Web Analytics Made Easy - Statcounter

همسویی فعالیت‌های تربیتی خانواده، معلمان و مربیان، آگاه‌تر ساختن‌ پدران‌ و مادران‌ و مربیان‌ به‌ مسائل‌ رشد و پرورش‌ دانش‌آموزان، ایجاد و تقویت‌ رابطه‌ بین‌ اولیا و مربیان‌ و دانش آموزان و جذب‌ امکانات‌ و نیروهای‌ مردمی‌ جهت‌ مشارکت‌ همه‌ جانبه‌ آنان‌ در پیشبرد اهداف‌ آموزش‌ و پرورش‌ از جمله اهداف اصلی تشکیل انجمن‌های اولیا و مربیان در مدارس کشورمان اعلام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتخابات انجمن اولیا و مربیان مهر هر سال در مدارس مختلف کشور برگزار می‌شود و امسال شعار این انتخابات «مشارکت در مدرسه حق والدین است» بود که نشان دهنده اهمیت موضوع مشارکت در پیشبرد اهداف انجمن مذکور است.

بر اساس سند تحول بنیادین نظام آموزشی، خانواده باید در تمام سطوح تصمیم‌گیری در آموزش و پرورش مشارکت داشته باشد و حق دارد در روش‌های تربیتی، مدیریت و فعالیت‌های مدرسه حضور پیدا کرده و اظهار نظر کند.

امسال برگزاری انتخابات انجمن‌های اولیا و مربیان در حدود هفت هزار مدرسه در استان اصفهان از ۲۴ مهر آغاز شد و تا ۳۰ مهر ادامه دارد و حدود ۵۴ هزار نفر از اولیا به عنوان منتخبان خانواده ‌ا به این انجمن‌ها راه می‌یابند.

کارشناس انجمن اولیا و مربیان اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان، مهمترین وظایف این انجمن ها را مشارکت در تصمیم گیری های عمرانی، آموزشی و تربیتی، نظارت بر عملکرد مالی مدارس، مشارکت در برنامه ریزی برای اردوها ، معرفی نماینده برای عضویت در شورای انجمن اولیا و مربیان نواحی، مناطق و استان و برگزاری جلسه های آموزشی عنوان کرد.

نصرالله فتاحیان در گفت و گو با ایرنا افزود: در چند سال اخیر نیز ایجاد کارگروه های تخصصی با رویکرد ۶ ساحت تعلیم و تربیت بر اساس سند تحول بنیادین نظام آموزشی کشور در این انجمن ها پیش بینی شده است.

۶ ساحت تربیتی در سند تحول بنیادین آموزش‌ و پرورش شامل اعتقادی، عبادی و اخلاقی، اقتصادی و حرفه ­ای، علمی و فناوری، سیاسی و اجتماعی، زیستی و بدنی و زیبایی شناختی و هنری، است.

این کارشناس با تاکید بر اینکه نقش مشارکت اولیا در پیشبرد اهداف سند تحول بنیادین نظام آموزشی سازنده است، تاکید کرد: مشارکت اولیا در کارهای مدرسه باعث ثبات در برنامه ریزی ها و موفقیت آن می شود.

مدیر اموزش و پرورش ناحیه سه شهرستان اصفهان نیز به ایرنا گفت: انتخابات انجمن های اولیا و مربیان روزهای 23 و 24 مهر در 477 واحد آموزشی در این ناحیه برگزار شد و اولیا منتخبان خود را انتخاب کردند.

محمدرضا نظریان با بیان اینکه فعالیت های اولیا در این انجمن ها بر اسای تخصص در سه بخش آموزشی، پرورشی و عمرانی دسته بندی شده است، افزود: هر کدام از والدین بر اساس علاقه و تخصص خود در این دسته بندی ها شرکت می کند.

وی با تاکید بر اینکه آموزش و پرورش به عنوان نهادی گسترده با ارتباطات زیاد با جامعه بدون مشارکت والدین نمی تواند کار کند، اظهار داشت: نیاز است از سرمایه های انسانی اولیا و ظرفیت های آنها در فرایندهای آموزش و پرورش استفاده کرد که انجمن اولیا و مربیان این بستر را فراهم می کند.

نظریان خاطرنشان کرد: وظایف انجمن اولیا و مربیان فقط مشارکت های مالی نیست بلکه کمک به پیشبرد اهداف عالی تعلیم و تربیت از جمله آموزش خانواده و تغییر نگرش ها و باورهای نادرست و ایجاد هم سویی مشترک بین اولیا و مربیان است.

وی، یکی از نقش های مهم انجمن اولیا و مربیان را نظارت آنها بر فرایندهای مالی مدارس دانست و گفت: این نظارت بسیار اثر گذار و در راستای شفاف سازی است.

نظریان، مشارکت در طراحی لباس فرم دانش آموزان، برنامه ریزی ایاب و ذهاب دانش آموزان را از دیگر نقش های اثرگذار این انجمن ها خواند و اضافه کرد: انجمن اولیا و مربیان از بازوان پر توان مدیر مدرسه در پیشبرد اهداف آموزشی و تربیتی است.

خانواده‌ها در کارگروه‌های تخصصی وقت چندانی نمی‌گذارند

مدیر اموزش و پرورش ناحیه سه شهرستان اصفهان، به چالش های انجمن های اولیا و مربیان اشاره و تصریح کرد: برخی والدین وقت مناسبی برای کارگروه های تخصصی نمی گذارند یا از آن استقبال نمی کنند.

نظریان با اشاره به اینکه مشارکت خانواده ها کمی ضعیف است، افزود: انجمن اولیا و مربیان نماینده های اولیا هستند و افرادی باید برای عضویت در آن پیش قدم شوند که تخصص و وقت کافی داشته باشند تا بتوانند مدیر مدرسه را در اهداف خود یاری کنند.

وی ادامه داد: برخی والدین نیز با هدف اصلی و وظایف انجمن اولیا و مربیان آشنایی کافی ندارند که لازم ا ست اطلاع رسانی بیشتری در این زمینه صورت گیرد تا بتوانند کمک شایانی در کارگروه ها داشته باشند.

مشارکت خانواده‌ها باعث پویایی مدارس می‌شود

عضو یکی از انجمن های اولیا و مربیان در اصفهان در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه این انجمن ها به دلیل مستقل بودن می توانند اهداف تعیین شده را بهتر و بیشتر پیش ببرند، اظهار داشت: اگر اولیا مشارکت خوبی داشته باشند تا ۹۰ درصد اهداف تحقق می یابد.

مسعود جهانبانی با بیان اینکه وظیفه آموزش بیشتر به عهده کارکنان مدرسه است، افزود: اجرای امور پرورشی بیشتر با انجمن است که باید تلاش کند با همکاری و برنامه ریزی با مدیریت مدرسه در مواردی مانند اردوها و آموزش خانواده، محیط شاد و پویایی ایجاد کنند.

وی با اشاره به مدرسه ای که فرزندش در آن تحصیل می کند، تاکید کرد: با همیاری مدیریت مدرسه و مشارکت والدین، موارد خطرساز در این محیط آموزشی را به حداقل رساندیم و برخی امکانات آن مانند زمین ورزشی را بهبود دادیم.

یکی از والدین اصفهانی که امسال برای نخستین بار عضو انجمن اولیا و مربیان یکی از مدارس دولتی شده است نیز به ایرنا گفت: اداره کردن یک مدرسه با ۳۰۰ تا ۴۰۰ دانش آموز سخت است و والدین باید در قالب انجمن اولیا و مربیان در این زمینه مشارکت و همراهی داشته باشند.

پیمان اختریان با اشاره به برخی اختلاف هایی که بین مدرسه دولتی و غیر انتفاعی وجود دارد، اضافه کرد: والدین می توانند با مشارکت خوب این اختلاف ها را به حداقل برسانند و آنچه در توانشان است انجام دهند.

وی تاکید کرد: اگر خانواده ها مشارکت نداشته باشند، مشکلات حل نمی شود و بازدهی آموزشی بالا نخواهد بود.

بر اساس آیین نامه  انجمن اولیا و مربیان، در مدارسی که عده دانش آموزان آنها کمتر از ۳۰۰ نفر باشد، اولیای منتخب هشت نفر شامل پنج نفر اول اصلی و سه نفر بعدی علی البدل هستند.

در مدارسی که عده  دانش آموزان بیش از ۳۰۰ نفر باشد به ازای هر ۵۰ نفر اضافی، یک نفر از اولیا بر تعداد اعضای اصلی اضافه می شود ولی عده اعضای علی البدل سه نفر خواهد بود.

از جمله وظایف انجمن های اولیا و مربیان واحدهای آموزشی می توان به تأمین مشارکت فکری، فرهنگی، عاطفی و آموزشی اولیا و تقویت هماهنگی و همسویی تربیتی و آموزشی خانه و مدرسه، تشکیل جلسه های آموزش خانواده، همکاری و مشارکت با مدیر مدرسه در اجرای فعالیت های پژوهشی، برگزاری اردوهای دانش آموزان و بازدید از مراکز علمی، آموزشی و فرهنگی، نظارت بر چگونگی اخذ کمک های مردمی با رعایت قوانین، تشکیل شورای مالی مدرسه، نظارت بر نحوه هزینه وجوه حاصل از کمک های مردمی، خدمات فوق برنامه، سرانه دانش آموزان و کمک های شوراهای آموزش و پرورش و اتخاذ تصمیم نسبت به سرویس رفت و آمد دانش آموزان اشاره کرد.
 

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مدارس انجمن اولیاء و مربیان اصفهان آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۳۱۷۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرسودگی فضای آموزشی در کوهدشت/ ۱۴ مدرسه تخریبی است

رئیس اداره آموزش‌وپرورش کوهدشت از وجود ۱۴مدرسۀ تخریبی در شهرها و مدارس این شهرستان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کوهدشت، امین امینی‌پویا، صبح امروز، در نشست خبری با خبرنگاران گفت: فضای آموزشی در این شهرستان سال‌ها است که فرسوده و ناایمن است.

او با اشاره به وجود 34هزار نفر فرهنگی و دانش‌آموز در کوهدشت، اضافه کرد: خبرنگاران باید خیرّان را برای سرمایه‌گذاری در ایجاد و نوسازی مدارس ترغیب کنند.

رئیس اداره آموزش‌وپرورش کوهدشت با اعلام اینکه برخی از مدارس این شهرستان زیبندۀ دانش‌آموزان و معلمان نیست، تأکید کرد: امکانات و سرانۀ آموزش‌وپرورش جوابگوی نوسازی مدارس نیست.

احداث 216 مدرسه در مناطق محروم لرستان

امینی‌پویا با بیان ضرورت استفاده از مشارکت خیّران در ساخت و گسترش فضاهای آموزشی کوهدشت، یادآور شد: انتظار داریم که خیرّان در ساخت و تعمیر مدارس این شهرستان مشارکت بیشتری داشته باشند.

او در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم دربارۀ تعداد مدارس تخریبی در کوهدشت، اعلام کرد: 14مدرسه در شهرها و مدارس این شهرستان تخریبی است و باید نوسازی شود.

رئیس اداره آموزش‌وپرورش کوهدشت خاطرنشان کرد: مدرسۀ پسرانۀ راهنمایی شاهد و مدرسۀ دخترانۀ معرفت ر تازه‌آباد در داخل این شهر ناایمن شناخته شده‌است و این مدارس باید هرچه سریع‌تر نوسازی شود.

امینی‌پویا با بیان اینکه بین 600 تا 800میلیون تومان اعتبار برای ساخت مدارس یک‌کلاسه نیاز است، گفت: حداقل یک‌میلیارد و 200میلیون تومان برای ساخت مدارس دوکلاسه نیاز است.

رئیس اداره آموزش‌وپرورش کوهدشت با ذکر اینکه این شهرستان فاقد خانۀ رفاهی فرهنگیان است، مطرح کرد: مسئولان باید برای نوسازی مدارس کوهدشت پای‌کار بیایند.

او اعلام کرد: ما در حال تلاش برای رفع مشکل اداری درمانگاه فرهنگیان کوهدشت هستیم و این درمگاه طی روزهای آینده افتتاح می‌شود.

امینی‌پویا در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم در ارتباط با وضعیت سیستم‌های گرمایشی مدارس در کوهدشت، بیان کرد: 2میلیارد و 500میلیون تومان اعتبار برای گرمایش مدارس این شهرستان هزینه کرده‌ایم.

رئیس اداره آموزش‌وپرورش کوهدشت در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم دربارۀ تعداد دانش‌آموزان شرکت‌کننده در دور نخست کنکور، اذعان کرد: حدود 3هزار و 600نفر در تمام مقاطع تحصیلی در کنکور اردیبهشت‌ماه 1403شرکت کردند.

انتهای پیام/ 644/.

دیگر خبرها

  • «هر سه‌شنبه‌ یک مدرسه»؛ طرحی برای افزایش سرانه آموزشی
  • ۴۵ واحد آموزشی در بردسکن بازسازی و احداث شد
  • شکوری: به دنبال ایجاد تنوع در دوره های آموزشی هستیم
  • ۳۰درصد ساختمان‌های آموزشی گناباد فرسوده است
  • فرسودگی فضای آموزشی در کوهدشت/ ۱۴ مدرسه تخریبی است
  • کمک ۲۳۰ میلیارد ریالی خیرین برای مدرسه سازی در گناباد
  • خطر فرونشست در کمین ۱۵۰ مدرسه اصفهان
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه اصفهان/ ۴۲ مدرسه تعطیل شد
  • مدیران فرهنگی به احیای آموزش هنر خوشنویسی توجه داشته باشند
  • مسکن مهر دامغان نیازمند ۲ مدرسه است