Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، نسرین گودرزی، کارشناس مسئول سلامت اجتماعی وزارت کشور، امروز، 17مهر در جلسه کارگروه اجتماعی فرهنگی سلامت، زنان و خانواده استان مرکزی که در سالن جلسات استانداری این استان برگزار شد، گفت: بیماری ایدز بیماری فردی نیست بلکه بیماری اجتماعی - رفتاری است و همگرایی همه دستگاه‌ها را می‌طلبد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: در کارگروه‌های اجتماعی فرهنگی برای رفع بیماری که پیامد اجتماعی دارد باید فکری شده و عوامل مورد بازرسی و بررسی لازم قرار گیرد. برای برطرف شدن این آسیب برنامه‌ریزی جدی در حوزه فرهنگ، سلامت و اجتماعی باید فعالان این عرصه را گرد هم جمع کنیم.

گودرزی اضافه کرد: مقام معظم رهبری در خصوص آسیب‌شناسی 5 مقوله مهم طلاق، اعتیاد، حاشیه‌نشینی، مناطق حاد و بحرانی و مفاسد اخلاقی تأکیدهای بسیار دارند، قرار است با مدیریت وزارت کشور و با هماهنگی بین‌بخشی همراه با عزم ملی در دستگاه‌های متولی اقدامات لازم در این زمینه انجام شود.

این مقام مسئول توصیه کرد: کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان مرکزی با دقت به موضوع آسیب اجتماعی بپردازد تا متولیان مربوطه به راهکارهای عملیاتی در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی دست پیدا کنند.

وی همگرایی، تعامل و هم‌افزایی بین دستگاهای اجرایی را رویکرد وزارت کشور عنوان کرد و افزود: وزارت کشور در خصوص آسیب‌های اجتماعی تعامل و هم‌افزایی بین دستگاه‌های اجرایی را در اول.یت قرار داده است تا با پرهیز از موازی‌کاری و رفع هزینه‌های گزاف بتوان در یک مدیریت واحد عمل کرد.

گودرزی با اشاره به عقد تفاهم‌نامه وزارت کشور با استانداران سراسر کشور اضافه کرد: در استان‌ها وزارت کشور تفاهم‌نامه‌هایی با مدیریت استانداران در حوزه آسیب اجتماعی منعقد کرده است که شامل اعتباراتی است، هرچند اعتبارات زیادی در این بخش تخصیص نیافته است، اما برای جلوگیری از افزایش آمار مبتلایان به ایدز نباید منتظر باشیم تا اعتباری تزریق و کار انجام شود بلکه باید همگرایی و هماهنگی بین‌بخشی دستگاه‌ها صورت پذیرد.

گودرزی اظهار کرد: اگر امکان بررسی موردی در سطح این کار‌گروه و این جلسه وجود دارد، مطرح شود و مطمئن باشیم با رویکرد وزارت کشور در این حوزه و تعامل بین دستگاهی می‌توان نسبت به کاهش آسیب‌های اجتماعی اقدام کرد. کاهش آسیب‌های اجتماعی جامعه به همگرایی تمام آحاد جامعه نیاز دارد.

همچنین پروین افسر کازرونی، رئیس اداره پیشگیری از ایدز و بیماری‌های آمیزشی وزارت بهداشت، گفت: با توجه به پژوهش‌های صورت‌گرفته نسبت به بیماری ایدز می‌توان گفت که ایدز یک بیماری قابل کنترل است، به شرطی که فرد برای تشخیص به مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری مراجعه کند.

وی ادامه داد: براساس رویکرد نوین آموزشی، از آغاز برنامه استراتژیک HIV با رویکرد آموزش مطرح شده که بسته استاندارد آن از طریق وزارت آموزش و پرورش که یکی از حوزه‌های اصلی آموزش برای کنترل و پیشگیری از ابتلا به HIV است تهیه شده تا مربیان و معلمین بر مبنای این بسته آموزش ببینند و در قالب مطالب و پیام‌های کوچک در این زمینه به آگاهی دست پیدا کنند.

به گفته وی طبق برآورد، میزان مراجعه‌کنندگان به مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری و تیم مشاوره سیار کاهش پیدا کرده است، آشنایی همکاران نسبت به آگاه‌سازی مبتلایان این بیماری و مراجعه به این مراکز مهم است و در این زمینه نباید از همکاری خیرین و گروه‌های مرتبط غافل ماند.

کازرونی افزود: در مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری مشاوران دوره‌دیده حضور دارند که می‌توانند نقش بسیاری در آگاه‌سازی مردم داشته باشند و باید این مساله را به مردم اطلاع‌رسانی کرده و برای حل مسایل این حوزه نباید منتظر برگزاری جلسه بود، بلکه مشارکت همگانی لازم و ضروری است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۰۴۴۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیری جمعیت نشاط اقتصادی و اجتماعی را کاهش می‌دهد

محمد کریم خورشیدوند اظهار کرد: کنترل جمعیت از گزاره‌های جوامع بشری است و مکاتب مختلفی در این حوزه نظریه داده‌اند، به‌عنوان مثال در قوانین حمورابی داریم که افزایش جمعیت را نشان‌دهنده ترقی فرد و جامعه دانسته است و از طرفی در یونان باستان اندیشمندانی مانند ارسطو و افلاطون موازنه و توازن جمعیت را نشان‌دهنده ترقی جامعه می‌دانستند.

وی ادامه داد: در سال ۱۷۹۸ میلادی یک کشیش و اقتصاددان انگلیسی به اسم رابرت مالتوس، کتابی با عنوان اصل جمعیت داشت که در آن یک نظریه داد و شعارش این بود که افزایش جمعیت راه حلی برای پیشرفت نیست، استدلالش این بود که رشد جمعیت بالقوه به‌صورت تصاعدی است و رشد مواد غذایی و منابع به‌صورت خطی است و پیش‌بینی این بود در ۲۰۰ سال آینده، رشد جمعیت جهان حدود ۲۵۶ برابر خواهد شد و تولید غذا فقط ۹ برابر و سال‌های قحطی در پیش رو است و خیلی از انسان‌ها براثر گرسنگی و قحطی می‌میرند. طبیعی است خیلی‌ها ترجیح می‌دادند فرزندان‌شان از گرسنگی نمیرند، به همین دلیل، کاهش جمعیت و جلوگیری از رشد جمعیت را به‌عنوان یک سیاست لحاظ کردند.

او گفت: این نظریه هیچ‌گاه شکل نگرفت، نه‌تن‌ها در هیچ نقطه‌ای از جهان این اتفاق رخ نداد، بلکه این نظریه برای حیوانات نیز صدق پیدا نکرد و نه‌تن‌ها پیش‌بینی انجام‌شده درباره سال‌های قحطی اتفاق نیفتاد، بلکه تولید به‌قدری زیاد شد که حتی در سال‌هایی، مردم گندم‌های اضافه را می‌سوزاندند.

خورشیدوند بیان کرد: امروزه می‌بینیم یکی از مشکلات و چالش‌های جدی جوامع توسعه‌یافته، کاهش جمعیت جوان و پیری جمعیت است که در نتیجه موجب شده است، نشاط اقتصادی و اجتماعی آنها کاهش یابد. رونق اقتصادی به نیروی جوان وابسته است و زمانی که جوامع پیر شوند دولت‌ها و صاحبان سرمایه احساس خطر می‌کنند.

او اظهار کرد: جوان، مایه پویایی و سرزندگی جامعه می‌شود و بیشتر جهش‌های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی از دل نیرو‌های جوان جوشش پیدا می‌کند. اصولاً فلسفه ازدواج و تشکیل خانواده برای ازدیاد و بقای نسل بشری است و مطابق فلسفه آفرینش بر ازدواج تأکید شده است.

وی ادامه داد: ازدواج موجب پیوند بین نسل‌ها و تداوم نسل بشر می‌شود؛ ولی اگر سیاست‌های یک دولت بر این اصل باشد که موالید کم شود در بلندمدت جامعه با انقطاع نسل بشر مواجه می‌شود، معضلی که امروزه ما در کشور‌های غربی شاهدیم و بحران پیری جمعیت دارند.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان افزود: اجرای سیاست‌های کنترل جمعیت در کشور ما نیز پیامد‌های ناگواری داشته و آسیب‌های جدی از جنبه‌های گوناگون جسمی، روحی و روانی و اخلاقی و اجتماعی بر جامعه گذاشته است.

وی بیان کرد: اگر بخواهیم به نظام مسائل در حوزه اجتماعی اشاره کنیم، شاید ابربحران ما در این حوزه، موضوع سالخوردگی جمعیت باشد. اگر در ۲۰ سال آینده همین سیاست ادامه یابد، باعث می‌شود کمبود نیروی کار، بحران امنیت، کاهش تولید علم، خلاقیت و پیشرفت را داشته باشیم و همه اینها تبعاتی است که از کاهش جمعیت، ازدواج و بحث فرزندآوری نشأت می‌گیرد.

خورشیدوند گفت: منحنی رو به سقوط ازدواج و فرزندآوری، چالش‌های زیادی دارد. باید روی ذهنیت نسل جوان درباره پایین آمدن سن ازدواج و فرزندآوری به‌صورت جدی کار شود.

وی ادامه داد: برای اینکه سن ازدواج پایین بیاید و فرزندآوری بیشتر شود، باید کار فرهنگی انجام شود و سیاست‌های غلطی که در ذهن برخی جوانان نقش بسته است، از بین برود.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان معتقد است: بخشی مشکلات در موضوع ازدواج و جمعیت، اثر فضای مجازی، رسانه‌ها و ماهواره‌هاست و بخشی نیز اقتصادی است. جوانی که مشکل اشتغال دارد و حداقل‌ها را نمی‌تواند به‌دست آورد، شاید اعتماد به نفس لازم را ندارد که بخواهد یک زندگی مشترک را آغاز کند و موضوع فرزندآوری را حتی در ذهن خود بیاورد.

او افزود: سیاست‌های دولت باید بر مدار مشوق‌های فرزندآوری و تسهیل ازدواج باشد. اشتغال و مسکن نسبت به این دو مقدم است و اینها زنجیروار به یکدیگر پیوسته‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • کاهش نرخ بیکاری در دولت سیزدهم کاهش چشمگیر داشته است
  • پیری جمعیت نشاط اقتصادی و اجتماعی را کاهش می‌دهد
  • همایش کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی در هفشجان
  • کاهش آسیب های اجتماعی با حضور در یادواره شهدا
  • آسیب به جوانان و جامعه با ضعف دستگاه‌های فرهنگی
  • کاهش آسیب‌های اجتماعی با راه‌اندازی مراکز آموزش شهروندی
  • ضرورت شناسایی و تشکیل بانک نخبگان جهت استفاده در پست‌های مدیریتی کشور
  • امربه معروف ونهی از منکر وظیفه همه آحاد جامعه
  • رتقای سرانه مطالعه از مهم‌ترین راهکار‌های کاهش آسیب‌های اجتماعی
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی