Web Analytics Made Easy - Statcounter

فروزنده خداجو، نویسنده پیشکسوت کودک و نوجوان در گفت‌وگو با مهر درباره فعالیت‌های اخیرش در حوزه ادبیات کودک و نوجوان گفت: بعد از پروژه عظیم «کتاب‌های نارنجی» که مجموعه‌ای با ۵۲ جلد کتاب حاوی ۳۶۶ داستان کوتاه بود و با همکاری من و دو نویسنده دیگر انجام شد که هر کدام از ما ۱۲۲ داستان کوتاه برای بچه‌ها نوشتیم، واقعا از نگارش داستان کوتاه خسته شده بودم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: پروژه دشوار «کتاب‌های نارنجی» خیلی وقت ما را گرفت؛ چون هم کار بزرگی بود و هم بسیار موفق بود و بچه‌ها خیلی آن را دوست داشتند و چندین و چند جایزه هم به آن تعلق گرفت.

خداجو اظهار کرد: در طول سی سال و اندی که من به نگارش داستان در حوزه ادبیات کودک و نوجوان مشغول بوده‌ام، تقریبا به طور ثابت کارم نگارش داستان‌های کوتاه برای بچه‌ها بوده و به همین دلیل بعد از اتمام کار مجموعه «کتاب‌ها نارنجی» تصمیم گرفتم بیشتر به حوزه رمان و داستان بلند روی بیاورم.

این داستان‌نویس کودک و نوجوان با تاکید بر اینکه در حال حاضر تمرکزم روی نگارش رمان برای بچه‌هاست، افزود: در حال حاضر ۲ رمان برای گروه سنی نوجوان و یک رمان برای گروه سنی کودک را در دست دارم که بعد از اتمام نهایی کار درباره انتشار آنها با ناشرانی که مد نظرم هستند، تصمیم می‌گیرم.

خداجو درباره هر یک از این رمان‌ها به طور مجزا توضیح داد: یکی از آنها با عنوان «سرنوشت یک دلربای مارمولک» که رمان طنزی است که در سبک رئال برای نوجوانان نوشته شده است و در حال اتمام است. این داستان سه شخصیت محوری دارد که یکی از آنها یک پیرزن است و در واقع شخصیت اصلی رمان است و در کنار این شخصیت، یک پسر و دختر نوجوان هم هستند و داستان حول اتفاقاتی که برای این سه شخصیت رخ می‌دهد، پیش می‌رود.

به گفته خداجو رمان «سرنوشت یک دلربای مارمولک» در آینده نزدیم در قالب کتابی حدود ۲۰۰ صفحه‌ای منتشر خواهد شد.

وی درباره رمان دیگرش گفت: رمان دومی که آن را هم برای گروه سنی نوجوان و بچه‌هایی کلاس ششم و هفتم نوشته‌ام «من یک رویا دارم» نام دارد و در سبک فانتزی نوشته شده است. شخصیت و راوی این داستان یک گربه است که با یک پسربچه دوست است و اتفاقاتی که در این رمان رخ می‌دهد درباره یک طوطی گم‌شده است که این گربه و پسربچه تلاش دارند آن را پیدا کنند و تا پاداشی را که صاحب طوطی برای پیداکننده طوطی‌اش تعیین کرده، مال خود کنند.

به گفته این داستان‌نویس «من یک رویا دارم» هم در قالب کتابی در حدود ۱۸۰ صفحه منتشر خواهد شد.

این نویسنده پیشکسوت در پایان درباره رمانی که برای گروه سنی کودک نوشته است، توضیح داد: «رویای طالبی» عنوان رمانی است که قرار است در یک مجموعه داستان برای گروه سنی کودک منتشر شود. این رمان که برای بچه‌های کلاس‌های چهارم و پنجم به نگارش درآمده و حدود ۳۰ تا ۳۵ صفحه است که البته در قالب یک داستان مصور منتشر خواهد شد.

کد خبر 4748440 علیرضا جباری دارستانی

منبع: مهر

کلیدواژه: ادبیات کودک و نوجوان رمان کودک کتاب و کتابخوانی ادبیات ترجمه معرفی کتاب ادبیات جهان اربعین 98 کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اربعین حسینی بازار نشر انقلاب اسلامی ایران گردشگری رایزنی فرهنگی دفاع مقدس نشر شهید کاظمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۸۱۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی نامزدهای ایرانی کتاب‌ برای کودکان با نیازهای ویژه

هشت اثر از ایران به عنوان نامزد فهرست کتاب برای کودکان با نیازهای ویژه معرفی شدند. 

به گزارش ایسنا، گروه جوایز کتاب برای کودکان با نیازهای ویژه شورای کتاب کودک در جلسه داوری اسفندماه ۱۴۰۲ از میان آثار رسیده، هشت اثر را برای معرفی به دفتر بین‌المللی کتاب برای نسل جوان (IBBY) انتخاب کرد. 

 در بخش کتاب‌ برای کودکان با نیازهای ویژه:  

«افسانه نمکی» (کتاب حسی – لمسی) طراحی و اجرای ستاره اقتداری. این کتاب براساس روایتی از روستای کبودر آهنگ همدان بازنویسی شده. برای فعال کردن کودکان نابینا و کم‌بینا درحین خواندن کتاب از المان‌های معماری ایرانی  و ابزارهای سنتی استفاده شده است. 

«خاله می‌بافه من می‌پوشم» (کتاب حسی – لمسی) طراحی و اجرای سودا آزادی، نویسنده خط بریل ناصر مرادی. از ویژگی‌های کتاب راویت داستان توسط ﮐودکی نابیناست. از بافت‌های متنوع و حجم‌های گوناگون در ساخت اثر استفاده شده است. ظرافت اجرا و تنوع در بافت‌ها برای کودک با آسیب بینایی جذاب است. 

«روباه و زاغ» (کتاب حسی – لمسی) طراحی و اجرای سمانه نادری. بازسازی یک روایت کلاسیک  به شکل حسی - لمسی. استفاده از بافت‌های متنوع برای نمایش شخصیت‌ها و فضای داستان. ابتکار عمل در ساخت کتاب برای حرکت شخصیت‌ها به وسیله مخاطب.

 «من مترسکم ولی می‌ترسم» نویسنده احمد اکبرپور، تصویرگر مریم طهماسبی، انتشارات فاطمی، کتاب‌های طوطی. (اثر صوتی گروه جیکو، وابسته به کمیته خدمات کتابداری برای کودکان با نیازهای ویژه) 

 «تو یک جهانگردی» نویسنده شهرزاد شهرجردی، تصویرگر غزل فتح الهی، انتشارات فاطمی، کتاب‌های طوطی. (اثر صوتی گروه جیکو، وابسته به کمیته خدمات کتابداری برای کودکان با نیازهای ویژه) 

 «موزی که می‌خندید» نویسنده حمیدرضا شاه‌آبادی، تصویرگر حسن موسوی، انتشارات افق.(اثر صوتی گروه جیکو، وابسته به کمیته خدمات کتابداری برای کودکان با نیازهای ویژه) 

در این سه اثر صوتی در کنار خواندن متن از موسیقی و جلوه‌های صوتی برای انتقال بهتر مفاهیم استفاده شده و برای شنونده‌ با آسیب بینایی فضایی ایجاد می‌کند که می‌تواند داستان و تصاویر کتاب را از طریق صدا در ذهن خود تصور کند. 

در بخش کتاب با شخصیت‌های معلول:   

 «جهان مال من است» نویسنده تهمینه حدادی، تصویرگر هاله قربانی، انتشارات فاطمی، کتاب‌های طوطی. داستان با روایتی ساده به جزئیاتی از تجربیات خیال‌انگیز کودکی می‌پردازد. شخصیت‌پردازی در متن پویاست و عدم آشکارسازی و عدم تمرکز بر معلولیت کودک دیده می‌شود. 

«ترسناک‌ترین کاری که تا حالا انجام دادی چه بوده؟» نویسنده سولماز خواجه‌وند، تصویرگر مرجان وفاییان، انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان. داستان با شخصیتی باورپذیر، به دور از کلیشه‌ها و با برانگیختن حس پذیرش معلولیت به موضوع ترس از دیدن و بینایی می‌پردازد. 
  
داوران گروه جوایز کودکان با نیازهای ویژه شورای کتاب کودک، مرضیه شاه کرمی، سوده کریمی، مرجان ریحانیان، ماندانا رضوی زاده، میترا مؤدب، فریبا کیهانی و طاهره بشیر هستند. مسعود طاهریان( عضو نابینای گروه‌ خدمات کتابداری برای کودکان با نیازهای ویژه) نیز به عنوان مشاور در گروه حضور دارد. 

دفتر بین المللی کتاب برای نسل جوان هر دو سال یک بار فهرستی از کتاب‌های مناسب برای کودکان ویژه را به منظور ایجاد فرصت لذت از کتاب برای کودکان ویژه، تشویق ناشران و توسعه این نوع محصولات منتشر می‌کند. داوری نهایی در تورنتو کانادا برگزار می‌شود و آثار برگزیده در فهرست دوسالانه‌ای تحت عنوان کتاب برای کودکان با نیازهای ویژه منتشر و در نمایشگاه کتاب کودک بولونیا ۲۰۲۵ به نمایش گذاشته می‌شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چرا شعر نوجوان مورد توجه نیست؟
  • پیگیری تولید برنامه های خلاق و پویا ویژه کودک ونوجوان
  • زیر تیغ
  • تحریر زندگی شهدای کودک و نوجوان حادثه تروریستی گلزار شهدای کرمان
  • دنیای مد به روایت «حسنا و ملکه‌های رنگی»
  • رمان جدید اکبر والایی چاپ شد/ «بر فراز کشتزار» در بازار نشر
  • رمان جدید اکبر والایی چاپ شد/«بر فراز کشتزار» در بازار نشر
  • معرفی نامزدهای ایرانی کتاب‌ برای کودکان با نیازهای ویژه
  • نق‌نق‌‌نویسی داستان اجتماعی نیست
  • ورود «مسافر و مهتاب» با «فرقه خودبینان» به کتابفروشی‌ها