Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-07@00:11:07 GMT

احتمال جدایی مایک پمپئو از کاخ سفید

تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۵۵۵۲۰

احتمال جدایی مایک پمپئو از کاخ سفید

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از میزان، جدایی «مایک پمپئو»، وزیر خارجه آمریکا از دولت «دونالد ترامپ» در پی خروج «جان بولتون» مشاور امنیت ملی این کشور به دلیل بروز اختلاف نظر‌های جدی با رئیس جمهور بعید و دست‌کم دور از ذهن بود؛ اما اوکراین گیت صحنه سیاسی آمریکا را کاملا بهم ریخته است. نشنال اینترست در گزارشی ضمن اشاره به اوضاع مبهم چند ماه اخیر واشنگتن، به بررسی آینده سیاسی مایک پمپئو، ورودش به مجلس سنا و احتمال خروج وی از دولت آمریکا پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این گزارش می‎گوید: در حالی که تاکنون گمانه زنی‌هایی در مورد سودای پمپئو برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا مطرح بود، رسوایی واترگیت اکنون موضوع ترک کاخ سفید توسط پمپئو را تشدید کرده است.
طرح موضوع عزم پمپئو برای ورود به سنا به عنوان رئیس دستگاه دیپلماسی دولت ترامپ در ابتدای امر خنده دار به نظر می‌رسید، اما بعد‌ها خیز وی برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آشکار شد. وی حتی برای جایگزینی با رئیس جمهور در صورت ناکامی در انتخابات ۲۰۲۰ نیز آماده به نظر می‌رسید. پمپئو برخلاف «رکس تیلرسون» سلف خود و با وجود عدم تایید ترامپ در کارزار مقدماتی ۲۰۱۶ سربازی وفادار است و به اذعان «سوزان گلسر» خبرنگار «نیویورکر» نه وزیر خارجه آمریکا بلکه وزیر ترامپ است. وی با دارا بودن شخصیت چند وجهی خدمت به ترامپ را در پیش گرفته و برخلاف همقطاران جمهوریخواه خود ترامپیسم را نیروی سیاسی پایداری می‌بیند.
باقی ماندن وی در حیطه محافظه کاران، باورش مبنی بر اولویت منافع آمریکا در تعاملات خارجی را تقویت کرده است. اما نباید از جنبه دیگر شخصیتی وی غافل شد. او سیاستمداری است که در میانه دوئل دو جناح ایستاده و مشخصا در صورت مجبور شدن به انتخاب، ترامپ را برخواهد گزید. البته باید توجه داشت که ابراز تمایل وی به حضور در سنا از نگرانی وی از شخصیت غیرقابل پیش بینی ترامپ نشات می‌گرفت.
با گسترش رسوایی اوکراین گیت به کل بدنه دولت آمریکا، خروج سریع پمپئو از دولت نیز محتمل شده و چشم انداز پیروزی در انتخابات ایالت «کانزاس» - ایالت محل تولدش- به عنوان حاشیه امنی برای او با مخاطره مواجه شده است. واشنگتن پست که ماجرای گوش کردن پمپئو به مکالمه تلفنی ترامپ و «ولادیمیر زلنسکی» را فاش کرده بود، از وی خواست از سمت خود استعفا بدهد.
پمپئو تاکید کرده به احضاریه‌های مجلس نمایندگان در مورد اوکراین گیت اهمیتی نمی‌دهد از حمایت دولت نیز برخوردار است. اما به رغم قانونی خواندن اقدام پمپئو توسط دولت، خروج پمپئو از دولت آمریکا که پس از اخراج بولتون مشاور امنیت ملی خیالی بیش نبود، اکنون با رسوایی اوکراین گیت که صحنه سیاسی آمریکا را بهم ریخته است، این سوال را مطرح می‌کند که آیا خروج پمپئو هم نزدیک است؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: وزیر خارجه آمریکا دولت مشاور امنیت ملی ذهن سنا دولت آمریکا انتخابات ریاست جمهوری رسوایی کاخ سفید ریاست جمهوری انتخابات سربازی وزیر خارجه واشنگتن پست امنیت ملی کاخ سفید آمریکا دونالد ترامپ مایک پامپئو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۵۵۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پروژه آمریکا برای مهار مقاومت یمن چیست؟

آمریکا همزمان با حملات هوایی به الحدیده، صعده و صنعا برای حمایت از رژیم صهیونیستی، پروژه ای سیاسی - امنیتی برای تضعیف دولت نجات ملی یمن را به اجرادرآورده تا بار دیگر آتش جنگ داخلی در این کشور را شعله‌ور نماید. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، همزمان با استمرار عملیات نیروهای یمنی در مقابله با کشتی های رژیم صهیونیستی در باب‌المندب برای حمایت از مردم غزه، آمریکا تحرکات سیاسی خود را با هدف تضعیف دولت صنعا آغاز کرده است. آمریکا به موازات عملیات موسوم به "نگهبان رفاه" که با همراهی انگلیس در غرب اقیانوس هند و دریای سرخ به اجرا درآورده، پروژه سیاسی را  با نقش آفرینی "استیون فاگین" به اجرا درآورده است.

براساس گزارش ها، استیون فاگین، سفیر آمریکا در یمن که سابقه سرکنسولی در اربیل و ریاست دفتر ایران در وزارت خارجه آمریکا را بر عهده داشته است، تلاش می کند تا گروه های مختلف در یمن را علیه دولت نجات ملی که در صنعا مستقر می باشد، متحد نماید. تلاش های فاگین طی دو ماه گذشته باعث شد تا از حجم حملات لفظی و رسانه ای میان اعضای شورای ریاستی (به ویژه بازمانده های دولت «منصور هادی»، رئیس جمهور مخلوع) کاسته شود و هم نشانه هایی از کاهش اختلاف میان این شورا با شورای انتقالی جنوب هم نمایان شد.

در این راستا، «رشاد العلیمی»، رئیس شورای ریاستی در همین بازه زمانی بارها از تلاش ها برای وحدت و همکاری برای مقابله با دولت صنعا سخن گفت و در مصاحبه ای در 18 آوریل با جمعی از خبرنگاران مصری اظهار داشت: اعضای شورای ریاستی شرایط استراتژیک کنونی را درک می کنند و دولت (در تبعید) بر ایجاد تحول استراتژیک که به سود منطقه باشد، تاکید دارند. سفیر آمریکا در یمن همزمان با تلاش برای یکصدا کردن شورای ریاستی تلاش برای کاستن از اختلافات موجود میان شورای ریاستی و شورای انتقالی جنوب را به طور ویژه در دستور کار خود قرار داده است. فاگین در همین راستا نشستی در 28-29 آوریل با حضور 24 حزب، گروه و مجموعه سیاسی یمنی مخالف دولت نجات ملی در عدن برگزار نمود.

این نشست که توسط آژانس توسعه بین المللی و مرکز دموکراسی وابسته به وزارت خارجه آمریکا برگزار گردید، به توافقی هفت بندی منجر شد که بر اصول صلح و همکاری میان بازیگران مخالف دولت صنعا تاکید داشت. در این توافق بر بندهایی همچون مبارزه با تروریسم، تشکیل دولت فراگیر و حل مشکل جنوب (بدون اشاره به استقلال) تاکید گردید و فاگین سفیر آمریکا در سخنانی بر تعهد کشورش بر اجرای این اصول تاکید نمود. با وجود تلاش های مذکور، شورای انتقالی جنوب پس از نشست تحت سرپرستی آمریکا با لحنی منفی به این نشست پرداخت و از گنجانده نشدن حق جدایی و استقلال جنوب انتقاد کرد تا نشان دهد رسیدن به توافق فراگیر در یمن تا چه حد دشوار است.

آمریکایی ها همزمان با این تلاش های سیاسی، در حوزه نظامی و امنیتی هم وارد عمل شده اند و سایت "الخلیج" در این زمینه خبر داد که آمریکا نیروهای مخالف حوثی ها در یمن از جمله شبه نظامیان وابسته به شورای ریاستی موسوم به نیروهای مقاومت ملی و عمالقه (مزدوران امارات) را به طور مستقیم و بی واسطه مسلح کرده است. همچنین نیروهای جدایی طلب جنوب هم توسط آمریکایی ها برای جنگ با دولت نجات ملی در صنعا تسلیح شده اند و سفرهای چندماه گذشته استیون فاگین به حضرموت در ارتباط با همین تلاش ها بوده است.

آمریکا درحالی همزمان با حملات هوایی به الحدیده، صعده و صنعا برای حمایت از رژیم صهیونیستی، پروژه ای سیاسی - امنیتی برای تضعیف دولت نجات ملی یمن را به اجرادرآورده که طی یکسال اخیر نه تنها درگیری میان عربستان با یمن متوقف شده بود، بلکه اوضاع جنگ داخلی در مناطقی همچون تعز و مارب هم تا حد زیادی آرام شده بود.  دور از انتظار نیست که با آغاز فاز عملیاتی پروژه آمریکا، تلاش ها برای صلح در جنوب شبه جزیره به کلی به شکست کشیده شود که این امر حتی به ضرر منافع متحدان عربی واشنگتن تمام خواهد شد.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • پروژه آمریکا برای مهار مقاومت یمن چیست؟
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • ترامپ، دولت بایدن را با گشتاپو مقایسه کرد
  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است
  • ترامپ طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد، اما ...
  • تایمز: ترامپ طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد
  • تایمز: ترام طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد