Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: ۷۶ ایده فناوری در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به خط تولید رسیده و گردش مالی آنها ۱۴۷۰ میلیارد تومان بوده و با این گردش ۷ هزار شغل به وجود می‌آید. ۲۳ مهر ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۴ استانها اصفهان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، جعفر قیصری بعد از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه، با اشاره به اینکه در دنیا توسعه دانا محور و اقتصاد دانش بنیان بیش از دو دهه است که رواج پیدا کرده، اظهار داشت: توسعه دانش بنیان از دانش آغاز و بعد به پژوهش و نهادهای پژوهشی رسیده و در گام بعدی به توسعه فناوری ختم می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: دانشگاه‌ها از ابتدای تاسیس و بعد از انقلاب تا سال 1370 الی 75 وظیفه توسعه آموزش عالی را به عهده داشتند که نیروی انسانی برای صنعت و نهادهای مختلف را تربیت می‌کردند و بسیاری از مدیران صنعت کشور محصول کار دوره آموزشی دانشگاه‌ها بوده‌اند.

رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با بیان اینکه در ادامه این روند، دوره‌های پژوهش و تولید علم در دانشگاه‌ها مطرح شد، گفت: این شهرک از نظر تولید شاخص مقالات رتبه 16 و 17 را دارد و در برخی از زمینه‌ها مانند نانو تکنولوژی و بیوتکنولوژی نیز سرعت بالایی را در مقالات و تولید علم داشته است که البته نوشتن مقالات لازمه توسعه فناوری است.

وی خاطرنشان کرد: امروزه وظیفه توسعه کارآفرینی بر عهده نهادها و آموزش عالی است و ماموریت کارآفرینی و  توسعه دانش بنیان در دهه 90 مطرح شد؛ اقتصاد دانش بنیان مولفه‌هایی دارد که زیرساخت آن مبتنی بر پژوهش و علم است و در مرحله بعد نوآوری در پژوهش باید به میزان قابل مقایسه‌ای از اختراع و طرح‌های کاربردی برسند تا تأثیر مثبتی در اقتصاد داشته باشند.

قیصری ادامه داد: در اقتصاد نیروی انسانی نقش کلیدی دارد و بودجه‌های فناوری و پژوهش که بتوانند افراد مهارتی و فنی پرورش دهند، از دیگر مولفه‌های موثر در اقتصاد دانش بنیان است.

وی با تاکید بر اینکه بیکاری بیشتر در افراد با مدارک تحصیلی است، تصریح کرد: برخی از شرکت‌ها مشکل استخدام نیروی ماهر را دارند و تعداد نیروهای مستقر تمام وقت در شرکت با مدرک کارشناسی بسیار بالاتر از مدارک ارشد و دکتری است.

رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان خدمات نرم افزاری و سخت افزاری، افزایش خرید و فروش پتنت، ثبت اختراع خدمات فناوری و افزایش تقاضا برای نیروی کار متخصص را از دیگر مولفه‌های اقتصاد دانش بنیان برشمرد و گفت: رویکردهای اقتصاد مقاومتی علاوه بر مردمی و درون زایی باید بر اساس اقتصاد دانش‌بنیان باشد. 

وی با مقایسه‌ای بین شهرک‌های صنعتی و دانش‌بنیان گفت: شهرک‌های صنعتی سرمایه اصلی آن ماشین‌های صنعتی و نیروی کار ماهر است و ساختار نیازمند آن دانشگاه و آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای است که نیروی ماهر تربیت کنند.

قیصری افزود: اما در شهرک‌های دانش بنیان ماشین آلات حرف نخست را نمی‌زند و در سه دهه اخیر نوآوری، نیروی انسانی کار آفرین و واحدهای تحقیق و توسعه در اولویت قرار گرفتند.

وی خاطرنشان کرد: مراکز رشد به توسعه شرکت‌ها کمک می‌کنند و در گام بعدی توسعه مناطق ویژه علم و فناوری است که استان اصفهان در ایجاد آن پیش گام بوده است؛ خوشبختانه در چند ماه اخیر با نظر مساعد استاندار هر هفته پنج شنبه جلساتی در استانداری با حضور مدیران دانش‌بنیان به عنوان بازیگران اصلی منطقه ویژه علم و فناوری تشکیل می‌شود. اصفهان تصمیم گرفته راهکار اجرایی آن را پیدا کند و کریدور منطقه ویژه علم و فناوری در مرحله اجرایی قرار گرفته است.

رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان افزود: دولت باید زیربنای روند اقتصاد دانش‌بنیان و فناوری و کارآفرینی را مهیا کند و لازم به ذکر است که در دنیا از هر هزار ایده‌ یکی از آنها در آخر موفقیت آمیز است، این در حالی است که در کشور ما این میزان بالاتر است و تعداد بیشتری شانس موفقیت دارند زیرا بسته به نیاز‌های جامعه در برخی از حوزه‌ها رقابت بالا نیست و حتی بازار رقابتی وجود ندارد.

سرپرست شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان معرفی شد‌پارک‌های فناوری در دانشگاه‌ها به صاحبان ایده‌های جدید کمک می‌کند‌وزیر علوم: وزارت علوم از صندوق‌های پژوهش و فناوری حمایت می‌کند

وی با بیان اینکه پارک فناوری یک بخش میانی بین دولت و دانشگاه است، افزود: در حال حاضر مرکز آموزش عالی بر ارتقا پارک‌های علم و فناوری تمرکز دارد و ساختمان شیخ بهایی این شهرک، نخستین مرکز پارک علم و فناوری در کشور است. تعداد کل شرکت‌های دانش‌بنیان 4 هزار و 577 مورد در کشور است و اصفهان رتبه دوم را از نظر تعداد شرکت دانش‌بنیان دارد.

قیصری افزود: کشور از لحاظ دستاوردها وشاخص جهانی نوآوری از رتبه 106 به 61 رسیده و این آمار در زندگی مردم و اقتصاد مقاومتی موثرتر خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: ایجاد شرایط لازم، تامین خدمات و حمایت‌های مورد نیاز برای شکل گیری، رشد کسب و کارهای دانش‌بنیان، اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی و جلوگیری از مهاجرت نخبگان و... از ماموریت‌ها و اهداف شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان است.

رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان  ادامه داد: همچنین در شهرهای کوچک برای جذب ایده‌ها، مراکز نوآوری و شکوفایی را ایجاد و تیمی در همان محل شهرستان‌ها مستقر است و همه خدمات لازم را ارائه می‌دهیم.

وی در خصوص شرایط ورود متقاضیان به این عرصه گفت:  متقاضیان 6 ماه در مرحله رشد مقدماتی و سپس به مدت 3 سال در مرحله رشد قرار داشته و به پارک ورود پیدا می‌کنند، آنها به صورت شرکت‌های بزرگ مستقر می‌شوند و در بخش تحقیق و توسعه در پارک میمانند و بخش تولید آن در فناوری  وارد پیدا می‌کند.

قیصری در ادامه افزود: بیش از 7 هزار و 100 نفر فارغ التحصیل دانشگاه در شهرک مستقر هستند که 45 درصد از این نیروها خانم‌ها هستند.

وی بیان کرد: 76 ایده فناوری به خط تولید رسیده است و گردش مالی آنها 1470 میلیارد تومان بوده و با این گردش 7 هزار شغل به وجود می‌آید.

رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان  یادآور شد:  اگر جامعه و مسئولان از این فناوری بیشتر استفاده کنند، اشتغال را افزایش  و حتی وضعیت  بهتری را می‌توانیم در اشتغال ایجاد کنیم.

انتهای پیام/ش

R41346/P/S6,51/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۷۴۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه همکاریهای دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی و موسسه آموزشی- تحقیقاتی صنایع دفاعی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،   جلسه‌ای با هدف  بررسی راهکارهای عملیاتی شدن طرح جامع جهاد علمی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه برگزار شد.

 در این جلسه راهکارهای اجرایی سازی  طرح جامع جهاد علمی بر مبنای تفاهم نامه همکاری پژوهشی وتحقیقاتی فیمابین دانشگاه آزاد اسلامی وموسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی در این جلسه گفت: تعامل سازنده با نهادهای موثر در حوزه فناوری و نوآوری برای سرعت بخشیدن به جریان تحقیقات واز بین بردن انحصارطلبی در تحقیقات و نوآوری، جذب ذهن‌های برتر و استفاده از ظرفیت استادان، دانشجویان، نخبگان و نوآوران به منظور حل مساله صنعت و جامعه از اهداف و اولویت های دانشگاه آزاد اسلامی استان   بر مبنای رسالت و اسناد بالادستی دانشگاه آزاد اسلامی در سال جاری است.

یاشار زهفروش  افزود:امیدوارم با حمایت مرکز نوآوران شهید فهمیده پروژه‌های تحقیقاتی و کاربردی مورد نیازصنایع دفاعی تا مرحله تبیین دانش فنی پیش رود تا با جهت دهی فعالیت‌های علمی نخبگان در راستای نیازهای طرفین و حمایت از شرکت‌های دانش بنیان مستقر در مراکز رشد بتوانیم نقش دانشگاه را در راستای حل مساله علمی کشور به منصه ظهور برسانیم.

 

در ادامه جلسه رئیس دفتر شهید فهمیده با معرفی پتانسیل‌های همکاری مشترک با مجموعه وزارت دفاع و پشتیبانی نیروی های مسلح، به تشریح طرح جهاد علمی نیروهای مسلح که بخشی از آن نیز در وزارت دفاع در حال انجام است پرداخت و

آیدین صنم نژاد افزود:زمینه‌ها و حمایت‌هایی که در قالب این طرح از دانشگاه‌ها و موسسه‌های پژوهشی صورت می‌گیرد شامل حمایت از پایان نامه‌های کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی با موضوعات مرتبط با نیازهای صنایع دفاعی کشور، حمایت از پروژه های نوظهور و بدیع، حمایت از طرح‌های پژوهش و فناوری مورد نیاز صنایع دفاعی، حمایت از فرصت‌های مطالعاتی داخل و خارج از کشور مرتبط با نیازهای صنایع دفاعی است.

وی افزود:  حمایت از برگزاری رویدادهای علمی و فناوری، حمایت از ایجاد مراکز فناوری مشترک، حمایت از انجمن‌های علمی و هسته‌های پژوهشی از دیگر محورهای همکاری مشترک است که  دانشجویان، نخبگان و مخترعان می‌توانند با مراجعه به دفتر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه از حمایت‌های مادی و معنوی دفتر شهید فهمیده استان بهره‌مند شوند.

در پایان جلسه نیز از برخی امکانات آموزشی و آزمایشگاهی دانشگاه بازدید شد.

 

 

دیگر خبرها

  • برپایی پاویون دانش‌بنیان‌ها در نمایشگاه پزشکی ویتنام ۲۰۲۴
  • توجه جدی به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد
  • توسعه همکاریهای دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی و موسسه آموزشی- تحقیقاتی صنایع دفاعی
  • توجه جدی معاونت اقتصادی استاندار یزد بر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد
  • استفاده از توانمندی‌ دانش‌بنیان‌ها برای رشد و توسعه مدیریت شهری اصفهان
  • ایجاد شهرک فناوری در خراسان شمالی با همکاری پارک علم و فناوری
  • عرضه توانمندی‌های صادراتی ۷۰۰ شرکت دانش‌بنیان ایرانی در «ایران اکسپو ۲۰۲۴»
  • ۷۰۰ غول دانش بنیان در قلب ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • نقش آفرینی مراکز نوآوری در حفظ و ترویج قانون جهش تولید دانش‌بنیان
  • نقش‌آفرینی مراکز نوآوری در حفظ قانون جهش دانش‌بنیان