Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-01@01:35:52 GMT

«اکومو» به زودی کار خود را آغاز می‌کند

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۰۶۶۴۷

«اکومو» به زودی کار خود را آغاز می‌کند

در آستانه شروع به کار «اتحادیه رادیو و تلویزیون های کشورهای عضو اکو» (اکومو)، سفرا و نمایندگان دیپلماتیک کشورهای پاکستان، افغانستان، ترکیه و قزاقستان در مجموعه سعادت آباد معاونت برون مرزی صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران حضور یافتندو ضمن بازدید از شبکه‌های این مجموعه، با پیمان جبلی معاون برون مرزی رسانه ملی دیدار و گفت و گو کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 این بازدید و نشست دوستانه به منظور هماهنگی بیشتر برگزاری اجلاس و افتتاحیه «اکومو» (اتحادیه رادیو تلویزیون های کشورهای عضو اکو) ترتیب داده شده بود. این اتحادیه در روزهای ۱۱ و ۱۲ آبان ماه در رامسر و با حضور مقامات علی رتبه این کشورها و رؤسای رادیو تلویزیون های کشورهای اکو اعلام موجودیت خواهد کرد.
در این دیدار، نمایندگان دیپلماتیک برخی کشورهای عضو اتحادیه در شرف تاسیس «اکومو»، با ظرفیت‌های شبکه‌های معاونت برون مرزی صداوسیما که به عنوان طراح و مجری راه اندازی این اتحادیه به نمایندگی از مجموعه رسانه ملی، دست اندرکار تاسیس «اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های کشورهای عضو اکو» (اکومو) است، آشنا شدند و نقطه نظرات خود را با معاون برون مرزی صداوسیما در میان گذاشتند.

می‌توانیم در بالاترین حد روابط مان را گسترش بدهیم

پیمان جبلی؛ معاون برون مرزی سازمان صداوسیما ضمن تشکر از سفرا و مقامات خارجی حاضر در این نشست، گفت: مجموعه برون مرزی صدا وسیما ۱۴ شبکه تلویزیونی و ۳۲ رادیو به زبان‌های مختلف و یک خبرگزاری بین‌المللی با عنوان «ایران پرس» را در زیرمجموعه خود دارد و به نظر می رسد امکاناتی که صدا و سیما برای شبکه های داخلی و برون مرزی بعد از انقلاب اسلامی طی سال‌های طولانی فراهم کرده است، سبب تعامل فرهنگی بهتر جمهوری اسلامی ایران با کشورهای دیگر شده است.

او ادامه داد: ما در پی تماس هایی که با دوستانمان در مؤسسه اکو داشتیم و بعد از پیگیری‌هایی که رایزنان فرهنگی کشورهای مختلف عضو اکو در تهران با ما داشتند، پیشنهاد تاسیس اتحادیه ای متشکل از رادیو و تلویزیون های عضو اکو را مطرح کردیم تا بتوانیم همکاری دقیق‌تر، مناسب‌تر و تنگاتنگ‌تری را بین کشورهای عضو اکو با محوریت سازمان های رادیویی و تلویزیونی داشته باشیم.

جبلی گفت: به لطف خداوند ما کشورهای عضو اکو در منطقه ای از دنیا قرار داریم که سرشار از  ثروت‌های فرهنگی، اقتصادی، تمدنی، تاریخی و اجتماعی است. ظرفیت های متنوع منطقه این ضرورت را ایجاد می‌کند که ارتباط نزدیک تری را بین ملت ها و جوامع برقرار کنیم؛ منطقه ای که بیش از ۸ میلیون کیلومتر مربع وسعت دارد و بیش از ۴۰۰میلیون نفر را در خودش جا داده است. ضمن اینکه تاریخ و ظرفیت مشترکی بین ما وجود دارد و می‌توانیم از آن استفاده بهینه کنیم.

معاون برون مرزی سازمان صداوسیما ادامه داد: کشورهای عضو اکو از یکی از بزرگ‌ترین ظرفیت‌های گردشگری دنیا بهره مندند و این ویژگی واقعا منحصر به فرد است. طبق آمار در سال ۲۰۱۷ بیش از ۶۰ میلیون گردشگر به منطقه اکو سفر کرده‌اند که ۴ و نیم درصد از کل آمار گردشگری دنیا را شامل می‌شود. ۹۶ درصد جمعیت کشورهای عضو اکو مسلمان هستند و در بسیاری از این کشورها به ویژه زبان فارسی دارای ریشه است و آشنایی با زبان فارسی وجود دارد. حتی زبان های دیگری غیر از فارسی نیز در این منطقه، چسبندگی زیادی با فارسی دارد مثل زبان اردو و... که نشان می‌دهد در واقع از نظر زبانی نیز ما هم خانواده هستیم.

او افزود: به نظر می رسد اگر ما به دنبال روابط مؤثر و مفید برای این کشورها هستیم، حتماً باید زمینه قبول افکار عمومی را در این کشورها فراهم کنیم. ما فکر می کنیم فرهنگ، تمدن و جغرافیای مشترک ما بهترین عامل پیوند بین ملت هایمان هستند و بعد از پذیرش افکار عمومی می‌توانیم روابط مان را در بالاترین حد گسترش بدهیم.
جبلی با تاکید بر اینکه رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، دکتر عبدالعلی علی عسکری مقامات سیاسی حاضر در تهران کشورهای عضو اکو را به بازدید از سایر بخش های سازمان صداوسیما نیز دعوت کرده است، گفت: همچنین امیدواریم در تاریخ های دوم و سوم نوامبر برابر با یازدهم و دوازدهم آبان ماه سال جاری نیز با شرکت فعال اعضا در اجلاس اتحادیه رادیو تلویزیون‌های کشورهای عضو اکو در رامسر، زمینه این اجلاس مایه همکاری واقعی و تاثیرگذار بین طرف های ذینفع شده و در حوزه فرهنگی، تحولات خوبی برای کلیه اعضا در پی آورد.
وی تصریح کرد: ما به عنوان معاونت برون مرزی صداوسیما متولی برگزاری اجلاس اتحادیه رادیو تلویزیون‌های کشورهای عضو اکو شدیم، اما در حقیقت میزبان اصلی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با تمام شبکه‌های داخلی و برون مرزی آن است.

پیمان جبلی با تاکید به اهمیت اجلاس اتحادیه رادیو تلویزیون های کشورهای عضو اکو در رامسر گفت: سفر به رامسر نقطه شروع فعالیت‌های تازه و جدی و مشترک بین‌ کشورهای عضو اکو خواهد بود. ما در مورد شبکه‌های خصوصی رادیو تلویزیونی در کشورهای عضو هم فکر کرده‌ایم و اگر ظرفیت‌ها فراهم باشد و رسانه‌های خصوصی تمایل داشته باشند از امکانات اتحادیه استفاده کنند، ما می توانیم زمینه های بهره برداری را فراهم کنیم. البته همه این موارد بستگی به توافق هایی چندجانبه دارد که در آینده شکل خواهد گرفت. ما برای رسیدن به این هدف بزرگ نیازمند شروع و حضور قوی در رامسر هستیم. خوشبختانه استانداری مازندران که در برگزاری این اجلاس با ما همکاری نزدیک دارد، برنامه های خیلی خوبی را برای معرفی گردشگری و تعامل در روزهای برگزاری اجلاس پیش بینی کرده است و نمایشگاه های متعددی نیز در حاشیه اجلاس برگزار می شود.

نیازمند ارتباط بیشتر میان رسانه های ایرانی و پاکستانی هستیم

رفعت مسعود، سفیر پاکستان در ایران ضمن استقبال از برگزاری اجلاس رادیو و تلویزیون های کشورهای عضو اکو در رامسر عنوان کرد: این نشست از اهمیت بالایی برای کشورهای عضو اکو در زمینه های مختلف برخوردار است؛ بویژه در بحث رسانه و تشکیل یک اتحادیه رسانه‌ای توسط کشورها عضو که می تواند مورد توجه قرار گیرد. ما می‌توانیم با بهره‌گیری از ظرفیت رسانه ها، ارزش های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کشورهای خود را ترویج دهیم و همبستگی بیشتر کشورهای منطقه را به ارمغان آوریم.

نعمت الله امامزده، سفیر تاجیکستان در تهران نیز در این دیدار با ابراز خوشحالی از حضور در مجموعه سعادت آباد معاونت برون مرزی رسانه ملی و بازدید از بخش های مختلف شبکه های این مجموعه عنوان کرد: تا جایی که می‌دانم چندین سال است صداوسیما در تاجیکستان حضور دارد اما به نظرم ما نیازمند ارتباط بیشتر میان رسانه های ایرانی و تاجیکی هستیم که می بایست در آینده و از طریق نشست‌هایی همچون اجلاس رادیو و تلویزیون‌های کشورهای عضو اکو تقویت شود.

اجلاس هماهنگی و مراسم افتتاحیه «اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های کشورهای عضو اکو» با پیشنهاد، طراحی و برنامه ریزی و اجرای معاونت برون مرزی صداوسیما به نمایندگی از مجموعه رسانه ملی، روزهای دهم و یازدهم آبان ماه، با مشارکت فعال استانداری مازندران و با حضور سفرای کشورهای اکو در ایران، مقامات بلندپایه میهمان از این کشورها و بالاترین سطوح مقامات رسانه ای و روسای رادیو و تلویزیون های این کشورها، همچنین مقامات عالی رتبه ایرانی و مدیران ارشد رسانه ملی در رامسر برگزار خواهد شد.

ریاست این اجلاس را دکتر علی عسکری رئیس سازمان صداوسیمای ج.ا.ا. به عهده خواهد داشت.ایده پردازی و طراحی و پیگیری تشکیل این اتحادیه در خبرگزاری تصویری بین المللی «ایران پرس» در معاونت برون مرزی رسانه ملی دنبال می شود.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کشورهای عضو اکو معاونت برون مرزی سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۰۶۶۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویرنگاری نرم از مداخله‌گرایی آمریکا

ساده انگاری مداخله‌گرایی غرب و در راس آن آمریکا در نظام بین الملل، یکی از دستورالعمل‌هایی است که از سوی جریان‌های رسمی و پنهان قدرت در واشنگتن و اتحادیه اروپا دنبال می‌شود. - اخبار سیاسی -

گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم- خبرگزاری فرانسه در تازه‌ترین گزارش خود، سفر آنتونی بلینکن وزیر امورخارجه آمریکا به ریاض را به مثابه سفری در راستای ایجاد قدرت بازدارندگی منطقه‌ای و جلوگیری از وقوع تهدیدات مستمر در غرب آسیا دانسته است.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، اخیراً خواستار  استقرار دفاع «یکپارچه» از کشورهای عربی خلیج فارس در برابر جمهوری اسلامی ایران شده  و آن را معطوف به واکنش قاطعانه و غیرتمندانه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در قبال تجاوز صهیونیستها به حریم دیپلماتیک ایران در دمشق صورت داده است.

نکته دیگر اینکه بلینکن از کشورهای عربی منطقه خواسته است تا دراین خصوص، هم افزایی با رژیم اشغالگر قدس را نیز در دستورکار قرار داده و به روند رسمیت بخشی به رژیم قاتل و کودک کش صهیونیستی سرعت ببخشند.

بدیهی است که جمهوری اسلامی ایران توان بازدارندگی خود را به رخ همه بازیگرانی کشیده که در پازل دشمنان امنیت منطقه بازی می کنند.با این حال در انعکاس سفر بلینکن به ریاض و متعاقبا امان ( پایتخت اردن) سوالاتی وجود دارد که نه تنها خبرگزاری فرانسه، بلکه دیگر رسانه های غربی نیز نسبت به پاسخ‌دهی به آنها عاجز هستند:

-کلیت حضور یک مقام از آن سوی اقیانوس آرام برای تعیین تکلیف در خصوص امنیت منطقه غرب آسیا چه منطقی به لحاظ حقوقی، راهبردی و عقلانی دارد؟

- آمریکا به عنوان اصلی‌ترین حامی رژیم کودک کش و جعلی صهیونستی، چه نقشی در خلق بحرانهای مزمن منطقه‌ای و تعمیم آن به سرتاسر حوزه جغرافیایی جهان اسلام ایفا نموده است؟

- قرائت آمریکا از مفهوم بازدارندگی، تا چه اندازه ای با ایجاد ثبات و امنیت در نظام بین الملل قرابت دارد و حضور آمریکا در مناطق مخالف جهان چگونه منجر به خلق گره های کور راهبردی در آن حوزه های جغرافیایی شده است؟

- ترس از عملیات موفقیت آمیز وعده صادق و شکست سنگین مشترک رژیم اشغالگر قدس و آمریکا در این آوردگاه، چه تاثیری بر تشدید سردرگمی استراتژیک و تاکتیکی غرب در منطقه غرب آسیا داشته است؟

بهتراست خبرگزاری فرانسه به جای قهرمان سازی از قاتلی به نام بلینکن که دولت متبوعش از یک سو مقابل هرگونه توقف نسل کشی در غزه ایستاده و از سوی دیگر به سرکوب وقیحانه دانشجویان منتقد جنایات صهیونیستها در دانشگاههای آمریکا می پردازد، پاسخگوی سوالات شفاف فوق باشد.

بدیهی است که یکی از مهمترین کارویژه‌ها و وظایف رسانه‌های غربی، جلوگیری از طرح این پرسشهای هدفمند، آن هم به واسطه تهیه و تنظیم گزارشهایی تکراری و نخ نما (مانند گزارش اخر خبرگزاری فرانسه) است.

ساده انگاری مداخله‌گرایی غرب و در راس آن آمریکا در نظام بین الملل، یکی از دستورالعمل‌هایی است که از سوی جریان‌های رسمی و پنهان قدرت در واشنگتن و اتحادیه اروپا دنبال می‌شود.

این در حالیست که جنگ غزه و تحولات آن، این استراتژی خطرناک را بیش از پیش در معرض دید و قضاوت افکار عمومی دنیا قرار داه است.بخش اعظمی از خیزشهای عمیق صورت گرفته در کشورهای غربی علیه حکمرانان آنها، ناظر بر همین حقیقت مطلق است.حقیقی که احتمالا رسانه های غربی دیگر فرصت چندانی برای درک آن نداشته باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تصویرنگاری نرم از مداخله‌گرایی آمریکا
  • تراژدی جدید برای پناهندگان در نزدیکی جزایر قناری اسپانیا
  • کسب یک هزار و ۳۰۰ مدال کشوری و ۴۰ مدال برون مرزی توسط ورزشکاران قمی
  • تولید بنزین از متانول به زودی آغاز می شود
  • وزیر نفت: تولید بنزین از متانول به زودی آغاز می شود
  • مقابله اتحادیه اروپا با بحران مهاجران با ابزار اخراج
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • بورل: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • روسیه: با اعمال تحریم‌های احتمالی اروپا گاز گران‌تر می‌شود
  • فرهنگ خیر و احسان ایرانی در حوزه برون‌مرزی ترویج می‌شود