Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@06:32:19 GMT

۴۰۰ هزار تن انگور در خراسان رضوی تولید می شود

تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۶۷۷۱۲

۴۰۰ هزار تن انگور در خراسان رضوی تولید می شود

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی روز یکشنبه در حاشیه برگزاری روز مزرعه در شهرستان قوچان در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب افزود: خراسان رضوی در حوزه آبی ۲۲ هزار هکتار و در حوزه دیم حدود هفت هزار هکتار سطح زیر کشت باغ انگور دارد که حدود ۵۵ تا ۶۰ هزار تن از این انگور تولیدی به کشمش تبدیل می شود.

سید هاشم نقیبی حسینی گفت: خراسان رضوی از نظر میزان سطح زیر کشت و تولید انگور رتبه سوم کشور را داراست و متوسط عملکرد انگور در باغ های خراسان رضوی نزدیک به ۲۰ تن در هکتار است و شهرستان قوچان با حدود پنج هزار هکتار سطح زیر کاشت و تولید ۸۰ هزار تن انگور رتبه دوم استان را به خود اختصاص داده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی عمده مشکلات حوزه کاشت انگور را کشت تک رقمی آن خواند و ادامه داد: برای تولید کشمش در قوچان معمولا رقم سلطانی یا بی دانه سفید و در منطقه کاشمر انگور عسکری کشت می شد که خوشبختانه در سال‌های اخیر توانسته ایم با معرفی ارقام جدید کمی مشکلات را کاهش دهیم و استقبال خوبی از ارقام جدید شده است.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: توصیه ها در زمینه حفظ پایداری بیشتر پرهیز از تک رقمی کشت کردن و روی آوردن به ارقام مختلف با حفظ ارقام فعلی است یعنی ارقامی که هم تازه خوری آن مورد توجه بازار است و هم می تواند برای فراوری های جانبی انگور مثل تولید کنسانتره یا آبمیوه انگور مورد استفاده قرار گیرد.

نقیبی حسینی افزود: در خراسان رضوی ۴۵ کارگاه بزرگ و کوچک در حوزه فراوری انگور وجود دارد و بیش از آن که نیاز به افزایش تعداد کارخانه ها و واحدهای فراوری در استان داشته باشیم نیازمند فراوری این محصول با فناوری مدرن روز هستیم زیرا تولید بهداشتی و میزان بار میکروبی کشمش تولید شده در این کارگاه‌ها برای کشورهای متقاضی حائز اهمیت است.

وی اضافه کرد: پس از به روز شدن فناوری کارگاه‌های فراوری باید کارگاه‌های کوچک فراوری انگور برای فراوری اولیه در باغات ایجاد شود که این امر در منطقه کاشمر و خلیل آباد انجام شده اما در قوچان اتفاق نیفتاده است.

۷۵۰۱/۱۹۲۲

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی قوچان باغداری خراسان رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۶۷۷۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از لوح ثبتی مهارت سنتی فراوری چای دستی در لاهیجان

ولی جهانی افزود: همزمان با نکوداشت کاشف السلطنه در آیینی از لوح ثبتی مهارت سنتی فراوری چای دستی «دس چای» در موزه چای لاهیجان  باحضور جمعی از مسئولان و مردم رونمایی شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی گیلان ادامه داد: مهارت سنتی فراوری چای دستی «دس چای» در فهرست میراث ناملموس کشور به شماره ۲۷۶۲به ثبت رسیده است.

جهانی با بیان اینکه چای محصولاستراتژیک  استان است، خاطر نشان کرد: به دلیل اهمیت این محصول فوق‌ العاده در گیلان و ایران، سازمانی با عنوان سازمان چای در کشور ایجاد شد که به مرکزیت گیلان و شهر لاهیجان فعالیت دارد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • رونمایی از هفت محصول دانش بنیان کشاورزی در دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی خراسان رضوی
  • رونمایی از لوح ثبتی مهارت سنتی فراوری چای دستی در لاهیجان
  • احیای بیش از ۳۰۰ کارخانه از ابتدای دولت در خراسان رضوی
  • طی دو سال گذشته، ۳۰۸ کارخانه در خراسان رضوی احیا شده است
  • رشد صددرصدی صادرات فرش دستباف از خراسان رضوی
  • تولید نان کامل در خراسان رضوی امنیت غذایی را تامین می‌کند
  • احیای ۳۰۸ کارخانه از ابتدای دولت در خراسان رضوی
  • خراسان رضوی می‌تواند پایلوت تولید نان کامل شود
  • خراسان رضوی در تولید نان کامل در کشور پیشرو است
  • خراسان رضوی در نصب برق خورشیدی چاه‌‎های کشاورزی پیشگام است