Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-27@04:25:08 GMT

همکلاسی های فشرده

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۱۳۳۴۷

همکلاسی های فشرده

به گزارش جام جم آنلاین ، یکی از ابتدایی ترین اصول آموزشی این است که یک دانش آموز بتواند در محیطی امن و استاندارد به تحصیل بپردازد، محیطی که تمرکز در آن راحت باشد و فرد بتواند در این محیط امن مفاد آموزشی را به ذهن بسپارد و در فرآیند یادگیری قرار بگیرد. او در این محیط باید آرامش خاطر داشته باشد و به راحتی جابجا شود و حرکت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این یک اصل بدیهی است که وقتی تعداد دانش‎آموزان یک کلاس از حد استاندارد بگذرد کیفیت آموزش پایین می آید چرا که قطعا 40 دانش آموز حاضر در یک کلاس به یک اندازه بهره هوشی ندارند و یکی بالا است و یکی پایین. بهره هوشی دانش آموزشی که پایین است در تعامل با دانش آموز با بهره هوشی بالا همواره با مشکل روبرو می شود. چنین تضادی در کلاس، میزان آموزش را بیشتر می کند که این باعث خستگی دانش آموزانی می‎شود که پیش از این موارد درسی را به خوبی یاد گرفته اند.

از سویی برخی از مدرسان و معلمان گمان می کنند چون یک دانش آموز به خوبی محتوای درسی را به خوبی یاد گرفته پس حتما باقی دانش آموزان هم به خوبی آموزش دیده اند بنابراین نیازی نمی بیند که دوباره یک مطلب را توضیح دهد این در حالی است که برخی از دیرآموزان هنوز نتوانسته اند به خوبی مطالب را فرابگیرند.

به هر حال مشکل اصلی این است که در ایران بسیاری از کلاس های درسی با بیش از 30 دانش آموز برگزار می شود که این نشان می دهد مشکل تراکم دانش آموزان در کلاس ها هنوز حل نشده است.

تکرار تصویر همیشگی

از سر تا ته کلاس دانش آموزان فشرده به هم نشسته بودند. یکی زرنگ یکی تنبل. یکی آرام یکی بازیگوش. همه چپانده شده اند روی نیمکت هایی کهنه ای که مدام از آن سر و صدا می آید از بس که کهنه است. در برخی از نیمکت ها سه تا دانش‎آموز نشسته اند. حتی کار به جایی می رسد که یک یا دو نیمکت در کلاس پیدا می شود که چهار دانش آموز در آن جای گرفته اند. در این میان نیمکت هایی که فقط دو دانش آموز دارند خیلی لاکچری به نظر می رسند! این دانش آموزان در زمان امتحان هم مصیبت دارند. یکی باید برود پایین بنشیند و برگه امتحانی را پر کند و دو تای دیگر اینور و آنور میز بنشینند و کیف میانشان بگذارند.

در هنگام درس دادن معلم هم که باید کیپ تا کیپ هم بنشینند. نه جا برای تکان دادن دست و پاهایشان دارند و نه جای زیادی برای کیف دانش آموزان موجود است.

همه اینهایی که توصیف شد صحنه های آشنایی برای همه ماست. اکثر ما در چنین محیطی درس خواندیم و به مدرسه رفتیم. اما اگر فکر می کنید با گذشت زمان مشکلات تراکم دانش آموزان حل شده است سخت در اشتباهید.

رضوان حکیم‌زاده معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش هفتم شهریور سال گذشته گفت: «حدود ۵۷ هزار و ۹۶۰ کلاس با تراکم ۲۶ تا۳۰ نفر، ۵۶ هزار و ۶۳۴ کلاس با تراکم ۳۱ تا ۳۵ نفر، ۲۲ هزار و ۲۴۳ کلاس با تراکم ۳۶ تا ۴۰ نفر، ۱۸۱۷کلاس درس با تراکم ۴۱ تا ۴۵ نفر و ۱۴۷ کلاس با تراکم بالای ۴۶ نفر داریم یعنی چالش اساسی درباره تعداد واقعی معلم و تراکم کلاسی داریم».

اکنون مشکل تراکم همچنان به قوت خود باقی است و تفاوتی ایجاد نشده.

صادق محمدی مدیر آموزش و پرورش شهرستان قدس 30 مهر سال گذشته در مراسم افتتاح مدرسه خیّرساز دکتر رضا گل‌نراقی در این شهرستان اظهار کرد: « ۶۲ هزار دانش‌آموز در یکی از پرمتراکم‌ترین شهرستان‌های کشور داریم و ۸۶ کلاس ابتدایی بالای ۴۰ دانش‌‌آموز داریم؛ در همین مدرسه قرار بود ۴۰۰ دانش‌آموز تحصیل کنند اما نزدیک به ۷۰۰ دانش‌آموز در این مدرسه ثبت‌نام کردند».

از مهر سال گذشته تا مهر امسال اما باز هم تفاوتی حاصل نشده است و همچنان مشکل تراکم دانش آموزان در جای جای کشور دیده می شود.

سارا محمدی که معلم مقطع دبستانی است در اینباره می گوید:‌«تراکم دانش آموزان در کلاس به خصوص در مناطق محروم بسیار بد است. این موضوع نه تنها بر روی کیفیت آموزشی تاثیر می گذارد که بر روی مسئله بهداشت و سلامت جسمانی دانش آموزان نیز تاثیرگذار است».

وی در ادامه می گوید: «حضور پرتعداد دانش آموزان در یک کلاس درسی مزیت چندانی ندارد به غیر از اینکه یک دانش آموز با افراد زیادی تعامل دارد و مهارت‎های اجتماعی خود را بهبود می بخشد».

تهران، شلوغ تر از همیشه

موج مهاجرت از شهرهای مختلف ایران به تهران همچنان ادامه دارد؛ چیزی که عامل اصلی کلاس های پرتراکم استان تهران است. در برخی از کلاس ها گاهی اوقات تا مرز 55 دانش آموز در یک کلاس وجود دارد که قابل پذیرش نیست و نشان می دهد آموزش و پرورش هنوز چاره ای اساسی برای این معضل پیدا نکرده است.

سوفیا آدینه دیگر معلم مقطع دبستان می گوید:‌«کیفیت آموزشی که سر جای خود، من مواردی داشته ام که یک دانش آموز در کلاسم شپش داشته و این شپش به دیگر همکلاسی های او نیز منتقل شده. مسئله بهداشت یک چیز است و مسئله تراکم یک چیز دیگر. اگر تراکم های این چنینی وجود نداشته باشد قطعا اتفاقاتی از این دست نمی افتد که شپش کل کلاس را بردارد».

کاهش هزینه به قیمت کاهش کیفیت آموزش

کلاس های بسیاری هنوز پرتراکم است. در حالی که در برخی از مدارس غیرانتفاعی تعداد افراد حاضر در یک کلاس به زیر 10 می رسد برخی از کلاس‎های مدارس دولتی تا مرز 50 نفر و حتی بیشتر دانش آموز می پذیرند که این اصلا منصفانه نیست و با هیچ متر و مقیاسی این بی انصافی و تبعیض توجیه نمی‎شود. آیا باز هم نیاز است تا یک دهه دیگر بگذرد تا سر و سامان یافتن کلاس‎های مدارس دولتی را ببینیم؟ گویا قرار نیست به این زودی مشکل حل شود.

هیلدا حسینی خواه / جام جم آنلاین

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: مدارس مدرسه دانش آموز جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۱۳۳۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسب مدال طلای المپیاد کشوری ریاضی توسط دانش‌آموز بابلی

ایسنا/مازندران رئیس آموزش و پرورش شهرستان بابل اظهار کرد:«ایلیا یزدانی» دانش‌آموز بابلی با کسب مدال طلای المپیاد ریاضی کشور نفر اول تیم ۶ نفره المپیاد کشوری شد که در رقابت المپیاد جهانی در انگلستان شرکت می‌کند.

رئیس آموزش و پرورش شهرستان بابل در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه امروز از ۴۷۵ پذیرفته شده مرحله اول المپیاد علمی شهرستان بابل تجلیل شد، اظهار کرد: تمامی پذیرفته شدگان مازندران در مرحله اول المپیاد علمی ۱۰۵۱ نفر بودند که ۴۷۵ نفر رشته از شهرستان بابل بودند.

مهدی اسدی امیری سهم قبولی شهرستان بابل در مرحله اول المپیاد علمی استان را ۴۵ درصد برشمرد و افزود: ۱۰۰ درصد دبیرستان‌های شهرستان بابل در المپیاد شرکت داشتند که در مجموع ۷۹۶۵ نفر رشته  ثبت نام کرده بودند.

اسدی با اشاره به اینکه در راستای ایجاد هیجان آموزشی، دانش آموزان ۳۳ دبیرستان از ۴۸ دبیرستان ما توفیق قبولی در المپیاد داشتند، گفت: قبول شدگان از همه مدارس شهرستان از مدارس علوم ومعارف اسلامی، سمپاد، غیر دولتی، هیات امنایی، مدارس روستایی و شهری بودند که ۶۹ درصد مدارس ما در المپیاد مقام آوردند.

وی با بیان اینکه قبول شدگان در ۱۴ رشته مختلف بودند، یادآور شد: بیشتر قبول شدگان به ترتیب مربوط به رشته‌های ریاضی، جغرافیا، ادبی و شیمی بودند.

رئیس آموزش و پرورش بابل از کسب رتبه دوم در امتحان نهایی در سطح استان خبر داد و گفت: شرکت دانش آموزان در المپیاد علمی گام مثبت در افزایش میزان مطالعه و آمادگی برای آزمون نهایی و موفقیت در کنکور سراسری است.

وی با بیان اینکه هجمه‌های فرهنگی غرب موجب نشد تا دانش آموزان ما از علم آموزش عقب بمانند، تصریح کرد: دانش‌آموزان ایرانی هوشمندانه تمام ترفندهای دشمن را خنثی کرده و در المپیادهای علمی ملی و جهانی سرآمد هستند.

 اسدی بیان کرد: بابل این افتخار را داشت که ۱۱ سال متوالی با کسب رتبه نخست در حوزه المپیاد و کسب رتبه‌های کیفی کنکور شاخص کشور و استان باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کسب مدال طلای المپیاد کشوری ریاضی توسط دانش‌آموز بابلی
  • هوشمند سازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت
  • هوشمندسازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت
  • آموزش عملی آمادگی دفاعی ۱۰ هزار دانش‌آموز قزوینی
  • آموزش هوش مصنوعی به دانش‌آموزان مناطق محروم
  • ۱۴۰ هزار دانش‌آموز خوزستانی در امتحانات نهایی شرکت می‌کنند
  • ۱۶۰۰ دانش آموز بوشهری قوانین عبور و مرور را فرا گرفتند
  • ۸۰ دانش‌آموز در آزمون فریلنسری قبول شده‌اند
  • 44 هزار دانش آموز کردستانی سفیر سلامت
  • فراهم شدن امکان تغییر رشته تحصیلی دانش آموزان