Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد نقش مردم در نظارت و کنترل فرآورده های غذایی تاکید و عنوان کرد: شهروندان در انتخاب محصولات غذایی مجوزهای بهداشتی، تاریخ تولید و انقضاء روی هر محصول را بادقت کنترل کنند؛ همچنین توجه ویژه ای به نشانگر رنگ تغذیه ای داشته باشند

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ رضا مورکیان در گفتگو با خبرنگار یزدرسا اظهار داشت: خوشبختانه درسال های اخیر بسیاری از بیماری های واگیردار که بخشی از آن ها از طریق انتقال آلودگی ها میکروبی مواد غذایی ایجاد می شد با پیشرفت تکنولوژی های تولید در صنایع غذایی و افزایش آگاهی مردم کنترل شده اند اما بیماری های غیرواگیر نسبت به قبل شیوع بیشتری پیدا کرده  است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در خصوص چالش هایی که در خصوص مواد غذایی مصرفی وجود دارد گفت: از مهمترین چالش های این حوزه می توان به  افزایش بیش از حد مصرف قند، نمک و چربی اشاره کرد که وزارت بهداشت اقدامات مختلف درمانی و پیشگیرانه‌ای را در این زمینه انجام داده است.

درج نشانگر رنگی با هدف افزایش آگاهی مصرف کنندگان

مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد افزود: سازمان غذا و دارو  به طور خاص بر روی برچسب نشانگر رنگ تغذیه ای مواد غذایی تاکید کرده است؛ الصاق این برچسب  بر روی مواد غذایی که به نوعی فرآوری می شوند را اجباری  کرده است چرا که این برچسب تا حدودی اطلاعات مفیدی را در مورد ماده غذایی را در اختیار مصرف کننده قرار می دهد و آگاهی مردم را از آن ماده غذایی افزایش می دهد.

مورکیان بر نقش مردم در نظارت و کنترل فرآورده های غذایی تاکید و عنوان کرد: شهروندان در انتخاب محصولات غذایی مجوزهای بهداشتی، تاریخ تولید و انقضاء روی هر محصول را بادقت کنترل کنند؛ همچنین توجه ویژه ای به نشانگر رنگ تغذیه ای داشته باشند وعلاوه بر آن طبق ماده 11 قانون مواد خوراکی آشامیدنی آرایشی و بهداشتی مشخصاتی از جمله ادرس، نام محصول، نام شرکت، وزن و ادعاهایی که روی محصولات درج می شود را به دقت کنترل کنند البته  باید دقت کنند که ادعاهای درمانی که روی مواد غذایی درج می شود اغلب غیرواقعی است.

خطر بیماری تب مالت در کمین مصرف کنندگان لبنیات سنتی

وی به گسترش  واحدهای عرضه کننده محصولات لبنی سنتی در سطح شهر اشاره کرد و گفت: در مصرف لبنیات سنتی که فرایندهای حرارتی لازم مثل پاستوریزاسیون را طی نکرده اند؛ خطر ابتلا به بیماریهای مانند تب مالت، سل و آلودگی های ثانویه  برای مردم وجود خواهد داشت.

مورکیان ادامه داد: شیوع تب مالت در استان نسبت به سال قبل افزایش یافته است که خیلی از آن ها به  استفاده از فراورده های لبنی سنتی برمی گردد و در این میان طبق بررسی های انجام شده استفاده از بستنی سنتی و پنیر محلی بیشترین علل درگیری افراد به بیماری تب مالت بوده است.

وی با بیان این که با استفاده از سیستم پاستوریزاسیون که فرایند کاملا تعریف شده‌ای است عامل بیماری ها در شیر از بین می رود و در عین حال هیچ گونه  لطمه سنگینی به ترکیبات تغذیه ای آن وارد نمی کند افزود: اما در فرآیند جوشاندن شیر هرچند به مدت پنج دقیقه علاوه بر این که آلودگی های میکروبی از بین می رود؛ در کنارش مواد مغذی زیادی هم  از دست خواهد رفت. به عبارتی هر چند سالم سازی می شود اما ارزش غذایی شیر کاسته می شود درصورتی که در پاستوریزاسیون این اتفاق نمی افتد و محصولات با کیفیت بیشتری دست مصرف کننده می رسد.

روغن‌گیری سنتی قابل اطمینان نیست

مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد روغن‌گیری های سنتی را نیز غیرقابل اطمینان دانست و اظهار داشت: روغن گیری های سنتی که اغلب برای آن ها تبلیغات زیادی هم وجود دارد متاسفانه نظارت دقیقی بر رعایت نکات بهداشتی و انبارداری صحیح دانه های روغنی آن انجام نمی شود و ممکن است دانه های روغنی در معرض جوندگان و حشرات قرار گیرد و یا باقی مانده سموم همچنان بر روی ان ها باشد، دچار افت زدگی شوند و یا بسیاری دیگر از مشکلات که سلامت و بهداشت روغن را تحت تاثیر قرار می دهد.

انتهای پیام/ق

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۲۶۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرصت توسعه صادرات محصولات و ماشین‌آلات کشاورزی به ترکمنستان

رییس هیات مدیره انجمن برگزارکنندگان نمایشگاه‌های خارجی گفت: ترکمنستان با مرز زمینی مشترک یک‌هزار و ۲۰۰ کیلومتری ایران، می‌تواند سهم مهمی در افزایش حجم صادرات مواد غذایی و محصولات کشاورزی و توسعه بازار داشته باشد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم حسن مرتجی درباره نمایشگاه بین المللی اکسپو 2024 تهران در ارتباط در با اشاره به سفرمرگن گوردوف رئیس اتاق بازرگانی و صنایع ترکمنستان به همراه یک هیات بلندپایه تجاری برای بازدید از ششمین نمایشگاه توانمندی های صادراتی ایران اظهار داشت:‌ ایران یک شریک تجاری قابل اتکا و تامین‌کننده نیازهای اساسی ترکمنستان در زمینه صنعت روز کشاورزی، مواد غذایی، تجهیزات و ماشین‌آلات ساخت ایران به همراه فناوری‌های‌ های‌تک و الکترونیک و تکنولوژی روز است.

وی بیان‌داشت: عدم دسترسی ترکمنستان به آب‌های آزاد باعث شده تا مسیر ارتباطی ایران برای ترکمنستان حائز اهمیت شود و در این راستا در سال‌های گذشته افتتاح خط آهن مشهد سرخس- تجن و خط آهن بافق- بندر عباس، اقدامات مهمی در جهت توسعه ارتباطات و تجارت بین ایران و کشورهای آسیای مرکزی به ویژه ترکمنستان بوده است.

استقبال کم‌سابقه سرمایه‌گذاران 103 کشور از ایران‌اکسپو2024

مرتجی ادامه‌داد: علاوه بر این موارد، دو کشور در زمینه مراودات محصولات کشاورزی و غذایی نیز از گذشته تاکنون با هم همکاری داشته اند و ایران سرمایه گذاری‌های متعددی را در بخش‌های متعدد این کشور انجام داده است.

وی تاکید کرد: عضویت دو کشور در سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) نیز عامل دیگری است که می‌تواند در روابط دو کشور تاثیرگذار باشد.

رییس هیات مدیره انجمن برگزارکنندگان نمایشگاه‌های خارجی ادامه‌داد: در سفر اخیر وزیر امور خارجه کشورمان به ترکمنستان (فروردین 1403)، بردی محمدف رئیس جمهور ترکمنستان با اظهار رضایت از سطح عالی تعاملات دوستانه و برادرانه دو کشور، از این همکاری ها به عنوان نمادی از روابط دوستانه در منطقه یاد کرد و با اشاره به تجارب مثبت اجرای طرح‌های زیربنایی توسط شرکت‌های ایرانی در ترکمنستان، درخصوص فراهم کردن زمینه افزایش فعالیت شرکت های ایرانی در کشورش اعلام آمادگی کرد.

وی با اشاره به اینکه ایران پس از روسیه دومین شریک تجاری ترکمنستان محسوب می شود، خاطرنشان‌کرد: ترکمنستان یکی از مصرف کنندگان مواد غذایی و کشاورزی در میان کشورهای تازه استقلال یافته آسیای مرکزی به شمار می‌رود و ایران به عنوان یکی از همسایگان ترکمنستان و با مرز زمینی مشترک یک‌هزار و 200 کیلومتری، به دلایل جغرافیایی و اقتصادی می‌تواند سهم مهمی در روند افزایش حجم صادرات مواد غذایی و محصولات کشاورزی و توسعه بازار و همکاری‌های دوجانبه داشته باشد.

وی تصریح‌کرد:‌ در این راستا نمایشگاه ایران اگروفود یک رویداد اقتصادی منطقه‌ای دریای خزر و موجب رونق کسب و کار در بازار کشورهای ساحلی خزر و منطقه و توسعه صادرات کالا و خدمات فعالان اقتصادی و تجار و بازرگانان ایرانی به شمار می رود.
مرتجی گفت: این نمایشگاه بزرگ شهریورماه در عشق‌آباد (پایتخت ترکمنستان) برگزار می‌شود که می‌تواند به توسعه روابط تجاری بین دو کشور کمک کند.

وی اظهار داشت: ترکمنستانی‌ها برای اعلام حمایت و پشتیبانی نمایشگاه تخصصی ایران اگروفود ترکمنستان به تهران آمدند و برگزاری این نمایشگاه نشان دهنده عزم دو کشور و خواسته مخاطب ترکمنستانی است.

مرتجی گفت": نمایشگاه ایران‌اگروفود ترکمنستان گفت: ششم تا هشتم شهریورماه به میزبانی عشق آباد، پایتخت ترکمنستان برگزار می‌شود و در آن محصولات و تولیدات تولیدکنندگان و صادرکنندگان ایرانی در زمینه کشاورزی و مواد غذایی، محصولات حلال، تجهیزات و ماشین‌آلات چاپ و بسته بندی در معرض دید قرار خواهد گرفت.
انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امحای ۲ تن مواد غذایی فاسد در میاندوآب
  • امکان تامین نهاده دام و طیور با کشت فراسرزمینی/می توان هاب غذایی منطقه شد
  • تب مالت چیست؟ + فیلم
  • فرصت توسعه صادرات محصولات و ماشین‌آلات کشاورزی به ترکمنستان
  • معدوم شدن بیش از ۲ تن مواد غذایی فاسد در تاکستان
  • کشف و معدوم سازی مواد غذایی فاسد در تاکستان
  • وعده صبحانه را با این مواد غذایی شروع کنید
  • این تخم‌مرغ‌ها را مصرف نکنید
  • اگر می خواهید راحت تر نفس بکشید این مواد غذایی را مصرف کنید
  • بیش از یک تن مواد غذایی غیرقابل مصرف در چناران نابود شد