Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، مدیرکل دفتر آموزش، ترویج و مشارکت های مردمی سازمان جنگلها و مراتع آبخیزداری کشور، ظهر امروز در جلسه تسهیل گران جهاد کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان ویژه مرند که با حضور دهیاران و شوراهای روستاهای این شهرستان برگزار شد، با اشاره به ارتباط سازمان جنگل ها و مراتع آبخیزداری کشور با روستائیان و عشایر تصریح کرد: آنچه در حال حاضر به عنوان مهم ترین سیاست های سازمان در نظر است، اجرای مشارکتی فعالیت ها و حضور موثر کلیه دست اندرکاران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وحید جعفریان با اشاره به اهمیت مشارکت مردم در اجرای طرح های منابع طبیعی افزود: بدون مشارکت مستقیم و موثر مردم، طرح ها پا نگرفته و اثرات و پیامدهای آن پایدار نخواهد بود، مهم ترین دست اندر کار در بحث منابع طبیعی ساکنین این عرصه ها هستند.

وی خاطرنشان کرد: منابع طبیعی در جایی بهتر است که مردم منفعتی از آن داشته باشند، اگر نتوانیم در منفعت و معیشت مردم نقشی داشته باشیم نمی توانیم در حفظ و نگهداری منابع طبیعی از مردم انتظار داشته باشیم.

جعفریان با بیان اینکه حفاظت از منابع طبیعی باید در اولویت قرار بگیرد، ابراز داشت: تشکل های مردمی در عرصه منابع طبیعی در بسیاری از استان ها شکل گرفته است و دوره های آموزشی نیز در این زمینه برگزار می شود.

وی ادامه داد: فعالیت های منابع طبیعی در شهرستان ویژه مرند باید به صورت ویژه پیگیری شود، مجموعه همیاران طبیعت می توانند داوطلبانه از منابع طبیعی حفاظت کنند، سال گذشته بخش عمده اخبار شروع آتش سوزی در منابع طبیعی از طریق همین همیاران اطلاع داده شد.

مدیرکل دفتر آموزش، ترویج و مشارکت های مردمی سازمان جنگلها و مراتع آبخیزداری، ثروت اصلی و پایه بسیاری از فعالیت های اقتصادی کشور را همین منابع طبیعی دانست.

فرصت های سرمایه گذاری بخش کشاورزی در مرند

رئیس مرکز آموزشی منابع طبیعی و توانمندسازی بهره برداران منابع طبیعی دکتر جوانشیر نیز اظهار داشت: دو سوم اراضی سرزمین ما، جنگل و مرتع بوده و یک سوم آن اراضی کشاورزی است و شهرستان مرند نیز دارای تعادل اکولوژی بسیاری خوبی است.

محمدعلی فتاحی افزود: شهرستان مرند در سراب خیز ۲ آبخیز رود ارس و دریاچه ارومیه قرار دارد و اگر قرار است بهره وری اراضی و آمایش سرزمین و برداشت درست از آب و خاک داشته باشیم باید از این شهرستان آغاز شود.

وی تاکید کرد: حفظ آب و خاک منجر به حفظ پوشش گیاهی شده و در نهایت منجر به حفظ تولید امنیت غذایی می شود، از طرفی تهیه سندهای آمایشی برای آبخیزها و عرصه های آبخیزنشینی بسیار مهم است این سند نیز وابسته به شخص نیست و در تمامی دوره ها قابل اجراست.

رئیس مرکز آموزشی منابع طبیعی دکتر جوانشیر در ادامه با اشاره به تشکیل ستاد بحران در روستاها تصریح کرد: شهرستان ویژه مرند در وهله اول، نباید دچار بحران باشد و اعتبارات باید برای پیشگیری هزینه شود.

فتاحی عنوان کرد: با توجه به بارش بالای ۳۰۰ میلیمتری در مرند، پوشش گیاهی و کشاورزی و مرتع آن مصرف کننده آب نیست بلکه تولید کننده است، براین اساس، حفاظت از خاک و آب باید با عملیات بیولوژیک صورت بگیرد و کمتر به سراغ سازه های مکانیکی رفت.

وی با اشاره به تولید بهترین زعفران کشور در مرند گفت: وقتی بهترین زعفران کشور در مرند تولید می شود، بهترین کیفیت گیاهان دارویی نیز می تواند در این شهرستان کشت شود و باید روی این مهم سرمایه گذاری کرد.

رئیس مرکز آموزشی منابع طبیعی دکتر جوانشیر افزود: زراعت چوب از دیگر فرصت های سرمایه گذاری در شهرستان مرند است.

فتاحی همچنین با اشاره به پتانسیل گردشگری کشاورزی مرند گفت: امروزه صنعت گردشگری کشاورزی در دنیا راه افتاده و شهرستان مرند می تواند قطب گردشگری کشاورزی در استان آذربایجان شرقی باشد.

وی بر اهمیت توجه به کشاورزی ارگانیک برای تحقق کشاورزی پایدار در این شهرستان تاکید کرد.

۳۷ درصد شاغلین مرند در بخش کشاورزی فعال هستند

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند نیز ابراز داشت: مرند در کشت پسته رتبه اول استان را در اختیار دارد، ۲۰۰ هکتار کشت زعفران در مرند وجود دارد.

منوچهر رحمانی افزود: ۳۷ درصد شاغلین شهرستان مرند براساس آمار سال ۱۳۹۵ به صورت مستقیم در بخش کشاورزی شاغل هستند که جمعیت آن ها ۴۰ هزار نفر است.

وی تاکید کرد: سالانه ۴۲۰ هزار تن انواع محصولات دامی، زراعی و باغی تولید و به بازارهای داخلی و خارجی عرضه می شود.

اجرای دومین سند غلطی کشور در مرند

همچنین رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ویژه مرند در این جلسه ابراز داشت: در کلیه روستاهای شهرستان مرند ستاد بحران تشکیل شده و دهیاران، رئیس ستاد و اعضای شوراها اعضای این ستاد هستند.

اصغر عادلی نیک همچنین از اجرای دومین سد بتن غلطکی کشور در شهرستان مرند خبر داد.

کد خبر 4748460

منبع: مهر

کلیدواژه: مرند کشاورزی منابع طبیعی اربعین 98 اربعین حسینی مرز مهران ایلام بوشهر زائران اربعین گرگان قزوین رادیو اربعین شیراز شهرکرد بیرجند استانداری سمنان خطبه های نماز جمعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۸۲۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اردیبهشت تماشایی در باغ‌های سیب مراغه

این روز‌ها شکوفه‌های سفید و صورتی باغ‌های سیب چشم هر بیننده‌ای را می‌نوازد وزیبایی خاصی به باغ‌های شهر مراغه بخشیده است.

بیشترین باغ‌های سیب آذربایجان شرقی در شهر مراغه قرار گرفته و در این فصل شکوفه‌های سیب طراوت و زیبایی حاشیه رودخانه مردق چای، سراجو چای، کهجوق چای را دوچندان کرده است.

شهرستان مراغه با ۱۴ هزار هکتار باغ سیب قطب تولید این محصول در آذربایجان شرقی است.

سالانه در این شهرستان حدود ۳۰۰ هزار تن سیب تولید و روانه بازار می‌شود.

دیگر خبرها

  • برپایی اردوی تیم ملی تنیس
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی، در سال ۱۴۰۲ با ورود دستگاه قضایی آذربایجان غربی
  • چند خبر از شهرستان های نیشابور، بردسکن و فریمان
  • شکسته شدن بند خاکی در روستای بیجورد بردسکن بر اثر سیلاب
  • اردیبهشت تماشایی در باغ‌های سیب مراغه
  • حق‌آبۀ لرستان فدای بازی‌ سیاسی شد/ کشاورزان ‌مهاجرت کرده‌اند
  • ضرورت استفاده از ظرفیت‌های رسانه‌ای برای معرفی ظرفیت های گردشگری
  • مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در شهرستان فلارد
  • آزاد سازی اراضی ملی در منطقه بندپی شرقی شهرستان بابل
  • کشف ۳ تن چوب قاچاق در سوادکوه