Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@04:37:04 GMT

شخصیت و میراث ابن‌سینا را به جهانیان معرفی کنیم

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۵۸۲۶۰

شخصیت و میراث ابن‌سینا را به جهانیان معرفی کنیم

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله طه‌محمدی رئیس بنیاد بوعلی سینا با همراهی نجفقلی حبیبی، عضو شورای علمی و مصحح کتاب قانون و رئیس روابط عمومی و امور بین‌الملل به منظور بررسی راهکارهای علمی و اجرایی برای تقویت بنیاد بوعلی‌سینا در صبح روز سه‌شنبه ۳۰ مهرماه با منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دفتر وی دیدار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این دیدار با اشاره به تأثیرات تمدنی شیخ‌الرئیس بوعلی در زمینه علوم طبیعی و پزشکی؛ بر لزوم پاسداری از هویت ایرانی این فیلسوف بزرگ تأکید کرد و گفت: بوعلی جزو دانشمندان سرآمد فرهنگ و تمدن اسلام و ایران است و بازشناسی آثار این طبیب و فیلسوف ایرانی و مطالعه و تحقیق علمی درباره میراث او بایستی با قدرت و همت بیشتری ادامه پیدا کند.

وزیر علوم به تأثیر میراث ابن‌سینا در غرب اشاره کرد و افزود: غربی‌ها بیشتر از هر چیز، بوعلی‌سینا را با طب و پزشکی و کتاب بزرگ قانونش می‌شناسند و هر چند فلسفه او نیز در اروپا تأثیر داشته است؛ اما به‌طور عمومی او را از دریچه پزشکی می‌شناسند؛ اما میراث عقلی بوعلی‌سینا بایستی در معرفی جهانی او مدنظر قرار گیرد و فلسفه این دانشمند در عرصه جهانی بیش از گذشته معرفی شود.

غلامی با اشاره به وجود آرامگاه شیخ‌الرئیس در همدان؛ استفاده از این ظرفیت فرهنگی و علمی را فرصتی مغتنم برای مردم این استان ذکر کرد و خواستار مساعدت و همکاری دستگاه‌های اجرایی، علمی و فرهنگی استان در پیشبرد اهداف و وظایف بنیاد بوعلی‌سینا شد.

آیت‌ا... غیاث‌الدین طه‌محمدی، رئیس بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی‌ سینا نیز در این دیدار با ارایه گزارشی از مشکلات فراروی فعالیت این بنیاد گفت: اگر قرار است کاری در خور شأن نام و میراث بوعلی‌سینا انجام شود، لازم است دستگاه‌های مختلف ملی و استانی از پشتیبانی مادی و معنوی این بنیاد دریغ نکنند تا بتوان با فعالیت‌های علمی تعریف شده در این بنیاد، بوعلی‌سینا را از انزوا بیرون آورد و چهره تابناک او را به ایران و جهانیان بیش از گذشته معرفی کرد.

رئیس بنیاد بوعلی‌ سینا، تخریب چهره بوعلی‌سینا در طول هزاره گذشته را ظلمی آشکار به خدمات و شایستگی‌های بی‌بدیل این دانشمند ذکر کرد و افزود: بوعلی‌سینا شخصیتی دینی و جهانی است که میراث و داشته‌های او آبروی شهر و استان همدان است. ملاصدرا در جایی از توصیف مراتب علمی بوعلی‌سینا، از این‌که این دانشمند بزرگ وقت خود را صرف علومی غیر از فلسفه کرده است، تأسف می‌خورد و معتقد است اگر بوعلی آثارش را تنها در زمینه فلسفه عرضه می‌کرد؛ می‌توانست فلسفه اسلامی را بیش از وضعیت موجود متحول کند. در زمینه امور عقلی و شناخت الهی که در فلسفه شفا آمده است؛ اگر بخواهیم نظرات و میراث بوعلی را با سایر بزرگان حکمت و فلسفه از جمله امام فخر رازی، خواجه نصیرالدین طوسی و ملای رومی مقایسه کنیم؛ به تعبیر عامیانه بوعلی مثل بولدوزر راه را باز و مشکلات را حل کرده است.

نجفقلی حبیبی عضو شورای علمی بنیاد بوعلی‌سینا و مصحح کتاب "القانون" نیز در این دیدار با اشاره به اهمیت میراث طبی و فلسفی بوعلی، در گزارشی کوتاه، روند تصحیح کتاب قانون و توجه مراکز علمی داخلی و خارجی به این اثر شیخ‌الرئیس را بیان کرد و افزود: بوعلی‌سینا در آثار خویش و آن‌چه در تصحیح کتاب قانون دیده‌ام، اخلاق علمی را به نحو شایسته رعایت کرده است. او در زمینه گردآوری خواص ادویه در کتاب دوم، می‌گوید "تو خیال نکن که من برای تهیه تک‌تک این داروها خودم اقدام کرده و زحمت کشیده‌ام، بلکه از آن‌چه دیگر اطباء در گذشته نوشته‌اند، بهره برده‌ام". نکته مهم در این بیان ابن‌سینا در مقدمه کتاب دوم قانون سازماندهی علمی و قابل تحسینی است که شیخ‌الرئیس انجام داده و مورد استقبال طبیبان در هزاره گذشته قرار گرفته است.

حبیبی سپس با اهدای کتاب اول القانون ابن‌سینا به وزیر علوم، اظهار امیداواری کرد با مساعدت مالی دستگاه‌های علمی و اجرایی کشور به بنیاد بوعلی، کار چاپ کتاب دوم به زودی انجام گیرد و تصحیح انتقادی کتاب‌های سوم تا پنجم نیز به سرانجامی نیکو ختم شود.

در این دیدار توکل دارائی، رئیس روابط‌ عمومی و امور بین‌الملل بنیاد بوعلی نیز با ارائه گزارشی از اقدامات علمی و فرهنگی انجام شده در این بنیاد، استفاده از ظرفیت بی‌نظیر میراث هزار ساله ابن‌سینا در پزشکی و فلسفه را پشتوانه‌ای هویتی و علمی برای دانشجویان و اهل علم دانست و خواستار مساعدت و راهنمایی وزارت علوم و سایر دستگاه‌های ملی و استانی برای تحقق اهداف این بنیاد شد.

دارائی همچنین به رقابت‌های جهانی بر سر تصاحب میراث بوعلی‌سینا نیز اشاره کرد و گفت: یکی از وظایف مهم این بنیاد در عرصه جهانی دفاع از هویت ایرانی شیخ‌الرئیس است و در این راه صعب به دستیاری و همکاری وزارتخانه علوم که پایگاه علم و دانش است نیازمندیم.

کد خبر 4754545

منبع: مهر

کلیدواژه: رضا غلامی ابن سینا اربعین حسینی اربعین 98 کنفرانس بین المللی آیت الله جوادی آملی فلسفه معرفی کتاب پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی معرفی نشریات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی علوم انسانی مهدویت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۵۸۲۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی ریسباف محور طرح های سرمایه گذاری گردشگری اصفهان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ به گفته مدیر کل میراث فرهنگی اصفهان، فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان اصفهان با محوریت کارخانه عظیم و تاریخی ریسباف در سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در نمایشگاه ایران اکسپو به سرمایه‌گذاران خارجی معرفی شد.
امیر کرم‌زاده، مجموعه تاریخی کارخانه ریسباف را یکی از مهمترین و زیباترین بنا‌های صنعتی و تاریخی کشور معرفی کرد وافزود: مقرر است این کارخانه به موزه بزرگ اصفهان تبدیل شود.
نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۳ درتهران بزرگ‌ترین و مهم‌ترین رویداد تجاری به‌منظور نمایش توانمندی‌های صادراتی با بازار‌های بین‌المللی است که در این دوره از نمایشگاه، غرفه اصفهان به معرفی توانمندی‌های صادراتی استان با رویکرد و ارائه زنجیره ارزش‌های راهبردی به‌ویژه در بخش گردشگری و صنایع دستی و ارائه فرصت‌های سرمایه‌گذاری پرداخت.
دراین رویداد همچنین بیش از ۱۰۰ فرصت سرمایه‌گذاری گردشگری به‌ویژه ۱۲ طرح برتر گردشگری در غرفه اصفهان معرفی شد.
روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان اعلام کرد: تفاهم‌نامه‌های توسعه گردشگری با ۶ استان تهران، یزد، فارس، کرمان، قم و خراسان رضوی به‌منظور تعامل و همفکری بیشتر و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های استان‌ها در این نمایشگاه منعقد شد.

دیگر خبرها

  • فرهنگ ایثار و شهادت باید به جهانیان معرفی شود
  • دشمنان در صدد نابودی مغزهای متفکر جهان اسلام هستند
  • اساتید در شکل‌گیری شخصیت انسان‌هایی که آینده جامعه را می‌سازند، بسیار مؤثر هستند
  • دشمنان درصدد نابودی مغزهای متفکر جهان اسلام هستند
  • معرفی ریسباف محور طرح های سرمایه گذاری گردشگری اصفهان
  • بیست و دومین دوره سیر مطالعاتی بنیاد شهید مطهری برگزار می شود
  • تجلیل از آیت‌الله جوادی آملی به مناسبت روز معلم
  • رمان اجتماعی معمایی «آفرودیت» در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • ماجرای خانواده رضا عطاران در «بدل» چیست؟ / معرفی چهره‌های جدید
  • ماجرای خانواده رضا عطاران در «بدل» چیست؟/ معرفی چهره‌های جدید