Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - سرویس فرهنگ:

زمانی که به حرف‌هایش گوش می‌دادم یکی از عباراتش خوب بر جانم نشست؛ به نظرم عمیق و متفکرانه بود «وحدت فرهنگی میان ایرانی‌ها و عراقی‌ها». «زینب باقری»، چند سالی است که عروسک می‌سازد و برای ترویج فرهنگ ایرانی اسلامی تلاش می‌کند؛ معتقد است با هنر خود می‌تواند به بسط و گسترش فرهنگ ایرانی کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سابق بر این، عروسک‌های بسیجی او با سربند و پرچم معروف بود؛ حالا در آستانه اربعین حسینی (ع) پیکسل‌های عروسکی او با سربندهای «یا حسین(ع)»، «یا رقیه(س)»، «یا عباس(ع)»، «یا فاطمه(س)»، «یا زهرا(س)» و «یا زینب(س)» در راه عراق هستند تا ارمغانی برای کودکان ایرانی و عراقی باشند. زینب قصد دارد کارهایش را به کودکانی برساند که با والدینشان در مسیر کربلا راه‌پیمایی می‌کنند؛ فانتزی او این است که این آثار به طور مشترک و برابر هم به دست بچه‌های هموطنش برسد، هم به بچه‌های کشور میزبان.

این روزها پیر و جوان با شور و حرارتی معنوی و با دغدغه‌هایی فرهنگی پا در راهی گذاشته‌اند که هم سخت و دشوار و هم شیرین و دلپذیر؛ عموم کسانی که این مسیر را طی می‌کنند به دنبال آرمان‌هایی هستند که زمینه‌های فرهنگی‌اش در کربلا و عاشورا شکل گرفته است. اگر چنین باشد هر کسی که دستی به کار فرهنگ و هنر دارد می‌تواند در راستای آن آرمانها و فرهنگ نابی که از سیدالشهدا به ارمغان رسیده تلاش کند. مریم باقری هم چنین قصدی دارد؛ شاید در نگاه اول گفته شود که چطور تولید و عرضه یک پیکسل عروسکی کوچک می‌تواند گامی در عرصه فرهنگ قلمداد شود! اما همین هدایای کوچک گاه وقتی به دست بچه‌ها برسد، می‌تواند جرقه‌ای در ذهن آنها ایجاد کند و آنها را به فرهنگ غنی و آرمان وحدت و اشتراکات فرهنگی راهبر شود. مسئله، کوچک بودن عروسک‌ها و پیکسل‌ها نیست، بلکه مسئله اصلی نگاه به آرمان انسانی وحدت و دامن زدن به اشتراکاتی است می‌تواند بچه‌ها را از همان سنین آغازین عمر به انسان‌دوستی و رواج روحیه خواهری و برادری ترغیب کند. 

زینب قصد دارد کارهایش را به کودکانی برساند که با والدینشان در مسیر کربلا راه‌پیمایی می‌کنند؛ فانتزی او این است که این آثار به طور مشترک و برابر هم به دست بچه‌های هموطنش برسد، هم به بچه‌های کشور میزبان

از زینب باقری که خودش هم این روزها راهی کربلاست و احتمالا در جایی بین نجف و کربلا در حال اهدای دست‌سازهایش به بچه‌های ایرانی و عراقی است درباره پیکسل‌های عروسکی‌اش می‌پرسم تا کمی از اهداف‌اش بگوید و نحوی آماده‌سازی عروسک‌ها را شرح دهد، او جواب می‌دهد: «با توجه به اینکه سابقه درست کردن پیکسل‌های عروسکی را داشتم و به‌عنوان هدیه به دوستانم و فرزندان‍شان می‌دادم، 3 سال پیش یکی از دوستانم پیشنهاد کرد از این پیکسل‌های عروسکی درست کنم تا برای پیاده‌روی اربعین این‌ها را ببرد و به کودکان عراقی هدیه دهد. من هم سعی کردم نزدیک اربعین به صورت مناسبتی از این پیکسل‌های عروسکی با سربند «یا حسین(ع)»، «یا رقیه(ع)»، «یا عباس(ع)»، «یا فاطمه(ع)»، «یا زهرا(ع)» و «یا زینب(ع)» آماده کنم تا ارمغانی کوچک برای کودکان عراقی باشد».

او ادامه می‌دهد: «البته گفتن این موضوع هم شاید خالی از لطف نباشد که ایرانی‌ها معمولا هدیه‌ای کوچک و کم حجم مانند بادکنک، شکلات و... را با خود به همراه دارند و به کودکان عراقی هدیه می‌دهند، آن‌ها هم به شدت به این هدایای کوچک علاقه دارند، دیروز یا پریروز بود که می‌خواستم با همراهانم با چند تا از کودکان عراقی عکس سلفی بگیرم که آقایی آمد به آن‌ها شکلات بدهد، آن‌ها هم به سمت‌اش دویدند و عکس گرفتن را فراموش کردند. به نظر من این حرکت خوبی است زیرا ذهنیت خوبی را برای کودکان رقم می‌زند بالاخره خانواده آن‌ها از همه زندگیشان برای زوار امام‌حسین(ع) گذاشتند، چه اشکال دارد که ما هم برای آنان هدیه‌ای کوچک داشته باشیم».

زینب در ادامه اظهار می‌کند: « حالا اگر این هدیه از جنس عروسک باشد، خیلی بهتر است. البته این عروسک‌ها را به کودکان ایرانی هم می‌توانیم اهدا کنیم، بالاخره کودکانی که در این مسیر همراه خانواده‌یشان هستند، می‌توانند با این عروسک‌ها خاطره خوب و خوشی از این سفر داشته باشند، زیرا با این هدیه کوچک به این موضوع پی خواهند برد که در این مسیر کسی هم به آنان توجه نشان داده و به یادشان بوده است».

«این نام‌های مقدس که من روی سربندها آورده‌ام می‌تواند موجب وحدت فرهنگی بین ما و عراقی‌ها شود و من وقتی اینها را به بچه‌ها می‌دهم قصدم این است که این فرهنگ از بچگی در آنها ایجاد شود»

زینب باقری درباره سربندهای پیکسل‌های عروسکی می‌گوید: سربندهای که برای پیکسل‌های عروسکی انتخاب کرده‎ام «یا حسین(ع)»، «یا رقیه(ع)»، «یا عباس(ع)»، «یا فاطمه(ع)»، «یا زهرا(ع)» و «یا زینب(ع)» کلیدواژه‌های مشترک میان ایرانی‌ها و عراقی‌ها است و این را باید غنیمت بشماریم. ذکر و اسامی اهل‌بیت(ع) موضوعی مشترک میان ما و عراقی‌ها است که استفاده آن در سربندهای عروسک‌ها می‌تواند موضوعیت داشته باشد و به وحدت و اشتراکات ما با هم دامن بزند.

او اضافه می‌کند: «این نام‌های مقدس که من روی سربندها آورده‌ام می‌تواند موجب وحدت فرهنگی بین ما و عراقی‌ها شود و من وقتی اینها را به بچه‌ها می‌دهم قصدم این است که این فرهنگ از بچگی در آنها ایجاد شود. من به شخصه این حرکت را خیلی دوست دارم و جالب اینکه وقتی به اینجا آمدم دیدم اکثر بچه‌های عراقی سربند دارند، حالا یا خودشان این سربندها را داشته‌اند یا ایرانی‌ها به آنان هدیه داده است».  

معلوم نیست چه تعداد از این پیکسل‌ها در مسیر کربلا بین بچه‌های ایرانی و عراقی توزیع خواهد شد؛ اما هر چه باشد زینب در این راه دل بچه‌های زیادی را به دست آورده و هیچ بعید نیست این بچه‌ها در سال‌های بعدی راهپیمایی اربعین دنبال زینب، پیکسل‌ها و عروسک‌هایش بگردند. کسی چه می‌داند، شاید زینب با توزیع این پیکسل‌ها و عروسک‌ها در بین بچه‌ها، باعث دوستی بچه‌های زیادی از ایران و عراق شده باشد و این بچه‌ها در سال‌های بعدی باز هم سراغ هم را بگیرند و همدیگر را پیدا کنند. نمی‌دانم زینب خودش تا این لحظه به کربلا رسیده است، یا نه؛ ولی می‌توان حدس زد که آرمانش برای دوستی و وحدت بچه‌های ایرانی و عراقی به کربلایی‌های کوچک امسال رسیده است. 

کد خبر 4746801 مریم علی بابایی

منبع: مهر

کلیدواژه: اربعین حسینی اربعین اربعین 98 کتاب و کتابخوانی ادبیات ترجمه معرفی کتاب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ادبیات جهان بازار نشر اربعین حسینی اربعین 98 گردشگری انقلاب اسلامی ایران دفاع مقدس نشر شهید کاظمی جایزه ادبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۶۹۴۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعزام ۳۰۰۰ نفر از استان همدان به مناطق عملیاتی غرب کشور

به گزارش خبرنگار مهر، کامران کریمی عصر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: راهیان نور بهترین بستر فرهنگی برای انتقال فرهنگ جهاد و شهادت و مقابله با تهاجم فرهنگی همه‌جانبه دشمن است.

وی با اشاره به اعزام ۱۰ هزار و ۶۰۰ نفر از استان همدان به اردوهای راهیان نور در سال گذشته در خلال برگزاری کنگره شهدا، از برنامه‌ریزی برای اعزام ۳ هزار نفر دیگر در قالب ۵۰ اتوبوس به مناطق عملیاتی غرب کشور خبر داد.

کریمی گفت: این اردوها در روزهای ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت‌ماه برگزار می‌شود و زائران از مناطق عملیاتی مرصاد، قراویز، بازی‌دراز و پادگان ابوذر بازدید خواهند کرد.

معاون هماهنگ‌کننده سپاه انصارالحسین (ع) استان همدان همچنین از برگزاری راهیان پیشرفت در کرمانشاه به عنوان یکی دیگر از برنامه‌های پیش‌بینی شده خبر داد.

وی در خصوص سهمیه اردوی راهیان نور امسال استان همدان گفت: ۲۵ هزار و ۲۰۰ نفر شامل ۱۳ هزار و ۲۰۰ نفر به مناطق عملیاتی غرب و شمال غرب و ۱۲ هزار نفر به مناطق جنوب اعزام خواهند شد.

کریمی با اشاره به اینکه شهید شاخص امسال همدان سردار شهید تقی بهمنی است، افزود: این شهید عزیز در منطقه قراویز به شهادت رسیده و در روز ۱۳ اردیبهشت یادواره‌ای برای ایشان برگزار خواهد شد.

کد خبر 6090327

دیگر خبرها

  • اختتامیه دومین جشنواره نمایش عروسکی تلویزیونی «عروسک‌خونه»
  • اختتامیه دومین دوره جشنواره عروسک‌خونه
  • اعزام ۳۰۰۰ نفر از استان همدان به مناطق عملیاتی غرب کشور
  • فعالیت ۲۹ موکب همدان در ایام اربعین در نجف و کربلا
  • از مشهد تا کربلا با پای دل در طولانی‌ترین پیاده‌روی اربعین
  • عراقی‌ ها کدام کالاهای ایرانی را می‌ خرند؟
  • هدیه به حسینی قبل از پرسپولیس
  • دفاع مقدس برگرفته از تاسوعا و عاشورای حسینی است/ عملیات وعده صادق نتیجه خون شهداست
  • مختومقلی فراغی از محورهای وحدت در گلستان است
  • آلیشا ؛ هدیه ای برای روز تولد زوندا (عکس)