Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، محسن شانسی ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران در اراک اظهار داشت: در سطح استان مرکزی پنج کشتارگاه فعال وجود دا رد که سه کشتارگاه دارای رتبه B با ظرفیت ۶ هزار قطعه در ساعت و دو کشتارگاه دیگر دارای رتبه A با ظرفیت ۱۲ هزار قطعه در ساعت است.

وی ادامه داد: مرغ های عرضه شده در بازار از کشتارگاه های دارای رتبه B هستند، کشتارگاه های دارای رتبه A مجهز به سیستم تخلیه اندرون و اتوماتیک هستند و کشتارگاه های A+ دارای شرایط سخت تری برای مرغ دارند به طوری که بایستی مصرف دارو و آنتی بیوتیک آن کنترل شده باشد و مشابه مرغ سبز و ارگانیک است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: از دیگر برنامه های این اداره کل ریشه کنی طاعون نشخوارکنندگان کوچک امسال درصدد هستیم با پوشش بالای ۸۰ درصدی جمعیت دام حساس ( گوسفند و بز) بتوانیم با اولویت حاشیه مناطق حفاظت شده انجام شود. علی رغم آغاز این برنامه از ابتدای سال تا اواخر سال ادامه پیدا می کند تا کانون بیماری ها کاهش پیدا کند.

شانقی گفت: تفاهم نامه ای با دانشگاه علوم پزشکی به منظور نظارت بر مراکز عرضه فرآورده های خام دامی منعقد شده و قرار است بازدید های مشترک صورت پذیرد تا مواد غذایی غیر بهداشتی در اختیار مردم قرار نگیرد.

وی با اشاره به ارتقای بهداشتی شیرخام اظهار کرد: کنترل بهداشتی شیر خام از تهیه از کشتارگاه های صنعتی، کارخانه های شیر پاستوریزه و مراکزی که شیر خام را توزیع می کنند، برنامه ای است که در سازمان دامپزشکی و همکاری دانشگاه علوم پزشکی به صورت پایلوت اجرا می شود تا پایان سال به استان ها اعلام می شود.

شانقی گفت: ارتقای سطح بهداشتی مرغ داری ها را با ممیزی از مزارع مرغ تخم گذار و مرغ گوشتی آغاز کردیم و در صدد هستیم این کار را برای کنترل انتقال بیماری ها به ویژه آنفولانزا فوق حاد پرندگان پیگیری کنیم.

وی عنوان کرد: ارتقای سطح بهداشتی مراکز آبزی پرور از محل تکثیر تا پرورش را برای کنترل بیماری ها را نیز آغاز کردیم.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: بحث کنترل بیماری های مشترک بین انسان و دام جز اولویت های این اداره کل است که در این قسمت در بخش واکسیناسیون دام ها علیه بیماری هایی از قبیل شاربن، تب مالت، هاری و... را انجام داده و در شش ماه نخست سال جاری واکسیناسیون ۷۳۰ هزار راس دام انجام شده است.

 وی گفت: همچنین در راستای شناسایی و تست دام های آلوده، ۱۰ هزار دام سبک و سنگین شناسایی شدند که ۱۵ راس دام سنگین و ۲۸ راس دام سبک بودند.

شانقی اظهار کرد: در شش ماهه نخست سال جاری واکسیناسیون بیش از سه میلیون راس دام علیه بیماری های مختلف واگیر و غیر واگیر انجام شده است.

وی افزود: بیش از پنج هزار بازدید از مرغ داری و دامداری به دلیل مراقبت و شناسایی بیماری ها در شش ماهه اخیر صورت پذیرفته که از این مراقبت ها ۱۷ هزار و ۲۰۰ نمونه برداری از طیور، آبزیان و دام انجام شده و بیش از ۲۸ هزار آزمایش نیز روی نمونه ها صورت گرفته است.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی بیان کرد: در شش ماه ابتدای سال جاری در کشتارگاه های دام استان ۶۳ هزار و ۱۰۰ راس دام کشتار شده و دو هزار و ۷۰۰ گوشت استحصال شده و ضبط لاشه ۵۶۳ راس دام آلوده انجام شده است و همچنین مجموع فرآورده ها ضبطی در سطح استان ۴۳ تن می باشد.

شانسی گفت: در شش ماه نخست سال جاری ۳۷ هزار قطعه ماهی زینتی، ۶۱۴ تن تخم مرغ خوراکی، ۴۵ تن مرغ منجمد و ۹۶ تن خوراک طیور صادر شده است.

کد خبر 4739951

منبع: مهر

کلیدواژه: اداره کل دامپزشکی استان مرکزی واکسیناسیون اربعین 98 اربعین حسینی بوشهر قزوین گرگان مرز مهران گردشگری ایلام خطبه های نماز جمعه شیراز هفته دفاع مقدس بیرجند شهرکرد آتش نشانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۸۰۵۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت شیوع سرخک در کشور/ بیشترین آمار در ۴ استان

به گزارش خبرآنلاین، براساس اعلام مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در سال ۱۴۰۲ تعداد ۶۱۲ مورد ابتلا به سرخک در کشور شناسایی شده است که بیشترین مبتلایان در استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان و خراسان رضوی بوده است.

شهنام عرشی در گفت‌وگو با تسنیم درباره آخرین وضعیت شیوع سرخک در کشور اظهار کرد: شیوع بالای بیماری سرخک به دلیل ضعف برنامه واکسیناسیون در کشورهای همسایه به‌ویژه در شرق کشور و تردد اتباع غیر آن‌ها به شکل مجاز یا غیرمجاز، تهدید مستمر برای دستاورد حذف سرخک کشور محسوب می‌شود.

وی افزود: اقدامات صورت گرفته جهت جلوگیری از چرخش ویروس شامل هشدارهای مکرر به دانشگاه‌ها جهت واکسیناسیون به موقع اطفال و رفع موارد تاخیری واکسیناسیون انجام شد؛ همچنین واکسیناسیون جمعی در مناطق جنوب شرقی کشور شامل استان‌های سیستان بلوچستان، هرمزگان، کرمان، خراسان جنوبی در آبان ماه سال ۱۴۰۰ به دلیل پر خطر بودن منطقه ورود مهاجرین از نقاط مرزی به داخل کشور انجام شد و بالغ بر یک میلیون و ۱۰۰ هزار کودک ۹ ماه تا ۷ سال تحت پوشش واکسیناسیون سرخک قرار گرفتند.

عرشی ادامه داد: همچنین اعلام شد که در تمام نقاط کشور به تمام اتباع غیر ایرانی تازه‌وارد از مناطق بومی بیماری در گروه‌های سنی ۹ ماه تا ۳۰ سال یک نوبت واکسن حاوی سرخک و سرخجه تزریق شود که بر این اساس بالغ بر ۶۰۰ هزار دوز واکسن تزریق شده است.

براساس اعلام رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، تعداد ۸۴۹۱ مورد تب و بثورات ماکولوپاپولار (نوعی ضایعه پوستی) در سال ۱۴۰۲ شناسایی و گزارش شده است؛ از این تعداد ۸۳۱۰ مورد تست آزمایشگاهی انجام شده است و تعداد ۶۱۲ مورد تاییدشده آزمایشگاهی سرخک گزارش شد. این تعداد موارد سرخک در ۲۱ استان کشور رخ داده است.

به گفته وی، از نظر ملیت ۵۵۶ مورد ایرانی، ۵۵ مورد افغانستانی و یک مورد پاکستانی بودند.

عرشی با بیان این‌که ۳۵۸ مورد دربیمارستان بستری بودند، گفت: کاهش موارد در غیرایرانی‌ها می‌تواند به دلیل اثر بخشی واکسیناسیون جمعی این گروه در دی ماه سال ۱۴۰۱ باشد.

وی خاطرنشان کرد: بیشترین ابتلا در استان‌های سیستان بلوچستان، کرمان و خراسان رضوی گزارش شده‌اند.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: جهت افزایش سطح ایمنی در استان‌های پر خطر سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان برنامه ریزی برای واکسیناسیون نوبت صفر سرخک در شش ماهگی انجام شده که در بهمن ماه ۱۴۰۲ به اجرا در آمده است؛ حفظ درصد پوشش واکسیناسیون MMR نوبت اول ( ۱۲ ماهگی ) و نوبت دوم ( ۱۸ ماهگی) بالاتر از ۹۵ درصد و تقویت مستمر نظام مراقبت استاندارد بیماری برای محافظت از دستاورد حذف سرخک و سرخجه ضروری است زیرا ویروس‌های سرخک وارده به کشور، به سرعت ممکن است در سطح کشور به چرخش دربیایند.

لازم به ذکر است؛ تصویر زیر تعداد موارد سرخک تأییدشده آزمایشگاهی را در استان‌های مختلف کشور نشان می‌دهد.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899026

دیگر خبرها

  • واکسیناسیون ۵ هزار حجاج گلستانی در حال انجام است
  • پایان واکسیناسیون طیور لرستان علیه بیماری نیوکاسل
  • آغاز برنامه واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال در استان همدان
  • واکسیناسیون بیش از ۲۴۷ هزار رأس دام در زنجان
  • آخرین وضعیت شیوع سرخک در کشور/ بیشترین آمار در ۴ استان
  • درباره سرخک و واکسیناسیون آن چه می‌دانید؟
  • رزمایش واکسیناسیون ۲۵۰ هزار راس دام در استان فارس برگزار شد
  • واکسیناسیون ۲.۵ میلیون راس دام سبک علیه بیماری آبله
  • واکسیناسیون رایگان یک میلیون و ۲۰۰ هزار راس دام سبک در گلستان علیه طاعون نشخوارکنندگان
  • واکسیناسیون دام‌های سبک در مقابل آبله