Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@01:15:44 GMT

نمودارهای قیمت در سرازیری

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۲۷۵۹۸

نمودارهای قیمت در سرازیری

 در هر حال، هم اینک که حدود یک سال از نقطه اوج نرخ ارز در سال 97 می گذرد، شدت رشد قیمت در بازارها تقلیل یافته است و نرخ کالاها ولو در ارتفاع بالا، به ثبات بیشتر نزدیک می شود.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از خراسان، در این میان، کالاهای خوراکی که سهم 27 درصدی از سبد هزینه خانوارها را تشکیل می دهند، چند ماهی است با تورم ماهانه منفی مواجه شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در کالاهای غیر خوراکی با سهم 73 درصد از سبد هزینه خانوارها، این روند همچنان مثبت، باقی مانده است و همین موضوع به بودجه خانوارهای قشر متوسط و پایین  فشار می آورد. با این اوصاف، در گزارش حاضر، وضعیت قیمت در بازار کالاها در شش ماهه نخست امسال را بررسی خواهیم کرد و نیم نگاهی به آینده نیز خواهیم داشت. به نظر می رسد با توجه به ثبات نسبی نرخ ارز و نیز شرایط سیاسی، زین پس سیاست های رفاهی دولت به جای تحولات تورمی، نقش موثری در بهبود معیشت خانواده ها خواهد داشت.

رشد ۶ ماهه قیمت خوراکی های منتخب در مناطق شهری

فراز و فرود قیمت مواد خوراکی در هر گروه به دلایل مختلف اتفاق می افتد. در این رابطه می توان به نکات زیر برای برخی اقلام اصلی اشاره کرد:

درباره برنج ایرانی، اگر چه گفته می شود مصادف شدن شهریور با بازه زمانی ممنوعیت واردات، فرارسیدن ایام محرم و افزایش مصرف این محصول برای نذورات از عوامل گرانی نرخ است، اما برخی دیگر از گزارش ها و شواهد، از ضعف های جدی درسازوکار توزیع این محصول در سطح بازار حکایت دارند. به طوری که اظهارات برخی فعالان کشاورزی گویای این است که قیمت برنج ایرانی در بازار نباید از 20 هزار تومان بیشتر باشد!   در مورد گوشت گوسفند، پس از رشد سریع این محصول در سال گذشته، به نظر می رسد روند صعودی قیمت آن هم اینک کند شده است. به خصوص این که اخبار مثبتی از روند رو به رشد تولیدات دامی و ظرفیت کاهش قیمت به گوش می رسد. نرخ مرغ و تخم مرغ نیز در ماه های اخیر روند نزولی به خود گرفته است. طبق اظهارنظر کارشناسان، بی اعتمادی بازارهای صادراتی به استمرار صادرات جوجه یک روزه و تخم مرغ، از دلایل افت صادرات و افزایش عرضه این محصولات است. نرخ شکر پس از یک دوره رشد در ماه های گذشته، مجدد روند نزولی پیدا کرده است. با این حال، گزارش ها از کمبود تولید و عرضه در این بخش حکایت دارد که ظرفیت رشد قیمت را برای این محصول مثبت نگه می دارد.

روند شاخص قیمت ها نشان می دهد که پس از اوج گیری این شاخص در مهر سال گذشته، روند ماهانه آن با کاهش همراه بوده است. این موضوع خود را در تورم نقطه به نقطه و نیز متوسط رشد 12 ماهه قیمت ها (نرخ تورم) نیز نشان می دهد. به طوری که از اردیبهشت، تورم نقطه به نقطه (رشد شاخص قیمت در هر ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل)، از حدود 1/52 درصد به 35 درصد در شهریور کاهش یافته است. به تناظر، نرخ تورم (متوسط رشد 12 ماهه قیمت ها) نیز در شهریور به اوج خود رسیده است و پیش بینی می شود در ماه های آینده کاهش یابد. در مجموع و با توجه به ثبات نرخ ارز، به نظر می رسد هم اینک عامل اصلی فشار به بودجه خانوار در ماه های گذشته یعنی تورم، در حال تقلیل بوده است و در این شرایط، نقش دولت در اتخاذ سیاست های حمایتی جبرانی از قشرهای متوسط و ضعیف پررنگ تر خواهد شد.

بر خلاف کالاهای خوراکی، قیمت کالاهای غیر خوراکی در تمام ماه ها در شش ماه نخست سال 98، رشد مثبت ماهانه داشته است. در این مدت، بیشترین رشد قیمت را لوازم خانگی با رشد بیش از 16 درصد به خود اختصاص داده و آموزش و حمل و نقل نیز گروه هایی بوده اند که با کمترین رشد قیمت مواجه شده اند.  

در کل قیمت کالاهای غیر خوراکی نسبت به فروردین امسال، 31/12 درصد و نسبت به شهریور 97، حدود 31 درصد افزایش را نشان می دهد.

مسکن یکی از کالاهای غیر خوراکی است که بیشترین سهم از بودجه خانوار را به خود اختصاص می دهد. در این باره با فرض تداوم شرایط فعلی، و همزمان با رکود معاملاتی پیش بینی می شود سرعت رشد قیمت این کالا بیش از پیش کم شود.

از آن جا که نرخ ارز تاثیر محسوسی بر بازار این کالاها دارد، به نظر می رسد با کاهش نوسانات و نیز افت نرخ ارز، بازار این کالاها به ثبات نسبی قیمتی خود باز گردد. البته همه این موارد منوط به تداوم روندهای تولید و ورود مواد اولیه صنایع به کشور نیز هست.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: نقدینگی نرخ تورم قیمت کالا کالای اساسی معیشت خانوار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۲۷۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر احتمال مذاکرات هسته ای،قیمت دلار را در بازار تهران ریخت

به گزارش خبرآنلاین ، دنیای اقتصاد نوشت: تحلیلگران ۳عامل مختلف سیاسی-اقتصادی را به‌عنوان محرک‌های کاهشی نرخ ارز مطرح می‌کنند.

نخست کاهش سطح ریسک‌های سیاسی، دوم وجود احتمالاتی مبنی بر شروع مذاکرات هسته‌ای و سوم اخبار مثبت درآمدهای نفتی.

نرخ دلار آزاد در حال ادامه دادن به روند کاهشی خود است. تحلیلگران 3 عامل مختلف را برای توجیه این روند کاهشی ارائه می‌دهند. خروج ریسک‌های غیراقتصادی از بازار، خبرهای جسته‌وگریخته مبنی بر مذاکرات هسته‌ای و آمار خوب صادرات نفتی این عوامل را تشکیل می‌دهند. دلار در بازار دیروز به مرز کانال‌های 61 و 62هزار تومانی رسید. روند کاهشی بازار ارز تشدید شد.

دلار در بازار روز گذشته از کانال 63 خارج شد و سطوح قیمتی کانال 62 را نیز پشت سر گذاشت. بسیاری از تحلیلگران ارزی روند نرخ دلار در سال جدید را با مدت مشابه سال گذشته مقایسه می‌کنند.

در بازار ماه‌های ابتدایی سال گذشته نیز قیمت شاخص‌های ارزی پس از یک دوره نوسانات افزایشی دچار افت شد و پس از آن به ثبات رسید. به‌طور مثال نوسانات افزایشی و کاهشی دلار در سال گذشته تا روزهای ابتدایی تابستان به طول انجامید و پس از آن قیمت اسکناس آمریکایی زیر سقف 50 هزار تومانی به ثبات نسبی رسید.

علل آغاز روند افزایشی در سال جدید عمدتا به سیگنال‌های منفی و ریسک‌های سیاسی باز می‌گردد. این موارد با تشدید انتظارات تورمی سبب ایجاد تقاضای کاذب در بازار شد و قیمت‌ها را افزایش داد. اما تحلیلگران فشار کاهشی روزهای اخیر بازار را متشکل از 3 نیرو می‌دانند. نیروی نخست؛ کاهش سطح ریسک‌ها و سیگنال‌های منفی مذکور است. پس از اتمام درگیری‌های منطقه‌ای و کمرنگ شدن احتمال گسترش این درگیری‌ها هیجانات موجود در بازار نیز تخلیه و زمینه افت نرخ در بازار سکه و ارز فراهم شد. عامل دومی که تحلیلگران از آن به عنوان نیروی کاهشی یاد می‌کنند سیگنال‌های مثبت، اما غیررسمی در رابطه با مذاکرات هسته‌ای است و آخرین عامل که برخی آن را به‌واسطه اثرگذاری برطرف عرضه مهم‌ترین عامل می‌دانند، مساله افزایش درآمدهای نفتی است که هم رسانه‌های خارجی و هم برخی از مقامات رسمی از آن خبر می‌دهند. بازار ارز تهران در روز گذشته با توجه به موارد ذکر شده افت قیمت‌های نسبتا شدیدی را تجربه کرد. هر برگ دلار آزاد در بازار روز گذشته با افت هزار و 450 تومانی خود در رقم 62 هزار تومان به فروش رسید. البته گفتنی است که نرخ ارز مذکور در بازار فردایی عصر دیروز وارد کانال 61 هزار تومانی شد. یورو و پوند نیز در بازار دیروز به ترتیب هزار و 500 و هزار و 620 تومان کاهش یافتند. 23302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900409

دیگر خبرها

  • ادامه روند کاهشی قیمت دلار در بازار
  • ریزش قیمت دلار تا ۵۸ هزار تومان!
  • تشدید روند کاهشی نرخ‌ها در بازار/ دلار بدون خریدار؛ سکه به ۴۰ میلیون تومان رسید
  • بازگشت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان
  • خبر احتمال مذاکرات هسته ای،قیمت دلار را در بازار تهران ریخت
  • قیمت روغن خوراکی در بازار امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت
  • شوک شدید به بازار طلا / زیان سکه‌بازان سنگین شد
  • پیاز این‌گونه ۱۵۹۸ درصد گران شد/ تغییر ۱۵۴۰ درصدی قیمت گوشت در ۷ سال گذشته
  • قیمت پیاز ، اولین شوک بازار در سال ۱۴۰۳