کاهش حوادث رانندگی در ایام اربعین‌حسینی
  • ۵۰‌ درصد تردد زوار عراق از مرز مهران است
  • میراحمدی: تصمیمات در خصوص سفر اربعین اتباع خارجی با ستاد مرکزی است
  • تمهیدات لازم برای اربعین از سوی کشور عراق اندیشیده می شود
  • ارز مسافرتی برای زائران اربعین پیش بینی شده است
  • توافق با عراق برروی بیش از ۵۰ محور درخصوص ایام اربعین
  • برگزاری باشکوه کنگره اربعین سال ۱۴۰۳ اولویت ایران و عراق است
  • ارز مسافرتی زائران اربعین پیش بینی شده است
  • تمهیدات لازم برای حل و فصل مشکلات مرزهای ایران و عراق در اربعین
  • مرز خسروی روز به روز مورد استقبال بیشتر زائران قرار می‌گیرد