Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-26@07:10:46 GMT

کنترل فشار خون بالا؛ گریپ فروت یا لیمو ترش؟‎

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۹۳۴۶۶

کنترل فشار خون بالا؛ گریپ فروت یا لیمو ترش؟‎

ساعت 24-بالا بودن فشار خون یا هایپرتنشن یک بیماری زمینه‌ای است که اغلب منشأ ژنتیکی دارد اما سبک غلط و ماشینی زندگی نیز در به وجود آمدن یا تشدید آن مؤثر است.این بیماری به دلیل آسیب به دیواره رگ‌ها می‌تواند زمینه‌ساز بیماری‌های قلبی و عروقی، واریس، تپش قلب، فراموشی، سردرد، سکته و یا سایر بیماری‌های فرسایشی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کنترل فشار خون بالا؛ گریپ فروت یا لیمو ترش؟‎

بالا بودن فشار خون یا هایپرتنشن یک بیماری زمینه‌ای است که اغلب منشأ ژنتیکی دارد اما سبک غلط و ماشینی زندگی نیز در به وجود آمدن یا تشدید آن مؤثر است.این بیماری به دلیل آسیب به دیواره رگ‌ها می‌تواند زمینه‌ساز بیماری‌های قلبی و عروقی، واریس، تپش قلب، فراموشی، سردرد، سکته و یا سایر بیماری‌های فرسایشی باشد.برخی از بیماری‌ها یا شرایط ممکن است به وجود آمدن این عارضه مؤثر باشد؛ از جمله: التهاب‌های کلیوی، التهاب غده فوق کلیوی، استفاده مداوم از الکل، آپنه خواب، سیگار، بارداری، تنگ شدن آئورت، استفاده از قرص‌های پیشگیری از بارداری، تغذیه غلط و کم‌تحرکی.
تحرک بدنی و ورزش
تحقیقات متعدد و گسترده نشان داده که ورزش هوازی یا ایروبیک در حد ۱۶۰ دقیقه در هفته یا ورزش‌های استقامتی به میزان ۷۵ دقیقه در هفته، می‌تواند در کنترل فشار خون مؤثر باشد. در این تحقیقات تأیید شده است که دویدن، پیاده‌روی تند، دوچرخه‌سواری، پیاده‌روی و شنا از مفیدترین ورزش‌ها برای کنترل فشار خون بوده‌اند.
با دیدن این ۹ نشانه به پزشک مراجعه کنید
استرس همدم هرروزه زندگی مدرن و ماشینی است اما راهکارهایی از جمله حمام آب گرم، مدیتیشن، یوگا با پیاده‌روی‌های آرام و بلند، و موسیقی می‌توانند تا حدی به کاهش استرس کمک کنند.مصرف سیگار و الکل بیشتر از یک عدد آبجو یا ۱۲۰ میلی‌لیتر شراب در روز به منظور کاهش استرس، می‌تواند نتیجه عکس داشته باشد و دلیل افزایش فشار خون باشد.
تغذیه مناسب
رژیم غذایی مناسب برای فشار خون (DASH)، برنامه غذایی بر پایه مصرف سبزیجات، میوه، غلات کامل، ماهی، حبوبات و لبنیات کم‌چربی است. این مواد غذایی، ریز و درشت مغذی‌های کلیدی برای مبارزه با پرفشاری خون یعنی کلسیم، پتاسیم، منیزیوم، فیبر، امگا ۳ و پروتئین را دارا هستند.
آیا آب سرد ولاغری 
کاهش نمک به عنوان اولین هدف سازمان بهداشت جهانی در کنترل فشار خون عنوان شده که در واقع شامل مصرف یک قاشق مرباخوری حدود پنج تا شش گرم نمک در روز برای پیشگیری از فشار خون است. این در حالی است که هم‌اکنون متوسط مصرف نمک در سراسر دنیا چیزی حدود ۹ تا ۱۲ گرم در روز است.کاهش نمک روزانه در واقع کم کردن مصرف سدیم دریافتی را شامل می‌شود، و از این روز علاوه بر توجه به مصرف روزانه نمک، سدیم موجود در غذاهای آماده، سوسیس، تنقلات، چیپس، پفک و انواع سس‌ها، کالباس و گوشت‌های فراوری‌شده را نیز باید مورد توجه باشد، چرا که این مواد غذایی سهم زیادی در ایجاد یا تشدید فشار خون دارند.
چاقی و بالا بودن وزن

اگر چاق هستید یا اضافه وزن دارید، کاهش وزن در حد چند کیلو هم به کاهش علایم کمک می‌کند.تحقیقات نشانگر تأثیر کاهش یک کیلو بر بهبود علایم ناشی از فشار خون بوده‌اند. این کنترل با تغییر شیوه زندگی نتایج بهتری را نشان داده است.
گریپ فروت با لیمو ترش
شاید تعداد زیادی از شما شنیده باشید افرادی که فشار خون بالا دارند، بعد از وعده‌های غذایی سنگین یا پرنمک یک عدد لیموترش می‌خورند تا فشارشان کنترل شود، جالب است بدانید این گریپ فروت است که تأثیرات خوبی در کاهش فشار خون نشان داده، در حالی که لیمو ترش چندان در این زمینه مؤثر نبوده است.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۹۳۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی ایستگاه سلامت در شهرک سلامت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،  همزمان با هفتۀ سلامت طرح غربال‌گری و پایش سلامت کارکنان، اعضای هیأت علمی و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه به‌همت گروه بهداشت عمومی و با همکاری دانشجویان به‌مدت دو روز در شهرک سلامت دانشگاه برپا شد.

دکتر هادی علیزاده، رئیس دانشکدۀ بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه هدف از اجرای این طرح را ارائۀ آموزش‌های لازم برای اصلاح شیوۀ زندگی سالم دانست وگفت: در راستای برگزاری هفتۀ سلامت با شعار "سلامت خانواده، مردمی‌سازی سلامت" و با توجه به این موضوع که چاقی و دیابت از مشکلات عمده و شایع در جامعه می‌باشد و رفتار‌های سلامت افراد جامعه دست‌خوش تغییرات زیادی شده است.

وی گفت: اقدامات پیشگیری کننده می‌تواند رفتار‌های نامناسب بهداشتی را در افراد تغییر دهد و سبک زندگی سالم را جایگزین سازد و بدین منظور برای ارتقاء آگاهی خانوادۀ دانشگاه، ایستگاه غربال‌گری و پایش سلامت برپا شد.

وی با تاکید بر اهمیت افزایش آگاهی دربارۀ بیماری‌های غیر واگیر هم گفت: دیابت و فشار خون از جمله بیماری‌هایی است که بدون علامت و به اصطلاح خاموش هستند، به‌طوری که گاه افراد دارای دیابت و یا فشار خون بالا هستند، اما هیچ علامتی را تجربه نمی‌کنند و افراد معمولا پس از بررسی‌های معمول فشار خون و آزمایش قند خون متوجه می‌شوند که به پرفشاری خون و یا دیابت مبتلا هستند؛ از این رو تشخیص و شناسایی به‌موقع در درمان این بیماری‌ها بسیار مهم است.

 

دیگر خبرها

  • مقاومت ترموود در برابر آتش
  • مراقب باشید/ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • چهار عارضه جانبی مصرف بیش از حد ویتامین D
  • چگونه آب لیموی اصل را از تقلبی تشخیص دهیم؟
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • خواص دارچین شگفت‌انگیز است؛ پیشگیری از خونریزی تا کاهش فشار خون
  • سوق دادن سرمایه‌ها به بخش تولید با اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم/ فشار را از دوش تولید کنندگان بر داریم
  • آبلیموی تقلبی را چگونه تشخیص دهیم؟ | باورهای اشتباه مردم درباره آبلیموهای سنتی
  • برپایی ایستگاه سلامت در شهرک سلامت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
  • ۸ راهکار طلایی برای کاهش قند خون