Web Analytics Made Easy - Statcounter

حیدر قاسمی روز سه‌شنبه در دوازدهمین نشست تخصصی بانوان عضو شوراهای اسلامی شهرهای استان اصفهان که با موضوع "بررسی راهکارهای افزایش مشارکت سیاسی زنان در انتخابات" در سالن اجتماعات استانداری برگزار شد، افزود: میزان مشارکت مردم این استان در حدود ۴۰ انتخابات پس از انقلاب بین ۵۱ تا ۷۱.۵ درصد بوده است.

وی خاطرنشان کرد: میزان مشارکت مردم کلانشهر اصفهان در انتخابات با توجه به مسائل مختلف از جمله نقش اندک عوامل قومیتی در آن، نسبت به سایر شهرهای استان، کمتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قاسمی به برگزاری انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در سال جاری اشاره و اضافه کرد: ۲ اصل اساسی برای مشارکت فعال مردم در انتخابات، فراهم بودن بستر مناسب برای حضور اقشار مختلف و تمایل و جدیت آنها به‌منظور شرکت در این رویداد است.

وی شعار این انتخابات را «انتخابات ۹۸، گام دوم انقلاب، قانونمداری و بی‌طرفی، انسجام ملی» عنوان و تصریح کرد: امسال فضای متفاوتی در کشور داریم و حضور زنان بطور قطع می تواند کمک‌کننده باشد و وزن مشارکت آنها در این عرصه بزرگ تصمیم‌گیری را افزایش دهد.

معاون سیاسی استانداری اصفهان با اشاره به اینکه تنور انتخاباتی مجلس هنوز آنطور که باید گرم نیست، اظهار داشت: شاید یکی از دلایل آن فضای اقتصادی یک سال گذشته تاکنون است اما باید توجه کنیم که تنوع مطالبه‌ها و نیازهای امروز جامعه با ۳۰ سال گذشته تفاوت دارد و باید خود را با آن تطبیق دهیم.

قاسمی با اشاره به تاثیر تحولات پس از انقلاب در مشارکت زنان در عرصه‌های مختلف تاکید کرد: ممکن است هنوز برخی تنگ نظری‌ها در جامعه نسبت به زنان وجود داشته باشد که باید با حضور و مطالبه‌گری منصفانه و دقیق، آن را اصلاح کرد.

وی با بیان‌اینکه اصفهان در زمینه حضور زنان در نهادهای مدنی و انتخاباتی در کشور پیشروست، گفت: حدود ۶ درصد از کرسی‌های مجلس شورای اسلامی در اختیار بانوان است در حالی که این سهم در میان نمایندگان اصفهان با وجود مسائلی که که در انتخابات گذشته این استان رقم خورد و برخی معادله‌ها را کم و زیاد کرد، ۱۶ درصد است.

معاون استاندار اصفهان اضافه کرد: اما وضعیت استان از لحاظ حضور زنان در شوراهای اسلامی که انتظارات بیشتری در باره آن وجود دارد، ضعیف‌تر است و ۹ درصد از اعضای شوراهای اسلامی شهرها را بانوان تشکیل می‌دهند که باید ارتقا یابد.

قاسمی با تاکید براینکه باید رای و دیدگاه نیمی از جمعیت جامعه در حوزه‌های تصمیم‌گیری مانند مجلس و شوراها به‌خوبی دیده شود، اظهار داشت: حضور فعالانه زنان بخوبی می‌تواند این موضوع را محقق کند.

ثقل جنبه سیاسی و ملی انتخابات امسال

 مدیرکل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری اصفهان نیز در این نشست گفت: انتخابات امسال ترجمه‌ای دارد که می‌تواند به نفع امنیت ملی باشد یا دردسرهای مردم را بیشتر کند.

 علی اصغر رفیعی‌نژاد با بیان‌اینکه از سال ۹۶ برخی از جریان‌های داخلی در اثر کج‌سلیقگی و بی‌تدبیری باعث ایجاد طمع در دشمن و به انحراف کشیده شدن مطالبات مردم شدند، تصریح کرد: با اعمال تحریم‌های جدید نیز فضا به سمتی رفت که نتیجه انتخابات امسال می‌تواند علامت‌دهنده به برخی از تحرک‌های بعد از انتخابات باشد.

وی اضافه کرد: آمریکا و بخشی از اروپا و دشمنان منطقه دست از حرکت علیه ایران برنداشتند و فقط روش‌های خود را تغییر دادند.

رفیع نژاد تاکید کرد: انتخابات امسال علاوه براینکه یک حق و تکلیف است از نظر سیاسی و ملی نیز وزنه سنگین‌تری پیدا کرده است و برنامه‌ریزان خارجی منتظر نتایج آن هستند تا سناریوهای بعدی خود را تعریف و اجرا کنند.

به گفته وی، امسال بحث پیروزی یا شکست احزاب یا گروه‌ها مطرح نیست بلکه پیروزی، اقتدار و امنیت ملی کشورمان در برابر زیان دیدن آن اهمیت دارد.

وی حضور آگاهانه و هوشمندانه مردم در انتخابات را باعث انتقال پیام‌های خوب از ایران برای خارج از کشور دانست و گفت: زنان باید مشارکت خوبی در این رویداد داشته باشند و هر کس که این توانمندی را در خود می‌بیند حضور پیدا کند.

مدیرکل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری اصفهان اضافه کرد: حرف‌ها و مطالبه‌های مردم را نمی‌توان کف خیابان پیگیری کرد زیرا نتیجه آن سبب سختگیری و رادیکال شدن فضا می‌شود لذا این مطالبه‌ها باید از طریق صندوق‌های رای پیگیری شود.

وی با طرح این سئوال که اگر ما در انتخابات حضور پیدا نکنیم آیا می‌توانیم مطالبات خود را از زبان اقلیت بخواهیم، تصریح کرد: مردم می‌توانند از طریق انتخابات هوشمند و به کارگیری نیروهای آگاه، مطالبات خود را پیگیری کنند.

رفیع نژاد افزود: اگر زنان می‌خواهند خواسته‌های آنها پیگیری شود باید به‌جای سهم 5 درصدی در بین نمایندگان مجلس، سهمی دست‌کم بین ۲۰ تا ۳۰ درصد داشته باشند.

وی با تاکید براینکه انتخابات مجلس تنها عرصه‌ای است که سقف حضور زنان در آن بلند است، ادامه داد: اگر دنبال این هستید که تفکر متعصب از فضای حاکم بر سیاست‌های کلان برداشته شود باید در انتخابات حضور فعال داشته باشید.

در این نشست، جمعی از بانوان که در فرمانداری‌ها مسئولیت دارند یا عضو شورای اسلامی یا تشکل‌های زنان هستند به ارائه راهکارهایی برای افزایش مشارکت زنان در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی پرداختند که از مهمترین آنها می‌توان به اطلاع‌رسانی و ارتقای سطح آگاهی زنان از طریق شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها و ایجاد اطمینان و اعتماد در بین مردم اشاره کرد.

یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، اسفند امسال برگزار می شود.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اصفهان انتخابات مجلس شورای اسلامی بانوان استانداری اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۴۴۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو عامل کاهش مشارکت در دور دوم انتخابات

حزب اسلامی ایران زمین برای حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، پردیس و اسلامشهر؛ فهرست ۱۶ نفره پیشنهادی خود را در دوردوم انتخابات به جبهه پیشرفت ،رفاه ،و عدالت و هیئت عالی شورای وحدت اعلام کرد که ۱۳ نفر از ۱۶ نفر به تصویب رسید و فهرست۱۳+۳بعنوان لیست نهایی به مردم شریف تهران، ری، شمیرانات، پردیس واسلامشهر معرفی شد.

دریکی دو روزبا قیمانده به انتخابات جز دعوت به مشارکت هر چه بیشترمردم که کاری نمی شود کرد،اینهم می شود"گفتاردرمانی" که مردم بامشارکت واقعی حدود ۳۸در صدی خود وشکستن رکورد مشارکت حداقلی نسبت به انتخابات های ۹۸وبه قبل درروز۱۱ اسفند نشان دادند که (گفتاردرمانی انتخابات) هم چندان اثری درافزایش مشارکت نخواهد داشت. مضافا اینکه درانتخابات۲۱اردیبهشت دو عامل دیگر هم به کاهش مشارکت نسبت به دوراول دامن خواهد زد که یکی طبیعی و نتیجه خارج شدن هزاران نامزد از دور رقابت است که طرفداران خاص خودشان را دارند و بخشی از آنان پای صندوق‌ها نخواهند آمد. عامل دوم اتفاقات تلخی است که درفاصله ۱۱ اسفند تاکنون از ناحیه دو روحانی سرشناس دارای تریبون و همچنین گرفتن عروسی دختر شخصیت شناخته شده درسوپر لاکچری‌ترین هتل پایتخت باهزینه میلیاردی است که ازجمله مستندات و مصادیق وجود اختلاف طبقاتی میان مردم ومسئولان محسوب شد. .امام علی (ع) درنامه۵۳نهج البلاغه آنرا ازآفات۳ گانه حکو مت و از عوامل رویگردانی مردم ازدولت های اسلامی میداند که موجب دلسردی و قهربرخی باصندوق های رای خواهد شد.

البته معتقدم مردم نباید حساب"سوءعملکرد مسئولان" رابپای "نظام"بگذا رند، دولت ها می آیند و می روند واین "نظام جمهوری اسلا می" است که باید بماند وهمه ما بحکم وظیفه دینی وملی باید درحفظ و بقاء این نظام بکوشیم که بفرموده امام(ره):«حفظ نظام ازاوجب واجبات است».

نهادم قدسی که درکنارهمه مشکلات ناشی ازناکارآمدی برخی مسئولان در ادوار مختلف دستاوردهای ارزشمند و فراوانی داشته است ازجمله پیروزی شکوهمندانقلا ب اسلامی،پیروزی در ۸ سال جنگ تحمیلی که آرزوی تصرف یک وجب ازخاک سرزمین مقدسمان را به دل دشمنان گذاشت،پیشرفت های چشمگیری که درحوزه نانو و فن آوری های نوین ودانش بنیان بحکم "من استطعتم من قوه ورباط الخیر"داشته ایم که منجربه ساخت پیشرفته ترین سلاح های جنگی وافزا یش قدرت دفاعی نظام دربرابر دشمنان شده است که حمله اخیر موشکی و پهبادی به موا ضع نظامی رژیم منحوس وسفاک صهیونیستی که مجهزبه سلاح شیمیایی درمنطقه و موردحما یت بی چون وچرای آمریکا و کشورهای اروپایی است که جرائت پا سخ را ازرژیم غاصب سلب نمود و بسیاری ازموفقیت های دیگر که مایه سربلندی واقتدارنظام جمهوری اسلامی ایران درمنطقه و جهان شده است و بعنوان قدرتمندترین کشورمنطقه، تکیه گاه وامید کشورهای اسلامی بشمارمی آید دلیل محکمی است که حتی تحت بدترین شرایط نباید پشت نظام راخالی کرد بلکه برای حفظ نظام و ناامید ساختن دشمنان برانداز باید در میدان بود که حضور در پای صندوق های رای ولو برای رای به یک‌ نفرهم بودن درمیدان است و خاری برچشم دشمنانی که بدخواه ملت ایران هستند و البته درجای خود با تقویت روحیه مطالبه‌گری به بیان مطالبات برحق خود از مسئولین باید پرداخت و هنگام لزوم بحساب نمایندگان ومسئولان بی کفایت در هر مقام و مرتبه‌ای که باشند باید رسید.

دبیرکل حزب لسلامی ایران زمین

212

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904423

دیگر خبرها

  • ملایر چشم انتظار دور دوم انتخابات مجلس/ مشارکت چشمگیری در راه است
  • دو عامل کاهش مشارکت در دور دوم انتخابات
  • مشارکت ۵۳ درصد مردم شهرستان کلات در دور اول انتخابات
  • دور دوم انتخابات مجلس، به روایت رادیو گفت وگو
  • شمال استان اردبیل در تب و تاب انتخابات
  • بیجار قطب تولید گندم در کشور است / لزوم رفع مشکلات مردم
  • مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس مهم است
  • آرایش سیاسی مجلس جدید چشم‌به‌راه مشارکت مردم است
  • صیانت از آرای مردم وظیفه اصلی است
  • چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم