Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@22:55:33 GMT

ذوالقدر: ثبت ملی آثار تاریخی تهران شتاب گرفته است

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۴۲۷۰۳

ذوالقدر: ثبت ملی آثار تاریخی تهران شتاب گرفته است

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم توجه به ظرفیت های گردشگری و صنایع دستی تهران بیان کرد: ثبت ملی آثار تاریحی تهران شتاب گرفته است.

سیده فاطمه ذوالقدر در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص نشست مشترک کمیته فرهنگی فراکسیون زنان مجلس با  اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران گفت: در ابتدا نشستی  با مدیر کل و معاونت‌های اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران داشتیم و بازدیدی را به اتفاق خانم ها اولادقباد،حسینی و سعیدی از موزه فرش انجام دادیم، این موزه دارای فرش هایی با قدمت هایی تاریخی و سبک‌های مختلفی بوده و تنها موزه فرش در ایران  است که تمام علاقمندان داخلی و خارجی را جذب خود می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از انجام این بازدید مقرر شد که کمیسیون فرهنگی حتما در جهت ثبت روز ملی فرش گام هایی را بردارد.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: پس از این بازدید در جلسه‌ مشترک با  اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران ابتدا آقای جانفشانی مدیرکل این اداره با تاکید براینکه در خصوص وضعیت گردشگری در استان تهران، تعداد موزه‌ها و وضعیت صنایع دستی کارهای موثری انجام شده و برای تکمیل زیرساخت های گردشگری و هتل‌ها قدم‌های موثری برداشته شده است، آماری را در خصوص وضعیت گردشگری و تعداد موزه های تهران ارائه کرد. برای مثال تاکید شد که در سال گذشته کارهای خوبی برای افتتاح چندین هتل انجام شده  که ۹۰ درصد این هتل‌ها  با مشارکت بخش خصوصی بوده و فقط ۱۰ درصد با مشارکت دولت است، بیان کردند که ۳۰۰۰ زن در بخش صنایع دستی فعالیت می‌کنند و در این حوزه تفاهم‌ خوبی با شهرداری انجام داده اند. یکی از اقداماتی که مورد اشاره قرار گرفت راه اندازی مدرسه صنایع دستی و مدرسه جواهرات و تاسیس ۴۰ موسسه گردشگری بود، تاکید داشتند که لازم است در بودجه سال ۹۹ اعتبارات عمرانی خوبی برای آنها مورد نظر قرار گیرد.

ذوالقدر ادامه داد: در این جلسه تاکید شد که تهران در حوزه گردشگری در خود یک گنج دارد که لازم است بیشتر به آن توجه شود. در تهران ۹۷ خانه ثبت شده ولی خیلی از خانه‌ها مخصوصا در مناطق ۱۱ و ۱۲ شناسایی نشده‌اند که لازم است اقدام لازم در این جهت مورد نظر قرار گیرد. درواقع ما ۳۰۰ میلیون دلار درامد صادرات صنایع دستی داریم که ۲۰۰ میلیون دلار از آن از پایانه های تهران صادر شده است، وضعیت ثبت ملی آثار تاریخی تهران شتاب گرفته است و تمامی این آثار به ثبت خواهند رسید با توجه به تمامی این موارد لازم است در این حوزه خود دولت در لایحه ۹۹ پیش بینی‌های لازم را مورد توجه قرار دهد. در این جلسه نمایندگان خواستند تهران در حوزه گردشگری بیشتر مورد توجه قرار گیرد و اماکن آن ثب ملی شوند، ما هم با آقای نوبخت صحبت خواهیم کرد با توجه به اینکه سازمان گردشگری به وزارتخانه تبدیل شده تخصیص‌های لازم را در این حوزه انجام دهد. با توجه به اینکه  بودجه ما منهای نفت است لازم است برای کسب درآمد به موضوع گردشگری بیشتر توجه کرده و زیرساخت‌های این حوزه را تقویت کنیم.

وی گفت: در این جلسه آقای جانفشانی به برخی از اهداف و برنامه‌های میان مدت اداره کل میراث فرهنگی استان تهران اشاره کردند. اهدافی مانند تبدیل استان تهران به سه مقصد برتر کشور در جذب گردشگران، توسعه رشته‌های مرتبط با گردشگری در مدارس تهران، توسعه اقامتگاه‌های بومگردی، ایجاد پایانه صادراتی صنایع دستی استان در غرب تهران، ایجاد پنج بازارچه دائمی صنایع دستی، مهارت آموزی بانوان روستایی در رشته‌های صنایع دستی به منظور ایجاد ۲۵۰۰ شغل پایدار و همچنین شناسایی و ثبت خانه‌ها و بناهای تاریخی واجد ارزش در شهر تهران.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آثار تاریخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۴۲۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انهدام باند حفاران غیرمجاز در ارومیه

ایسنا/آذربایجان غربی سرپرست یگان حفاظت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی از انهدام باند حفاران غیرمجاز در دره شهدای ارومیه و در حریم قلعه تاریخی هزاره اول پیش از میلاد خبر داد.

بهروز محبی با اعلام این مطلب اظهار کرد: پس از دریافت گزارشی مبنی بر انجام حفاری در دره شهدا ارومیه موضوع به صورت نامحسوس و شبانه‌روزی توسط تیم‌های اطلاعاتی یگان حفاظت میراث‌فرهنگی استان مورد رصد قرار گرفت.

سرپرست یگان حفاظت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی افزود: در نهایت طی هماهنگی با اطلاعات و عملیات سپاه پاسداران به‌ دلیل امنیتی بودن منطقه و نیز هماهنگی با نیروی انتظامی منطقه در یک عملیات منسجم حفاران حین متواری شدن از محل حفاری دستگیر شدند.

وی گفت: در بررسی‌های به‌عمل آمده حفاران دارای سوابق قبلی تخریب آثار بودند و این گروه حفاری با تجهیزات بسیار پیشرفته اقدام به کاوش و جست‌وجوی آثار تاریخی و فرهنگی می‌کردند که در بررسی خودروی حفاران تعداد ۱۵ عدد مواد منفجره دست‌ساز بسیار پرقدرت کشف شد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی، محبی تصریح کرد: در دره تاریخی نژ نیز انفجارهای بسیار بزرگی برای کشف آثار تاریخی توسط متهمان صورت گرفته که موجب تخریب گسترده شده است، همچنین تعداد زیادی آلات و ادوات حفاری غیرمجاز اعم از موتور برق، بیل وکلنک، بتن‎کن و دریل و ... کشف و ضبط شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود
  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار شد
  • انهدام باند حفاران غیرمجاز در ارومیه
  • رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است
  • تقدیر وزیر میراث فرهنگی از سریال «نون خ»
  • محوطه تاریخی نوشیجان در فهرست موقت یونسکو ثبت می‌شود
  • ضرغامی: آخرین آمار حکایت از رشد قابل توجه گردشگری است/ حال مردم خوب است
  • ادعای عبور آزادراه قائمشهر_ ساری از محوطه تاریخی پایه علمی ندارد