Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده شازند در مجلس شورای اسلامی گفت: عدم مدیریت صحیح پالایشگاه‌ها آسیب بسیاری به اقتصاد کشور وارد کرده است، اگر روش پتروشیمی‌ها بخصوص آنها که خوراک مایع دارند و زیان‌ده هستند تغییر نکند رو به شکست می‌روند.

به گزارش ایسنا، علی ابراهیمی در جلسه ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی که با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، اظهار کرد: محور اقتصاد مقاومتی کشاورزی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از تحریم‌ها این مهم به طور کامل اثبات شد و دریافتیم آنچه می‌توان در قالب اقتصاد مقاومتی به آن تکیه داشت بخش کشاورزی است. زمانی که ارزش پول ملی مقداری کاهش پیدا کرد صادرات محصولات کشاورزی توجیه پیدا کرد و زمینه رشد بخش کشاورزی فراهم شد، اما سیستم دولتی با ممنوعیت صادرات درهای بازار صادرات را به روی تولیدکنندگان و کشاورزان بست. البته اعتقاد ما بر این است که با استفاده از نظام تعرفه‌ای می‌شد نیاز و تولید داخل را مدیریت کرد، اما ممنوعیت صادرات جزو اشتباهاتی بود که وزارت صمت انجام داد که تقاضا داریم در سیاست‌گذاری بعدی این فرصت از کشاورزان گرفته نشود.

وی افزود: تعیین قیمت غیرکارشناسی و غیرمنطقی از سوی دولت برای گندم به عنوان کالایی مهم و استراتژیک، در سال زراعی گذشته و جاری لطماتی به تولیدکنندگان وارد کرد. همه می‌دانیم که می‌توانستیم ۱۱ میلیون تن گندم بخریم اما این قیمت غیرواقعی که از قیمت علوفه هم ارزان‌تر بود سبب شد بخش زیادی از این گندم‌ها در انبارها و دست واسطه‌ها باقی بماند.

نماینده مردم شازند در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: تعیین قیمت ۲۲۰۰ تومانی برای گندم یک سیاست گذاری اشتباه است. این نوع تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری درخصوص این محصول با اهمیت، جزو اشتباهات است و نمی‌توان توقع داشت با این قیمت‌ها سال آینده نیز بتوانیم گندم بخریم.

وی در ادامه به اشاره به موضوع خصوصی سازی و با بیان اینکه در حال حاضر هپکو، آذرآب و صنایع مادر مطرح در خاورمیانه با مشکلاتی مواجه هستند، گفت: عدم مدیریت صحیح پالایشگاه‌ها آسیب بسیاری به اقتصاد کشور وارد کرده است، اگر روش پتروشیمی‌ها بخصوص آنها که خوراک مایع دارند و زیان‌ده هستند تغییر نکند رو به شکست می‌روند و پتروشیمی سودده نخواهیم داشت.

نماینده مردم شازند در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وجود دفاتر مرکزی یک ضربه بزرگ به کارخانجات تخصصی است، اضافه کرد: باید بطور جدی به اقتصاد مقاومتی بپردازیم و مدیر هر واحد صنعتی باید در محل کارخانه حاضر باشد. چگونه ممکن است مدیران واحدهای حیاتی استان در دفاتر مرکزی در تهران باشند و آن واحد موفق باشد؟ این موضوع با هیچ منطقی برابر نیست، وجود دفاتر در تهران هیچ توجیهی ندارد و به نظر بنده در این مورد یک اهمال کاری کاملا جدی انجام شده است.

ابراهیمی اضافه کرد: وقتی صنایع مسئولیت اجتماعی خود را انجام ندهند مردم نسبت به حاکمیت بی اعتماد می‌شوند، بیش از یکسال است با کارشکنی و دروغ از سوی پتروشیمی مواجهیم که این کار درست نیست. نمایندگان شستا و تاپیکو در هیات مدیره پتروشیمی شازند با به تمسخر گرفتن مردم شازند و نگاه تکدی گری و توزیع سبد کالا، سعی در خام کردن و خاموش نگاه داشتن مردم شازند دارند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی پالايشگاه کشاورزی اقتصاد مقاومتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۳۳۴۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای ۴ سال آتی مشکلی برای تامین آب سیستان و بلوچستان وجود ندارد

در گفتگوی ویژه خبری موضوع سیل اخیر در استان سیستان و بلوچستان مورد بررسی قرار گرفت و آقای بزرگ زاده سخنگوی صنعت آب به سوالاتی پاسخ داد.

بزرگ زاده گفت: دو دسته از اقدامات در سیل اخیر انجام شد. اولا به منظور مدیریت سیلاب نیاز به زیرساخت داریم و طی سالیان گذشته اقداماتی مانند سدسازی باید انجام شود تا بتوانیم با کمک پروژه‌ها و سد‌ها پدیده‌های حدی اقلیمی را مدیریت کنیم. اما وجود سد‌ها هم کافی نیست و باید مدیریت سیلاب انجام شود. 

او افزود: در حوادث طبیعی اخیر، پهنه بارشی وسیعی داشتیم. کاری که سد‌ها به ویژه سد کهیر انجام دادند این بود که حجمی از سیلاب توسط آنها مهار شد. به عبارتی سیلاب‌های بالادست سد که بارش‌های اصلی آنجا بود را به تاخیر انداختند تا سیلاب‌های پایین دست به طور نسبی فروکش کند و بعد سیلاب‌های بالادست برسد. به معنای دیگر از هم افزایی دو پیک سیلاب جلوگیری شد.

بزرگ زاده ادامه داد: اقدام دیگری که از طریق سد‌ها انجام شد این بود که پیکسایی صورت گرفت. وقتی سیلی با شدت فراوان در یک رودخانه با حجم کم حرکت می‌کند، به یک باره در محدوده وسیع سد قرار می‌گیرد، فرصتی برای کاهش شدت آن پیدا می‌شود. به عنوان مثال دِبی ورودی به سد کهیر که بیش از ۹ هزار مترمکعب در ثانیه بوده، این دبی در لحظه خروج از سد، به ۱۵۰۰ مترمکعب در ثانیه کاهش پیدا کرد.

سخنگوی آب با اشاره به وقوع سیلاب در دیگر کشور‌ها گفت: این درحالی است که همین جبهه‌های بارشی در کشور عمان کشته داشته است و حتی کشور‌های مدرن مانند امارات نیز در خدمات زیرساختی با مشکل مواجه شده اند. اگر زیرساخت‌های پروژه‌ای و سد‌ها ایجاد نشده بود، فاجعه بزرگی رخ میداد. سد کهیر در همین دو سیلاب گذشته تمام هزینه‌هایی که برای آن شده بود را برگرداند.

او در خصوص ذخیره آب ناشی از سیلاب‌های اخیر گفت: عمدتا سد‌های سیستان و بلوچستان پر هستند و این آب الان باید برای مصارف مردم در بخش کشاورزی و شرب استفاده شود. در بلوچستان جنوبی از آب‌های سطحی و شیرین سازی آب دریا تامین آب انجام می‌شد، اما اکنون دیگر کمتر نیاز به این بخش وجود دارد و منطقه‌ای که تحت پوشش سد‌ها هستند برای دوره حدودا ۴ ساله مشکلی برای تامین آب شرب و کشاورزی وجود ندارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • شبکه برق خوزستان پایدار است / خسارت‌هایی به شبکه آبادان و شادگان وارد شد
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت خوزستان از دست رفت
  • خسارت بارندگی به گندمزارهای آماده برداشت در خوزستان
  • خسارات سنگین طوفان به ۱۰۰ هزار هکتار از گندم‌زارهای خوزستان
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • برای ۴ سال آتی مشکلی برای تامین آب سیستان و بلوچستان وجود ندارد
  • کشاورزان کماکان چشم انتظار اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم
  • مردم پول ندارند سمند ۲۰ سال پیش را عوض کنند؛ می‌خواهند خودروی برقی وارد کنند؟
  • بیکاری معضلی جدی/ ضرورت رفع مشکلات حوزه کشاورزی
  • گشتی در اقتصاد ایران | بازگشت ایران و امارات به میز همکاری‌های اقتصادی