Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-28@01:12:57 GMT

چاقی، بحرانی که تا سال ۲۰۳۰ به اوج می‌رسد

تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۵۸۰۶۳

چقدر آدم‌های چاق دور و بر خودتان می‌بینید؟ پاسخ به این سوال هر چه باشد باید بدانید تا چند سال دیگر تعداد چاق‌ها خیلی بیشتر خواهد شد.

به گزارش «تابناک» به نقل از جام جم آنلاین از گاردین، شما چاقید؟ اطرافیانتان چطور؟ کسی را می‌شناسید که مستعد چاقی باشد؟ شرایط هر طوری که باشد باید بسیار مراقب باشید.

دنیا روز به روز چاق‌تر می‌شود و تعداد افراد چاق مدام بالاتر می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزی می‌رسد که درصد بسیار زیاد و قابل توجهی از مردمان دنیا از شدت چاقی به بیماری‌های مختلفی دچار شده اند.

مراقب باشید یکی از آن‌ها نباشید. فکر نکنید چاقی فقط مال دیگران است، مال شما هم هست. بله، مال شما. البته اگر رژیم غذایی را رعایت نکنید.

شما هم چاق می‌شوید اگر نتوانید به چیز‌های خوشمزه‌ای مثل دونات و غذا‌های پرچرب و البته شیرین نه بگویید.

آمار تکان دهنده سال ۲۰۳۰

۲۵۰ میلیون چاق تا سال ۲۰۳۰ به دنیا اضافه می‌شود. این ۲۵۰ میلیون نفر کودکان و نوجوانانی هستند که یا قرار است به دنیا بیایند و یا اینکه تا سال ۲۰۳۰ به سن نوجوانی می‌رسند.

این آماری است که فدراسیون جهانی چاقی (WOF) ارائه می‌دهد. این تحقیقات در ۱۹۱ کشور جهان انجام شده و نتیجه هم این است؛ ۲۵۰ میلیون کودک و نوجوان چاق تا سال ۲۰۳۰. چین اوضاع خیلی بدتری نسبت به تمامی کشور‌های جهان خواهد داشت.

۶۱.۹ میلیون کودک و نوجوان ۵ تا ۱۹ ساله قطعا تا آن زمان چاق خواهند بود. این نرخ چاقی دو برابر کشوری مثل هند خواهد بود. تخمین زده می‌شود که هندی‌ها تا سال ۲۰۳۰ حدود ۲۷.۴ میلیون کودک و نوجوان چاق داشته باشند. کشور‌های آمریکا و بریتانیا نیز در رتبه‌های بعدی چاقی قرار خواهند گرفت.

بحران چاقی که خود بیماری‌ها و عوارض متعددی را به دنبال خواهد داشت در آینده قربانیان زیادی می‌گیرد و به یک بحران اساسی تبدیل می‌شود هر چند این مشکل نیز اکنون به پررنگ‌ترین شکل ممکن رویت می‌شود و جمعیت قابل توجهی از مردمان جهان به آن مبتلا هستند.

هر چند در بسیاری از کشور‌های جهان چاقی مسئله حادتری است، اما به هر حال این بحران جغرافیای خاصی نمی‌شناسد و در تمام جهان پراکنده است.

همین ارزیابی‌ها نشان می‌دهد ۴۲ کشور دیگر جهان نیز تا سال ۲۰۳۰ بیش از یک میلیون کودک چاق خواهند داشت.

در این رده بندی کشور ایران در رده پانزدهم قرار گرفته است. بر اساس این تحقیقات تا سال ۲۰۳۰ بیش از سه میلیون کودک و نوجوان چاق و بیش از اندازه چاق در ایران زندگی می‌کنند.

در واقع ارزیابی آمار‌های مربوط به سلامت و تغذیه، محققان را به چنین نتیجه‌ای می‌رساند. دسترسی آسان به انواع فست فود، افزایش زمان استراحت، ورزش نکردن و بی تحرک بودن اصلی‌ترین و عوامل چاقی محسوب می‌شوند.

کارشناسان هشدار می‌دهند ادامه افزایش روند چاقی جهان به زودی دولت‌ها و کشور‌ها را در برابر این موضوع ناتوان خواهد کرد. بدان معنا که سیستم پزشکی و سلامت آن کشور‌ها پاسخگوی نیاز به عمل جراحی کاهش وزن نخواهد بود و علاوه بر آن تهیه دارو‌های مختص به دیابت بسیار مشکل می‌شود.

دیابت یکی از عوارض چاقی بی رویه در افراد محسوب می‌شود. هم اکنون افراد زیادی در سرتاسر جهان در خطر ابتلا به چاقی هستند، حالا چه بزرگسال و چه کودک، اما چیزی که در اینجا مورد اهمیت قرار گرفته این است که ریسک چاقی در میان افراد کم سن و سال‌تر بیشتر شده است.

کودکان چاق بیشتر در معرض فشار خون بالا، کلسترول بالا، مشکلات تنفسی، مشکلات استخوانی و مفاصل و حتی دیابت نوع ۲ هستند.

آن‌ها همچنین به احتمال زیاد در بزرگسالان دچار مشکلات وزن هستند و این می‌تواند زندگی آن‌ها را کوتاه کند.

آمار فعلی کودکان و نوجوانان چاق در جهان هم اکنون بر روی عدد ۱۵۸ میلیون نفر است. این آمار در سال ۲۰۲۵ به ۲۰۶ میلیون نفر می‌رسد و تا سال ۲۰۳۰ نیز روی عدد ۲۵۴ میلیون نفر قرار می‌گیرد.

همانطور که در سطور پیشین ذکر شد چین نسبت به سایر کشور‌ها اوضاع بسیار بدتری خواهد شد. در آن زمان یعنی سال ۲۰۳۰ بیش از ۳۲ درصد جمعیت کودکان و نوجوانان چین چاق هستند.

علاوه بر کشور‌های چین، هند و آمریکا که در صدر جدول دارا بودن کودکان و نوجوانان چاق قرار دارند کشور‌های اندونزی، برزیل، مصر، مکزیک، نیجریه، پاکستان و آفریقای جنوبی نیز در رده‌های چهارم تا دهم کشور‌های چاق قرار می‎گیرند.

بنگلادش، عراق، ترکیه، فیلیپین، ایران، آنگولا، روسیه، کنگو، آرژانتین و تانزانیا نیز دهم تا بیستم هستند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: چنار محمودی عراق بغداد عباس ایروانی مرز خسروی ابتکار صلح هرمز لردگان چاقی بحران افراد چاق رژیم غذایی اضافه وزن بیماری چنار محمودی عراق بغداد عباس ایروانی مرز خسروی ابتکار صلح هرمز لردگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۵۸۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تیغ شدت مصرف انرژی روی گلوی اقتصاد ایران

بررسی روند شدت مصرف انرژی در ایران و جهان طی ۳۰ سال گذشته نشان می‌دهد درحالی که جهان به سمت کاهش شدت مصرف انرژی حرکت کرده، این مسیر در ایران بالعکس طی شده و بر خلاف جهان، به سمت افزایش شدت مصرف انرژی حرکت کرده‌ایم. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اقتصاد روبه‌توسعه ایران یک پاشنه آشیل بزرگ دارد و آن هم "شدت مصرف انرژی" است. شدت بالای مصرف انرژی در ایران، فقط به‌معنای این نیست که ایرانی‌ها مردمی مُسرف هستند، بلکه بیشتر نشان‌دهنده این است که ساختار فعلی حاکم بر توزیع و مصرف انرژی در ایران، ساختار ناکارآمدی است که منجر شده بیش از نیاز طبیعی هر فرد، انرژی مصرف شود و عمده مصارف انرژی کشور در بخش غیرمولد باشد.

در ایران روزانه بر اساس ارزش حرارتی، به طور متوسط معادل 7 میلیون بشکه انرژی مصرف می‌کنیم و درحالی‌که چهارمین مصرف کننده گاز جهان و دوازدهمین مصرف کننده نفت جهان هستیم و در مجموع مصارف نفت و گاز ششمین رتبه مصرفی را در جهان داریم، اقتصاد ما اقتصاد بیست و پنجم جهان است. این آمار به‌معنای این است که انرژی را به‌حجم بسیار زیاد مصرف می‌کنیم اما این مصارف بالا، نقشی در رشد اقتصادی کشور ندارد.

ایران با داشتن بیشترین ذخایر نفت و گاز جهان، توانمندی مبتنی بر دانش روز در صنعت برق و گاز، وجود زیرساخـت‌های منحصربه‌فرد در انتقال و توزیع برق و گاز و نیروی توانمند انسانی باید از "انرژی" به عنوان یک نقطه قوت در معادلات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی کشور منتفع شود، اما اکنون دچار ناترازی در بخش‌های مختلف مرتبط با انرژی هستیم و به‌عبارتی "انرژی" به جای نقطه قوت، به‌نقطه ضعف کشور تبدیل شده است.

شدت بالای مصرف انرژی که شامل مصارف بیش‌از نیاز در بخش‌های غیرمولد و مصارف غیربهینه در بخش‌های مولد است، دلیل تبدیل شدن "انرژی" به نقطه ضعف کشور به‌جای اتکای اقتصاد به "انرژی" به عنوان نقطه قوت است.

بررسی روند شدت مصرف انرژی در ایران و جهان در طی 30 سال نشان می‌دهد درحالی که جهان به سمت کاهش شدت مصرف انرژی حرکت کرده، این مسیر در ایران بالعکس طی شده و بر خلاف جهان، به سمت افزایش شدت مصرف انرژی حرکت کرده‌ایم.

همانطور که در نمودار بالا مشخص است، شدت مصرف انرژی در ایران در 30 سال اخیر رشدی 85درصدی داشته است؛ درحالی که متوسط شدت مصرف انرژی در همین مدت در جهان کاهشی بوده است.

در سال 1389 مصوب شد که شدت مصرف انرژی کشور در برنامه پنجم توسعه 50درصد کاهش یابد و بعد از عدم تحقق این امر، همین تکلیف برای برنامه ششم توسعه مشخص شد که آن هم محقق نشد.

از دلایل عدم تحقق کاهش شدت مصرف انرژی، با وجود طرح‌ها و برنامه‌های متعددی که تدوین و اجرایی شده، "ارزان‌بودن انرژی" در ایران است. حامل‌های انرژی امروزه مهمترین فاکتور اقتصادی هر جامعه‌ای محسوب می‌شوند و در کشورهای مختلف جهان، از همسایگان آسیایی ما تا کشورهای اروپایی و امریکایی، حامل‌های انرژی به‌گونه‌ای قیمت‌گذاری شده که مصرف کننده چه در خانه‌ها و چه در بخش‌های تجاری و صنعتی، "بهینه‌سازی مصرف" را در اولویت خود قرار می‌دهد.

در ایران اما ارزان‌بودن انرژی موجب شده در هیچ‌کدام از بخش‌های مصرفی، چه در نگاه مردم در خانه‌ها و چه در بخش صنعت و ... "بهینه‌سازی مصرف انرژی" و "ارتقای بهره‌وری در بخش انرژی" اولویت نداشته باشد.

اگر در پایان هر سال مطابق تورم اعلامی بانک مرکزی و یا مرکز آمار ایران، میزان انرژی‌بها نسبت به تعرفه‌های سالانه در سال بعد افزایش یابد، این به‌معنای ثابت ماندن تعرفه‌های انرژی است اما اگر مطابق با آنچه در یک دهه اخیر در ایران حاکم بوده، تعرفه‌ها برای سالهای متمادی بدون تغییر باقی بماند، بر اساس تورم دو رقمی که در جامعه وجود دارد، هر ساله سهم هزینه‌های انرژی در سبد خانوار در حال کاهش است و به‌عبارتی فاکتور مهم انرژی که مصارف بی‌رویه و غیربهینه، آن‌را به پاشنه آشیل اقتصاد کشور تبدیل کرده، سال‌به سال در ایران در حال ارزان‌تر شدن است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کمک 500 میلیارد دلاری چین به پروژه شهر هوشمند نئوم
  • فیلم| اوضاع فوق بحرانی در بیمارستان های غزه
  • مزایای بیمارستان سیار در موقعیت های بحرانی و اضطراری
  • پارک های جنگلی، اکوسیستمی ارزشمند اما بحرانی
  • تیغ شدت مصرف انرژی روی گلوی اقتصاد ایران
  • محمدسیفی طلای ووشو جهان را تصاحب کرد
  • ویدیو/ هوش مصنوعی مس می‌خورد؟
  • کلیپی از رقص دسته جمعی محسن کیایی، محمد بحرانی، محسن شریفیان (فیلم)
  • تخلیه روستاهای بحرانی زیرکوه‌
  • تخلیه روستاهای بحرانی/ خسارت جانی در زیرکوه نداشتیم