Web Analytics Made Easy - Statcounter

بخش های دیگری از این نظرسنجی در صفحه 2 شماره پنج شنبه روزنامه خراسان درج شده بود. در این نظرسنجی درباره برنامه موشکی ایران از مردم سوال شده که براساس نتایج آن 92 درصد از مردم معتقدند توسعه برنامه موشکی برای کشور مهم است که از این میزان 72 درصد آن را «بسیار مهم» می دانند. در سوال دیگری از مردم پرسیده شده که با کدام گزاره موافق هستند: هرگاه شواهدی مبنی بر نقض آب ها یا حریم هوایی ایران یا حمله به کشتی یا هواپیمای ایرانی وجود داشته باشد ایران باید عاملان را مجازات کند تا چنین حوادثی کمتر رخ بدهد یا ایران باید ابتدا اطمینان حاصل کند که این حوادث چند برابر نمی شود و به درگیری بزرگ تری تبدیل نمی شود و نباید همیشه به چنین حوادثی پاسخ دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نتایج نشان می دهد 77درصد با گزاره اول و فقط 19درصد گزاره دوم را ترجیح می دهند.  محور بعدی نظرسنجی درباره حضور ایران در سوریه است. در این باره 61درصد از حضور نیروهای نظامی ایران در سوریه حمایت کردند و 32 درصد نظری مخالف داشته اند.

کشورهای محبوب

بررسی دیدگاه مردم ایران درباره کشورهای جهان بخش دیگری از نظرسنجی دانشگاه مریلند است. نتایج این نظرسنجی نشان می دهد ژاپن محبوب ترین کشور ایرانیان است(70درصد). چین با 58درصد، روسیه با 57درصد و آلمان با 55درصد در رتبه های بعدی قرار دارند. همچنین آمریکا و انگلیس هم به عنوان منفورترین کشورها نزد ایرانیان شناخته می شوند. براساس نتیجه سوالی دیگر مردم ایران بیشتر معتقدند باید روابط با کشورهای آسیایی(49درصد) گسترش یابد تا کشورهای اروپایی(42درصد). 


نتایج نظرسنجی اخیر  

شخصیت های محبوب سیاسی در ایران

براساس نتایج این نظرسنجی سردار سلیمانی با 82درصد، در صدر شخصیت های سیاسی محبوب ایران قرار دارد. پس از او نیز محمدجواد ظریف، سیدابراهیم رئیسی، محمدباقر قالیباف، محمود احمدی نژاد، حسن روحانی و محمدجواد آذری جهرمی قرار دارند. براین اساس ۶۷ درصد از شرکت‌کنندگان مجموعا دیدگاه مثبتی به ظریف داشته‌اند. در این میان، میزان افرادی که گفته‌اند دیدگاه «بسیار مثبتی» به ظریف دارند، از ۳۶ درصد در ماه ژانویه ۲۰۱۸، به ۲۷ درصد کاهش یافته است. درصد محبوبیت سیدابراهیم رئیسی نیز با رشد نسبت به نظرسنجی های گذشته به 64درصد رسیده است. ۵۹ درصد از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی گفته‌اند که به قالیباف دیدگاهی مثبت دارند. محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور سابق ایران هم با ۵۲ درصد، در رده پنجم قرار دارد. در نظرسنجی جدید مریلند، میزان محبوبیت روحانی تنها ۴۲ درصد ذکر شده است که در قیاس با نظرسنجی پیشین کاهشی قابل توجه را نشان می‌دهد. 

محمدجواد آذری جهرمی هفتمین فردی است که در این نظرسنجی درباره محبوبیتش سوال شده است. ۳۲ درصد از شرکت‌کنندگان گفته‌اند که او را نمی‌شناسند، ۳۳ درصد او را می‌شناخته‌اند و دید مثبتی به او داشته‌اند و ۳۱ درصد هم گفته‌اند که به وی دید منفی دارند.

اوضاع نامناسب اقتصادی و چالش تورم

فصل دیگر این نظرسنجی درخصوص مسائل اقتصادی ایران است. نتایج نظرسنجی دانشگاه مریلند حاکی است که 70درصد مردم اوضاع کلی اقتصاد کشور را بد می دانند و تنها 29درصد وضعیت اقتصادی را خوب توصیف کردند. تغییر چالش اقتصاد ایران از دیدگاه مردم یکی دیگر از نتایج نظرسنجی اخیر است. 36درصد مردم تورم و هزینه های بالای زندگی را چالش اصلی اقتصاد دانسته اند و در حالی در این نظرسنجی 15 درصد بیکاری را چالش اصلی خوانده اند که در نظرسنجی مشابه در ژانویه 2018 (بهمن 96) فقط 13درصد تورم و 40 درصد بیکاری را نام برده بودند. درخصوص نقش تحریم های اخیر آمریکا بر اقتصاد ایران هم 48درصد معتقدند تأثیر منفی زیادی داشته و 32 درصد هم معتقد بوده اند که تأثیر منفی داشته است. با این حال تعداد کسانی که سوء مدیریت اقتصادی و فساد داخلی را مقصر وضعیت اقتصادی کشور می دانند 55درصد و کسانی که تحریم ها و فشارهای خارجی را مقصر می دانند 38درصد است. مخاطبان نظرسنجی در پاسخ به سوالی درباره چشم انداز اقتصاد کشور 54 درصد معتقد بوده اند که بدتر می شود و این درحالی است که در نظرسنجی آوریل 2018 (اردیبهشت 97) این درصد 64 بوده است. هم اکنون 31درصد می‌گویند که اقتصاد کشور در حال بهتر شدن است. همچنین فقط 8 درصد گفته اند که در یک سال اخیر دارایی خود را به طلا و ارز تبدیل کرده اند. از سوی دیگر 69درصد از مردم اعتقاد دارند که کشور باید به سمت خودکفایی اقتصادی حرکت کند و در نقطه مقابل 28درصد نیز گفته اند که باید به سمت تجارت با دیگر کشورها برویم.

مبارزه با فساد

براساس نتایج دانشگاه مریلند 28درصد مردم معتقدند تلاش های دولت روحانی در مقایسه با سال گذشته افزایش داشته و 50درصد گفته اند که ثابت مانده و 19درصد هم اعتقاد دارند که کاهش یافته است، اما درخصوص عملکرد قوه قضاییه 60 درصد این افراد تأکید کرده اند که روند مبارزه با فساد در این قوه افزایش داشته و 25 درصد گفته اند ثابت و  هشت درصد هم تصریح کرده اند که این روند کاهشی بوده است. درباره ورود سپاه به پروژه های سازندگی و اقتصادی سوال شده که 63درصد موافق و 31درصد مخالف بوده اند.  

دیدگاه مردم درباره NPT

در سوال دیگری درباره عضویت ایران در پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای(NPT) گفته شده که 55درصد از عضویت ایران اطلاع داشته اند. از آن ها سوال شده که آیا موافقت ایران با این پیمان خوب است یا بد، که حدود سه چهارم(74درصد) اظهار کرده اند که ایده خوبی است و 16درصد آن را ایده ای بد خوانده اند. در ادامه نیز 73 درصد مردم در پاسخ به سوالی درباره هدف ان.پی.تی برای حذف نهایی سلاح های هسته ای، از آن حمایت کرده اند.  

منابع کسب خبر

منبع کسب اخبار، محور بعدی این نظرسنجی بود. بر این اساس، 77درصد صداوسیما، 67درصد اینترنت، 65درصد شبکه های اجتماعی، 26درصد شبکه های ماهواره ای و 21درصد روزنامه ها را به عنوان منابع کسب خبر خود نام برده اند. همچنین از مردم درباره دنبال کردن خبرهای بی.بی.سی و صدای آمریکا هم سوال شده که 77درصد دنبال نمی کنند و تنها 22درصد گفته اند که دنبال می کنند. مرکز مطالعات بین المللی و امنیتی دانشگاه مریلند اعلام کرده که «دور اول این نظرسنجی را به صورت مصاحبه تلفنی و در اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ انجام داده است. دور دوم این نظرسنجی در شهریور ۱۳۹۸ انجام شده است. موج سوم این نظرسنجی نیز در مهرماه ۱۳۹۸ انجام شده و حاشیه خطای هر موج از این نظرسنجی ها 3.1 ± درصد است.»

2323

کد خبر 1312341

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: نظرسنجی ایران و آمریکا اربعین پیاده روی اربعین ایالات متحده آمریکا سوریه ترکیه کربلا کردهای سوریه لبنان باشگاه استقلال آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۱۲۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا (+جدول)

صندوق بین‌المللی پول (IMF) پیش‌بینی رشد تولید ناخالص داخلی واقعی (GDP) خود را برای سال 2024 منتشر کرده است و در حالی که پیش‌بینی می‌شود میانگین رشد جهانی در رقم 3.2 درصد ثابت بماند، غالب کشورهای مختلف بزرگ شاهد کاهش رشد خواهند بود. 

به گزارش عصرایران، جدول زیر پیش‌بینی رشد تولید ناخالص داخلی واقعی 2024 را با استفاده از داده‌های چشم‌انداز اقتصاد جهانی 2024 صندوق بین‌المللی پول برای کشورهای عضو "جی هفت" (7 کشور صنعتی جهان) و "بریکس" به همراه عربستان سعودی که هنوز در حال بررسی دعوت برای پیوستن به این بلوک است، نشان می‌دهد.

تنها 3 کشور دعوت شده یا عضو بریکس، شامل عربستان سعودی، امارات متحده عربی و آفریقای جنوبی، نرخ رشد تولید ناخالص داخلی شان در سال 2024 بالاتر از سال گذشته( 2023) پیش بینی شده است.

پیش‌بینی می‌شود چین و هند در سال 2024 نرخ رشد نسبتا بالای 4.6 درصد و 6.8 درصد را حفظ کنند، اما در مقایسه با سال قبل، رشد چین 0.6 درصد کمتر خواهد بود در حالی که هند یک درصد کمتر است.

از سوی دیگر 4 کشور صنعتی عضو "جی7 "سریع‌تر از سال گذشته رشد خواهند کرد، که شامل آلمان می‌شود که از رشد منفی منفی 0.3 درصد تولید ناخالص داخلی در سال 2023 به رشد 0.2 درصد در سال 2024 خواهد رسید.

رشد اقتصادی ایران نیز که با تخمین صندوق بین المللی پول در سال 2023 بالغ بر 4.7 درصد بود در سال 2024 بیش از یک درصد کاهش یافته و به 3.3 درصد خواهد رسید. 

رشد 4 برابری بریکس نسبت به کشورهای جی7

علیرغم پیش‌بینی‌های رشد کمتر در سال 2024 نسبت به سال 2023، کشورهای بریکس همچنان پیش‌بینی میانگین رشد قابل توجه بالاتری (3.6 درصد ) در مقایسه با میانگین 1 درصدی جی هفت دارند. به عبارت دیگر میانگین رشد  اقتصادی کشورهای بریکس نزدیک به 4 برابر کشورهای جی 7 است.

در حالی که مجموع تولید ناخالص داخلی کشورهای جی 7 حدود 15 تریلیون دلار بیشتر از کشورهای بریکس است، با تداوم نرخ رشد بالاتر و پتانسیل برای اضافه کردن اعضای بیشتر، به نظر می رسد بریکس از نظر اندازه اقتصادی در عرض 2 دهه از جی 7 پیشی خواهد گرفت.

گسترش اخیر بریکس اندکی با تردید مواجه شده است، زیرا "خاویر مایلی" رئیس جمهوری تازه منتخب آرژانتین پیوستن به این بلوک را رد کرده و عربستان سعودی تصریح کرده که این کشور همچنان در حال بررسی دعوت خود است و هنوز به بریکس نپیوسته است.

با وجود این، "نالدی پاندور" وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی در فوریه گذشته به خبرنگاران گفت که 34 کشور مختلف برای پیوستن به بلوک رو به رشد بریکس درخواست ارسال کرده اند.

تصمیم گیری درباره پیوستن اعضای جدید به بریکس احتمالا همزمان با اجلاس سران بریکس 2024 که 22 تا 24 اکتبر در شهر کازان روسیه برگزار می شود، اعلام خواهد شد.

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: ۱۰ کشور جهان که بیشترین رشد اقتصادی را داشتند / برگ برنده نفت و گردشگری

دیگر خبرها

  • مردمی که تلویزیون نمی‌بینند و سریال‌هایی که دیده نمی‌شود!
  • مردمی که تلویزیون نمی‌بینند و سریال هایی که دیده نمی‌شود!
  • علیرضابیگی: دولت مشکلاتش را به سفره مردم منتقل کرد
  • علیرضابیگی: دولت رئیسی ناکارآمدی و مشکلاتش را به سفره مردم منتقل کرده
  • مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا (+جدول)
  • ۹۵ درصد سعودی‌ها موافق عملیات طوفان‌الاقصی هستند
  • آمارهای عجیب برای بالا بردن شبکه سه/ برمودا و شریفی مقدم ۳۰۰ میلیون بار دیده شدند شما چطور آقای فروغی
  • افزایش ضریب امنیت غذایی ایرانیان با خودکفایی در تولید لاین مرغ آمین
  • تهران و اسلام آباد؛ فرصت‌های پیش رو برای همکاری
  • پیش بینی دولتمرد حسن روحانی از وضعیت اقتصادی؛ سال سختی پیش‌رو است