Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@01:10:58 GMT

من صیغه مونث مجهولم

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۵۲۹۷۷

من صیغه مونث مجهولم

اشعار نیره کاشی، با محوریت اشعار عاشورایی و انقلابی با درون مایه عارفانه اشعار معاصر انقلابی ایران اسلامی در ۵۶ صفحه مشتمل بر ۴۰ قطعه در مایه‌های دوبیتی عاشقانه و عارفانه، قصیده و شعر نو به همت دفتر آفرینش‌های ادبی و انتشارات سوره مهر منتشر شده است.

این مجموعه با شمارگان یک‌هزار و ۱۰۰ نسخه از مجموعه اشعار انقلابی و عاشورایی در حالی منتشر شده است که سیاه مشق تنت، دومین اثر منتشر شده از نیره کاشی محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وفاداری این شاعر جوان به مضامین عارفانه اشعار انقلابی معاصر مانند دفاع مقدس، واقعه عاشورا، شهادت و ایثار، انقلاب اسلامی و بندگی الی ابد در این اثر به خوبی مشهود است.

در کتاب سیاه مشق تنت، همچنین قطعاتی از قبیل «سجاده باز مانده و من باز بی خبر»، «این کیست که می آید و سرتاسرش نور است»، «پنج گنبد به چشمان ترم خیره»، «برای خودم»، «پشت سر نمی‌شود، برابرم نمی‌شود» و «سخت است در اوج بلا بیمار باشی» در زمره قطعات شاخص محسوب می‌شود که شاعر این اشعار، با زبانی امروزی به مفاهیم عرفانی می‌پردازد.

ترتیب نگارش اشعار در این مجموعه می توانست چینش بهتری داشته باشد و به نظر می‌رسد می‌شد با تفکیک اشعار عاشقانه انقلابی در امتداد قطعاتی که می‌توانند ته مایه دفاع‌مقدس داشته باشند، تاثیرگذاری اشعار را به مراتب افزایش داد.

«چه حس و حال غریبی، چقدر بی‌تابم»، «زل می‌زنم، بی‌تابی‌ات را وام ‌می‌گیرم»، «هرچند از تو سهمم به جز دست رد نبود»، «برای خلیل عمران» و «تا حل کند ذهن بشر صدها معما را» از دیگر عنوان های سروده‌های این شاعر است که در کتاب آمده است.

قسمتی از کتاب

یک نقطه‌ی سیاه که جا مانده، از یک هوای برفی سردرگـم

یک ماجرای مبهم و تکراری، مضحک‌ترین تراژدی تاریخ

من یک اَبَرستاره‌ی تاریکم، در آخرین تراژدی تاریخ

چندیست گُرگرفته نفس‌هایم، در ازدحام یک تب بی پایان

من شهرزاد شهر زمستانم، در یک هزار و یک شب بی‌پایان

من قصه‌گوی قصه‌ی تردیدم، راوی یک حکایت دور از ذهن

سُر می‌خورم بدون خودم سمتِ، یک درد بی‌نهایت دور از ذهن

پُر می‌شود تمام نفس‌هایم، از حس و حال یک غم سیب آلود

از یاد برده‌اند تمامم را، در آن هبوط مبهم سیب آلود

آن سیب گاز خورده‌ی زهرآگیــن، آسان گرفته راه گلویم را

من یک سفیدبرفی تب دارم، هذیان گرفته راه گلویم را

می‌ترسم از سیاهی تقدیرم، از این شب نشسته به پیشانیم

روشن نمی‌کند شب تارم را، این ماه نقش بسته به پیشانیم

هی گیج می‌خورم شب و روزم را، در این هوای برفی سردرگم

من صیغه‌ی مؤنث مجهولم، یک واژه‌ی دو حرفی سردرگم

درباره نویسنده

نیره کاشی متولد ۲۸ شهریور ۱۳۶۲ در سمنان است. عضویت در خانه شاعران ایران، حضور در هفتمین کنگره سراسری شعر جوان، چاپ مجموعه شعر «گنجشک تا سیمرغ»، برگزیده جشنواره سراسری شعر دانشجویان، برگزیده جشنواره شعر رضوی، برگزیده مسابقه ادبی خلیج فارس، کسب مقام دوم نخستین کنگره سراسری شعر فرهنگیان بسیجی و برگزیده استانی دومین جشنواره بین المللی شعر فجر بخشی از دستاوردهای ادبی این شاعر سمنانی است.

۷۳۵۹/۶۱۰۳

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کتابخانه ایرنا سمنان شعر کتاب ادبیات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۵۲۹۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (6 اردیبهشت)

من نه آن رندم که ترک شاهد و ساغر کنم
محتسب داند که من این کارها کمتر کنم

من که عیب توبه کاران کرده باشم بارها
توبه از می وقت گل دیوانه باشم گر کنم

عشق دردانه‌ست و من غواص و دریا میکده
سر فروبردم در آن جا تا کجا سر برکنم

لاله ساغرگیر و نرگس مست و بر ما نام فسق
داوری دارم بسی یا رب که را داور کنم

بازکش یک دم عنان ای ترک شهرآشوب من
تا ز اشک و چهره راهت پرزر و گوهر کنم

من که از یاقوت و لعل اشک دارم گنج‌ها
کی نظر در فیض خورشید بلند اختر کنم

چون صبا مجموعه گل را به آب لطف شست
کجدلم خوان گر نظر بر صفحه دفتر کنم

عهد و پیمان فلک را نیست چندان اعتبار
عهد با پیمانه بندم شرط با ساغر کنم

من که دارم در گدایی گنج سلطانی به دست
کی طمع در گردش گردون دون پرور کنم

گر چه گردآلود فقرم شرم باد از همتم
گر به آب چشمه خورشید دامن تر کنم

عاشقان را گر در آتش می‌پسندد لطف دوست
تنگ چشمم گر نظر در چشمه کوثر کنم

دوش لعلش عشوه‌ای می‌داد حافظ را ولی
من نه آنم کز وی این افسانه‌ها باور کنم

تفسیر :

اراده آهنین و همت عالی شما قابل تحسین است، مطمئن باشید با صبوری، تلاش و سخت کوشی به سرمنزل مقصود رسیده و آرزوهای شما تحقق پیدا می کند.

برخی دوستان فریبکار در اطراف تان هستند که نباید به آن ها اعتماد کنید. قبل از انجام هرکار و اقدامی خوب فکر کرده و با درایت و عاقبت اندیشی تصمیم گیری کنید.

زندگی نامه حافظ

حافظ، شاعر فارسی زبان قرن هشتم هجری بوده که در سال ۷۲۷ هجری قمری در شهر شیراز متولد شد. پدر او بهاءالدین محمد نام داشت که در دوران کودکی حافظ، از دنیا رفت. حافظ در دوران نوجوانی شاگرد نانوا بود و به‌همراه مادرش زندگی سختی را سپری می‌کرد. گفته می‌شود او در اوقات فراغت خود به مکتب‌خانه‌ای که نزدیک نانوایی بود می‌رفت و خواندن و نوشتن را از همان جا فراگرفته است. او در مجالس درس علما و بزرگان زمان خود شرکت می‌کرد و نیز‌زمان برای کسب درآمد به کارهای سخت و طاقت فرسا می‌پرداخت. خانه حافظ در محله شیادان شیراز بود.

این شاعر بزرگ در دوران جوانی بر تمام علوم مذهبی و ادبی مسلط شد و در دهه بیست زندگی خود به یکی از مشاهیر علم و ادب سرزمین خود تبدیل شد. جالب است بدانید که او قرآن را به‌طور کامل حفظ بود و به همین خاطر تخلص حافظ را برای او انتخاب کردند. شمس الدین محمدبن بهاءالدین محمد حافظ شیرازی حدود چهل سال در حوزه درس استادان آن زمان از قبیل قوام الدين عبدالله، مولانا بهاء الدين عبدالصمد بحرآبادی، مير سيد شريف علامه گرگانی، مولانا شمس الدين عبدالله و قاضی عضدالدين عيجی  شرکت می‌کرد و به همین خاطر به اکثر دانش‌های زمان خود مسلط بود.

حافظ در دوران شاه شیخ ابواسحاق به دربار راه پیدا کرد و شغل دیوانی را برای خود انتخاب کرد. او علاوه بر شاه ابواسحاق، در دربار شاهان دیگری همانند شاه شیخ مبارزالدین، شاه شجاع، شاه منصور و شاه یحیی نیز حضور پیدا کرده بود. حافظ از طریق دیوانی امرار معاش می‌کرد و شاعری شغل اصلی او نبود. جالب است بدانید که بزرگ‌ترین گناه از نظر حافظ، ریاکاری و مردم‌فریبی بود. حافظ در دوران زندگی خود اشعار به‌ویژه غزلیات بسیار زیبا و معنی‌داری سروده است که نیز‌اکنون پس از گذشت قرن‌ها از آن، بوی تازگی داده و خواندنش آرامش‌بخش است. دیوان اشعار حافظ شامل غزلیات، قصیده، مثنوی، قطعات و رباعیات می‌شود.

حافظ در دوران جوانی عاشق دختری به نام شاخه نبات شد؛ البته برخی بر این عقیده‌اند که نام همسر حافظ نسرین بود و او این نام را به‌دلیل شیرین زبانی معشوقه‌اش به او اختصاص داده است. او برای رسیدن به معشوقه‌اش، ۴۰ شبانه روز را به‌طور مستمر در آرامگاه باباکوی شب زنده‌داری کرده و به دعا پرداخت. سپس، با شاخه نبات ازدواج کرد و حاصل این ازدواج یک فرزند پسر بود. حافظ تنها یک بار ازدواج کرد و پس از مرگ همسرش مجرد ماند. به همین خاطر بسیاری از عارفان و عاشقان، عشق مقدس و واقعی را در حافظ جستجو می‌کنند. پسر این شاعر بزرگ نیز در دوران جوانی در راه سفر نیمه‌کاره به هند همراه پدرش از دنیا رفت.

در تقویم رسمی ایران، ۲۰ مهر روز بزرگداشت حافظ است و هر ساله در این روز مراسم بزرگداشت حافظ با حضور پژوهشگرانی در سراسر دنیا روی آرامگاهش در شهر شیراز برگزار می‌شود.

 

آثار حافظ

دیوان حافظ شامل ۵۰۰ غزل، ۴۲ رباعی و چند قصیده است که آن را در در ۵۰ سال از زندگی خود سروده است؛ یعنی به‌طور متوسط در هر سال تنها ۱۰ غزل سروده است؛ زیرا او در لحظاتی خاص به سرودن اشعار خود می‌پرداخت و تمرکز خود را روی خلق آثاری ناب گذاشته بود که شایسته مقام معشوق باشد. این نکته بسیار قابل‌توجه و تامل‌برانگیز بوده و به همین خاطر دیوان او را به یک کتاب خاص و خواندنی تبدیل کرده است. دیوان حافظ بیش از ۴۰۰ بار به زبان فارسی و زبان‌های دیگر دنیا به چاپ رسیده است. حافظ لقب ماهرترین غزل‌سرای زبان فارسی را نیز با اقتدار از آن خود کرده و تک بیت‌های او بسیار درخشان و تماشایی است.

شاید تعبیر کردن یا قدرت تاویل پذیری را بتوان از مهم‌ترین خصوصیات اشعار حافظ به حساب آورد؛ زیرا هر کس که دیوان حافظ را باز کرده و غزلی از آن می‌خواند، با توجه به شرایط روحی خود برداشت متفاوتی از آن می‌کند؛ به‌گونه‌ای که حافظ آن شعر را فقط برای حال آن لحظه او سروده است. در اشعار حافظ، تناسبات هنری به شکلی ظریف و دقیق رعایت شده‌اند و ایهام و ابهام را به جا و درست به کار برده است. در برخی از اشعار حافظ، زبان طنز نیز به کار گرفته شده تا ناگفته‌ها به کمک زبان طنز بیان شود.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (5 اردیبهشت)

دیگر خبرها

  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (6 اردیبهشت)
  • ۳۰۰ نفر در کرمانشاه برگزیده طرح مسطورا در ماه مبارک رمضان شدند
  • تجلیل از پدر دو بیتی لکی لرستان
  • مجموعه شعر طنز «دیزی در پنت هاوس» منتشر شد
  • نمایش اثرهنری جشنواره قصص قرآنی در مشهد
  • هوش مصنوعی دوربین‌ها را شاعر کرد!
  • درگیری شدید و عجیب زن رسمی و زن صیغه‌ای در کلانتری
  • جهادگر اردبیلی عنوان برگزیده آیین جایزه نوبل ایرانی را کسب کرد
  • درگیری شدید زن رسمی و زن صیغه‌ای در کلانتری | شوهرم دیپلمه بود، من او را آقای دکتر کردم!
  • عناوین برگزیده روزنامه‌های صبح امروز