Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-07@04:35:03 GMT

«برادران» را دگرباره باید شناخت

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۳۸۸۳۸

«برادران» را دگرباره باید شناخت

سرورهادیان/

بسیاری از آدمها زندگی‌شان به گونه‌ای است که پس از فوت، صفحه‌ها و تاریخ زندگیشان بسته می‌شود، امــا بعضی از انســان‌ها پس از مرگ، صفحــات جدیدی از زندگی‌شان آغاز میشود. اینها بخشی از نگاه قائم مقام اسبق تولیت آستان قدس رضوی درباره شخصیت شادروان «دکتر علیمحمد برادران رفیعی» است که تجربه سال‌ها دوستی و همــکاری‌اش با او را این گونه روایت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر برادران از دید من شخصیتی است که او را از نو باید شناخت.

معلمی و صبوری؛ کلید شخصیت او

در همین سرآغاز و پیش از عنوان و قبل از هر سخن و حرف دیگری خوب اســت به تقلید از استاد شهید مرحوم علامه مرتضی مطهری که تأکید داشت در شناخت شخصیت افراد باید به دنبال کلید شــخصیت آنان بود تا به وسیله آن بتوان هــر چه بهتر به دنیای درونی آنهــا راه یافت و آنان را بهتر شناخت، در همین راستا باید اشاره کنم که کلید شخصیت دکتر برادران نیز صفت معلمی و صبوری و جمع هنرمندانه این دو با هم و سایه گســتر شدن آن در تمامی شئون فردی، کاری و جمعی او بود.

 دیباچه جدید زندگی او

کریمی می‌گوید: به اعتقاد من شخصیت دکتر به گونه‌ای است کــه در واقع پس از فوتش ســرفصل جدیدی در زندگی‌اش گشوده شده است. به لحاظ شــخصیت فرهنگی- مردمی، او کارهای ماندگاری انجام داده اســت.

 دکتــر برادران دارای شخصیت صادقی بود که در کمتر مسئولی من این را سراغ دارم که بدون هیچ گونه نگاه دوگانه به مســائل نظر و توجه میکرد تا آنچه خیر و صالح یک مجموعه است را انجام دهد.

 به دور از هیاهو و تبلیغات

 وی بــا تأکید بر این نکته که دکتر بــرادران چه پیش و چه پس از انقلاب در زندگی‌اش، هیچ گاه به فکر شخصیت‌سازی برای خودش نبود، خاطرنشــان می‌سازد: همه ما در زندگی، وقتی کار می‌کنیم و مسئولیتی داریم، شخصیتی از خودمان می‌سازیم.

حالا این شــخصیت یا کاذب یا صادق است ولی دکتر بــرادران هیچ گاه به دنبال آن نبود که نامی از خودش بر جای بگذارد که کار تبلیغاتی و ژورنالیستی انجام بگیرد. از مصاحبه و مطرح شدن تا می‌توانست دوری و پرهیز می‌کرد و کار را برای خدا و دل خودش انجام میداد.

 نقش او در تأسیس مؤسسه‌ها

علی کریمی با بیان اینکه در پیدایش مؤسسه‌های فرهنگی در آستان قدس رضوی شاید بسیاری ندانند دکتر برادران نقش بســزایی داشته اســت، اظهار میدارد: وی با دعوت آیت‌الله طبسی به آستان قدس رضوی آمد و از سال ۱۳۵۸ تا ســال‌های اخیر عضو هیئت امنای آستان قدس رضوی بود.

 اواز سال ۱۳۶۲ به عنوان معاون فرهنگی به کار اجرایی در آستان قدس رضوی پرداخت. ایجاد یا گسترش بسیاری از مؤسسه‌های فرهنگی مانند سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد، دانشگاه امام رضا(ع)، بنیاد فرهنگی رضوی، بنیاد پژوهشهای اســلامی، مؤسســه چاپ و انتشارات، مؤسســه فرهنگی قدس و مرکز خراسان‌شناسی از جمله خدمات و حسنات دکتر برادران است و او در شکل گرفتن و انسجام‌بخشی این مؤسسه‌ها نقش مؤثر، کافی و جامعی داشــت.

در کتابخانه مرکزی آستان قدس پس از تصویب چارت جدید با دعوت از اســتادان دانشــگاه به بسیاری از فعالیت‌های پژوهشــی سازمان رونق بخشید. بخش تاریخ شفاهی مدیریت اسناد از ابتدای تأسیس تا فوت او همیشه و همواره از مشورت وی در طرح‌های مختلف بهره جسته است.

انس و الفت با کتاب و کتابخوانی آنچنان در وجودش راســخ و نهادینه شــده بود که حتی تا این اواخر با وجود بیماری و دیگــر ناملابمات، مســئولیت کتابخانه کانون فرهنگی «قلم» در مشهدالرضا را به عهده داشت.

 وی در ادامــه می‌افزاید: او موجب به چاپ رســاندن بیش از  ۷۰ میلیون جلد کتاب در تیراژهای مختلف در آستان قدس رضوی اســت. مدتی که در معاونت فرهنگی آســتان قدس رضــوی بود در نقش کلید معاونت چه در اداره امور فرهنگی و چه در ایجاد ســمعی بصری همت کرد که نتیجه این کار مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی بود.

وی با اشاره به تأسیس مؤسسه مشاوره جوانان آستان قدس رضوی، تصریح می‌کند: دکتر به جوان‌ها نگاه پدرانه‌ای داشت. وی میگوید: شخصیت دکتر برادران را اگر در آستان قدس رضوی بخواهم خلاصه کنم، میتوانــم این گونه بگویم که پیدایش بسیاری از مؤسسه‌های فرهنگی و تأثیرگذار آستان قدس در عرصه فرهنگ و خدمات اجتماعی مرهون خدمات و نگاه‌های عمیق وی است.

وی ادامه می‌دهد: کم میشناسیم افــرادی را که اگــر از امکانات مادی و تمکــن و رفاه کافی برخوردارند از آن برای بهره‌برداری بهینه در زندگی استفاده کنند. برادران به جای مصرف‌گرایی، دغدغه ارتقای کیفیت زندگی را داشت. واقعاً رفاه را با راحتی اشتباه نمی‌گرفت.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: برادران تولیت آستان قدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۳۸۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی شخصیت حجت‌الاسلام مطلبی مصداق امر به معروف است

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم رونمایی از کتاب «رضای انقلاب» عصر امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت در تالار اندیشه سوره مهر انقلاب اسلامی برگزار شد.

حجت الاسلام موسی‌پور نماینده ولی فقیه و رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در این‌مراسم گفت: در تولید محتوا و منابع فرهنگی اقدامات خوبی انجام و در جایگاه مطلوبی هستیم اما نقص ما در فرآوری و ارایه تولیدات فرهنگی است.

وی افزود: همانطور که اگر در مواد معدنی ارزش افزوده نداشته باشیم موفق نیستیم. موضوعات فرهنگی نیازمند فراوری است و در بهره‌وری از کانی‌های غنی معنوی و فکری نقص داریم و باید برای جبران این نقص فکر کرد. ما در بهره‌وری معنوی هم مشکل داریم و باید برای آن نیز فکر کرد. اندکی بهره وری در حوزه های انرژی و نفتی و مانند آن بسیاری از مشکلات کشور را برطرف می‌کند. در حوزه فرهنگی همانگونه‌که در تولید توجه می‌کنیم باید به بهره وری از این تولیدات و برداشت از آن اقدام کنیم. ما چهره های بزرگ فرهنگی داریم اما در جامعه از آثار چنین چهره هایی بهره برداری نمی‌کنیم و از آثار و برکات انها بهره‌مند نیستیم. این چهره‌ها را باید بشناسانیم و منش آنان را در جامعه ساری و جاری کنیم.

رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در پایان گفت: قلب سلیم، صداقت، صراحت و شجاعت از ویژگی‌های بارز حجت الاسلام مطلبی است. تبعیت محض از ولایت از دیگر ویژگی‌های ایشان است.

حجت‌الاسلام سعید فخرزاده نویسنده کتاب رضای انقلاب هم در این‌مراسم گفت: ممکن نیست کسی که در حوزه انقلاب کار می‌کند حجت اسلام مطلبی را که امام جماعت مسجد ابوذر بوده، نشناسد.

وی با بیان سوابق ۷۰ ساله انقلابی این چهره فرهنگی گفت: برای نگارش کتاب سوالات و موضوعات متعددی مطرح و نکاتی بیان شد که با لحن ساده و بیانی شیوا به رشته تحریر درآمدند و در ۷ فصل از جمله زندگینامه ، دوران حیات حوزوی، مبارزات ۱۵ خرداد و منبرها تدوین شدند.

فخرزاده گفت: حجت‌الاسلام مطلبی، الگوی متعالی چهره‌های فرهنگی و انقلابی است. معرفی چنین چهره هایی امر به معروف در جامعه است و این مهم با رونمایی از کتاب رضای انقلاب محقق شد.

کد خبر 6098576 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • معرفی شخصیت حجت‌الاسلام مطلبی مصداق امر به معروف است
  • هدف از تکریم سرآمدان علمی و فرهنگی الگوسازی برای نسل جوان است
  • آستان مقدس حضرت معصومه(س)، آماده‌ی دهه‌ کرامت است
  • کلنگ‌زنی چایخانه آستان قدس رضوی در شهر زنجان
  • آستان مقدس حضرت معصومه(س)، آماده‌ی دهه‌ی کرامت است
  • کلنگ‌زنی چایخانه آستان قدس رضوی در سطح شهر زنجان
  • «جایزه روزبه» به منتخبان مسابقه پارس آرا اعطا می‌شود
  • شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده در مسیر شکل‌گیری/ برخی شخصیت‌های حقوقی عضویت را نپذیرفتند
  • ۳ عامل مهم در شکل‌گیری شخصیت محمد‌رضا سنگری
  • ارسال سند محتوایی ۲۰ برنامه‌ آستان قدس رضوی برای عتبات