Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ویروس پاپیلوم انسانی یا HPV، ویروسی است که بیشتر در زمان آمیزش جنسی و از طریق تماس مستقیم بین پوست افراد انتقال می‌یابد.

 میترا بهمن پور متخصص و جراح زنان با عنوان این مطلب که بیش از ۱۰۰ نوع مختلف از ویروس HPV وجود دارد، گفت: بیشتر مردان و زنانی که دچار این عفونت هستند از این موضوع اطلاعی ندارند، زیرا در بدن آن‌ها علائم یا مشکلات بهداشتی ایجاد نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در برخی از موارد، انواع خاصی از HPV می‌تواند در قسمت‌های مختلف بدن باعث ایجاد توده غیرطبیعی و غیر سرطانی بر روی پوست شود.

وی افزود: Hpv‌های پرخطر حاصل ۹۰ درصد ضایعات بدخیم دهانه رحم هستند. این ویروس‌ها سه نوع پرخطر، با خطر متوسط و کم خطر هستند و انواع پر خطر توانایی دارند که تغییرات بدخیم در سلول‌هایی که واردشان می‌شوند، ایجاد کنند.

بهمن پور با اشاره به اینکه بیش از ۱۲۰ نوع ویروس hpv وجود دارد که ۳۰ نوع آن می‌توانند دستگاه تناسلی تحتانی خانم‌ها و آقایان و مقعد را درگیر کنند، گفت: این ویروس خصوصیت حمله به بافت‌های پوشش بدن و تمایل به تهاجم به نقاطی از جمله پوست ابتدای دستگاه تنفسی و حلق و حنجره و ابتدا و انتهای دستگاه گوارش یعنی دهان و حلق و مقعد و بخش‌های انتهایی دستگاه تناسلی دارد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اختصاص موضوع بحث به بیماری‌های زنان، تمرکز آن روی نواحی خاصی از جمله بخش‌های خارجی و تحتانی دستگاه تناسلی و دهانه رحم و واژن است.

بهمن پور با تاکید بر اینکه هورمون‌های جنسی و به ویژه هورمون‌های جنسی بانوان باعث رشد بیشتر ویروس hpv می‌شوند، افزود: تکثیر این سلول‌ها و احتمال ایجاد تغییرات سرطانی

در دهانه رحم خانم‌ها مهم‌ترین بیماری است که hpv می‌تواند ایجاد کند.

وی با اشاره به فاکتور‌هایی که باعث پیشرفت و رشد این ویروس می‌شوند، ادامه داد: مصرف سیگار و دخانیات، مصرف قرص‌های ضدبارداری، سایر بیماری‌های منطقه جنسی و نوع تغذیه نامطلوب این بیماری را تشدید می‌کند.

بهمن پور با اشاره به اینکه فرد آلوده می‌تواند بدون علائم ظاهری ویروس باشد، گفت: برای انتقال ویروس لازم است در یک مدت زمان خاص پوشش پوستی یا مخاطی در معرض تماس با پوست یا مخاط فرد آلوده قرار گیرد.

وی با تاکید بر اینکه با تماس‌های ساده روزانه در محل کار و یا اماکن عمومی امکان انتقال وجود ندارد، افزود: مناطق پوستی خراشیده شده و یا افرادی که سیستم ایمنی بسیار ضعیفی دارند با تماس کوتاه مدت نیز آلوده می‌شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، گفت: مهم‌ترین مشکلی که آلودگی به این ویروس ایجاد می‌کند این است که ماده ژنتیکی این ویروس خودش به تنهایی توانایی رشد و تکثیر ندارد و به همین دلیل وارد سلول‌های انسان می‌شود و توسط آن‌ها تکثیر می‌شود و پس از ورود باعث تغییراتی در شکل و عملکرد این سلول‌ها می‌شود.

بهمن پور ادامه داد: در دوران حاملگی که هورمون‌های جنسی زنانه افزایش می‌یابد، ویروس hpv رشد بیشتری داشته و کسانی که آلوده هستند و ضایعات پاپیلوماتوز دارند ممکن است بزرگتر و رشد بیشتری پیدا کنند.

وی با تاکید بر این نکته که چنانچه کانال زایمانی و واژن وجود داشته باشد احتمال درگیری شدید حلق و حنجره نوزاد نیز وجود دارد، افزود: در موارد نادر احتمال انتقال از مکان‌های آلوده مثل ورزش‌هایی که تماس‌های بدون پوشش میان دو ورزشکار و یا سالن‌های زیبایی که از وسایل یکبار مصرف استفاده نمی‌شود و کیفیت بهداشتی پایینی دارند، نیز منتقل می‌شود.

بهمن پور خاطرنشان کرد: بهترین زمان و روش پیشگیری از طریق واکسیناسیون در سنین ۹ تا ۲۶ سالگی و قبل از شروع تماس جنسی است و حتی در افرادی که تست مثبت باشد توصیه می‌شود تزریق گردد تا ایمنی فرد بالاتر برود.

این متخصص جراح زنان افزود: برای درمان ضایعات پوستی روش‌های مختلفی وجود دارد، البته درمان این ضایعات باعث کاهش میزان سرایت در اثر تماس مالشی به خود فرد و شریک جنسی او می‌شود.

بهمن پور به راه‌های درمان این ویروس اشاره کرد و گفت: این درمان‌ها عبارتند از محلول ها، کرم ها، فریز کردن (کرایو) و لیزر...، این ضایعات پوستی hpv می‌تواند صاف، برجسته، پر رنگ تر، کم رنگ‌تر و یا بی رنگ و همرنگ پوست باشد و به همین دلیل برای تشخیص آن لازم است که پزشک متخصص و با تجربه تشخیص قطعی را با معاینه دقیق و گرفتن نمونه‌های لازم از مناطق خاص و مشکوک انجام بدهد.

وی افزود: مهم‌ترین نکته‌ای که در درمان این ضایعات باید مورد توجه عموم قرار گیرد این است که طبق مندرجات کتاب‌های معتبر علمی دنیار، لیزرتراپی بیشترین تأثیر را در مقایسه

با کرایو (فریز) یا دارو‌های موضعی دارد.

بهمن پور خاطرنشان کرد: درباره سرطان دهانه رحم باید بدانیم که تنها سرطان قابل درمان کامل است به شرطی که در مراحل مقدماتی و قبل از بدخیمی تشخیص داده شود.

وی ادامه داد: اگر فردی به ویروس hpv پر خطر آلوده است، لازم است کولیوسکوپی شود تا بیماری در مراحل بسیار اولیه تشخیص داده شود و در همان مراحل در صورت نیاز با کولیوسکوپ می‌توانیم سال‌ها قبل از ایجاد سرطان بدخیم سلول‌های تغییر شکل داده را شناسایی و آن‌ها را حذف کنیم.

بهمن پور، در پایان با تاکید بر اینکه با پیشرفت‌های ایجاد شده انواع سه بعدی دستگاه کلیوسکوپی به شکل بسیار دقیق تری قادر به شناسایی سلول‌های بدخیم است، گفت: با توجه به محدودیت این وسیله مراکز محدودی قادر به ارائه این خدمات و انجام کولیوسکوپی سه بعدی هستند.

منبع: مهر

انتهای  پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانستنی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۴۷۴۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدریس مشق عشق در یک مدرسه عشایری+ فیلم و عکس

ابراهیم عزیزی یکی از معلمان جوان کهگیلویه و بویراحمدی بوده که با حضور و تدریس در یکی از دورافتاده‌ترین نقاط این استان ثابت کرده‌است، می‌توان با اراده و عشق آغازگر تحول و شکوفایی شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، انسان ذاتاً موجودی کنجکاو و به‌دنبال یافتن و تجربه کردن است، بشر برای ارضای این حس در وجود خود نیاز به دانستن و آموختن دارد، این اشرف مخلوقات در محیط پر از مهر خانواده اولین واژه‌های زندگی را از بر می‌کند، با الفبای عشق و مهر از زبان متعهدترین و دلسوزترین موجود خلقت یعنی مادر زبان باز می‌کند و این واژه‌های گاه بدون معنای کودکانه که چون ترانه‌ای مادر و پدر را به وَجد می‌آورد، سرآغازی برای جُستن و پیدا کردن است، سرآغازی برای دانستن و تجربه کردن، سرآغازی برای پیدا کردن جوابی قانع‌کننده برای سوالات هجوم آورنده به ذهن جست‌وجوگر و فعال است.

بی‌شک علاوه بر محیط پر مهر خانه، برای رشد و بالندگی بشر، جامعه و محیط اطراف نیز تأثیر به‌سزایی دارد و مدرسه یکی از محیط‌هایی است که فرد بعد از خانواده در آن می‌تواند راه‌ورسم چگونه زندگی کردن و چگونه بهتر زیستن را بیاموزد.

معلم بعد از پدر و مادر و مدرسه بعد از خانه بیشترین نقش را در شکل‌گیری شخصیت هر انسانی دارد که در مسیر علم‌آموزی پا می‌گذارد.

یکی از مهم‌ترین آرزوهای هر پدر و مادری پیشرفت و ترقی فرزند خود و تشکیل یک زندگی آرام و خوب است، زندگی آرام در سایه آنچه آموخته و این آموختن را باید در آنچه معلم آموزش داده است، جست‌وجو کرد.

روح بهمن‌بیگی زنده است

فروردین که به پایان می‌رسد و نسیم اردیبهشت با سرسبزی و طراوت طبیعت در دیار ایران زمین دلبری می‌کند، لحظه‌شماری برای رسیدن به یک روز خاص آغاز می‌شود، دهه اول اردیبهشت به پایان که می‌رسد، قشر کوشا و زحمتکش معلم که جامعه تحول و پویایی خود را مدیون مشق عشق آنها است، در کانون توجه قرار می‌گیرند، اما قصه معلم و دانش‌آموز و آموختن در همه جا یکسان نیست، گاه معلم در یک مدرسه مدرن و پیشرفته با هزینه‌های پرداختی و انتفاعی از طرف خانواده‌ها به دانش‌آموزان علم می‌آموزد و گاه یک معلم در دورترین نقطه و در منطقه‌ای که انگار نافش را با محرومیت بریده‌اند، عشق‌ورزی می‌کند و برای تحقق رویاهای شاگردانش دست از تلاش برنمی‌دارد.

معلمی در مناطق روستایی و عشایری در کنار تمام سختی‌ها و کمبودها، تجربه یک زندگی نو با کلی خاطرات تلخ و شیرین است، در دیار کهگیلویه و بویراحمد و مناطق عشایری جنوب و بیشتر در بین قوم لر و ترک قشقایی هرگاه سخن از مدرسه می‌شود، ناخودآگاه ذهن به سمت عاشق مکتبی می‌رود که نامش همچنان بر تارک آموزش‌وپرورش عشایر کشور می‌درخشد، مرحوم «محمد بهمن‌بیگی» را عشایر جنوب پایه‌گذار آموزش عشایری می‌دانند و طریقه قلم به دست گرفتن و مشق کردن را مدیون زحمات این مرد بزرگ هستند.

گرچه امروز محمد بهمن‌بیگی در بین ما نیست اما جای بسی خوشحالی است که تفکر و همت بهمن‌بیگی در جامعه وجود دارد، ابراهیم عزیزی معلم جوانی است که اثبات کرده‌است با خلاقیت، ذوق، تعهد و عشق می‌توان در این روزها احساس کرد روح بهمن‌بیگی‌ها در دیار کهگیلویه و بویراحمد زنده است.

ابراهیم عزیزی معلم جوان و ۳۴ ساله مدرسه روستای «موشمی» بخش زیلایی در شهرستان مارگون است، وی اهل شهرستان لنده کهگیلویه و بویراحمد و فارغ‌التحصیل دانشگاه شیراز است، پنج سالی است که به عنوان معلم مشغول به تدریس است با آنکه صدها کیلومتر از محل زندگی خود دور است اما به گفته خودش در بین مردمان باصفای زیلایی احساس غربت نمی‌کند.

معلم جوان روستای موشمی زیلایی که از جمله مدارس عشایری کهگیلویه و بویراحمد به شمار می‌رود تمام تلاش خود را به‌کار بسته است تا دانش‌آموزانش در دورترین نقطه کشور از علم روز عقب نباشند و برای این کار مشارکت با محوریت دانش‌آموزان را مهم‌ترین عامل موفقیت می‌داند.

فعالیت‌های فوق برنامه ابراهیم عزیزی در مدرسه نظیر آموزش کامپیوتر با قرض گرفتن لپ‌تاپ و دعوت دانشجو معلمان، جمع کردن کاغذ باطله‌ها و تهیه لوازم تحریر برای دانش‌آموزان از قِبَل فروش آن و آموختن درس مشارکت، همدلی و همکاری و احترام و آداب زندگی، نشان می‌دهد اراده برای پیشرفت و تحول حرف اول را می‌زند و می‌توان در دل محرومیت‌ها، تهدید را تبدیل به فرصت کرد.

کد خبر 749959

دیگر خبرها

  • طب ایرانی می تواند در پیشگیری و درمان چاره ساز باشد
  • از پیشگیری آسان تا درمان مشکل
  • آشنایی با روش‌های درمان زخم بستر در منزل
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • آزارهای جنسی در هالیوود + موشن گرافیک
  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • تدریس مشق عشق در یک مدرسه عشایری+ فیلم و عکس
  • برگزاری دوازدهمین کنگره کشوری سوختگی
  • (ویدیو) در ترکیه به طور متوسط هر مرد با ۱۵ زن شریک جنسی است و بعضی تا ۵۰ زن
  • چند تکنیک برای درمان سنگ صفرا؛ بهترین نوشیدنی برای سنگ کیسه صفرا چیست؟