Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-29@04:09:28 GMT

هدف از عملیات در سوریه اشغال خاک آن نیست

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۸۷۷۰۶

به گزارش ایسنا، پس از ورود حدود ۸۰۰۰ نیروی مسلح مخالف سوری به اضافه نیروهای ارتش ترکیه به همراه تجهیزات نظامی به خاک سوریه، نومان کورتولموش، معاون رئیس حزب حاکم عدالت و توسعه ترکیه در مصاحبه با شبکه "هابر ترک" اظهار کرد: وارد یک جنگ در سوریه می‌شویم و در نهایت پیروز خارج خواهیم شد.

وی ادعا کرد: قصد اشغال هیچ بخشی از خاک سوریه را نداریم و هدف ما نابود کردن گروه‌های تروریستی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرگونه تحولی در شمال سوریه برای امنیت ملی ترکیه بسیار مهم است.

معاون اردوغان در ادامه بر حمایت کشورش از تمامیت ارضی سوریه تأکید کرد و گفت: ترکیه با تمامی حملات "تروریستی" از شمال سوریه مقابله خواهد کرد و اجازه نخواهد داد که یگان‌های مدافع خلق کرد و دیگر "گروه‌های تروریستی" در این اراضی مستقر شوند.

این مقام ترکیه‌ای ادامه داد: پیش از این به پاکسازی شمال سوریه از لوث گروه‌های "تروریستی" به همراه شریکان آمریکایی‌مان چشم داشتیم و گفت‌وگوها میان دو طرف درباره منطقه امن پس از آن آغاز شد که رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه اعلام کرد که صبر آنکارا رو به پایان است و کشورمان قصد انجام عملیات نظامی علیه "تروریست‌ها" را دارد.

کورتولموش درباره اهداف عملیات نظامی کشورش در شمال سوریه نیز تصریح کرد: ترکیه قصد اشغال هیچ بخشی از خاک سوریه را ندارد و هدف ما بر نابودی گروه‌های "تروریستی" و فراهم کردن محیطی آرام برای شهروندان سوری متمرکز است. شهروندان سوری می‌توانند از طریق منطقه امن به کشورشان بازگردند و علی‌رغم اینکه آمریکا بدون پس گرفتن سلاح‌هایی که در اختیار گروه‌های "تروریستی" قرار داده، از منطقه خارج می‌شود اما ما در این جنگ با کمترین خسارت پیروز خواهیم شد.

در همین راستا، فخرالدین آلتون، رئیس اداره ارتباطات در ریاست جمهوری ترکیه اظهار کرد، ترکیه بسیار صبور بود و با هماهنگی هم‌پیمانان در زمینه مقابله با گروه‌های "تروریستی" در سوریه اقدام کرد اما دیگر حتی یک دقیقه هم نمی‌تواند منتظر بماند.

وی در توییتر نوشت: هدف ترکیه واضح و روشن است و در نابودی گذرگاه تروریستی در مرزهای‌مان، جنگ با حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک)، مقابله با داعش و جلوگیری از بازیابی قدرت آن خلاصه می‌شود.

حامی آکسوی، سخنگوی وزارت خارجه ترکیه نیز با صدور بیانیه‌ای در این باره ادعا: آنکارا مصمم به پاکسازی شرق فرات از گروه‌های "تروریستی" و ایجاد منطقه امن بوده و هدف از این اقدام نیز حفاظت از امنیت ترکیه و تضمین امنیت، صلح و ثبات سوریه است.

وی افزود: اتخاذ تدابیر لازم در قبال تهدیدات تروریستی، اساسی‌ترین حق ترکیه و مبتنی بر حقوق بین‌المللی است. آنکارا تاکنون برای تحقق این تدابیر با همکاری متحدان نهایت تلاش خود را به کار گرفته است.

آکسوی ادامه داد: مقامات نظامی آمریکا به وعده‌های‌شان در قبال ترکیه پایبند نبودند. بروکراسی امنیتی آمریکا متوقف نشده و واشنگتن آن را با "پ‌ی‌د"، (حزب اتحاد دموکراتیک سوریه) و "ی‌پ‌گ"، (یگان‌های مدافع خلق کرد) که شرق فرات را اشغال کرده‌اند، ادامه می‌دهد. آمریکا نه تنها این بروکراسی را متوقف نکرده بلکه آن را تشدید کرده و رویکردی را اتخاذ کرده که متناقض رابطه ناتو با ترکیه است.

وی تصریح کرد: ترکیه نمی‌تواند نظاره‌گر تقویت "پ‌ی‌د"، "ی‌پ‌گ" و "پ‌ک‌ک" باشد. این سازمان‌ها شبیه داعش هستند که جنایات آنها علیه ملت سوریه و شهروندان ترکیه‌ای مشخص است.

این مقام ترکیه‌ای ادعا کرد: از طریق طرح منطقه امن تهدید خطرناک علیه تمامیت ارضی سوریه در منطقه شرق فرات از بین می‌رود و زمینه برای عدم تکرار داعش و مشکلات مشابه در آینده فراهم خواهد شد.

آکسوی در ادامه خاطرنشان کرد که تمامی مسائل مطرح شده بار دیگر در جریان گفت‌وگوی تلفنی اخیر اردوغان و دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا مطرح شده است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۸۷۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا در گفتگویی گفت: ایران و روسیه با یک هدف مشترک به مقابله با غرب و اآریکا پرداخته، متحد شدند و همکاری‌ها را در این قالب پیش بردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، نواف ابراهیم، کارشناس مسائل بین‌الملل در مصاحبه با برنامه راهبرد شرقی با بیان این که ایران و روسیه در سوریه فعالیت و همکاری را شروع کردند، یادآوری کرد: به برکت همین همکاری گروه‌های تروریستی عقب رانده شدند و باید خاطرنشان کرد که ایران اهمیت فوق‌العاده‌ای در دستگاه سیاست خارجی روسیه دارد.

در این‌ رابطه گفتگویی درباره موضوعات مختلف میان ایران و روسیه شکل‌گرفته است و با نگاه همه‌جانبه دو کشور، در سوریه نقطه عطفی را بر جا گذاشتند.

 مدیر بخش بین‌الملل "راسیا سگودنیا" افزود: طی دو سال اخیر که در دنیا تحولات عجیب‌وغریب را می‌بینیم، همکاری دو کشور تا حدودی ادامه دارد و روابط و همکاری‌ها در سطح منطقه‌ای شدت خود را نگه داشته و سطوح مختلفی پیدا کرده است.

ابراهیم ادامه داد: در چند سال اخیر ایران از طریق تحریم ایزوله شده و لذا روابط ایران و روسیه در این فضا از اهمیت بالایی برخوردار شده است.

وی در بخشی دیگر از این مصاحبه رادیویی با بیان این که پس از دو سال، اتفاقات در سوریه متوقف شده، گفت: امروز شاهد هستیم که دو کشور هم صدا شدند و نظرات مشترکی در مورد سوریه دارند.

ابراهیم با اشاره به بخشی از سخنان پوتین گفت: پوتین طی یک سخنرانی اعلام کرده بود روسیه در مقابل سوریه نگرانی خاصی ندارد؛ بلکه بر مسائل این کشور متمرکز است. ایران به‌عنوان یک بازیگر بزرگ منطقه‌ای در داخل سوریه فعالیت خود را انجام می‌دهد؛ ما هم شانه‌به‌شانه ایران فعالیت خود را در این کشور ادامه خواهیم داد.

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا افزود: در دنیا نگرانی‌هایی وجود دارد که می‌تواند همکاری ایران و روسیه را تحت‌الشعاع قرار دهد و یکسری مسائل پدیدآمده که بر روابط دو کشور در زمینه‌های ژئوپلیتیک، فرهنگی و اجتماعی تأثیر می‌گذارد؛ خاصه در موضوع برهم‌زدن نظم تک قطبی در دنیا!

ابراهیم در این باره توضیح داد: مثلاً روسیه همکاری‌هایی را با رژیم صهیونیستی دارد که ممکن است مشکلاتی را در زمینه همکاری ایران و روسیه پدید آورد.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به بیرون‌راندن گروه‌های تروریستی از جمله جبهة النصره از منطقه گفت: نقش ایران به‌گونه‌ای است که روسیه نمی‌تواند بین منطقه و سوریه یکی را برگزیند.

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا افزود: طی سال‌های اخیر اتفاقاتی در دنیا شکل‌گرفته که تعارض و همپوشانی منافع را پدید آورده و موجب شده کشورها صفر و صدی به مسئله نگاه نکنند.

در این‌ بین بسیاری معتقدند برای تسلط بر منطقه باید سوریه را در اختیار بگیرید و نگاه دیگر می‌گوید اگر روسیه را از آن خود کنید، بر کل دنیا مسلط خواهید شد و این همپوشانی منافع قدری بر پیچیدگی مسائل افزوده است.

ابراهیم در ادامه سخنان دیگر مهمان برنامه که تأکید کرد روسیه برای ماندن در منطقه باید با ایران بماند، گفت: بنده با این موضوع هم نظر هستم. در سوریه با مثلث ایران، ترکیه و روسیه روبه‌رو هستیم و دیگر کشورها کمتر نقش کلیدی را ایفا می‌کنند؛ از جمله امریکا و فرانسه. همچنین ایران و روسیه با ایفای نقش، امنیت ملی را فراهم کرده و صلح را برای مردم خود آوردند و روسیه به‌نوعی کمک‌های بشردوستانه را به سوریه آورد.

وی افزود: همه از ارتباط ایران و روسیه برای حفظ ثبات در سوریه اطلاع دارند؛ ولی پس از اتفاقاتی که برای ایران در پی تحریم افتاد، ایران و روسیه با یک هدف مشترک به مقابله با غرب و آمریکا پرداخته و متحد شدند و همکاری‌ها را در این قالب پیش بردند.

امضای یادداشت تفاهم امنیتی بین ایران و روسیهایروانی: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازداشت ۳۸ نفر به ظن همکاری با داعش در ترکیه
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • هلاکت ۷۰ عضو گروه تروریستی «الشباب» در سومالی
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • آمریکا گروهک‌های تکفیری منطقه را احیا می‌کند
  • نتیجه حمایت آمریکا از تروریست‌ها، عملیات آنان در ایران و روسیه است
  • برگزاری بیش از ۲۵ تظاهرات در ادلب برای سرنگونی «الجولانی»
  • اردوغان: حماس را نه گروه تروریستی بلکه گروه مقاومت می‌دانیم
  • 200 روز جنگ اسرائیل در غزه ؛ جهان شکست خورد
  • تنها راه امنیت در منطقه از زبان نماینده ایران در سازمان ملل