Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه عبور تعداد زائران ایرانی اربعین از مرز سه میلیون نفر پیش بینی می شود، گفت: برخلاف خواسته دشمنان اربعین به جریانی بدل شده که در همسایگی توام با محبت دوستداران اهل بیت (ع) نقش موثری ایفا می‌کند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «سید عباس صالحی» شامگاه (چهارشنبه ۱۷ مهرماه) در دیدار با تولیت حرم مطهر احمدی و محمدی، این آستان مقدس را چشم و چراغ و نقطه عطفی در تاریخ ایران، تشیع در کشور دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی همچنین با اشاره به درپیش بودن آیین اربعین ابراز داشت: اربعین به عنوان یک اتفاق بزرگ که با  غربت و مظلومیت آغاز شد  در امتداد واقعه عاشورا و اسارت اهل بیت (ع) است؛ از همین رو واجد غربت و مظلومیتی است.

صالحی خاطرنشان کرد: این واقعه امروز شور و شوق دهها میلیون نفر را برمی‌انگیزاند و میلیاردها انسان را به آن حماسه متوجه می‌کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه کسی گمان نمی‌برد که اربعین در طول زمان به نقطه عطفی تبدیل شود، اظهار کرد: آیین اربعین برای نشان دادن مظلومیت سید الشهدا(ع) و نقطه اقتدار دوران اهل بیت است.

صالحی بیان داشت: مردم ایران در این مسیر گام به گام قدم برداشتند و در نخستین دوره در سال ۱۳۹۰، تنها  ۵۰ هزار نفر از ایران در این مراسم شرکت کردند؛ اما امسال و پس از گذشت هشت سال بیش از دو میلیون و ۴۰۰هزار نفر ثبت‌نام کرده‌اند و پیش‌بینی می‌شود این تعداد تا فرصت باقیمانده از سه میلیون نفر بگذرد.

وی همچنین مراسم اربعین را در ایجاد ارتباط بین دو ملت ایران و عراق موثر دانست.

صالحی در بخش دیگری از سخنان خود  با اشاره به حوزه حج و زیارت گفت:  در این سالها آیین حج نیز با عزت و اقتدار و کرامت برگزار شد.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۲۳ هزار کانون فرهنگی و هنری مساجد نیز در حوزه‌های مختلف با دو میلیون ۴۰۰ هزار عضو در سراسر کشور در ایام فراغت و در طول سال فعالیت می‌کنند، از تصویب اساسنامه کانونهای فرهنگی مساجد سخن گفت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: بدین ترتیب این کانون‌ها شبکه‌ای  وسیع یافتند که مناطق مختلف ایران را در بر میگیرد و استقرار و فعالیت‌های آنها  توسعه شایان توجهی یافته است.

صالحی همچنین با اشاره به تلاش‌های سازمان اوقاف و امور خیریه، از وقف باعنوان پشتوانه حوزه دین و فرهنگ یاد کرد.

صالحی بیان کرد: هم در سابقه تاریخی و تمدنی خود  و هم در کشورهای دیگر، وقف از ارکان مهم‌ توسعه فرهنگی و دینی و علمی به شمار می‌رود و این قدرت را دارد اینگونه اقدامات را توسعه بخشد.

وی گفت: وقف بنیان فرهنگ، بنیان حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها را پشتیبانی کند و حرکت‌های چند دهه اخیر نشان می‌دهد ظرفیت قابل توجهی از مدارس و موسسات آموزشی از طریق وقف در خدمت جامعه در آمده‌اند.

وی در این خصوص به توسعه مدارس وقفی پس از زلزله کرمانشاه و سیل اشاره کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وقف را ضامن سامان‌دهی سرمایه‌های اجتماعی دانست.

صالحی همچنین در حوزه‌های کلان فرهنگی به رویدادهای مختلفی اشاره کرد که با رویکردهای دینی و اخلاقی درحال انجام است.

وی همچنین به وجود ظرفیت‌های قابل اتکا در شورای فرهنگ عمومی کشور و نیز استان‌ها اشاره کرد و ابراز امیدواری کرد  دستگاه‌های مختلف فرهنگی از این طریق در کنار هم با تعامل روندی توسعه گرایانه را دنبال کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از بازخوانی آیین نامه شوراهای فرهنگ عمومی  نیز یاد کرد و بیان داشت: این اتفاق به‌منظور بهره‌مندی بیشتر از ظرفیت‌های فرهنگی کشور در حال انجام است؛ افزون بر این سند مهندسی فرهنگی نیز برای همگرایی بیشتر در مسیر راهبردهای اقدامی مورد نظر همین نکته است.

وی در ادامه از برنامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تقویت ارتباطات با تولیت های معظم آستان‌های مقدس سخن گفت. 

 

تمجید تلاش‌های دولت در اعزام زائران اربعین 

تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی نیز در این دیدار عنوان کرد: زمینه‌ای بسیار مساعد و ظرفیتی گسترده در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود دارد.

آیت‌الله سید علی‌اصغر دستغیب با اشاره به سفارش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه اعتاب مقدسه باید قطب فرهنگی باشند، گفت: حرکت مردم با موج عظیم اربعین نشان از این دارد که می‌توان به نحو احسن در جهت توسعه فرهنگ دینی گام برداشت.

تولیت آستان مقدس شاهچراغ (ع) ادامه داد: دولت انصافاً برای ساماندهی زیارت اربعین موثر و مفید عمل کرده است.
نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری در ادامه با اشاره به تلاش‌ها برای توسعه حرم شاهچراغ (ع) گفت: دو وزارتخانه راه و شهرسازی و فرهنگ و ارشاد اسلامی در توسعه فعالیت‌های حرم مطهر نقشی ویژه دارند.

وی افزود: وزارت راه و شهرسازی با توسعه فیزیکی حرم و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با هدف توسعه فرهنگ دینی و نقشی به این قطب مذهبی یاری می‌رساند.

صالحی بیان داشت: اخیرا پیشنهاد ایجاد بنیاد فرهنگی دینی احمد بن موسی (ع) را ارائه داده ایم که  اقدام بسیار اقدام موثری در حوزه فرهنگی به شمار می‌رود و آماده هر نوع همکاری با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

آیت‌الله دستغیب عنوان کرد: اینکه هماهنگی و همراهی کامل بین نهادهای فرهنگی جمهوری اسلامی باشد برای ما بشارت است و امری باارزش به شمار می‌رود.

در پایان این دیدار، تولیت آستان مقدس انگشتری با نگین حضرت شاهچراغ (ع) به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تقدیم کرد.

پایان پیام/523

منبع: شبستان

کلیدواژه: اربعین حسینی مسجد اربعین پیاده روی اربعین کانون های فرهنگی هنری مساجد اصفهان زائران اربعین حسینی شیراز مجلس کانون های مساجد صالحی شیراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۱۵۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشنهاد استاندار خوز‌ستان برای صدور گذرنامه اتباع ‌در اربعین

استاندار خوزستان با اشاره به مشکلات رخ داده سال گذشته در زمینه صدور گذرنامه اتباع خارجی در دهلاویه گفت: گذرنامه در استان مبدا که اتباع خارجی مقیم هستند صادر شود تا شاهد بروز ازدحام جمعیت در چذابه نباشیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، علی‌اکبر حسینی محراب استاندار خوزستان در نشست ستاد اربعین حسینی اظهار داشت: امروز کمیته‌های ذیل ستاد اربعین به تشریح گزارش کارهای صورت گرفته پرداختند؛ خوشبختانه اقدامات خوبی صورت گرفته و امیدواریم انجام تمهیدات لازم به همین منوال تداوم داشته باشد.

وی افزود: مباحث اصلی در جلسه امروز در رابطه با حمل و نقل بود با این هدف که زائران بتوانند با سهولت تردد کنند. در بخش راه‌آهن نیاز است در مسیر خرمشهر تا شلمچه ریل باس فراهم شود. همچنین از خرمشهر تا اهواز در زمینه حمل و نقل شرایط باید بهتر شود.

حسینی‌محراب ادامه داد: یکی از پروژه‌های اصلی استان چهار بانده کردن پنجاه کیلومتر از جاده اهواز به خرمشهر است. خوشبختانه بودجه‌های اولیه برای آن در نظر گرفته شده است و طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته بناست امسال به میزان ده کیلومتر از هر دو سوی جاده (جمعا 20 کیلومتر) تعریض و آسفالت شود.

استاندار خوزستان افزود: پیمانکار آن هم در حال حاضر مشغول به کار است اگر چه در سالهای گذشته روند کار با کندی همراه بوده است امیدواریم این مسیر که از شاهراه‌های اصلی ما در اربعین است توسط مسئولان وزارت راه به عنوان یک پروژه ملی با جدیت دنبال شود.

رییس ستاد اربعین حسینی خوزستان ادامه داد: در مسیر طریق الحسین که در واقع جاده اهواز تا چذابه است دو تا سه موضوع باقیمانده است. یک مورد پل حمیدیه است که پیمانکار در حال ساخت آن است. البته این پل برای استفاده زائران به امسال نخواهد رسید. اما امیدواریم کار ساخت آن به سرعت انجام شود.

حسینی محراب افزود: موضوع دیگر پل کمربندی سوسنگرد است که به رفع ترافیک کمک شایانی میکند که در دست پیگیری است. مسأله سوم نیز پل سابله است که ساخته شده است اما جاده منتهی به دو سوی پل باید آسفالت شود که در اربعین مورد استفاده قرار بگیرد.

استاندار خوزستان خاطرنشان کرد: بحث حمل و نقل زائران از مبادی ورودی به استان بسیار حائز اهمیت است که دنبال این هستیم که با تامین اتوبوس، هواپیما و قطار به میزان لازم امکانات مناسبی در اختیار زائران قرار گیرد همچنین بناست برای آن دسته از افرادی که با وسایل شخصی مراجعه می‌کنند چهل هکتار زمین به پارکینگ شلمچه الحاق شود و امیدواریم تسهیلات خوبی همچون سال گذشته برای پارکینگ ها تدارک دیده شود.

حسینی‌محراب گفت: حدود هزار موکب در استان و تعدادی نیز در آن سوی مرز به زائران خدمت رسانی میکنند که از فضل و کرامت این عزیزان صمیمانه قدردانی می‌کنیم و انشاالله با کمترین موانع مستقر شوند و بتوانند به زائران خدمت‌رسانی کنند.

استاندار خوزستان اظهار داشت: مباحث مربوط به آب شرب و ذخیره آن در مخازن شلمچه و چذابه مطرح شد. مخزن آب شرب در چذابه حدود 80 درصد پیشرفت داشته و امیدواریم با کمک سازمان مدیریت و برنامه ریزی در اسرع وقت به بهره‌برداری برسد و چذابه آب پایداری داشته باشد. در شلمچه خوشبختانه مسئله آب شرب پایدار حل شده است.

رئیس ستاد اربعین حسینی خوزستان ادامه داد: در زمینه اتباع خارجی مرز چذابه مشخص شده ‌و در تلاش هستیم مشکلاتی که سال گذشته در زمینه صدور گذرنامه اتباع خارجی در دهلاویه و پادگان ثامن الائمه (ع) رخ داد رفع شود به این صورت که گذرنامه در استان مبدا که اتباع خارجی مقیم است صادر شود تا شاهد بروز ازدحام در چذابه نباشیم.

استاندار خوزستان عنوان کرد: مدیران و دست‌اندرکاران در بخش امنیت، حمل و نقل، بهداشت و درمان، اورژانس و هلال احمر کارهای خوبی انجام داده‌اند از جمله اینکه بیمارستان‌ها و درمانگاه‌های خوبی در مسیر و در دو پایانه مرزی مستقر کردند و امیدواریم با کمکی که ارتش، سپاه و نیروهای مسلح دارند بتوانیم به بهترین شکل این رویداد بزرگ را اجرا کنیم.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • زائران ایرانی آماده حج تمتع شدند + تصاویر
  • وزیر فرهنگ درگذشت یکی از بزرگان موسیقی کشور را تسلیت گفت
  • سینه‌ این هنرمند لبریز از اشعار و عرفان بود
  • پیام تسلیت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پی درگذشت حاج عیسی قلی‌پور
  • برای هنرمندی که سینه‌اش لبریز از زلالی مذهب و عشق بود
  • پیام تسلیت وزیر فرهنگ در پی درگذشت عیسی بخشی از بزرگان موسیقی
  • انتقاد از فروش لباس‌های غیرمأنوس با فرهنگ ایرانی در بازار
  • مردمی شدن فرهنگ در اولویت کار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است
  • تعامل هنرمندان استان یزد با شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر
  • پیشنهاد استاندار خوز‌ستان برای صدور گذرنامه اتباع ‌در اربعین