Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، یکی از مقامات ارشد وزارت خارجه آمریکا به روزنامه «واشنگتن‌پست» گفت که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در تماس تلفنی روز یکشنبه با «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه ضمن مطرح کردن درخواست عدم حمله به شمال شرقی سوریه، پیشنهاد از سرگیری فروش جنگنده‌های «اف-۳۵» را ارائه داده است.

این مقام ارشد آمریکایی گفت که ترامپ «بسته واقعاً خوبی» را علاوه بر دیگر امتیازات و دیدار ریاست‌جمهوری ترکیه از آمریکا به اردوغان پیشنهاد داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق این گزارش، رئیس‌جمهور ترکیه همچنان در صدد است تا در ماه نوامبر (ما آینده میلادی) با سفر به واشنگتن، در کاخ سفید حضور یابد.

بعد از آنکه اردوغان روز یکشنبه از حمله قریب‌الوقوع ارتش ترکیه به کردهای شمال سوریه خبر داد، ترامپ ضمن اعلام عدم مشارکت واشنگتن در هرگونه اقدام نظامی در سوریه، نظامیان خود را از این منطقه خارج کرد که برخی از تحلیلگران، این اقدام را چراغ سبز آمریکا برای آغاز عملیات نظامی ترکیه در سوریه تلقی کردند.

وبگاه آمریکایی «بیزنس اینسایدر» در واکنش به پیشنهاد اخیر ترامپ به اردوغان نوشت که این پیشنهاد در تناقض با سیاست‌های پیشین آمریکا است که تأکید داشت ترکیه را به دلیل خرید سامانه‌های روسی «اس-۴۰۰» در پروژه اف-۳۵ وارد نمی‌کند.

کاخ سفید در ماه ژوئیه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «اف-۳۵ با برنامه جمع‌آوری اطلاعاتی روسیه (اس-۴۰۰) که برای پی بردن به قابلیت‌های پیشرفته مورد استفاده قرار خواهد گرفت، همخوانی ندارد».

این بیانیه افزود: «ترکیه برای مدت ۶۵ سال، یک شریک قدیمی و مورد اعتماد و همپیمان ناتو بوده است اما پذیرش اس-۴۰۰، تعهدات تمامی همپیمانان ناتو در قبال یکدیگر در خصوص دوری کردن از سامانه‌های روسی را تضعیف می‌کند و تأثیرات زیان‌آوری بر قابلیت همکاری ترکیه با ائتلاف (ناتو) دارد».

با اینحال، ترکیه بدون توجه به تهدیدات آمریکا، محموله‌های اس-۴۰۰ روسیه را دریافت کرد و قرار است به زودی اولین سامانه اس-۴۰۰ را فعال کند.

ترکیه که بیش از ۹۰۰ قطعه برای اف-۳۵ تولید کرده است، از این پروژه آمریکایی خارج شد و آنطور که «ماریلین هیوسان» مدیر شرکت «لاکهید مارتین» اعلام کرده، قرار است تا مارس ۲۰۲۰، تولیدکنندگان آمریکایی جایگزین آن شوند.

از طرف دیگر، آمریکا همچنین به دلیل اقدام ترکیه در خرید سامانه‌های اس-۴۰۰، از پیشنهاد قرارداد ۳.۵ میلیارد دلاری سامانه موشکی پاتریوت به این کشور صرفنظر کرد.

مقامات ترکیه ضمن اعتراض به این اقدامات آمریکا اعلام کردند که این «اشتباهی است که زخم‌های خوب نشدنی برجای خواهد گذاشت».

با اینحال، علیرغم هشدارهای کنگره، ترامپ با ترکیه همدردی کرد و در خصوص از سرگیری تحویل اف-۳۵ به ترکیه علامت داد.

ترامپ در ماه ژوئیه در جمع خبرنگاران در این خصوص گفته بود: «شرایط بسیار سختی است که آنها (ترکیه) در آن قرار گرفته‌اند و شرایط سختی است که ما در آمریکا در آن قرار گرفته‌ایم. ببینیم چه می‌شود اما واقعاً منصفانه نیست به این دلیل که به واسطه این حقیقت که شما یک موشک روس خریدید، ما اجازه فروش میلیاردها دلار هواپیما به شما را نداریم. موقعیت منصفانه‌ای نیست».

علیرغم آنکه ظاهراً ترامپ پیشنهاد از سرگیری پروژه «اف-۳۵» را به اردوغان پیشنهاد داده است، روز گذشته، رئیس‌جمهور ترکیه از آغاز عملیات نظامی جدید این کشور در شمال سوریه خبر داد.

وی اسم رمز این عملیات را «چشمه صلح» عنوان کرد و مدعی شد که مأموریت نیروهای مسلح ترکیه  «ممانعت از ایجاد گذرگاه تروریستی در طول مرزهای جنوبی» است.

وزارت دفاع ترکیه نیز با صدور بیانیه‌‌ای بامداد پنجشنبه (۱۸ مهرماه) مدعی شد ۱۸۱ موضع را در شمال سوریه مورد حمله قرار داده است که  آمار اولیه تلفات، از زخمی و کشته شدن ۲۸ غیر نظامی حکایت دارد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۱۲۳۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه‌های تروریستی در شمال سوریه

ناتوانی بیش از یکصد گروه شبه نظامی مسلح و مورد حمایت ترکیه در برقراری امنیت در مناطق شمالی حلب و ادلب سبب شده تا علاوه بر موج انفجارها و درگیری های داخلی میان فرماندهان این گروه ها، نارضایتی های مردمی اهالی این مناطق علیه گروه های مزبور قوت بگیرد.

    

به اشتراک بگذارید: https://tn.ai/3077212 درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار ؛ جدیدترین اخبار لحظه به لحظه امروز پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS تلگرام اینستاگرام توییتر   آپارات   سروش   آی‌گپ   گپ   بله   روبیکا   ایتا
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

دیگر خبرها

  • اردوغان از دست دادن با مارک روته اجتناب کرد؟ + فیلم | وقتی دست آقای سیاستمدار روی هوا ماند!
  • اردوغان از دست دادن با مارک روته اجتناب کرد+ فیلم
  • سودای هلند برای ریاست بر ناتو و نقش ترکیه
  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟
  • احمد داود اوغلو با هنیه دیدار کرد
  • رسانه عبری: باکو میانجی بالقوه تل‌آویو و آنکارا است
  • مقامات سیاسی ترکیه و دردسر خودروهای لوکس
  • گفتگوی وزرای خارجه آمریکا و ترکیه درباره آتش‌بس غزه
  • ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه‌های تروریستی در شمال سوریه
  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت