Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-01@23:49:54 GMT

بازگشت تاریخی نقدینگی به مسیر سرمایه مولد

تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۸۳۴۰۵

در تعریف بورس اوراق بهادار چنین آمده آمده است؛ بورس اوراق بهادار بازاری است رسمی و سازمان‌یافته برای سرمایه ، که در آن خرید و فروش سهام شرکت‌ها  و اوراق بهادار تحت ضوابط، قوانین و مقررات خاص خود انجام شده و تعیین قیمت سهام در آن بر اساس عرضه و تقاضا با سرمایه سرمایه گذار در شرکت‌های پذیرفته‌شده در بورس اوراق بهادار مشخص میگردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاریخچه بورس اوراق بهادار به قرن پانزدهم میلادی باز میگردد که بازرگانان و تجار به منظور کاهش ریسک مخاطرات بازرگانی، با مشارکت دادن دیگران در آورده اشان، آنان را با توجه به میزان سرمایه گذاری، در سود و زیان شریک می کردند.

در این روش که بعد ها و به شکل تکامل یافته امروزی آن با نام بورس اوراق بهادار شناخته می شود سرمایه و پس اندازهای خانوارها در مسیر کسب و کارهای مولد قرار گرفته و با مشارکت در تامین سرمایه شرکت های بورسی علاوه بر تامین سرمایه و سرمایه درگردش، به شکوفایی اقتصاد ملی می انجامد.

بورس اوراق بهادار هر کشور در واقع منبع بزرگی ازسرمایه های ناشی از پس اندازهای خانوارها است که با تمهیدات دولت ها و جذابیت بازار سرمایه در راستای تحقق کار و تولید، در مسیر صحیح آن قرار گرفته و علاوه بر سود مشارکت، در سطح کلان به سرمایه لازم برای اجرای پروژه‌های دولتی و خصوصی می انجامد و بدین وسیله با به ‌کارگیری پس‌اندازهای مردم در فعالیت‌های اقتصادی از هدر رفت سرمایه با سرازیر شدن در بازارهای کاذب و مخرب در اقتصاد کشور جلوگیری می کند.

تولیدکنندگان و فعالین اقتصادی به منظور تامین سرمایه مورد نیاز خود در تداوم مسیر توسعه فعالیت اقتصادی، پس از طی مراحل قانونی و ضوابط پذیرفته شدن در بورس اوراق بهادار، شرایط مشارکت آحاد جامعه در کسب و کارهای مولد را مهیا می کنند؛ از طرفی پس اندازهای راکد مانده خانوارها در مسیر توسعه اقتصادی  قرار گرفته و سهامداران از منافع حاصل از فعالیت های مشروع، قانونی و موثر در افزایش تولید ناخالص ملی بهره مند میگردند.

می توان گفت که بورس اوراق بهادار ایران پس از فراز و نشیب های فراوان، سرانجام در سال 1398" سال رونق تولید" در جایگاه واقعی خود یعنی جذب پس اندازهای جامعه قرار گرفته و نقدینگی بجای راکد ماندن در بانک ها و بازارهای کاذب همچون طلا، ارز و واسطه گری و...، در مسیر کسب و کارهای مولد، مشروع و اقتصادی کشور به رشد و اعتلای اقتصاد در شرایط کنونی تحریم ها قدم برداشته است.

شواهد حاکی از سرازیر شدن نقدینگی به مرجع مشروع و قانونی خود یعنی بورس اوراق بهادار است و این نوید بخش مهیا شدن سرمایه درگردش شرکتهای تولیدی برای تامین مواد اولیه خطوط تولیداتشان و درنتیجه چرخه مطمئن تولید با افزایش مشارکت پس اندازهای مردمی است.

از این رو می توان این امر مبارک و میمون را بازگشت تاریخی نقدینگی به مسیر سرمایه مولد نامید.

اما این نکته برای سرمایه گذاران تازه وارد به بورس اوراق بهادار همواره قابل تأمل است که برای حفظ سرمایه و ماندن موفق در این بازار، می بایست در انتخاب نوع سهام و وضعیت بنیادین آن دقت کافی مبذول نمایند و هم اینکه با تحلیل بنیادی ارزش ذاتی سهم در شرایط کنونی و تشکیل سبد متنوع سهام با لحاظ نمودن میزان ریسک پذیری و همچنین توجه به ارزشمند شدن سهام خریداری شده در بلند مدت، سرمایه خود را در موج های اصلاحی و ریزش حفظ نموده و به مخاطره نیاندازند.

شاید این نقد که افزایش حجم نقدینگی در بورس توسط افراد تازه کار تا حدی با هیجان و چرخش ناگهانی از صف خرید به فروش و بالعکس همراه است؛ و اینکه ممکن است با رفتارهای سلیقه ای و بدور از تحلیل مناسب و حساب شده روی دهد؛ درست باشد. از این رو، به این دسته از سهامداران توصیه می شود به منظور حفظ سرمایه خود، جدای از کشش به سمت سهم های بنیادی، با دقت بیشتری به انتخاب سهم مناسب پرداخته و با هر تغییر لحظه ای در شاخص سهم و قیمت ها، اقدام به معاملات هیجانی نکنند.

نوسانات اخیر شاهد این مدعا است که ذات بورس و سهام بر تغییر قیمت استوار است و با عوامل اخبار صحیح و نوع فعالیت و عملکرد اقتصادی شرکت ها، قیمت سهم افزایشی یا کاهشی می گردد.

برخی از تحلیلگران افزایش نقدینگی و ورود سرمایه های سرگردان از بخش های غیر مولد به بازار سرمایه را حباب توصیف کرده و خطرآفرین می دانند، در حالیکه عواملی نظیر رشد تورم، افزایش ارزش پول ملی، ثبات و امنیت سرمایه در بازار بورس، تقویت تولید صنایع پذیرفته شده در بورس، کاهش میل سرمایه به بازارهای کاذب و نامطمئن ارز، سکه، طلا و... به جذابیت هرچه بیشتر بورس اوراق بهادار افزوده و از این رو روند صعودی در بازار سرمایه را پدید آورده است.

شکی نیست امروزه در شرایط مساوی سپرده گذاری در بانک و سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار، با لحاظ علم اقتصاد، بورس اوراق بهادار اولی است. چرا که هدایت نقدینگی به سمت صنایع تشنه نقدینگی تغییر مسیر داده و از این باب صنایع بورسی امکان تامین سرمایه لازم در ادامه چرخه تولید محصول و کار و فعالیت اقتصادی و صنعتی را دارا خواهند بود. از طرفی رونق در تولید، رونق بورس و ارزشمندی سهم شرکت های بورسی را در پی داشته و به خشنودی سرمایه گذار می انجامد.

* رضا آریا راد

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۸۳۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟

به تازگی در مجلس شورای اسلامی، نمایندگان بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ را اصلاح کردند اما این موضوع چه تاثیری بر بورس دارد؟

به گزارش ایسنا، بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ درخصوص دریافت مالیات برای اشخاص حقوقی و حقیقی است که توسط نمایندگان در روزهای اخیر اصلاح شده است، محمدرضا فلفلانی کارشناس بازار سرمایه درخصوص اینکه اصلاح این تبصره چه تاثیری در افزایش جذب سرمایه در بورس و بهبود وضعیت این بازار دارد به ایسنا گفت: همیشه یکی از دغدغه هایی که فعالان اقتصادی در فضای اقتصادی کشور داشتند این بوده که چطور بنگاه های اقتصادی، شرکت های تولیدی و خدماتی را بتوانند به سمت شفافیت در صورت های مالی سوق داده و بتوانند از حرکت شرکت ها به سمت شفافیت حمایت کنند.
وی ادامه داد: برای اینکه این اتفاق بیفتد و مشوقی برای شفافیت داشته باشیم قوانین و مقرراتی از گذشته در این زمینه وجود داشته است.

بازار سرمایه بستر شفافیت است

به گفته این کارشناس، بازار سرمایه کشور می تواند بستر شفافیت باشد و قاعدتا در فضای قانون گذاری و سیاست گذاری کلان کشور یکسری مشوق هایی به شرکت هایی که در بازار سرمایه پذیرش می گیرند ارائه می شود.
فلفلانی افزود: یکی از این مشوق ها قاعدتا یکسری معافیت های مالیاتی است، یکسری امکاناتی برای تامین مالی و ... است و وقتی شرکتی می خواهد وارد اکوسیستم بازار سرمایه شود و پذیرش بگیرد تا سهام آن شرکت به عموم مردم عرضه شود و تبدیل به سهامی عام شود یکسری الزاماتی که سازمان بورس تعیین کرده است را رعایت کند. 
وی یادآور شد: یکی از این الزامات شفافیت در حوزه مالی است و شرکت ها با توجه به زیرساخت هایی که ایجاد می کنند به سمت شفافیت سوق داده می شوند و در قبال آن می توانند از یکسری معافیت ها بهره مند شوند.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: موضوعی که اخیرا مطرح شده بود این بود که این معافیت ها حذف یا کمرنگ شوند که در جلسه مجلس برگزار شد و این موضوع مورد بررسی قرار گرفت، قرار بر این شد که آن معافیت ها و مشوق ها همچنان وجود داشته باشد.
وی متذکر شد: با توجه به اینکه شرکت ها می توانند از قبال شفافیتی که ایجاد می کنند هم در تامین مالی شرکت اتفاق های مثبتی رقم می خورد هم می توانند از یکسری معافیت های مالیاتی هم بهره مند شوند. 

وجود معافیت ها عرضه اولیه ها را در بورس بیشتر می‌کند

فلفلانی گفت: پیش بینی می شود وجود این معافیت ها موجی از افزایش تقاضا در خصوص عرضه اولیه رقم بخورد به این معنا که شرکت ها و بنگاه های اقتصادی علاقمند باشند که سهام شان را در بازار سرمایه کشور عرضه کنند و اگر تابلوی معملات هم در کنار این موضوع رونق داشته باشد فضای نسبتا خوبی حاکم خواهد شد.

الزام‌های مالیاتی،‌ شرکت‌ها را به سمت بورس سوق می‌دهد

وی تاکید کرد: اخیرا شاهد سخت‌گیری‌هایی هم در حوزه مالیات و اداره دارایی بودیم، این موضوع می‌تواند شرکت‌ها را به سمت شفافیت سوق دهد، به نظر می‌رسد بنگاه‌های اقتصادی در حال حاضر به خاطر قوانین مالیاتی کشور ملزم به داشتن یکسری شفافیت‌هایی هستند احتمالا با خود فکر می‌کنند که حالا که این شفافیت‌های مالی را دارند از مزایای آن نیز استفاده کنند، مزایا در صورتی به این بنگاه‌ها اعطا می‌شود که در بازار سرمایه کشور بتوانند سهامشان را عرضه کنند بنابراین این موضوع می‌تواند در بلند مدت موجی را ایجاد کند که شرکت‌ها علاقه‌مند به عرضه سهام در بازار بورس باشند و این موضوع فضای مثبتی را در اکوسیستم اقتصادی کشور رقم بزند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • افت ۳ هزار و ۹۰۲ واحدی شاخص بورس در روز پایانی هفته
  • افت ۴ هزار واحدی شاخص بورس در روز پایانی هفته
  • قطع خرید 4 میلیارد دلار نفت ایران ازسوی آمریکا
  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟
  • لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم سازوکار مشارکت مردم در بخش مولد را تسهیل خواهد کرد
  • کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه/ بورس جذاب شد
  • معافیت‌های هدفمند مالیاتی منجر به افزایش مشارکت مردم در تولید کشور خواهد شد
  • نقدینگی‌های جامعه باید به‌سمت بخش مولد اقتصاد یعنی نفت و گاز هدایت شود
  • افت ۴ هزار واحدی شاخص بورس